(非会员)
2004-09-20 4 浏览
星期六同屋企人去左呢度食晚飯, 預祝亞媽生日。我地選擇呢度, 係因為我晌西方日報剪左coupon, 一個8人餐都係640蚊jar, 都幾抵呀。呢個餐都有好多味菜1)冷盤3 拼(2)蜜餞火腿(有蓮子, 金華火腿, 仲有厚厚地o既包皮用黎包住d火腿食架)(3)瑤柱津白(4)片皮鴨一隻(5)北京水餃(6)松子桂魚(7)沙窩雲吞雞(8)炒麵(9)宮廷甜品(好似差唔多)。本人覺得(1)蜜餞火腿好特別, 用厚厚地o既包皮包住d火腿黎食, 感覺幾得意, 甜甜地幾好味。(2)沙窩雲吞雞d湯好甜。(3)松子桂魚, 又熱又香口。(4)片皮鴨味道唔錯, 有鴨香, 皮又熱又脆, 只可惜太遲先上菜, 不過我都食左唔少呀。(5)北京水餃都好好味, 不過食完片皮鴨, 仲要等左好耐先至上, 個肚飽晒仲點食得咁多喎?!(6)炒麵就係正中北京拉麵, 不過太飽關係, 都冇咩點食過, 結果打包番屋企。(7)d宮廷甜品- 豌豆糕同類似紅豆糕o既物體- 就麻麻地啦, 我個妹話寧願食紅豆沙喎。總括黎講, d 服務唔錯, 食物都ok, 如果有coupon o既話, 確實抵食架...
星期六同屋企人去左呢度食晚飯, 預祝亞媽生日。我地選擇呢度, 係因為我晌西方日報剪左coupon, 一個8人餐都係640蚊jar, 都幾抵呀。呢個餐都有好多味菜:
(1)冷盤3 拼
(3)瑤柱津白
(4)片皮鴨一隻
(5)北京水餃
(6)松子桂魚
(7)沙窩雲吞雞
(8)炒麵
(9)宮廷甜品(好似差唔多)。

本人覺得
(2)沙窩雲吞雞d湯好甜。
(3)松子桂魚, 又熱又香口。