📍旺角工業風cafe‼️• 有驚喜嘅闊條麵🤩 -- After Eightys🍝😋=======================After eightys係由前有線體育主持陳漢威開設,餐廳裝修走工業風格,環境都幾寬敞👍食物種類都唔少,有意粉、pizza、all day breakfast 等等😋------------------------------⭐️俄羅斯烤牛柳濶條麵 $178 (4.5/5)呢個幾有驚喜❣️😍醬汁好creamy,而且仲加入咗肉桂粉,味道好特別!🤩闊條麵煙韌有咬口,掛汁力強~烤牛柳有四大塊,口感腍身肉味幾濃😋👍------------------------------⭐️日本明太子手羽全日早餐 $128 (4.4/5)又大份又足料嘅all dah breakfast!!有明太子手羽、沙律、黑糖窩夫、焦糖香蕉、磨菇、炒蛋、炸薯波❣️明太子手羽入面係釀滿明太子,好有鹹香😋加埋軟腍嘅雞肉真係好正!窩夫幾香脆,中間仲夾咗黑糖麻薯,口感煙韌~------------------------------⭐️套餐沙律 (4.3/5)沙律菜同車厘茄都好新鮮,加埋沙律醋酸酸哋好開胃!---
=======================
⭐️俄羅斯烤牛柳濶條麵 $178 (4.5/5)

⭐️日本明太子手羽全日早餐 $128 (4.4/5)

窩夫幾香脆,中間仲夾咗黑糖麻薯,口感煙韌~
⭐️套餐沙律 (4.3/5)

沙律菜同車厘茄都好新鮮,加埋沙律醋酸酸哋好開胃!
⭐️餐湯 (4.5/5)

番茄湯質感濃稠,而且酸勁十足,頗為出色👍
⭐️八十後士多啤梨藍莓乳酪沙 $48 (4.3/5)

賣相好靚靚😍飲落莓味非常濃郁,加埋乳酪酸甜甜😆面頭仲有穀物脆脆,口感十足😍
⭐️黑糖薑茶 $48
整體嚟講食物有一定質素,而且份量夠多👍店員服務都好友善~同朋友嚟聚餐都係個唔錯嘅選擇😋
賣相:4.3/5
地址:旺角豉油街27號地舖
前往方法:旺角站E2出口
2021-12-21
2021-12-18 29 浏览
我喺旺角鬧市嘅呢間Cafe,環境除咗優美之外,原來食物都唔錯㗎啵🦞 加拿大龍蝦全日早餐 $188-龍蝦半隻、黑糖麻薯窩夫、香腸、炒蛋、茄汁焗豆、焦糖香蕉、炸薯寶、炒雜菌-主角🦞多膏又彈牙 龍蝦甜味出哂嚟 鉗已經拆殼 極之貼心-黑糖麻薯窩夫非常之脆口 有甜而且煙韌嘅黑糖麻薯夾住係窩夫間-份量都幾多 夠哂飽🐃 俄羅斯烤牛柳闊條麵 $178-忌廉汁底加入不同香料 味道有少少Cheese cake之味-闊條麵幾掛汁-牛柳嫩 色澤均勻吸引 有牛香🥤 80後野莓乳酪沙冰 $48- 好多味道的一杯沙冰 先酸再甜 然後乳酪香 再牛乳甜-加入不少野莓、提子乾及脆脆增加咬口🍵 宇治抹茶鮮奶 $50-抹茶味道非常之重又香-有小山圓之感總括而言,呢間Cafe食物質素高,打卡又唔錯,非常Chill嘅一個地方,正👍🏻
🦞 加拿大龍蝦全日早餐 $188
-主角🦞多膏又彈牙 龍蝦甜味出哂嚟 鉗已經拆殼 極之貼心
-份量都幾多 夠哂飽

🐃 俄羅斯烤牛柳闊條麵 $178
-闊條麵幾掛汁
-牛柳嫩 色澤均勻吸引 有牛香

🥤 80後野莓乳酪沙冰 $48
- 好多味道的一杯沙冰 先酸再甜 然後乳酪香 再牛乳甜
-加入不少野莓、提子乾及脆脆增加咬口
🍵 宇治抹茶鮮奶 $50
-抹茶味道非常之重又香
-有小山圓之感

