2019-11-07
上星期,朋友新屋入伙約我返沙田石門食飯,由佢家中步行過嚟10 分鐘都嗰駛,位置非常方便!店鋪面積唔係好大,主打2人到4人檯,啱晒我哋,不過環境又幾舒適,而且服務都幾殷勤,值得讚下!我哋主要傾下計,聚下舊,朋友推介2人餐,勝在抵食夾大件,又唔駛點諗,2話不說就揀左338 既2人餐!餐湯好快送到,濃濃既蕃茄味,酸酸甜甜幾開胃!仲有爽口既沙律菜,配有醒神既油醋汁! 作為前菜非常合適!小食都好快送到,久違了的波浪薯條,配上熱辣辣既芝士醬汁,同煙肉碎,又賣相到味道都相當吸引!仲有惹味既黑松露醬,令到香脆既薯條口感再增加!小食過後香煎鵝肝意大利飯首先送到,香噴噴既鵝肝香味,非常吸引!鵝肝肉汁豐富,意大利飯吸收左鵝肝既肉汁,帶點油都幾香,幾好食,意大利飯口感十足,幾有咬口!12安士肉眼扒份量真係唔講得笑!單係呢塊扒既份量同質素都已經覺得好抵食,足夠2人享用!切開5成熟既肉眼扒,肉汁豐富,脂肪做到入口即溶的感覺,半肥瘦就最好食,一來有肉汁又夠嫩滑,又有牛油既既香,帶點焦香味既肉質,唔駛點醬汁都已經好惹味!最後我哋再叫多份檸檬餅share食,估唔到佢主菜做得出色,甜品都同樣精彩,酸酸地既檸檬餅中和返牛扒
餐湯好快送到,濃濃既蕃茄味,酸酸甜甜幾開胃!
仲有爽口既沙律菜,配有醒神既油醋汁! 作為前菜非常合適!
仲有惹味既黑松露醬,令到香脆既薯條口感再增加!
最後我哋再叫多份檸檬餅share食,估唔到佢主菜做得出色,甜品都同樣精彩,酸酸地既檸檬餅中和返牛扒既油膩感,加上鬆化既外皮,感覺有高檔甜品餐廳既口感!