尼間係前有線體育記者同家人開既型格Cafe ☕️ 內裡環境比想像中大,仲要係寵物友善cafe,水泥磚牆加上不少綠色植物,令🐻都影左唔少靚相,今次好早來到,主要試左最吸引既🦞All Day同飲品🥰⁡🐻食後感‼️⁡✨「加拿大龍蝦全日早餐」$158半隻充滿蝦籽既龍蝦🦞一定最吸睛,多肉又夠鮮味,最愛蝦籽配埋炒蛋 😚 黑糖麻糬窩夫外脆內軟甜甜的,最開心佢有All Day 少有既炸薯寶同埋焦糖香蕉 🍌 整體來說🐻很滿意唷❗️⁡✨「抺茶鮮奶」$45🐻一見到杯Latte好開心,因為有最愛既🐻做靚靚拉花,飲落去勁濃郁抹茶味🍵,但就唔甜,唔知係咪特登無落糖呢 😛 ⁡✨「柚香烏龍茶」$45用茶壺裝住既茶飲,見到佢有一塊大既柚子,配埋蜜糖,烏龍好濃帶點苦澀,加左蜜糖易入口而且有淡淡柚香 😌

🐻食後感‼️

✨「加拿大龍蝦全日早餐」$158

✨「抺茶鮮奶」$45

✨「柚香烏龍茶」$45
  • 加拿大龍蝦全日早餐
2021-07-04 94 浏览
旺角鬧市中既cafe,cafe以工業風裝修,𥚃面既環境比較昏暗,令人覺得放鬆!曲奇黑糖麻糬窩夫(全/半份) $58/$88今次食下午茶,所以叫左半份試下,麻糬係窩夫裡面既夾心,咬落去好煙韌,又有甜甜地既味道,加上窩夫外脆內軟,非常推介!下次有機會 會再去試coffee!
曲奇黑糖麻糬窩夫

曲奇黑糖麻糬窩夫(全/半份) $58/$88

下次有機會 會再去試coffee!
2021-07-01 97 浏览
放假前一天特意訂了這間有文清年輕風格的餐廳之前已經好想試呢間8:00準時入去裝修風格特別年輕舒適店員服務很好 常常留意客人需要叫了一個主食 一個小食 一個甜品對於小鳥胃 又鍾意食嘢既2人 份量很足夠😆俄羅斯烤牛柳闊條麵醬汁應該係特製 之前未食過 牛柳煮得剛好不會太overcooked🎉炸薯波配黑松露醬呢個有驚喜幾好食 平時都係只係配薯條😉黑糖麻薯窩夫配有士多啤梨 香蕉 藍莓做伴碟生果另有士多啤梨雪糕整體配搭不錯 👍🏻 唔會太甜
放假前一天

俄羅斯烤牛柳闊條麵
2021-06-30
俄羅斯烤牛柳闊條麵
2021-06-30 143 浏览
即興資料蒐集搵到呢間Cafe,嚟到果然冇令我哋失望!地點唔算太難搵,第一眼嘅印象係依家好流行嘅工業風。當我哋行到入去,工業風之中有唔同植物嘅裝飾品做點綴,感覺就好舒服未坐低之前,Cafe員工態度十分親切有禮,主動介紹menu不會令人不自在。Cafe主打all day breakfast, 我同男朋友都分別簡咗龍蝦同期間限定嘅明太子手羽 而野飲就係期待咗好耐嘅髒髒咖啡同埋美式咖啡野飲首先嚟到,髒髒咖啡入口首先係香濃嘅咖啡,之後一股奶香緊隨其後衝,呢種先苦後甜嘅感覺十分過癮而美式咖啡味道都非常濃厚,咖啡迷一定唔可以錯過嘢食無耐就嚟到,碟仔細細但放滿咗唔同嘅野食,茄汁豆,蘑菇,腸仔炒蛋呢啲一貫all day breakfast 嘅野食,最特別係明太子手羽!龍蝦相對比較無咗出色,不過都可以一試~整體而言,係一間幾值得一試嘅chill chill cafe

未坐低之前,Cafe員工態度十分親切有禮,主動介紹menu
不會令人不自在。
而野飲就係期待咗好耐嘅髒髒咖啡同埋美式咖啡

而美式咖啡味道都非常濃厚,咖啡迷一定唔可以錯過

美式咖啡及髒髒咖啡
明太子手羽all  day  breakfast
龍蝦All  day  breakfast
美式咖啡及髒髒咖啡
明太子手羽all  day  breakfast
龍蝦All  day  breakfast
2021-06-22 85 浏览
the spaghetti bolognese was soooo huge! it tasted alright but i would have liked it more if they had put more cheese (never too much cheese!) the matcha latte was a bit bitter and not sweet enough, though the latte art is so cute!😍will revisit? yes, for their all day breakfast!

