2021-10-31
經過旺角女人街,有好多唔同嘅店舖,因為星期五晚人好多,見到呢個有龍蝦全日早餐,門口貼住158,覺得幾抵,於是等位。等咗大概20分鐘先入到去,發現原來加咗價,龍蝦早餐係要188,不過為咗龍蝦而來冇理由唔食。呢度環境幾好,唔會坐到好逼,即使兩人,都會畀四人座位。侍應會不斷幫你添水,服務不錯。 蕃茄味餐湯,一入口好酸,好開胃。 蕃茄濃打到爛曬,無蕃茄粒。龍蝦全日早餐龍蝦好彈牙,龍蝦鉗幫你去埋殼,食到啖啖肉。黑糖麻薯窩夫幾特別,煙煙韌韌又唔會好甜,窩夫都做到外脆內軟。薯寶都炸得好鬆脆磨菇炒得好香。唯獨是炒蛋好似有啲水汪汪,唔夠滑。加咗28蚊要oreo芝士蛋糕,十分喜歡這順滑的口感,食到芝士嘅香甜味,oreo唔會太甜,食完都唔覺得漏,想食多一嚿添,味道非常好。下次再來一定要試埋佢啲甜品啦。😋肉醬意粉比較一般,肉味都濃郁,意粉口感不算煙韌,也不太淋。如果加埋芝士就正啦。
龍蝦全日早餐
龍蝦好彈牙,龍蝦鉗幫你去埋殼,食到啖啖肉。
薯寶都炸得好鬆脆
磨菇炒得好香。
唯獨是炒蛋好似有啲水汪汪,唔夠滑。
肉醬意粉