2021-12-08 220 浏览
這日和朋友係旺角行街,見到這間打卡cafe裝修充滿工業水泥風,好有特色,而且座位都幾舒適,所以就在這裡晚飯。所有晚餐都會送餐湯或沙律。.沙律蔬菜新鮮爽脆,入面還有煙肉碎、脆米、巴馬臣火腿、煙三文魚,配上沙律醬夠曬清新開胃,加上芝士粉,味道和口感同樣豐富。.全日早餐 $118全日早餐分量十足,有凱撒沙律、窩夫、焦糖香蕉、炒滑蛋、茄汁豆、炸薯波、炒蘑菇及德國腸。炒滑蛋夠嫩滑;窩夫口感外脆內軟,而且入面重有煙煙韌韌的麻薯,加上煉奶,好好味;炸薯波炸得好脆口;焦糖香蕉甜度適中;德國腸細細條,味道幾特別,還有茄汁豆、蔬菜及蘑菇,非常健康。.西班牙伊比利亞法式黑毛豬架配焦糖青蘋果 $178西班牙伊比利亞法式黑毛豬擁有野豬血統,所以食落肉質較鬆化,而且肉味香濃。經香煎後,食落外脆內嫩,配上自家製青蘋果香草醬,每啖都充滿油脂甘香,食落多肉汁又美味。伴碟的薯條都炸得好香脆。.80後士多啤梨及藍莓乳酪沙冰 $48鍾意飲乳酪的必叫,最面層有多款堅果、士多啤梨同藍莓,飲一啖乳酪沙冰,再食啲生果,每啖都好清新。.宇治焙茶鮮奶 $45很重的焙茶味,再配合鮮奶,令到整杯嘢飲唔會太苦澀,上邊還有靚靚拉花。.
沙律

全日早餐 $118

西班牙伊比利亞法式黑毛豬架配焦糖青蘋果 $178

80後士多啤梨及藍莓乳酪沙冰 $48

宇治焙茶鮮奶 $45

2021-12-01 45 浏览
𓂅加拿大龍蝦全日早餐𓂅明太子雞翼全日早餐加拿大龍蝦烤得略嫌乾身左少少,肉質算正常發揮!而明太子雞翼就比較好食,size 算中等,入面釀左濃濃咸香嘅明太子!其他配料包括: 𓂃黑糖麻糬窩夫(呢樣比其他餐廳嘅ABD特別,而家煙煙韌韌,帶幾香嘅黑糖味),可淋上煉蛋𓂃炸薯寶(正常發揮)𓂃焦糖香蕉(表面有薄脆焦糖,香甜好味)𓂃炒雜菌𓂃香腸 𓂃炒蛋 (一般,唔算滑)𓂃沙律菜𓂅海鹽奶蓋咖啡面頭嘅奶蓋帶咸香,幾好味,但飲到中間就開始只飲到奶味,咖啡比例唔高
𓂅加拿大龍蝦全日早餐
𓂅明太子雞翼全日早餐