[ #caloriefoodie旺角 ]• 八 〇 𝙰𝚏𝚝𝚎𝚛 𝙴𝚒𝚐𝚑𝚝𝚢𝚜•🐿-旺角新開既工業風𝙲𝚊𝚏𝚎 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)餐牌上既選擇較少 只有幾款主菜同甜品-燒春雞配薯菜 💰$128半隻雞既份量 雞肉嫩滑 味道啱啱好 唔會燒到乾爭爭 亦都唔會無味或太咸另外會有黃芥末醬可以點 令味道更加豐富平時食薯菜都係薯條 而呢間就係脆卜卜薯波!菜就麻麻 係燒過既翠玉瓜 口感偏硬無咩汁-八十後黑糖麻糬窩夫 (全份) 💰$98窩夫有四塊 黑糖麻糬混入窩夫裏面略嫌黑糖麻糬既份量偏小 唔係每一啖都食到麻糬但黑糖味道到位 而且麻糬亦做到煙韌口感餐牌上八十後既意思係士多啤梨同藍苺除左有果苺之外 仲會配上士多啤梨雪糕添!-士多啤梨乳酪奶昔冰沙 💰$48八十後士多啤梨及藍苺乳酪冰沙 💰$48八十後個杯既苺味更濃郁 因為多左藍苺(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)兩杯既乳酪味都十分之濃 酸酸甜甜而且上面加左啲穀物脆脆 有多重口感飲到最後 其實都飽飽地 充滿飽腹感-當日食飯既時候有幾隻飛飛 ( ・᷄ὢ・᷅ )衛生方面可有待改善喔~-📍旺角豉油街27號地舖-#caloriefoodie​​
[ #caloriefoodie旺角 ]
• 八 〇 𝙰𝚏𝚝𝚎𝚛 𝙴𝚒𝚐𝚑𝚝𝚢𝚜•

🐿
旺角新開既工業風𝙲𝚊𝚏𝚎 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
餐牌上既選擇較少 只有幾款主菜同甜品
燒春雞配薯菜

燒春雞配薯菜 💰$128
半隻雞既份量 雞肉嫩滑 味道啱啱好
唔會燒到乾爭爭 亦都唔會無味或太咸
另外會有黃芥末醬可以點 令味道更加豐富
平時食薯菜都係薯條 而呢間就係脆卜卜薯波!
菜就麻麻 係燒過既翠玉瓜 口感偏硬無咩汁
八十後黑糖麻糬窩夫 (全份)

八十後黑糖麻糬窩夫 (全份) 💰$98
窩夫有四塊 黑糖麻糬混入窩夫裏面
略嫌黑糖麻糬既份量偏小 唔係每一啖都食到麻糬
但黑糖味道到位 而且麻糬亦做到煙韌口感
餐牌上八十後既意思係士多啤梨同藍苺
除左有果苺之外 仲會配上士多啤梨雪糕添!
八十後士多啤梨及藍苺乳酪冰沙 /士多啤梨乳酪奶昔冰沙

