2021-12-07 94 浏览
這個勝在有買一送一,和生日馬卡龍送.除了牛肉ok 靚👍🏻, 其他一搬,選擇不算多,有些應該是熱的食物, 但夠不熱.👎🏻👍🏻有清楚的落單, 服務時間.送食物來時,態度比較差.👎🏻最慘見到了衛生麻麻地最靚是生日的馬卡龍星球.可笑是不容易打破的.😂
這個勝在有買一送一,
和生日馬卡龍送.

除了牛肉ok 靚👍🏻,
其他一搬,

選擇不算多,
有些應該是熱的食物, 但夠不熱.
👎🏻

👍🏻有清楚的落單, 服務時間.

送食物來時,態度比較差.
👎🏻
最慘見到了衛生麻麻地

最靚是生日的馬卡龍星球.
可笑是不容易打破的.
😂
2021-11-22
庆祝纪念
生日
用餐优惠
優惠券
2021-12-03 116 浏览
成日都聽到八幡屋幾正 今日去完就知道名不虛傳 有打邊爐 放題 魚生 熟食 甜品 要乜有乜 環境亦不錯 坐得好舒適 整體都抵讚今日我地試澳洲M5和牛餐 和牛果然係好味😍 牛味香濃但唔騷 肉質亦算嫩滑 而且一上檯就望得出勁新鮮 紅卜卜咁 油脂分佈亦好平均 非常養眼🤣🤣我唔算係好中意食豚肉片嘅人 因為成日覺得佢好鞋 但今次竟然愛不釋手 主要係因為切得好薄 去到半透明狀態 淥熟之後仲要係又滑又爽口的 開心仔😋另外 餐廳嘅魚生,海鮮都係超級fresh的 令我都忍唔住要瘋狂追加!最後要讚讚佢嘅炸物 當中炸芋頭丸子正到傻左🤣🤣 又熱辣辣又脆 餡仲要多到爆哂出黎🥰 好好味丫 同埋好少地方會有炸饅頭食架 呢度又係炸到脆卜卜 仲有好多嘅煉奶附送 簡直係完美無瑕嘅配搭😋😋

2021-11-10
午餐
2021-11-30 4912 浏览
2021年11月24日 晴最近天氣凍左, 又係時候打邊爐(雖然琴日先打完)😂今次book 左8:30, 但由於太多人排隊la,都要等一陣先有位同男朋友叫左C3 澳洲M5和牛餐。星期一至四$368, 星期五六日 $388自助區除便拎, 但十點後就會收起主要都係蔬菜類同丸類。仲有d 壽司同甜品刺身都新鮮, 最中意食鮑片, 好鮮甜。唔夠食都可以落單再叫到海鮮類, 螺肉幾特別。建議食左隻蝦先之後用支竹籤吉螺肉出黎食海鮮龍蝦湯,大半隻龍蝦澳洲M5和牛, 牛肩胛, 美國進口牛肉和牛油脂分佈好靚。主打叫和牛, 兩個人食左好多好多仲有黑豚肉同豚腩片燒物都可以隨便點。最愛燒菠蘿出面拎ge 菜都好新鮮生雞蛋, 芋絲 呢d 都好齊丸類都好多種。個人特別中意食牛丸, 好味餐廳上菜速度好快, 質素唔錯, 最後食埋雪糕雪條捧住個肚走
2021年11月24日 晴