其他配料包括:
𓂃炸薯寶(正常發揮)
𓂃焦糖香蕉(表面有薄脆焦糖,香甜好味)
𓂃炒雜菌
𓂃香腸
𓂃炒蛋 (一般,唔算滑)
𓂃沙律菜

𓂅海鹽奶蓋咖啡
行過熱鬧嘅旺角街道,好攰想休息吓,就漫無目的地入咗嚟呢間餐廳。👍🏻俄羅斯烤牛柳闊條麵一上枱就聞到好香,食落就知原來唔係普通嘅忌廉汁,仲添加咗啲肉桂粉令整個麵好有特色,咬口更加恰到好處。面頭嘅牛柳有非常濃厚嘅牛味,外面炙香內裏粉嫩,肉質唔會太乾太鞋,同個麵好配搭,出色。👍🏻日本明太子手羽全日早餐一上枱見到已經覺得性價比好高,好大碟!鹹/甜,前菜主菜甜品都集於一身,擺盤豐富用心。先係沙律,配搭各種沙律菜同甜醋,果然開胃;順住食炒得好滑身嘅蛋、份量好多,調味得宜嘅炒蘑菇、炸得好香口嘅薯餅粒;明太子雞翼真係值得一讚,成隻都金黃色,去骨後餡料塞得好飽滿,鹹鹹辣辣十分惹味!而第二主角窩夫,唔算太厚肉有嚼頭,反為偏脆口,夾住中間嘅黑糖麻薯幾特別,做到外脆內軟,另外仲配埋煉奶,簡直係一大享受!至於茄汁焗豆都花功夫,額外加咗煙肉調味,令感覺再昇華。菜式唯一美中不足就係焦糖香蕉表面做唔到脆身效果,大概係煎嘅時間唔夠長,只係有啲甜味喺面~👍🏻海鹽奶蓋咖啡咖啡甘醇香濃,酸度適中,配埋面頭鹹鹹地嘅奶蓋同好甜嘅焦糖脆脆,每一啖都係味蕾嘅享受,小編大愛!👍🏻八十後士多啤梨及藍莓乳酪沙冰沙冰大杯到滿瀉,每一啖都夾雜藍

👍🏻俄羅斯烤牛柳闊條麵

👍🏻日本明太子手羽全日早餐

👍🏻海鹽奶蓋咖啡

👍🏻八十後士多啤梨及藍莓乳酪沙冰
沙冰大杯到滿瀉,每一啖都夾雜藍莓同士多啤梨嘅酸甜,面頭仲有啲新鮮水果同穀物脆脆,健康、飽肚得來又好似甜品嘅感覺,好推薦!

👍🏻👍🏻隨餐附送嘅沙律有驚喜,除咗沙律菜以外,仲鋪上份量不少嘅芝士碎、煙肉脆粒、巴馬臣火腿,配上一甜甜地嘅沙律醬,作前菜一流,而南瓜湯則鹹鮮香濃,唔會太杰,唔似係加好多粉溝出嚟嘅,仲有粒粒鮮南瓜肉口感。
  • 俄羅斯烤牛柳闊條麵
👍🏻日本明太子手羽全日早餐 $128雞翼雞皮薄脆,內餡塞到脹卜卜🤪明太子份量幾多,微微辣咁好惹味,好食😛招牌黑糖麻糬窩夫有驚喜!窩夫外脆內軟,中間麻糬煙韌有淡淡黑糖味又唔會好甜,口感好得意,唔使點煉奶都好食😌香蕉夠甜,生熟度啱啱好,面頭有層焦糖,岩哂嗜甜人士炸薯寶就係粒狀既薯餅,炸到脆卜卜又唔算好油,咬到薯仔粒,薯味重😙滑蛋、炒菇等配菜都好味一份全日早餐有甜有鹹,滿足哂兩個願望😎味道:8/10性價比:8/10-👍🏻俄羅斯烤牛柳闊條麵 $148闊條麵竟然有叉燒包嘅味道,好神奇🤣牛柳好重炭燒味,燒到七成熟,邊位燶燶地有焦香肉質偏瘦,肉感重,灑上少少海鹽調味,食落有牛味😋醬汁量岩岩好,唔會太濕太乾質地稠身好creamy,飽肚感十足😎跟餐仲有餐湯或沙律,當日係南瓜湯,夠甜又creamy味道:7/10性價比:7/10-👍🏻八十後士多啤梨及藍莓乳酪冰沙 $48將乳酪打成冰沙狀,味道酸酸甜甜😙面頭灑上穀物脆片、士多啤梨同藍莓粒整體藍莓味比士多啤梨味重,就好似食緊藍莓味yogurt咁😜就算飲到尾溶左都仲好重乳酪味,完全無變淡哂😌味道:7/10性價比:8/10-📍#八〇 #aftereightyscaf
👍🏻日本明太子手羽全日早餐 $128
雞翼雞皮薄脆,內餡塞到脹卜卜🤪
明太子份量幾多,微微辣咁好惹味,好食😛
招牌黑糖麻糬窩夫有驚喜!窩夫外脆內軟,中間麻糬煙韌
有淡淡黑糖味又唔會好甜,口感好得意,唔使點煉奶都好食😌
香蕉夠甜,生熟度啱啱好,面頭有層焦糖,岩哂嗜甜人士
滑蛋、炒菇等配菜都好味
一份全日早餐有甜有鹹,滿足哂兩個願望😎
味道:8/10
性價比:8/10
日本明太子手羽全日早餐