士多啤梨乳酪奶昔冰沙 💰$48
八十後士多啤梨及藍苺乳酪冰沙 💰$48
兩杯既乳酪味都十分之濃 酸酸甜甜
而且上面加左啲穀物脆脆 有多重口感
飲到最後 其實都飽飽地 充滿飽腹感
當日食飯既時候有幾隻飛飛 ( ・᷄ὢ・᷅ )
衛生方面可有待改善喔~
📍旺角豉油街27號地舖
#caloriefoodie​​
燒春雞配薯菜
八十後士多啤梨及藍苺乳酪冰沙 /士多啤梨乳酪奶昔冰沙
上次試業時已經嚟過食甜品同飲咖啡,已經覺得質素都幾高。今次試業後再嚟食,睇吓水準係咪仲keep到加拿大龍蝦全日早餐 $158今次lunch嚟食all-day breakfast,真係好豐富,好多嘢食龍蝦已經差唔多起晒肉出嚟,所以用叉輕輕一扯都已經成舊肉扯晒出嚟,味道都好濃個炸薯球真心好好味,點埋茄汁真係一流,有啲嫌得幾粒唔夠添個炒蛋好大份,啱晒我鍾意食蛋嘅人。雜菇佢炒得好惹味,菇味好濃。同埋有啲沙律菜食食,可以fresh返吓最後就食佢個窩夫同香蕉,香蕉真係好甜,可能佢落咗啲糖醬關係,所以建議同窩夫一齊食,想再食甜啲,可以加埋煉奶食試業後嘅質素都冇下滑,而且我一開始唔小心倒瀉啲水,侍應都好用心幫我抹乾張檯,真係用紙巾抹得好乾,值得一讚👍🏽

加拿大龍蝦全日早餐
加拿大龍蝦全日早餐 $158

個炸薯球真心好好味,點埋茄汁真係一流,有啲嫌得幾粒唔夠添

2021-06-16
加拿大龍蝦全日早餐
2021-06-11 124 浏览
這次來到了八〇,工業風裝修加上點點植物,這次坐在出面,後來才發現原來入面的位置也很多。八〇其實是由80後主理,計劃將香港人成長回憶帶到店裡,把這邊成為大家的聚腳點。坐左外面這次來只點了咖啡,選擇都很多,有的是這邊的特別飲品,好像本來👦🏻  想點的海鹽奶蓋這天沒了哈哈,所以最後回歸了Ice Americano,夏天就真的來點冰的最好~🧒🏽 這次就點了另一個特飲是薄脆焦糖咖啡 Caffe Brulee,就好像吃Cream Brulee一樣,上面有一層薄薄的焦糖脆,在飲咖啡時又有一點甜甜的脆口很有趣,對我來說又不會太過甜,咖啡香氣相對就沒太多因為焦糖香很香,不過飲下去依然滑口~

2021-06-11 87 浏览
18:15 到達,進入時餐廳已一半顧客!今次我同友人慶祝生曰、有位女服務員體貼service.忙也沒有忘記我吔這枱~她有介紹甜品及清晰說明收費及食物,令我哋好滿意!意粉彈牙份量又多!男仕一定靠飽!haha 下次要再試其他款式
2021-06-08
行過旺角豉油街既時候被這間店舖的水泥風裝修所吸引住😍才發現旺角鬧市中竟然開了一間新Cafe😗這間Cafe的價錢十分親民💰Lunch set 配埋湯/salad都係under$100意粉質素非常高 抵食又大碟🍝意粉煙煙韌韌 唔會煮到太淋🤤尤其是係香辣蒜片意大利粉🍝好重蒜香味 有少少辣辣地😚Dirty也不令我失望☕️做到漸層效果 仲好香醇添🤤下次二訪嗰陣時仲想試埋加拿大龍蝦全日早餐😀好似大大份好吸引咁🤤
行過旺角豉油街既時候

做到漸層效果 仲好香醇添🤤

下次二訪嗰陣時
仲想試埋加拿大龍蝦全日早餐😀
好似大大份好吸引咁🤤
前排諗住牛市股神上身,提早廿年財務自由不是夢,點知all in變All shit,連上年profit無埋兼倒蝕,就好似發左一埸夢咁。有d野真係唔係你財,唔入你袋。搏唔過不如試下苦心經營?為自己未來建設。好似呢位八十店主Raymond由傳媒之子化身飲食大亨,將工業風帶到黎旺角波鞋街,仲有八十後必定唔會忘記既回憶加入食物元素,絕對值得我學習!👇📌ALL DAY · BREAKFAST -  ▪ Lobster · Deluxe Breakfast - $158 ▫ 係呢到必試今日既主角「加拿大龍蝦·全日早餐」,面頭已經見到半隻加拿大龍蝦,而且已經預先拆殼,肉質食落爽彈多膏,啖啖鮮味;而旁邊既亮點之一窩夫,咬落裡面啖啖都係黑糖麻糬,爽脆得黎又有D煙韌感,唔洗額外落煉奶都夠哂甜;另外仲有香腸、炒蛋、茄汁豆、炒薯寶、炒雜菌,唔同口感集合一齊,配搭埋焦糖香蕉整體層次色彩更加到位!📌SET · DINNER - ▪ Linguini · Carbonara - $118▫ 就算係晚市主食亦都比一般café煮得更出色,第一道「巴馬火腿·卡邦尼扁意粉」氣勢十足;每一條意粉都掛滿哂醬汁,但同時唔會覺得好膩
前排諗住牛市股神上身,提早廿年財務自由不是夢,

有d野真係唔係你財,唔入你袋。搏唔過不如試下苦心經營?