最近天氣凍左, 又係時候打邊爐(雖然琴日先打完)😂

自助區除便拎, 但十點後就會收起

主要都係蔬菜類

同丸類。仲有d 壽司甜品

刺身都新鮮, 最中意食鮑片, 好鮮甜。唔夠食都可以落單再叫

海鮮龍蝦湯,大半隻龍蝦

澳洲M5和牛, 牛肩胛, 美國進口牛肉

和牛油脂分佈好靚。主打叫和牛, 兩個人食左好多好多

仲有黑豚肉同豚腩片

燒物都可以隨便點。最愛燒菠蘿

出面拎ge 菜都好新鮮

生雞蛋, 芋絲 呢d 都好齊

丸類都好多種。個人特別中意食牛丸, 好味

餐廳上菜速度好快, 質素唔錯, 最後食埋雪糕雪條捧住個肚走
2021-11-24
2021-11-29 102 浏览
最近天氣有啲凍,咁凍嘅天氣梗係要去打邊爐啦,約咗個朋友嚟到旺角,嚟到瓊華中心呢間任食打邊爐試吓。我中意作呢到咩都有啲,除咗打邊爐之外,呢度仲有刺身、壽司、海鮮、燒物。我哋揀咗澳洲M五和牛,湯底就揀咗壽喜燒,佢和牛肉質好薄,而且啲雪花好均勻,好有肉味,我哋encore左兩碟來食。另外,我幾鍾意食佢嘅黑豚肉,就算我唔太鍾意食豬都覺得好好食,因為佢肉質夠晒薄同埋唔鞋口。呢度除咗任點肉類之外,仲有好多刺身、壽司選擇,三文魚甜蝦帶子希靈魚等等,都係平時放喺必叫嘅食物,刺身類都唔錯嘅,但係佢哋有埋海鮮類食物打邊爐,種類都有好多選擇。除此之外,呢度有好多熟食選擇,鍾意食香口野嘅人一定要食炸物啦!值得一讚嘅係咁啱炸起嘅炸饅頭,點買煉奶一齊食可以當做甜品!仲有啲炸春卷、天婦羅等等。丸類呢就冇咩特別,不過都多款揀嘅,另外佢有好幾款蔬菜提供,食完咁多肉都要食啲菜平衡返一下。出面自助吧仲有啲蛋糕類甜品,但係味道一般啦。食到咁上下,呢度都有雪糕、雪條提供,作為飯後甜品值得一試。重點就係呢度有得點梅酒嚟飲都幾特別。

我中意作呢到咩都有啲,除咗打邊爐之外,呢度仲有刺身壽司、海鮮、燒物。

呢度除咗任點肉類之外,仲有好多刺身壽司選擇,三文魚甜蝦帶子希靈魚等等,都係平時放喺必叫嘅食物,刺身類都唔錯嘅,但係佢哋有埋海鮮類食物打邊爐,種類都有好多選擇。

2021-11-27 258 浏览
第一次打食評,因為真係忍唔住佢嘅衛生情況,唔想大家中伏見佢walkin有位,就諗住試下啦,食完先知點解佢會有位,因為同幢嘅牛大人、馬祖都已經full晒。首先一坐低,嚟咗幾碟牛,已經見到有曱甴🪳,當堂嚇一嚇,但因為隻野喺牆,朋友撳死咗就諗住算啦繼續食⋯⋯⋯食到最尾半個鐘,竟然再見到多兩隻中型曱甴,今次仲要係爐邊⋯⋯完全接受唔到同左一位後生男職員講,見到佢有同疑似係主管嘅人溝通,但最尾都係冇get back我地,當時已經比左錢,真係冇下次。之後上黎OpenRice, 喺10幾個好評既Post後,見到有一個Post都係話見到曱甴,再碌落啲都見到好多人講衛生欠佳。
第一次打食評,因為真係忍唔住佢嘅衛生情況,唔想大家中伏

2021-11-10
2021-11-24 165 浏览
旺角八幡屋涮涮鍋和牛放題任食!透過whatsapp預訂並Like 佢個社交平台就可以有午市買一送一 或者晚市亦有二人同行一人半價優惠澳洲M5和牛套餐$388黎得食火鍋放題梗係要食好d可以暢懷細嚐M5和牛仲有多款精選海鮮同配料湯底好濃 多選擇刺身炸物小食都係任食放題黎講質素算係咁都冇甩單同質素不一既大問題光顧150分鐘果個套餐仲可以任飲清酒同啤酒飲品甜品都有極多選擇性價比都算幾好 仲有優惠就真係抵!
旺角八幡屋涮涮鍋和牛放題任食!
透過whatsapp預訂並Like 佢個社交平台

光顧150分鐘果個套餐
仲可以任飲清酒同啤酒

飲品甜品都有極多選擇
性價比都算幾好
仲有優惠就真係抵!

2021-11-24 106 浏览
八幡屋涮涮鍋,位於旺角瓊華中心,旺角火鍋+日式放題餐廳繁多,八幡屋可以算是集兩家大成,而且食物質素比較好的。餐廳閒日晚上8:30亦座無虛席,必需提前訂座或輪候。湯底選擇不算多,個人喜歡以傳統日式壽喜燒湯底配澳洲M5和牛,薄切和牛入口即溶,油花分明,雖則薄切牛肉味濃且嫩。任食海鮮種類多,如有螺,蜆,青口,大蝦等等,新鮮乾淨。蔬菜丸類等等食物源源不絕。日式放題方面,壽司刺身串燒應有盡有,餐廳同時設有手機點餐及自助放題區域,非常方便。最後餐廳有大量雪糕雪條甜品選擇 作為餐後甜品。