👍🏻俄羅斯烤牛柳闊條麵 $148
闊條麵竟然有叉燒包嘅味道,好神奇🤣
牛柳好重炭燒味,燒到七成熟,邊位燶燶地有焦香
肉質偏瘦,肉感重,灑上少少海鹽調味,食落有牛味😋
醬汁量岩岩好,唔會太濕太乾
質地稠身好creamy,飽肚感十足😎
跟餐仲有餐湯或沙律,當日係南瓜湯,夠甜又creamy
味道:7/10
性價比:7/10

👍🏻八十後士多啤梨及藍莓乳酪冰沙 $48
將乳酪打成冰沙狀,味道酸酸甜甜😙
面頭灑上穀物脆片、士多啤梨同藍莓粒
整體藍莓味比士多啤梨味重,就好似食緊藍莓味yogurt咁😜
就算飲到尾溶左都仲好重乳酪味,完全無變淡哂😌
味道:7/10
性價比:8/10

📍#八〇 #aftereightyscafe
旺角豉油街27號地舖

#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #旺角 #旺角美食 #旺角好去處 #打卡cafe #旺角cafe #旺角咖啡店
日本明太子手羽全日早餐
今日同朋友黎到旺角哩間之前已經bookmark左既打卡餐廳。餐廳行自然工業風設計,水泥牆環境好特別,四周仲放左唔少植物,真係好啱打卡📸️餐牌上面亦有唔少選擇,仲要有幾款全日早餐可以揀,而食物都好食有質素。🍝俄羅斯烤牛柳闊條麵 $148所有晚餐都會送餐湯同沙律。沙律菜新鮮爽脆,裏面仲有hams同脆脆,亦灑上唔少芝士粉,夠曬清新開胃;湯係超濃郁既蕃茄湯,質地濃稠。烤牛柳好有質素,一啲都唔會乾,牛味濃郁,相當好食。而闊條麵厚身有質感,醬汁亦非常creamy。🥗日本明太子手羽全日早餐 $128全日早餐非常豐富,有凱撒沙律、窩夫、焦糖香蕉、炒滑蛋、手羽、蕃茄豆、薯仔波波同蘑菇。手羽入面有滿滿既明太子,夠曬香口惹味;炒滑蛋嫩滑有奶香;重點推介佢既窩夫,裏面有超煙韌既麻薯,另外仲配有煉奶,真係非常好食,好食推介👍🏻🍎蘋果花茶 $45有淡淡蘋果香氣,入冬飲暖笠笠真係好正,健康之選。🫐80後士多啤梨及藍莓乳酪沙冰 $48哩個真係超推介‼️鍾意飲乳酪既人千祈唔好放過❗️佢係一層沙冰一層乳酪咁堆疊上去,面層仲有唔同既堅果、士多啤梨同藍莓,飲落去超有口感,而且味道勁濃郁,絕對係超好飲推介👍🏻👍🏻整體黎講,餐廳環境特

