同朋友去The One 睇戲前去左尼度食,入去見一個客都無,仲以為係落場,好彩好快有人guide我地,仲俾窗口位,不過我畏高,如果唔係應該都幾正。食物方面我地兩個人食左五百幾,人均消費都幾成280,有啲貴。個人認為我叫既漢堡較抵食,有菜有薯條個堡仲大過我塊面。漢堡打得幾好,我唸塊漢堡yaam過啲融左既芝士,做到好似芝士查左係佢上面甘,每啖都有芝士。又唔難切,無乜筋,就係有啲乾,要將伴菜放入去先得。我fd 個扒就得個大字,唔難食唔會硬但味道唔太突出,okay。飲品可以。係裝飾上幾別出心裁,每張台既pug杯都唔同衫,漢堡上又有侵侵八哥,好得意。
2018-05-20 129 浏览
我地一班老友狗狗揀咗間八哥主題餐廳聚會環境舒適 係食飯傾計嘅好地方Book咗位 不用等就有位👍到介紹野食喇!黑松露薯條薯條脆口配合黑松露醬是絕配!Cuppucino叫熱飲都會有八哥嘅樣味道就正常啦BBQ肋骨BBQ醬好入味 但係肋骨比想像中細隔離個菇都係重點 好Juice墨魚汁麵呢個有少少失望因為個味道唔多夠濃風乾火腿南瓜飯南瓜飯比較清新淡味要配合埋火腿嘅咸味一齊食先好食3D 芒果慕絲朱古力蛋糕賣相精緻 但食落有d腬4個人食就岩岩好個朱古力底好好食
我地一班老友狗狗
揀咗間八哥主題餐廳聚會
環境舒適 係食飯傾計嘅好地方
Book咗位 不用等就有位👍

到介紹野食喇!

黑松露薯條
薯條脆口
配合黑松露醬是絕配!

Cuppucino

賣相精緻 但食落有d腬
4個人食就岩岩好
個朱古力底好好食
2018-05-15
同一大班朋友聚餐朋友search 到哩間以八哥做主題既餐廳睇得出哩間餐廳既老闆真係好有心思裝修、裝飾物、菜式設計都係圍繞住八哥做主題雖然我唔係特別鐘意八哥但係都好感受到餐廳老闆對八哥既喜愛廁所格離都有八哥poster未等齊人之前叫左薯條同炸雞翼薯條唔錯 不過炸雞翼太多炸粉 麻麻地Carbonara唔錯的 不過份量有d少Seafood arrabiata linguine我覺得可以多d海鮮 主要淨係食到蕃茄味Matcha latte haha 好可愛 唔錯Pumpkin risotto with crispy parma ham幾推介哩個risotto南瓜清新 風乾火腿夠crispy夾埋岩岩好 唔同過咸 推介德國香腸拼盤唔會過咸 幾好燒烤豬肋骨~好味!都幾多肉旁邊既菇菇都幾好食燒春雞雞肉香嫩多汁哩個時候我d frd 都飽飽地 我仲起度密密食yummy順便幫朋友補祝生日朱古力mousse 好香濃蛋糕造型好可愛八哥宇治抹茶朱古力mousse相比之下哩個抹茶甜品冇咁出色抹茶個part 太硬太凍總括來講 都係好味滿足既一餐
同一大班朋友聚餐
朋友search 到哩間以八哥做主題既餐廳
睇得出哩間餐廳既老闆真係好有心思
裝修、裝飾物、菜式設計都係圍繞住八哥做主題
雖然我唔係特別鐘意八哥