餐廳閒日晚上8:30亦座無虛席,必需提前訂座或輪候。

最後餐廳有大量雪糕雪條甜品選擇 作為餐後甜品
2021-11-23
2021-11-23 80 浏览
天氣逐漸涼冷,好想吃鍋啊~跟朋友相約火鍋放題看了相關食評覺得八幡屋涮涮鍋可以讓火鍋壽司刺身一次滿足最符合我們的需求這次我和朋友選了澳洲M5和牛150 分鐘的套餐今天我們選了鴛鴦湯(豬骨+壽喜燒)M5和牛肉很軟嫩,充滿肉香八幡屋任食點單是用手機下單的各款牛和豬肉片都是可以在手機無限加點包含梅酒清酒海鮮類有海蝦、蠔、蜆、蟶子…等一應俱全~刺身也是任食的,有吞拿魚、劍魚腩、鯛魚等等~任點區還有串燒,多春魚、蝦、汁燒牛肉卷、燒日本蕃薯仔、燒麻吉燒好好吃~最後來個雪糕和甜品做Happy Ending~吃得好滿足~
天氣逐漸涼冷,好想吃鍋啊~

跟朋友相約火鍋放題

看了相關食評覺得八幡屋涮涮鍋可以讓火鍋壽司刺身一次滿足

最符合我們的需求

這次我和朋友選了澳洲M5和牛150 分鐘的套餐

今天我們選了鴛鴦湯(豬骨+壽喜燒)

M5和牛肉很軟嫩,充滿肉香

八幡屋任食點單是用手機下單的

各款牛和豬肉片都是可以在手機無限加點包含梅酒清酒

海鮮類有海蝦、蠔、蜆、蟶子…等一應俱全~

刺身也是任食的,有吞拿魚、劍魚腩、鯛魚等等~

最後來個雪糕和甜品做Happy Ending~

吃得好滿足~

• 澳洲M5和牛
  • 壽喜燒湯底
上次食放題都唔知幾耐之前啦🤣🤣一直驚自己太細食 ,放題會唔抵就無去試!但見到呢間又有刺身又有火鍋,忍唔住就去咗🤣🤣🤣驚唔夠食,叫咗個150分鐘澳洲M5和牛放題~一坐到埋去,就有一碟刺身提供,款式都多!有我最鍾意嘅三文魚,舒魚腩,大大隻蝦,同甜蝦仔~味道都鮮甜。之後仲有一大盤海鮮!最正係蟶子鮑魚任食,款款都新鮮~當然唔少得M5和牛,唔算好有肉味,但勝在肥瘦均勻~本人亦相當喜愛炸物!喺自助區到有多種天婦羅,包括金菇,冬菇,炸蝦等等~另外亦有炸蝦手指,配沙律醬,香口!串燒方面最推薦係燒年糕,本人尤其鍾意煙銀口感,呢樣就啱我啦自助區都有好多任攞,包括各款蔬菜同丸類,啲款都好特別(例如係麻辣小籠包~)最後食完梗係要來個甜品,Brownie又有,雪糕又有,真係食到飽飽啊!
🤣驚唔夠食,叫咗個150分鐘澳洲M5和牛放題

之後仲有一大盤海鮮!最正係蟶子鮑魚任食,款款都新鮮~
當然唔少得M5和牛,唔算好有肉味,但勝在肥瘦均勻~

本人亦相當喜愛炸物!

串燒方面最推薦係燒年糕,本人尤其鍾意煙銀口感,呢樣就啱我啦

2021-11-21 94 浏览
連續ot o咗兩個禮拜, 日日返十四個鐘起碼,攰死咩😭 要去食番餐好嘅!八幡屋有邊爐,串燒,刺身任食! 見佢社交平台有買一送一優惠, 所以諗住食個貴啲,我哋叫咗個M5和牛餐,出面通常係120分鐘任食,呢度竟然有150分鐘,抵曬,可以食多幾碟牛返本! M5牛肉顏色好靚,油脂分怖平均 ,每碟嚟嘅份量都唔少,絕不孤寒。除咗靚牛肉仲有海鮮拼盤,當中有海蝦,帆立貝,青口,海螺同蜆! 除咗牛肉我另一個重點就係想食刺身,選擇包括珍寶帶子赤蝦,鮑片,吞拿魚,三文魚,馬刀貝 ,八爪魚,希靈魚等等, 刺身都係厚切,而且飽滿! 尤其是赤蝦, 大大隻,而且鮮甜,值得encore!雪糕類選擇都有不少,除左有香港牌子之後,仲有韓國同馬來西亞嘅雪條,我都食左幾杯/條,令人興奮!