🍝俄羅斯烤牛柳闊條麵 $148
所有晚餐都會送餐湯同沙律。

🥗日本明太子手羽全日早餐 $128

🍎蘋果花茶 $45
有淡淡蘋果香氣,入冬飲暖笠笠真係好正,健康之選。

🫐80後士多啤梨及藍莓乳酪沙冰 $48

整體黎講,餐廳環境特別,座位闊落舒適,而且食物有質素,絕對係同朋友食飯既好選擇。

2021-11-16 38 浏览
位於旺角繁忙嘅街道上有一間給予人寧靜嘅Cafe!如果大家係80年代嘅人,就應該記得以前嘅旺角大部份都係潮流店,慢慢就被藥房金舖所取代,所以餐廳命名為八〇係想尋回HEA的意思!餐廳打造輕工業風,仲有特色水泥磚特式牆!而且配有綠色嘅植物,成間Cafe都好IGable!餐廳分為兩部份,如果想只係飲杯咖啡,餐廳入口會係豉油街,但如果想用餐的話,入口就會喺女人街側邊!呢點大家記得要留意!☕️Dirty HK$45好香既咖啡同奶味,但質感比較薄身,水比例感覺上比較多!🍹荔枝梳打 HK$38一開始會以為好甜,但飲落去反而岩岩好!好清新好香荔枝味!🍲餐湯今日係蕃茄湯,質地會比較濃稠,好似食緊啖啖蕃茄蓉!🥗香煎三文魚配凱撒沙律 HK$138好少餐廳會做到煎三文魚都會問你幾成熟,所以我感覺好好🤩🤩今次揀咗7成熟,三文魚外脆內嫩,放落口嘅時候會爆曬啲魚油出嚟,真係幾高質!🍱日本明太子手羽全日早餐 HK$128呢個全日早餐就集合晒主食同甜品,真係第一次見!除咗有明太子雞翼,炒蛋蘑菇,一口薯餅,沙律同茄汁焗豆之外,佢竟然仲有我最鍾意食嘅焦糖香蕉窩夫🤤🤤🤤炒蛋炒得好香滑,薯餅都好脆,明太子雞翼都好香但肉質唔算嫩口!

☕️Dirty HK$45

好香既咖啡同奶味,但質感比較薄身,水比例感覺上比較多!

🍹荔枝梳打 HK$38

一開始會以為好甜,但飲落去反而岩岩好!好清新好香荔枝味!

🍲餐湯

今日係蕃茄湯,質地會比較濃稠,好似食緊啖啖蕃茄蓉!

🥗香煎三文魚配凱撒沙律 HK$138

🍱日本明太子手羽全日早餐 HK$128

窩夫好脆口,中間果層夾雜住麻糬煙煙韌韌嘅口感,重點係完全唔會甜🤤🤤想甜啲既就餐廳有埋煉奶俾你沾黎食🤤🤤
✔✔ Sea Salt Cream Coffee // $55第一次去依間 Cafe 系佢試業期間就係睇 IG 被依杯野吸引左半咸半甜既海鹽奶蓋再加埋焦糖脆脆+咖啡層次好豐富 又出奇地夾 不過有點膩.✔✔ Yuzi Espresso Tonic // $48然後最近第二次再訪八〇因為戒奶 最近真係試左好多 espresso tonic依度既 house blend 偏 nutty柚子蜜帶出咖啡既甘香 感覺好香醇然後過幾日試左婆婆咖啡屋既同款就認同朋友講 fruity 咖啡同柚子的確比較夾係小清新既感覺 🌿.✔ 80s Waffle // $98好好食啊中間夾心既黑糖mochi 😍如果成層都有就好啦~.✔ Linguine CarbonaraSuper cream & rich偏咸 因為有 parmesan 再加煙肉 好足料我覺得可以兩個人 share 然後叫多個甜品剛剛好.可能因為唔夠人手 次次見店員都係心很累既樣子 😂出單有時亂左 只有一人沖咖啡所以要等耐少少不過都睇得出服務系OK用心既店員冇咁忙時會自動加水 收拾檯面都會同客人傾下計 推介唔同款式既意粉會解釋下煮法 特別既材料等等
第一次去依間 Cafe 系佢試業期間
就認同朋友講 fruity 咖啡同柚子的確比較夾
係小清新既感覺 🌿
✔ 80s Waffle // $98
好好食啊中間夾心既黑糖mochi 😍
如果成層都有就好啦~
✔ Linguine Carbonara
會解釋下煮法 特別既材料等等
偷聽到推介 下次要再黎試鮮牛肉肉醬意粉 🤤
  • Dirty
2021-11-07 68 浏览
📍旺角豉油街🔸明太子手羽先all day breakfast $128-parma ham salad -明太子雞翼-黑糖窩夫 配煉奶-薯粒 -炒蛋-焦糖香蕉-菇-茄汁豆好豐富好多嘢食😋有埋窩夫真係估佢唔到~主角係明太子雞翼,但係覺得雞翼嘅明太子味唔算好出,食落有少少辣但都惹味薯粒感覺有少少甜,唔知係薯仔定係蕃薯👀曲奇黑糖麻糬窩夫(半份)$58香蕉切得好可愛窩夫同all day breakfast 一樣都係有黑糖麻糬係入面感覺就好似淋d既珍珠係窩夫入面咁😂😂曲奇就只係喺出面,唔算好特別同埋個雪糕都係雲呢拿味,如果係曲奇味感覺會配合主題多啲🤔金栗天使牛角酥 $78Mont Blanc 係秋冬必點item栗子蓉都夠味但係唔算好滑牛角酥底幾特別,好脆~中間係雲呢拿味雪糕~
📍旺角豉油街