Seafood arrabiata linguine
我覺得可以多d海鮮 主要淨係食到蕃茄味
Matcha  latte

Matcha latte haha 好可愛 唔錯
Pumpkin  risotto  with  crispy  parma  ham

幾推介哩個risotto

Sausage  platter
Bbq  spare  ribs
Piripir  roast  game  hen
2018-05-12 133 浏览
依家主題餐廳開得越黎越多,有D gimmick 吸引客人。雖然我鐘意狗仔,但係對於主題餐廳其實都冇咩特別嘅熱愛,好驚D 野太注重賣相但味道就唔太掂。今次朋友話想黎試下,既然同佢慶祝生日,咁就梗係佢話事~一人叫左一個lunch set,送雜菜湯or 沙律,我地各叫左一款。沙律用黑醋,個人唔鐘意食黑醋就唔評論,雜菜湯偏鹹左。黑松露野菌飯幾香牛油味,都好滑口,但黑松露味就唔算好出。賣相睇落好細但其實食落都夠飽,不過有少少偏漏,一開始食嘅時候好享受個種creamy嘅口感,但食到一半就開始有少少濟。朋友叫左個咖喱豬排飯,咖喱比我想像中辣,雖然我唔太食得辣,但都幾驚喜。咖喱有好多配菜。最後我當然偷偷地咁準備左個驚喜比佢。朋友同我一樣咁鐘意狗仔,所以就叫左個超萌八哥朱古力幕斯蛋糕~賣相我比滿分!!隻八哥真係超可愛慕斯應該係下面個層,而隻狗仔就係布甸嘅質感。朱古力味算係幾濃。不過上面嘅白朱力就...賣相好好,但食落就有少少中伏嘅感覺。但整體而言係唔錯嘅呢個甜品。

1K
2018-04-24 10161 浏览
位於尖沙咀的hungry pug,店如其名,以八哥為主題,雖然並無真的八哥坐陣,但配合裝潢、擺設,都吸引不少人前來打卡。是日喺銅鑼灣行完街坐船番過黎尖沙咀,就選擇以此餐廳作為晚飯。餐廳位於加連威老道一棟商廈2樓,從對面馬路抬頭都可以見得到店家於大玻璃窗上手繪的八哥圖案,非常搶眼。店內面積大,位置很多,為迎合主題,店內有不少八哥裝飾,杯碟當然都印有狗樣。餐牌供應頭盤、沙律、湯、小食;主食有意粉、意大利飯、扒類、漢堡、甜品、飲品等,定價跟一般西餐廳無異,性價比唔高。原隻龍蝦配法式海龍皇湯 $198龍蝦湯味道濃郁,質地濃稠得宜,最吸睛一定是原隻龍蝦,雖然未於大隻,但入口爽而彈牙燒烤瑞士raclette芝士配炸魷魚件 $88用上瑞士芝士,燒熱後味道較溫和,亦無膩口感,輕鬆做出拉絲效果。魷魚炸到硬脆,略乾,沾少少沙律醬會好啲。12小時低溫慢煮加拿大AAA牛肋骨 $368牛肋骨是亮點,整條連骨上的擺盤頗有霸氣,以烤蔬菜大菇伴碟,稍作平衡。牛肋骨極具份量,以慢煮方式製作,能夠原條起肉乾淨離骨不簡單,很花功夫。為方便食用,已切成肉件,外層相信煎過,口感微脆,而肉質十分嫩腍,不費力氣咬開 八哥咖啡慕絲配

原隻龍蝦配法式海龍皇湯 $198

燒烤瑞士raclette芝士配炸魷魚件 $88

12小時低溫慢煮加拿大AAA牛肋骨 $368

八哥咖啡慕絲配提拉米蘇蛋糕 $128
呢個甜品好吸睛,真係好可愛,我地影左好多張相先捨得食
八哥慕絲躺於提拉米蘇上,以朱古力、雜果鋪面,不得不讚八哥慕絲做得很仔細,狗狗鼻孔、手仔,連一摺摺的脂肪都好像真。

