2021-04-21 321 浏览
燒春雞配薯菜 同想像中有少少唔同 以為比雞扒我太油膩 可以上碟前印返啲油先…薯條雖然份量唔少 但太軟 冇乜味有幾塊翠玉瓜 但底部係煎燶有啲失望 食完碟中只有油卡邦尼扁意粉 望落去幾正常 又大碟不過食落味道一般 汁好似起沙 有啲乾朋友形容有花生醬味 又未至於唔好食既-💭行到好餓唔想等位 見到呢間裝修幾好 我地就衝左入去有啲好笑 岀菜速度非常緩慢 有待改善我地3人行去食 第一位食完 第二位朋友叫既先到試業期間既不足 希望佢地可以加緊改善啦
燒春雞配薯菜
同想像中有少少唔同 以為比雞扒我
太油膩 可以上碟前印返啲油先…
薯條雖然份量唔少 但太軟 冇乜味

有啲好笑 岀菜速度非常緩慢 有待改善
我地3人行去食 第一位食完 第二位朋友叫既先到
試業期間既不足 希望佢地可以加緊改善啦
2021-04-19 244 浏览
這間cafe環境比想像中大,氣氛也不錯。但不論是食物還是飲品,也有很大的改善空間。Latte $40一看就知道奶泡太粗,味道一般。炸薯寶配松露沙律醬 $48 食物一上枱就不是熱的,不像剛剛炸起的樣子,而且淋油,外面也不脆。80 berry waffle $88 這個窩芙口感好奇怪,烤好的麵糊中有許多氣孔,外面不脆,沒有平時吃窩芙實在的感覺。中間位置夾有黑糖麻糬,沒有被麵糊包裹的麻糬,像煲仔飯的飯焦一樣,有點脆和黏牙。我個人是不喜歡這種口感的。荔枝薄荷奶昔沙冰 跟餐$24 雖然餐牌寫奶昔,但其實並沒有奶的成份,是一杯沙冰。這杯甜度適中,而且感覺加了不少薄荷葉,算是整餐最不錯的。餐廳在試業中,能看到職員都不太熟悉情況和運作,希望將來可以改善。
這間cafe環境比想像中大,氣氛也不錯。
但不論是食物還是飲品,也有很大的改善空間。
Latte

Latte $40
一看就知道奶泡太粗,味道一般。

炸薯寶配松露沙律醬 $48
食物一上枱就不是熱的,不像剛剛炸起的樣子,
而且淋油,外面也不脆。

80 berry waffle $88
這個窩芙口感好奇怪,烤好的麵糊中有許多氣孔,
外面不脆,沒有平時吃窩芙實在的感覺。
中間位置夾有黑糖麻糬,沒有被麵糊包裹的麻糬,
像煲仔飯的飯焦一樣,有點脆和黏牙。
我個人是不喜歡這種口感的。

荔枝薄荷奶昔沙冰 跟餐$24
雖然餐牌寫奶昔,但其實並沒有奶的成份,
是一杯沙冰。
這杯甜度適中,而且感覺加了不少薄荷葉,
算是整餐最不錯的。

2021-04-18 246 浏览
見佢寫試業,以白老鼠姿態嚟試吓,點知出乎意料地好食好飲,環境非常寧靜優雅,係嘈吵嘅旺角搖身一變成為文青氣息Flat White $35拉花好靚,飲埋杯咖啡好好飲,有濃郁嘅啡啡味Oreo Waffe $88叫咗個Full嚟食,Waffe餡有黑糖麻糬係入面,變到有少少拉絲煙韌感覺,配埋Oreo,味道亦唔會感覺好甜,配香蕉一流,味道好夾,唯獨係個Oreo雪糕球有少少太甜,不過可以飲返啖咖啡中和返,大致上係好好味總結價錢唔算貴,而且味道環境都好好,下次可以試埋佢嘅正餐

Flat  White

Flat White $35
拉花好靚,飲埋杯咖啡好好飲,有濃郁嘅啡啡味

Oreo  Waffe

Oreo Waffe $88

總結價錢唔算貴,而且味道環境都好好,下次可以試埋佢嘅正餐
2021-04-07
下午茶
Flat  White
Oreo  Waffe
2021-04-09 507 浏览
新開在旺角的cafe😋 下午3點左右去到不用排隊食物不過不失,Oreo麻薯窩夫仲幾好食。300元就能食到兩個窩夫,一份薯條,一份沙律,兩杯咖啡,算係幾抵。裝修適合打卡
新開在旺角的cafe😋 下午3點左右去到不用排隊
2021-04-06 304 浏览
randomly saw this shop while hanging around in mong kok and would like to give a try🤣the cafe is quite spacious and bigthey serve both food and drinks 🤤hot americano ($30)i quite like the taste of it😬 nutty flavour the price is also reasonable 👌🏻

hot americano ($30)
americano

2021-03-31 449 浏览
消息靈通嘅同事發掘到呢一間試業中嘅Cafe,第二日即刻一齊嚟試吓~Cafe嘅佈置好用心,比人一種好舒服嘅感覺,喺旺角鬧市中為我地帶來一點寧靜。我地叫咗一個燒春雞同一客80s berry waffle share。先來嘅係waffle,出奇地有驚喜!Waffle中間暗藏黑糖mochi,超煙靭,加埋士多啤梨同藍莓一齊食果香味十足。伴士多啤梨雪糕食雖然邪惡,但好有滿足感~跟住係燒春雞,賣相好靚,用嘅超細粒薯餅仔好特別。燒春雞雞皮好脆,肉質都算滑,但得半隻分量太少略嫌唔夠喉😂跟住我地叫左latte 同 flat white。我地講笑咁話Flat white 個心有d缺陷😂呢間Cafe整體嚟講唔錯,好有活力,店員嘅服務態度都好親切!原先喺OpenRice見到有近排大熱栗子蓉甜品嘅相都想試,但原來仲未正式供應,咁等我地下次再嚟試先~

