2005-04-12 16 浏览
頭先0岩0岩係果度食完$58 lunch buffet,以咁既價錢都ok呀...d片皮鴨最好味,豆腐花好滑, 又有串燒食, 加埋其他野食, 都算幾抵食..唔知係咪冇乜做宣傳, 所以人流唔多...星期六日假日就貴10蚊...食到好鬼飽..
2005-01-26 17 浏览
星期日呢度食晚餐,因為有coupon,所以特定幾款套餐有半價.我叫一個六人餐,菜式大約係咁...(1)冷盤3拼(2)燕窩什菌湯(3)瑤柱津白(4)片皮鴨一隻(5)炒雞丁(6)賽磅蟹(7)鍋貼(8)北京炒麵(9)宮廷甜品因為有半價,所以毎人只係$90包晒所以加一茶芥.但坦白句,如果要一倍價錢就唔抵食啦.我覺得食無以前咁好食,唔知係唔係因為特價所以將貨就價>_<

(1)冷盤3拼
(6)賽磅蟹
(7)鍋貼
(8)北京炒麵
(9)宮廷甜品

我覺得食無以前咁好食,唔知係唔係因為特價所以將貨就價>_<
2005-01-06 31 浏览
公司某高層請食飯, 包房開2圍, 我地當然"飛的"兼call齊人支持.片皮鴨麻麻咋, 係塊"包"皮幾好食. 席間其他送甚至可以用難食來形容, 難委"老闆"比成$4000圍都係咁, 唉~

2004-09-29 2 浏览
我成日去食lunch buffet架...70幾蚊~~又多食物揀呀..真係好好味呀!!環境又好~~d人既服務態度又好!!又好clean!!!真係好正!!!^^
我成日去食lunch buffet架...
70幾蚊~~又多食物揀呀..真係好好味呀!!
環境又好~~d人既服務態度又好!!
又好clean!!!真係好正!!!^^
2004-09-20 4 浏览
星期六同屋企人去左呢度食晚飯, 預祝亞媽生日。我地選擇呢度, 係因為我晌西方日報剪左coupon, 一個8人餐都係640蚊jar, 都幾抵呀。呢個餐都有好多味菜1)冷盤3 拼(2)蜜餞火腿(有蓮子, 金華火腿, 仲有厚厚地o既包皮用黎包住d火腿食架)(3)瑤柱津白(4)片皮鴨一隻(5)北京水餃(6)松子桂魚(7)沙窩雲吞雞(8)炒麵(9)宮廷甜品(好似差唔多)。本人覺得(1)蜜餞火腿好特別, 用厚厚地o既包皮包住d火腿黎食, 感覺幾得意, 甜甜地幾好味。(2)沙窩雲吞雞d湯好甜。(3)松子桂魚, 又熱又香口。(4)片皮鴨味道唔錯, 有鴨香, 皮又熱又脆, 只可惜太遲先上菜, 不過我都食左唔少呀。(5)北京水餃都好好味, 不過食完片皮鴨, 仲要等左好耐先至上, 個肚飽晒仲點食得咁多喎?!(6)炒麵就係正中北京拉麵, 不過太飽關係, 都冇咩點食過, 結果打包番屋企。(7)d宮廷甜品- 豌豆糕同類似紅豆糕o既物體- 就麻麻地啦, 我個妹話寧願食紅豆沙喎。總括黎講, d 服務唔錯, 食物都ok, 如果有coupon o既話, 確實抵食架...
星期六同屋企人去左呢度食晚飯, 預祝亞媽生日。我地選擇呢度, 係因為我晌西方日報剪左coupon, 一個8人餐都係640蚊jar, 都幾抵呀。呢個餐都有好多味菜:
(1)冷盤3 拼
(3)瑤柱津白
(4)片皮鴨一隻
(5)北京水餃
(6)松子桂魚
(7)沙窩雲吞雞
(8)炒麵
(9)宮廷甜品(好似差唔多)。

本人覺得
(2)沙窩雲吞雞d湯好甜。
(3)松子桂魚, 又熱又香口。

2004-08-20 7 浏览
係唔係利群呀???我都有去過利群,呢間野係o係四合院食, 果度都幾多外國人食架~~~ 不過裝修就差左少少, 但勝在有特色~~~
係唔係利群呀???
2004-08-20 2 浏览
我有個北京工作的朋友帶我去過金鴨都和利, 都係出名食填鴨的地方, 利係有好多外國人都識去食既北京食肆, 我食過兩間都好正, 金鴨都就好坐d : )
2004-08-19 13 浏览
我去左總店果間囉~~~~ 好似o係前門外大街.....而老店果間就o係前門既商業街.....王府井果間我經過過, 裝修幾靚.... 不過我冇入去試囉~~~
我去左總店果間囉~~~~
好似o係前門外大街.....