為自己未來建設。好似呢位八十店主Raymond由傳媒之子

化身飲食大亨,將工業風帶到黎旺角波鞋街,仲有八十後必定

唔會忘記既回憶加入食物元素,絕對值得我學習!👇

📌ALL DAY · BREAKFAST -
加拿大龍蝦·全日早餐

▫ 係呢到必試今日既主角「加拿大龍蝦·全日早餐」,面頭
加拿大龍蝦·全日早餐

啖啖鮮味;而旁邊既亮點之一窩夫,咬落裡面啖啖都係黑糖麻糬
爽脆得黎又有D煙韌感,唔洗額外落煉奶都夠哂甜;另外仲有香腸
加拿大龍蝦·全日早餐

炒蛋茄汁豆炒薯寶、炒雜菌,唔同口感集合一齊,
配搭埋焦糖香蕉整體層次色彩更加到位!

📌SET · DINNER -
Linguini · Carbonara - $118
巴馬火腿·卡邦尼扁意粉

▫ 就算係晚市主食亦都比一般café煮得更出色,第一道
巴馬火腿·卡邦尼扁意粉」氣勢十足;每一條意粉都掛滿哂醬汁,
巴馬火腿·卡邦尼扁意粉

但同時唔會覺得好膩好飽滯,加埋parma ham令成個鹹香味佈滿
整個意粉;呢個價錢黎講,性價比之高!
巴馬火腿·卡邦尼扁意粉
Beef Stroganoff · Fettuccine - $138
俄羅斯·烤牛柳闊條麵

▫ 跟住落黎呢個「俄羅斯·烤牛柳闊條麵」亦係高質之作,
寬條麵份量十足,食落質感有咬口,唔會太腍;
俄羅斯·烤牛柳闊條麵

忌廉汁口感creamy,帶少少酸忌廉更加濃香,
而面頭牛柳啖啖肉,濃厚牛味又夠腍滑,完全唔韌,相當好食。

📌D R I N K S -
Sea Salt · Cream Coffee - $55
海鹽·奶蓋咖啡

80’s Yogurt Smoothie · Strawberry · Blueberry - $48
八十後·士多啤梨·藍莓乳酪沙冰

▫ 兩杯打卡飲品「海鹽·奶蓋咖啡」、「八十後·士多啤梨·藍莓乳酪沙冰
必定要試,前者用上奶蓋非常厚身,口感相當綿密,但同時又唔會
蓋過咖啡香,呢點抵讚;加上面頭海鹽,鹹中帶甜,真係好好飲;
海鹽·奶蓋咖啡

而後者將士多啤梨同埋藍莓兩種果甜擺埋一齊,再形成一種外觀
上帶有雲石紋既視覺效果,配合呢到既埸景,零舍有feel!
2021-06-07
2021-06-05 124 浏览
最近發現旺角女人街原來有好多餐廳、價錢又唔貴喎!哩間八〇個人好喜歡!all day breakfast 竟然有半邊龍蝦,炒磨菇同炒蛋簡單嘢,但係都覺得好好食😋招牌smoothie 睇得又好飲👍🏻芒果乳酪沙冰,少少甜不過嫌芒果味唔夠濃!朋友點咗燒春雞🍗 雞仔細細,肉嫩又惹味!要多啲出旺角搵食先得