2021-11-16 196 浏览
第一次黎到八幡屋,門口已經有唔少人排緊隊。同reception 溝通完,話黎tasting ,店員好快就安排入座,加分。今次我地食嘅係150分鐘澳洲m5和牛任食套餐。頭盤仲嚟左set a4-和牛拼盤。任食放題,一向都對品質無太大期望,但八幡屋既牛類係頗有驚奇,我哋一行兩人揀左壽喜燒湯底,但牛肉味相當出,肉質纖維同脂肪分配比例都好好,至於m5澳洲牛,相對無咁嫩滑,牛肉依然好鮮,不過稍為薄左少少。由於牛肉有驚喜,其他食物我地都無叫太多。牛方面仲推介安格斯牛肩胛。肉質細滑,比例適中的脂肪有少少入口融嘅感覺,相當出色。小食方面,燒波蘿,日式熟食都唔錯,大家不妨試試。最後,要讚多樣係 鋪頭通風好好 👍平日放題好多時都一面油煙,但八幡屋就完全無 加上位置闊落 環境舒服😌
2021-11-16 130 浏览
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑天氣轉涼就梗係想食熱野,火鍋自然係首選🍲見到呢間火鍋放題除咗火鍋仲有壽司、串燒同炸物選擇,午市仲有買一送一優惠添!就去試下啦🎉✅澳洲M5和牛套餐(150分鐘)叫咗呢個任食套餐,揀咗150分鐘用餐時間,唔洗趕可以輕鬆慢慢享受打邊爐,話哂咁多嘢食喎~仲可以同朋友邊食邊傾計👥而且呢度仲係用QR code落單,夠哂方便🔅 刺身店員係落完湯底已經送上刺身拼盤,都幾新鮮,尤其三文魚同帶子,鮮甜好味,最正係可以任點呀🤤🔅肉類套餐除咗澳洲M5和牛仲可以點美國進口牛肉、牛肩胛、黑豚肉同豚腩片🐮每款肉類都切成薄片,非常快熟🔥油脂分佈均勻,肉味濃郁,難怪我係咁encore🤣🔅海鮮見到菜單就知有誠意!有蟶子、蠔、帆立貝等等,老闆非常揼本!餐廳仲有燒物同揚物,等你唔會空肚等個爐滾🐷而且火鍋配料、甜品同飲品選擇都好豐富,而且仲可以任點清酒!趁住有優惠真係好推薦三五知己一齊去打個靚邊爐🫕
_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑

✅澳洲M5和牛套餐(150分鐘)

🔅 刺身

🔅肉類

🔅海鮮
見到菜單就知有誠意!有蟶子、蠔、帆立貝等等,老闆非常揼本!

我是一個十分喜歡周圍吃的人,我覺得自己當之無愧的那個被稱為一個嘔吐物的人。 很多不錯的,花花綠綠的很多,我一看就流口水,減肥什麼的統統拋到腦後了。今日又係好朋友生日,所以有個理由更加去大吃特吃,是日慶生:放題夜,入門口之前已經揀定想食嘅package,order左150分鐘成人嘅澳洲M5和牛,食高一個檔次真係唔同啲㗎🙆🏻‍♀️之後比店員安排入座,入面空間感非常闊落而且佈置得都好有心機,都係增添左一啲日本元素例如有一啲櫻花樹同埋達摩喺裏面。兩個人坐卡位好開心呀,呢度係QR Code落單 所以第一時間加單最方便,自己想食咩即刻落好開心🙂仲有Wifi提供唔驚Order唔到.事不宜遲出去攞咗嘢飲先,我哋呢個package仲可以揀一啲酒類嘅飲品,本身都已經夠多款㗎喇不過。入場嗰陣叫埋湯底去湯底都有唔少選擇㗎。有骨膠原豬骨湯、壽喜燒、沙嗲湯等等,我呢個貪心鬼就叫咗佢鴛鴦湯加$20,一邊係麻辣湯中辣一邊係蕃茄龍蝦海鮮湯,咁嘅享受總共加咗$128。坐低未Order就已經拎咗一啲拼盤出嚟唔使我哋叫都會有一個歡迎我哋嘅拼盤,呢個拼盤入邊已經有美國黑豚片、和牛、海鮮同埋刺身..海鮮類別就有以下五款:黃金螺、帆
我是一個十分喜歡周圍吃的人,我覺得自己當之無愧的那個被稱為一個嘔吐物的人。 很多不錯的,花花綠綠的很多,我一看就流口水,減肥什麼的統統拋到腦後了。今日又係好朋友生日,所以有個理由更加去大吃特吃,是日慶生:放題夜,[八幡屋涮涮鍋 ]