而老店果間就o係前門既商業街.....

2004-08-06 10 浏览
我想問下你去北京哪間全聚德?是不是王府井, or ??
我想問下你去北京哪間全聚德?

是不是王府井, or ??
2004-08-06 14 浏览
睇左上面咁多食評, 香港全聚德真係好似唔多掂..... 雖然本人未試過香港的全聚德, 但係我前排就去左北京自由行, 去左全聚德既總店同老店, 本人覺得佢地既烤鴨好正呀~~~未食已經聞到佢既香味, 真係勁香!!!! 個師父o係你面前片完之後, 一試.... 嘩~~~ 實在太好食!!! 又香又脆~~~ 真係勁想食返呀依家~~~~ d服務都ok既, 總店好大, 以酒店式管理~ 都唔錯~~ 如果有人會去北京旅行, 記得去全聚德試下呀!!!!!(希望大家唔好介意本人o係呢度講北京的全聚德吧...因為好想同大家分享......^^ )

2004-07-30 3 浏览
基本上佢都係得個名囉,北京係有好多全聚德既..不過都唔係話好味囉~
2004-06-15 6 浏览
全聚德o係尖東的帝國中心一樓開了一間新的鋪頭!! 請editor 加上去丫~~~~~ thx!!!!!!!!(By Editor : Added. Thx)

(By Editor : Added. Thx)
2004-03-24 8 浏览
星期六那天於全聚德雀局加晚飯,可能是由於週末,見近大門口也加了位,我們則坐於盡頭的廂房,因為間了獨立房,不受隔壁騷擾,裝修環境也算不錯,打牌時侍應不停幫我們換熱茶,很勤力,可惜冷氣時猛時冇,很不舒服。到了吃晚飯時,可能由於遲食肚餓,大家也覺得頭盆的六小碟幾好味,可惜近著的未能繼續保持這水準!那個什麼燕窩羹,確實名字忘記了,但很記得十分之淡,要加胡椒粉才有點味;京都骨味道不錯,很入味,但不看菜單還以為吃緊的是五香或鹵水排骨!瑤柱津白味道適中;蔥爆牛肉味道很香濃,幾好味;片皮鴨不是太肥,不錯,可惜那些包著吃的粉皮雖然還是暖的,但口感較硬;蒸魚則不好吃,火力太猛,外面過熟,”鞋口”,近骨處則還黏著肉,未熟透;湯麵很淡,只發現菇和毛豆,麵也太”林”了;糖水合桃糊很稀,但極甜,吃了兩三啖便甜到咳,不能再吃下去,應該還有一兩味菜忘記了,但整餐總括來說談不上好味,全包總共二千五佰元,不算太貴,但不很值。還有侍應於席上只顧上菜及清潔轉盆檯面,完全不理人客正在挾菜,以致經常發生角力場面,理應改善。
2004-01-19 6 浏览
上個禮拜一,我第一次同成班同事去呢度食晏,我地8個人叫左個八人餐,大約有片皮鴨,雲腿津白,xx三蔬,西湖魚柳,宮保雞丁,酸辣湯,炒飯咁上下,另外再叫左兩客花卷。<br />我對d野食都冇乜印象,因為都唔係特別好食或唔好食。整體都ok啦,唔算好肥膩,但個花卷真係好乾同冇味道,仲差過食白饅頭,而個酸辣湯呢我就嫌佢太辣喇。<br />埋單六百零蚊,算做可以接受啦,聽d同事講,原來價錢比以前平左好多架喇,冇計啦,世界難撈嘛!<br />
2004-01-18 7 浏览
特別係依家食晏大都有半價(全包套餐除外)<br />可能係名氣太大<br />所以大家對它的期望也非常大吧<br />食品算ok<br />但服務員落order比較亂<br />不過如果唔係有半價就唔化算啦<br />
特別係依家食晏大都有半價(全包套餐除外)<br />
可能係名氣太大<br />