慕絲咖啡味道明顯,質地帶點冰感,有點像吃雪葩,涼透心。提拉米蘇蛋糕則普普通通,口感有點乾,但相機食先一流。

朱古力咖啡 $40

抹茶拿鐵$40
2018-04-22
2018-04-21 256 浏览
食物完全無味,唔好食,意粉硬,芝士多士只係個店員喺櫃枱攞塊芝士蒲上塊方包到焗熱佢攞出嚟。八哥主題但睇唔到任何有關八哥嘅野,五人訂位俾四人枱,店內冷氣好弱,食到出汗,非常失望,唔會再幫襯,垃圾。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
2018-04-17 212 浏览
I came here with a friend after work and had two pastas. The taste was hardly memorable and not the best for value. The pug decor was originally what attracted us to come, but it really was nothing special. Just another mediocre western restaurant in Tsim sha Tsui with average service.
2018-04-16 214 浏览
原本只係攞住影相心態去食呢間餐廳點知出奇地好食~每一樣都滿意~場地充滿傻傻八哥嘅蹤影~入去嗰一刻已經心情愉快我係當日先打電話book位嘅,其實已經full晒咁好彩有後補位不過都係嗰句2人枱真係細咗啲~但佢啲八哥咁棧鬼,算啦~諗咗好耐食咩好~因為好多都想食~當晚有套餐嘅~但因為2個人唔係食得太多嘢...所以決定散叫~見到隔離枱叫咗杯綠茶~好鬼靚~所以我都唔執輸~叫咗熱杯朱古力~八哥黑武士~磨菇湯好飲啊~榛子楓葉糖醬烤焗雞槌雞槌怪嘅我~唔洗睇相都即刻叫安格斯牛肉芝士漢堡~一般牛肉漢堡~都OK好味既帶子海膽墨汁意粉本身都好鐘呢個配搭~所以好好味個包都幾大個架~~一個人食的話....我諗想食多啲嘢都唔得有啲甜品要叫套餐先有~所以....下次再嚟會試吓套餐~唔太綠茶嘅我~都覺得呢個綠茶味嘅甜品好味~仲有八哥個得意樣添~
原本只係攞住影相心態去食呢間餐廳
點知出奇地好食~每一樣都滿意~
場地充滿傻傻八哥嘅蹤影~
入去嗰一刻已經心情愉快
我係當日先打電話book位嘅,其實已經full晒
咁好彩有後補位

不過都係嗰句
2人枱真係細咗啲~
但佢啲八哥咁棧鬼,算啦~

諗咗好耐食咩好~因為好多都想食~

當晚有套餐嘅~但因為2個人唔係食得太多嘢...
所以決定散叫~

見到隔離枱叫咗杯綠茶~好鬼靚~
所以我都唔執輸~叫咗熱杯朱古力~

八哥黑武士~

磨菇湯好飲啊~

雞槌怪嘅我~唔洗睇相都即刻叫

安格斯牛肉芝士漢堡~
一般牛肉漢堡~都OK好味既

帶子海膽墨汁意粉
本身都好鐘呢個配搭~所以好好味

個包都幾大個架~~一個人食的話....
我諗想食多啲嘢都唔得

有啲甜品要叫套餐先有~
所以....下次再嚟會試吓套餐~

唔太綠茶嘅我~都覺得呢個綠茶味嘅甜品好味~
仲有八哥個得意樣添~

2018-03-22 306 浏览
今日同男朋友慶祝週年紀念,被可愛八哥吸引既我一見到就好想試一試😍男友識做提早book左枱👍🏻👍🏻一路行上樓梯都已經充滿住八哥(表示興奮🙆🏻‍♀️)上到去既手繪八哥都好正,八哥控表示好開心🤪食物方面,呢個一口牛同泡菜幾match的,用韓牛肉味夠,自家製泡菜味道適中,係無咩辣味既泡菜,唔食得辣都ok可以試。湯係散叫既,有誠意,唔係罐頭湯,飲得出係自己煮,面頭既多士粒本身有少少咸味又脆口。呢個白酒青口~我同男友都讚好平時唔多鍾意食青口既我都覺得好驚喜!藍青口本身比較細隻,不過size不是重點,青口肉又鮮又嫩滑,同平時個d霉肉又粉既青口差好遠。正!!而且味道較得唔錯~呢塊T bone 個人係覺得唔錯,淋得尼有肉味,可以唔洗點醬食都得,而且好大塊下⋯不過呢度叫排無問要幾成熟,食落感覺應該五成左右🤔配菜就有大啡菇、薯蓉、車厘茄同西蘭花,有大啡菇做伴菜又幾特別👀卡邦尼意大利飯~味道都可以,但略嫌太稀身,不過飯粒彈牙有咬口,所以不過不失食甜品換左隻可愛八哥碟仔😍主角來了,之前見到就決定要食佢😤一份其實真係要2-3個人先食得晒,可惜男友唔好甜品😗一個人食真係食唔晒😫入面有朱古力蛋糕、黑白配、威化餅、栗子蓉
一路行上樓梯都已經充滿住八哥(表示興奮🙆🏻‍♀️)
上到去既手繪八哥都好正,八哥控表示好開心🤪
一口和牛配自家製泡菜
食物方面,呢個一口牛同泡菜幾match的,
白酒青口
呢個白酒青口~我同男友都讚好