-炒蛋
-焦糖香蕉
-菇
-茄汁豆

好豐富好多嘢食😋有埋窩夫真係估佢唔到~
薯粒感覺有少少甜,唔知係薯仔定係蕃薯👀

曲奇黑糖麻糬窩夫(半份)$58
香蕉切得好可愛
感覺就好似淋d既珍珠係窩夫入面咁😂😂
曲奇就只係喺出面,唔算好特別
同埋個雪糕都係雲呢拿味,如果係曲奇味感覺會配合主題多啲🤔

金栗天使牛角酥 $78
Mont Blanc 係秋冬必點item
栗子蓉都夠味但係唔算好滑
牛角酥底幾特別,好脆~
中間係雲呢拿味雪糕~

2021-11-02 83 浏览
After Eightys - 80後Cafe今日令到旺角一間的咖啡廳,餐廳名字正正代表著店主,因為是由三位80後所打理,店內有一幅極具特色的水泥磚牆,打卡一流。南瓜忌廉湯、沙律前菜日本明太子手羽全日早餐 $128超級豐富的日式全日早餐,有明太子手羽、黑糖麻薯窩夫、炒蛋、茄汁焗豆、焦糖香蕉、炸薯寶、炒雜菌。最鐘意黑糖麻薯窩夫,煙煙韌韌,點煉奶重正。俄羅斯烤牛柳闊條麵 $148色澤粉嫩,肉質軟腍牛味重的烤牛柳,配上忌廉醬汁,掛在闊條麵上。海鹽奶蓋咖啡 $55甜甜焦糖粒加上海鹽,配上奶泡感滿滿的奶蓋咖啡。宇治焙茶鮮奶 $50醇醇的焙茶加上幼滑的鮮奶,不會太甜。
After Eightys - 80後Cafe

南瓜忌廉湯、沙律前菜

日本明太子手羽全日早餐 $128
最鐘意黑糖麻薯窩夫,煙煙韌韌,點煉奶重正。

俄羅斯烤牛柳闊條麵 $148

海鹽奶蓋咖啡 $55
甜甜焦糖粒加上海鹽,配上奶泡感滿滿的奶蓋咖啡。

宇治焙茶鮮奶 $50
醇醇的焙茶加上幼滑的鮮奶,不會太甜。

2021-11-01 51 浏览
位於旺角嘅After Eightys,設有特色工業風水泥牆,岩晒鍾意周圍打卡嘅我!加拿大龍蝦全日早餐 $188賣相好靚嘅全日早餐,而且非常豐富,包括有龍蝦半隻,黑糖麻糬窩夫,香腸,炒蛋,茄汁焗豆,焦糖香蕉,炸薯寶 及炒雜菌!既有咸食又有甜食,一次過滿足晒兩個願望,唔使再另加甜品!燒春雞配薯菜 $128Dinner set 奉送是日餐湯或沙律!燒春雞烤至金黃色,外層雞皮香脆,內裡雞肉保持嫩滑多汁,唔錯!芒果乳酪沙冰 $48Latte $40

加拿大龍蝦全日早餐 $188

燒春雞配薯菜 $128

Dinner set 奉送是日餐湯或沙律!