All  day  breakfast

招牌smoothie 睇得又好飲👍🏻

芒果乳酪沙冰,少少甜不過嫌芒果味唔夠濃!
Mango  yogurt  smoothie

朋友點咗燒春雞🍗 雞仔細細,肉嫩又惹味!
烤春雞

要多啲出旺角搵食先得
2021-05-28
All  day  breakfast
Mango  yogurt  smoothie
  • 加拿大龍蝦全日早餐
近年嘅cafe除左興花花style之外,水泥風都係熱潮之一,唔知大家大家鐘意咩風格嘅cafe呢💁🏻‍♀️呢間餐廳無預期咁嘈,而且裝修佈置上都幾有品味,weekend來chill下飲杯咖啡打個卡都唔錯架🥂香辣蒜片意粉$78🍝恭喜佢榮登小金蒜香意粉嘅top5排行榜🥳🥳🥳炒岀來嘅乾度恰到好處,flavouring好足,而且勁多又薄又香濃嘅蒜片,I’m definitely coming back for this😍*唔食得辣嘅朋友仲可以走辣添,幾貼心🥰烤牛柳闊條麵$138🥩醬汁好creamy,仲帶點檸檬嘅香味,所以食落一啲都唔膩架,而牛柳亦大大舊,啖啖肉,好滿足😋雲朵椰奶冰沙咖啡$55☁️未倒咖啡之前,我直頭覺得自己食緊西米露咁🤭其實加少少芒果汁同果肉就可以變成另一個甜品🥭加左咖啡之後,整體嘅甜度係平衡左同埋食落係有啲越南咖啡嘅感覺☕️

香辣蒜片意粉$78🍝

*唔食得辣嘅朋友仲可以走辣添,幾貼心🥰

烤牛柳闊條麵$138🥩

雲朵椰奶冰沙咖啡$55☁️

• 蒜香意粉
  • 椰子咖啡
2021-05-31 107 浏览
旺角新進cafe,以龍蝦all day breakfast 做賣點,當然要一試😆🦞龍蝦ADB $158➡️ 有半隻🦞,炒蛋🍳,香腸,沙律菜,蘑菇,茄汁豆,窩夫,焦糖香蕉,薯波,好豐富呢😍 海鹽焦糖奶蓋咖啡 $55 ➡️ 好味!頂層是海鹽焦糖 ⏩奶蓋⏩咖啡+冰,底層是鮮奶。這個配搭,口感一流,一啖嘗到不同的味道😋假日最好早點去,又是一間排長龍cafe

假日最好早點去,又是一間排長龍cafe
Lobster  all  day  breakfast
海鹽焦糖奶蓋咖啡
2021-05-30
Lobster  all  day  breakfast
海鹽焦糖奶蓋咖啡
2021-05-30 132 浏览
最近約左個好耐冇見既朋友出旺角行街食飯 就諗住食西餐 上網見到有間新開既cafe 睇相好似幾正咁 就book位同朋友一齊去試下我地大約夜晚六點半鐘去到餐廳 個陣餐廳都冇乜人未坐滿 晚餐既選擇唔算多 有八款可以揀 岩晒啲選擇困難症既我地 唔洗諗太耐就揀得到 晚餐有得跟餐湯或者沙律 我地就單點左一個全日早餐 一個晚餐Set 同埋一個小食 另外仲有三杯飲品我地揀左個有龍蝦個個全日早餐$158 個全日早餐望落好豐富 好多野食 有半隻龍蝦 茄汁豆 炒蛋 炒蘑菇 炸薯波 焦糖香蕉同埋黑糖麻糬窩夫 朋友話龍蝦好好味 炒蛋好滑身 蘑菇用左牛油同香草炒 食落好香口 黑糖麻糬窩夫我地覺得佢落得太少麻糬 即係一舊窩夫係得個三分一舊仔先食得到個舊麻糬 係要特登搵有黑色個個位先會食得到 麻糬食落係幾好味既 食落甜甜地 夠晒煙韌晚餐Set揀左香辣蒜片意大利粉 落單同左店員講走辣 可能店員冇打落張單度 個意粉黎到係冇走辣 不過個辣度都還可以接受到 唔算話好辣既 意粉係幾好味 好特別 成個意粉淨係得蒜片 冇其他配菜 仲另外叫左個小食 黑松露醬配炸薯波 個份量都幾多 薯波炸到金黃色 食落好香脆 點埋黑松露更加好味 飲品

飲品叫左杯士多啤利乳酪奶昔冰沙 芒果乳酪奶昔冰沙同埋荔枝薄荷冰沙 三杯飲品賣相都好令 岩晒打卡 味道都唔錯 唔會話好甜

整體黎講 環境同食物都唔錯 價錢合理 值得一試
是日沙律