平時唔多鍾意食青口既我都覺得好驚喜!
藍青口本身比較細隻,不過size不是重點,
慢煮安格斯T骨扒
卡邦尼意大利飯

甜品換左隻可愛八哥碟仔😍
8哥栗子蛋糕

主角來了,之前見到就決定要食佢😤
一份其實真係要2-3個人先食得晒,
可惜男友唔好甜品😗一個人食真係食唔晒😫
入面有朱古力蛋糕、黑白配、威化餅、栗子蓉、忌廉、雜莓⋯同埋原來八哥係雲喱拿冰沙,真係估唔到,開頭以為係mousse,不過係冰沙反而唔會太膩。

其實食咁多野價錢真係差唔多,食得開心既☺️

2018-03-19
庆祝纪念
纪念日
白酒青口
慢煮安格斯T骨扒
2018-03-20 389 浏览
餐廳怖置好可愛、女生們應該會特別開心、食物質素亦比一般主題餐廳好味、三五知己傾計聚聚係一個唔錯嘅選擇。特別佢地個八哥蛋糕真係無得頂、誠意之作、隻八哥係雪糕嚟、做得非常精緻、慶祝好姐妹生日非常開心、餐廳仲有提供喺碟上寫happy birthday,味道亦非常好、並唔係得個樣架價錢方面我個人覺得可以接受啦、如果有朋友生日唔知去邊慶祝、提議大家可以試試呢間八哥餐廳、連買生日蛋糕嘅時間都慳埋~

2018-03-20 270 浏览
到這餐廳時已是2點多, 因此丁了下午茶時間, 這的下午茶都比較貴了一些, 我和同事分別叫了:卡邦尼意粉($55)味道比較淡, 可給一些中意清淡客人, 健康D英式全日早餐($85)有2隻溫泉蛋, 茄汁豆, 番茄, 煙肉, 腸, 炸薯仔,蘑, 水牛芝士多士, 用料十足!餐飲包括果汁/餐茶或汽水不過我個人最喜歡牆上用粉筆畫的八哥
卡邦尼意粉($55)
味道比較淡, 可給一些中意清淡客人, 健康D
英式全日早餐($85)
餐飲包括果汁/餐茶或汽水

不過我個人最喜歡牆上用粉筆畫的八哥
2018-03-19
2018-03-17 258 浏览
首先,餐廳嘅環境唔錯!好多狗狗主題嘅畫,公仔!我哋三個人叫咗一個四人set dinner!份量足!食完仲打包!服務都唔錯,有禮貌,都幾勤力!好了,入正題,介紹食物!頭盤:軟殼蟹牛油果沙律。軟殼蟹好正!陪沙律唔油膩,不過個人覺得鹹咗少少。跟住就係龍蝦濃湯!湯夠正,龍蝦肉彈牙,好味!蜂糖烤雞翼 我超級鍾意雞翼!甜甜鹹鹹好正!Main course 1:烤豬肋骨。火候啱啱好,肉汁juicy 夠嫩。唔錯!Main course2:烤羊架。都幾好味!有羊味,肉汁嫩。最後係甜品。其實甜品麻麻哋,好睇唔好食。水果太酸了,我個人唔鍾意食抹茶口味,所有雪糕麻麻哋。總體而言,都算超值,服務好,環境有 feel,食物質素唔錯,品種多!