80s berry waffle

燒春雞

Latte  & Flat White

2021-03-31
80s berry waffle
燒春雞
  • 80s  Berry  Waffle
繼續豉油街嘅新店系列😛 地點方便就腳,店舖面積好大樓底高,坐得舒服😌 前舖同入面位置嘅style好唔同,前舖光猛走文青風,入面相對較暗,但都有唔少打卡位😎🥴下午茶時段以窩夫🧇同小食為主,窩夫有咸有甜,其中有啲仲有半份選擇,夠彈性😄👍🏻《 𝘖𝘳𝘦𝘰 曲奇窩夫🧇》 全份/ $88 4.5 / 5 🥰🥰🥰🥰𝘖𝘳𝘦𝘰窩夫係經典而食唔厭嘅組合☺️ 全份兩個人share岩岩好👍🏻 哩份窩夫特別在佢係黑糖麻糬餡😍 外面烘到香脆,加上少少焦糖化左嘅黑糖係面;內裡就係煙韌嘅麻糬餡😍 食落唔算好甜,加上窩夫嘅蛋香,好滿足🤤🤤🤤 難得係旁邊嘅𝘖𝘳𝘦𝘰餅仲好脆,曲奇雪糕入面都好多曲奇餡,𝘖𝘳𝘦𝘰迷岩晒😋👍🏻《 士多啤梨乳酪奶昔沙冰》 $42 3 / 5 對比食物黎講,哩度嘅飲品就相對平凡左啲喇🤨 成杯唔會好甜,但士多啤梨味亦唔突出🤪乳酪質地較稀,不過夾埋面頭嘅米通食都幾有口感😎 算係不過不失😌

《 士多啤梨乳酪奶昔沙冰》 $42 3 / 5

對比食物黎講,哩度嘅飲品就相對平凡左啲喇🤨

琴日去左呢間新開嘅𝚌𝚊𝚏𝚎~去到已經差不多𝟹點 本來想試埋意粉 但原來只有下午茶供應😞𝙼𝚎𝚗𝚞上都是小吃~所以最後都係輕食🥸.𝐹𝑜𝑙𝑙𝑜𝑤 ℎ𝑘.𝑓𝑜𝑜𝑑𝑚𝑎𝑝 𝑓𝑜𝑟 𝑚𝑜𝑟𝑒 𝑓𝑜𝑜𝑑🙌🏻.𝙾𝚛𝚎𝚘曲奇麻糬窩夫(全份) $𝟾𝟾撒滿了𝚘𝚛𝚎𝚘粉的窩夫 超邪惡😈窩夫偏脆口的 不會太淋!入面嘅麻糬也蠻煙韌的☺️🙌🏻口感一流!呢個價錢包埋餐湯/沙律~餐湯好喝喔 很濃郁而不咸呢🥰下午茶餐配埋飲品/咖啡的話都有半價喔☺️☺️士多啤梨乳酪奶昔沙冰 $𝟺𝟸看上去很多漸層🍓喝著好像在吃士多啤梨yoghurt一樣☺️沒有過甜 很好~荔枝梳打 $𝟹𝟸呢個表現就平平~個荔枝𝚜𝚢𝚛𝚞𝚙有點拿喉的感覺整體就是梳打咯~裝修很不錯呢!食物價錢很相宜☺️性價比👌🏻~
琴日去左呢間新開嘅𝚌𝚊𝚏𝚎~

去到已經差不多𝟹點
本來想試埋意粉 但原來只有下午茶供應😞
𝙼𝚎𝚗𝚞上都是小吃~
所以最後都係輕食🥸

𝙾𝚛𝚎𝚘曲奇麻糬窩夫(全份) $𝟾𝟾
撒滿了𝚘𝚛𝚎𝚘粉的窩夫 超邪惡😈
窩夫偏脆口的 不會太淋!
入面嘅麻糬也蠻煙韌的☺️🙌🏻
口感一流!
Oreo曲奇麻糬窩夫 (全份)

呢個價錢包埋餐湯/沙律~
餐湯好喝喔 很濃郁而不咸呢🥰

下午茶餐配埋飲品/咖啡的話都有半價喔☺️☺️

士多啤梨乳酪奶昔沙冰 $𝟺𝟸
看上去很多漸層🍓
喝著好像在吃士多啤梨yoghurt一樣☺️
沒有過甜 很好~

荔枝梳打 $𝟹𝟸
呢個表現就平平~
個荔枝𝚜𝚢𝚛𝚞𝚙有點拿喉的感覺
整體就是梳打咯~

裝修很不錯呢!
食物價錢很相宜☺️性價比👌🏻~

Oreo曲奇麻糬窩夫 (全份)
  • Oreo曲奇麻糬窩夫(全份)