芒果乳酪沙冰 $48

Latte $40
2021-10-31 60 浏览
經過旺角女人街,有好多唔同嘅店舖,因為星期五晚人好多,見到呢個有龍蝦全日早餐,門口貼住158,覺得幾抵,於是等位。等咗大概20分鐘先入到去,發現原來加咗價,龍蝦早餐係要188,不過為咗龍蝦而來冇理由唔食。呢度環境幾好,唔會坐到好逼,即使兩人,都會畀四人座位。侍應會不斷幫你添水,服務不錯。 蕃茄味餐湯,一入口好酸,好開胃。 蕃茄濃打到爛曬,無蕃茄粒。龍蝦全日早餐龍蝦好彈牙,龍蝦鉗幫你去埋殼,食到啖啖肉。黑糖麻薯窩夫幾特別,煙煙韌韌又唔會好甜,窩夫都做到外脆內軟。薯寶都炸得好鬆脆磨菇炒得好香。唯獨是炒蛋好似有啲水汪汪,唔夠滑。加咗28蚊要oreo芝士蛋糕,十分喜歡這順滑的口感,食到芝士嘅香甜味,oreo唔會太甜,食完都唔覺得漏,想食多一嚿添,味道非常好。下次再來一定要試埋佢啲甜品啦。😋肉醬意粉比較一般,肉味都濃郁,意粉口感不算煙韌,也不太淋。如果加埋芝士就正啦。

龍蝦全日早餐
龍蝦好彈牙,龍蝦鉗幫你去埋殼,食到啖啖肉

黑糖麻薯窩夫幾特別,煙煙韌韌又唔會好甜,窩夫都做到外脆內軟

薯寶都炸得好鬆脆
磨菇炒得好香。
唯獨是炒蛋好似有啲水汪汪,唔夠滑。

肉醬意粉

2021-10-29
  • oreo芝士蛋糕
  • 加拿大龍蝦全日早餐
今日Book咗下午三點食下午茶。黎到staff有留枱畀我地,所以坐得鬆啲。我地點咗兩杯野飲同兩個食物。All Day Breakfast味道OK,啲料唔錯。個份量都啱啱好!再叫咗個窩夫,中間有麻糬,有口感但上面嘅糖漿有啲太甜。飲品唔太甜,味道天然!奶蓋Caramel coffee推介奶蓋厚度適中,有啲焦糖脆脆喺表面,加埋一齊飲唔會太甜,咖啡味濃!奶昔唔甜,飲到係生果打出黎,唔係加糖漿,好健康總結整體不過不失,可以黎打吓卡!
今日Book咗下午三點食下午茶。

黎到staff有留枱畀我地
,所以坐得鬆啲。

我地點咗兩杯野飲同兩個食物。

再叫咗個窩夫,中間有麻糬,有口感
但上面嘅糖漿有啲太甜

飲品唔太甜,味道天然!
奶蓋Caramel coffee推介

總結整體不過不失,可以黎打吓卡!
2021-10-30
2021-10-28 33 浏览
無論咩年齡都鍾意去cafe chill 番吓😊 旺角鬧市中有間俾我哋嘅「聚腳點」。環境舒適,有好多大大張嘅枱,仲有植物嘅擺設,份外放鬆。日本明太子手羽全日早餐 $128All day breakfast 比一般更有心思💕,用咗明太子手羽,味道香脆濃郁,仲加上外脆內軟又煙韌,嘅黑糖麻糬窩夫,再配上炸薯粒、滑蛋、蘑菇、焦糖香蕉🍌、焗豆、沙律。焗豆仲加左炸火腿粒,食落甜中帶鹹又脆俄羅斯🇷🇺烤牛柳闊條麵 $148烤牛柳色澤紅潤,肉質嫩滑,闊條麵煙韌有口感,醬汁夠creamy順滑,相當出色八十後士多啤梨及藍莓乳酪沙冰 $48顏色鮮艷,材料豐富,飲落都好軟滑,又唔太甜。宇治焙茶鮮奶 $45拉花當然搶眼,焙茶香濃鮮奶細滑,亦都好好飲跟餐仲有湯及沙律🥗

日本明太子手羽全日早餐 $128

俄羅斯🇷🇺烤牛柳闊條麵 $148

八十後士多啤梨及藍莓乳酪沙冰 $48
顏色鮮艷,材料豐富,飲落都好軟滑,又唔太甜。

宇治焙茶鮮奶 $45
拉花當然搶眼,焙茶香濃鮮奶細滑,亦都好好飲
跟餐仲有湯及沙律🥗
  • 日本明太子手羽全日早餐