2050 浏览

入場嗰陣叫埋湯底去湯底都有唔少選擇㗎。

海鮮類別就有以下五款:黃金螺、帆立貝、海蝦、聖子、蜆,帆立貝真係好新鮮,Size一口滿足,極度肥美鮮甜。作刺身當然零舍鮮甜,其他都係冇乜挑剔。

而刺次身就有大概呢啲,鯛魚刺身、吞拿魚刺身、劍魚腩刺身、三文魚刺身、赤背刺身、赤蝦刺身、馬刀貝刺身、鮑魚片刺身、八爪魚刺身,基本上呢一間嘅海鮮同埋肥牛都有返咁上下水準,可能因為選擇唔多嘅關係所以啲質素投放心機喺呢一啲上邊,最欣賞就係三文魚同赤蝦嘅刺身,口感細嫩,魚油豐沛,入口即化,味道新鮮,赤蝦天生橙紅色,肉質軟滑,甜味媲美牡丹蝦☺️

A4和牛拼盤登場,係入座送嘅(升級左做呢個岩手和牛)呢隻牛肉真係唔係講得少入口即溶,我諗係我食過咁多個放題來講呢個都算係最好嘅質素對比起呢個價錢嘅話。

另外肉類有,M Five澳洲和牛、美國黑豚片、豬腩肉片,最喜歡同埋食得最多就係和牛,紋路清晰,一條肥一條瘦的紋態,睇得出比多少少價錢就能吃高質一點。

落埋喺個龍蝦湯同埋麻辣湯裏面,肉質金湯鮮香,甜辣開胃。美國黑豚片、豬腩肉片屬咁正常都係合格貨色。唔食牛嘅朋友食呢兩樣野都好OK

另外仲做咗手打墨魚丸、生蠔、聖子、日本魷魚嚟打邊爐添,生蠔加分,大大隻又肥美,基本上呢度食嘢都唔會有太多嘅澱粉質可以慢慢享受呢啲海鮮同埋肉類食到飽為止。

如果打得太多邊爐可以出去行過圈因為出邊都有少量熟食,如果坐喺座位嘅話亦都可以叫少量熟食例如一啲串燒。

鹽燒虎蝦、蒜香雞中翼、鹽燒多春魚、汁燒金菇卷,我就好鍾意食嗰個雞中翼同埋多春魚,燒到啱啱好🥰

到最後我都食咗一ROUND甜品、有布朗妮、布甸、仲有一大個雪糕雪條櫃俾你任君選擇。

• A4和牛
2021-11-15 290 浏览
星期五放工當然想食餐好,係OpenRice見到呢間幾多好評,諗住試一試,點知中伏了。😢旺角打邊爐餐廳在星期五大多大排長龍,一般會等一段時間,而我冇訂座,係即興選餐廳,但呢間等候時間算短,20分鐘以內便有位。枱面空間不夠,因此擺放食物的空間較為逼夾,要趕快將食物放入鍋裏,我地係等隔離枱的食客走了之後才把隔板擺闊一點。叫左個安格斯牛肩胛套餐,包海鮮及刺身,最後每人$35x左右賣單。先講海鮮,蟶子有沙,每咬一下都有,而且蝦比想像中細,幾乎所有海鮮都係迷你版。刺身方面本身都抱不大期望,但都比想像中難食,除左帶子比較正常之外,大部刺身都好乾身感覺唔夠新鮮。最後牛肉雖然好薄,但冇乜味。配菜方面款式選擇亦都比較少,沒有金菇、娃娃菜似出現過一盤後,就沒再出過了。對於呢餐嘅體驗大感失望。

對於呢餐嘅體驗大感失望。
喺旺角E出口行5分鐘就到,地點好方便!成幢大廈都有好多餐廳,有牛大人,其他任食打邊爐,所以派唔到一間,可以即刻派埋第二間 肯定你嗰晚一定有得食打邊爐入到去有好多唔同嘅丸,唔同嘅嘢飲,有天婦羅🍤,有咖喱魚蛋,雪條……叫咗第二級牛肉,牛肉薄到好似透明咁… 唔係覺得好新鮮,不過還可以😌值得推介,係有清酒🍶,梅酒,同埋sparkling Water ,開其他餐廳好少有特別仲有蟲草花,其他餐廳好少做總結:要$340一位,除咗可以任飲清酒🍶,梅酒,其他都唔係特別推介哦⋯⋯
喺旺角E出口行5分鐘就到,地點好方便!

肯定你嗰晚一定有得食打邊爐

特別仲有蟲草花,其他餐廳好少做

蟲草花
2021-11-09