軟殼蟹牛油果沙律

跟住就係龍蝦濃湯!湯夠正,龍蝦肉彈牙,好味!

蜂糖烤雞翼 我超級鍾意雞翼!甜甜鹹鹹好正!

2018-03-15
軟殼蟹牛油果沙律
  • 蜂糖雞翼
  • 烤豬肋骨
2018-03-15 8730 浏览
第一次約咗朋友出嚟食飯,睇到呢間餐廳好似幾得意咁,就決定嚟呢度啦😝餐廳裏面你會見到好多八哥🤣例如一幅用粉筆畫嘅畫、玻璃上面嘅貼紙等等😚不過其實真正有八哥公仔喺度嘅菜式就只有杯飲品同埋甜品😵😵.#烤焗雞槌 ($78)😋好味指數:(7/10)有四種醬汁選擇,分別係燒烤醬、馬來咖哩醬、榛子楓葉糖漿同日式照燒醬😚一共有六隻雞槌,今次就揀咗燒烤醬😚食落去燒烤醬嘅味道都幾香😣雖然雞槌唔算太多肉,但肉質都尚算嫩滑嘅😚# 鹽燒龍蝦尾小茴香番茄意大利粉 ($228)😋好味指數:(6/10)+$35配餐湯或沙律、餐包、餐茶+$15 轉特飲餐湯係南瓜湯嚟嘅🎃上面放咗幾塊餅乾,飲落去都幾稠,南瓜味都ok😚另外仲有一塊芝士多士🍞上面一層都幾厚芝士係到🤔不過烘得有啲over咗,所以比較乾身😢講番個意粉先,其實食落去係好普通嘅蕃茄意粉……🍅隻龍蝦真係嚇親我😱好多時候去餐廳食龍蝦都會整走咗啲腳,而呢度就仲有啲腳係到😨(不過呢個都唔係重點😂)用🍴唔洗用力已經可以將龍蝦肉同殼分離,個下已經覺得有少少唔對路🤔然後砌落去既然係魚柳嘅質地,食落去嘅質感更加似魚柳😱同店員講佢地就換過隻龍蝦比我地。今次嚟嘅龍蝦終於係正常嘅質地,食
不過其實真正有八哥公仔喺度嘅菜式就只有杯飲品同埋甜品😵😵
#烤焗雞槌 ($78)
😋好味指數:(7/10)
一共有六隻雞槌,今次就揀咗燒烤醬😚

# 鹽燒龍蝦尾小茴香番茄意大利粉 ($228)
😋好味指數:(6/10)
+$35配餐湯或沙律、餐包、餐茶
+$15 轉特飲

講番個意粉先,其實食落去係好普通嘅蕃茄意粉……🍅
同店員講佢地就換過隻龍蝦比我地。今次嚟嘅龍蝦終於係正常嘅質地,食落口肉質都幾實,有啲黑胡椒味,不過太鹹🤔

#八哥宇治抹茶巧克力慕絲 ($68)
😋好味指數:(7/10)
今年我哋講甜品嘅味道已經轉咗,係豆腐味🤔
上面間屋仔係威化餅🍪中間嘅八哥就係一啲好硬身冰嘅質地,食落去似係雲呢拿味🤔下面就係朱古力蛋糕,有啲位係有朱古力流心嘅🥧
食落去味道都ok嘅🤔(不過就食唔到豆腐味係邊度)最主要都係用嚟影相🤣

#熱朱古力 ($15)
😋好味指數:(7/10)
上面有八哥嘅樣,都幾qq🐕朱古力味ok嘅🍫

後記💁🏻‍♀
·整體上嚟講冇咩特別🤔話就叫八哥主題餐廳,但係唔係好多嘢食係🐶
·整體嚟講性價比低🤔
2018-03-15 260 浏览
本身自己好中意狗狗,所以一直想去主題餐廳,結果搵到八哥主題餐廳。一入到餐廳我誤會左係Bar😂😂餐廳好多八哥擺設,牆又有畫,真係超開心。首先點左兩個前菜,日式照燒汁雞翼,原本係雞鎚嚟嘅,不過無貨。本身好抗拒照燒汁,因為成日食都覺得好甜!不過今次好有驚喜,因為雞翼烤得好脆,其二d汁搽上去先烤,非常好食。炸魚薯條好好食,魚係非常新鮮,薯條偏油,但係整體唔錯。然後點左三個主菜,煎三文魚扒,燒春雞同卡邦尼意粉。三文魚扒配大啡菇,兩樣都好Juicy,三文魚扒魚皮煎得好脆,魚肉好嫩好多魚油。大啡菇無草靑味,非常多汁。燒春雞烤得非常嫩,雞皮非常脆,第一次食燒春雞食得好滿足。卡邦尼意粉唔漏,上次有隻溫泉蛋好正,mix埋超好食。甜品order左八哥栗子慕絲蛋糕,係成隻八哥造型上枱非常可愛影相一流,重點甜品係唔太甜唔錯。嘢飲order左英式鮮檸檬梳打同朱古力咖啡。朱古力咖啡上面八哥造型,重點朱古力咖啡唔太甜,朋友擔心太甜所以落order前問問店員,店員話唔太甜,如果擔心太甜就落少d朱古力粉,非常貼心。p.s 整體嚟講呢間餐廳值得再去,食物質素高,重要店員服務非常好同貼心。我地係到諗主菜點解重未上,店員話等

炸魚薯條好好食,魚係非常新鮮,薯條偏油,但係整體唔錯。

然後點左三個主菜,煎三文魚扒,燒春雞同卡邦尼意粉。

燒春雞烤得非常嫩,雞皮非常脆,第一次食燒春雞食得好滿足。

卡邦尼意粉唔漏,上次有隻溫泉蛋好正,mix埋超好食。

嘢飲order左英式鮮檸檬梳打同朱古力咖啡。

p.s 整體嚟講呢間餐廳值得再去,食物質素高,重要店員服務非常好同貼心。我地係到諗主菜點解重未上,店員話等埋你地食完前菜先上主菜,而且主動換碟,所以真係一定再去
2018-03-14
2018-02-25 338 浏览
新年帶埋仔仔同一班姊妹食飯逗利是,㨂餐廳有得book 位最緊要,仲要唔限時間交枱,可以慢慢食慢慢傾。地方唔迫夾,座位舒服,八哥擺設亦幾得意。最抵讚係一入座話要BB櫈,姐姐即刻拎張BB櫈,噴清潔劑抹抹抹先幫我放好。呢樣野連好多親子餐廳都冇見過。6大1小叫左個4人set,再加fish and chips (+$30 加芝士)墨汁海膽帶子飯 同 carbonara.龍蝦湯好好味,足料前菜要雞膇 同 軟殻蟹沙律 小朋友好鍾意個雞膇,軟殼蟹亦算大隻,幾婇味Fish and chips 就一般,個芝士....唔加好過海膽帶子飯咸左啲同有啲硬,carbonara 亦不過不失反而set main course 個慢煮牛肋肉同ribs 就好好味,但前面食得太飽,變左個main course 咁多肉有啲漏,但真係好好味。最後有4份甜品,係士多啤梨雪糕+ cream同一件tiramisu. 雪糕下面係有八哥嘅盆景,都幾得意。其實湊住個小朋友又要吹水又要食,呢度都係唔錯選擇,食物份量都ok. 最好係佢唔會放到啲枱密質質,今晚都滿座,但一樣傾到計,隔離係一大班人幫小朋友慶祝生日都唔會嘈到。坐得好舒服。

地方唔迫夾,座位舒服,八哥擺設亦幾得意。

龍蝦湯好好味,足料
前菜要雞膇 同 軟殻蟹沙律
小朋友好鍾意個雞膇,軟殼蟹亦算大隻,幾婇味
海膽帶子飯咸左啲同有啲硬,carbonara 亦不過不失

最後有4份甜品,係士多啤梨雪糕+ cream

2018-02-25