2019-06-03
石門新開好多餐廳,今晚就趁老公未上大陸工幹前,同佢撐下枱腳鋸下扒咁,今次餐廳~~兄弟工房睇過介紹係由幾個好朋友夾份開的,建意最好訂定位,其實係平日係石門 Lunch 發現, 始終地方的骰骨子,除一張長枱,其他都係四人位,不過他們細心地讓我公婆舒服地晚餐,沒有安排搭位。門口放左小枱仔同 Menu牌好易被吸引到。Menu Dinner都有多款選擇而且話會每星期更換的,價錢亦合理,晚餐+$12 就有埋餐湯同飲品,有10% 服務費架同只收 Cash 是日餐湯係甘筍湯 濃濃甘筍味唔算杰身,飲落有甘筍微粒,唔錯。烤美國頂級12oz肉眼扒配薯菜 $198睇賣相都殺死,肉眼 size 夠晒大又厚到又Juicy不用什麼醬汁,只需醮點芥末好惹味。香草燒春雞 $168真係原隻春雞 size亦大,即叫即煮所以要比 d 時間,但係熱辣辣香噴噴送上,等也值得的,重點基本雞骨都起晒, 只剩下下脾同雞鎚嘅骨,啖啖肉,雞肉竟然唔係嚡熠熠的,食落還帶有肉汁,雞皮金黃香口加埋香草獨有香味,令整個燒雞囉滿分,食肉獸如我還食唔晒呀! 凍青檸茶解一解肉嘅油膩,正呀。佈置也讓人舒服!
是日餐湯係甘筍湯
濃濃甘筍味唔算杰身,飲落有甘筍微粒,唔錯。
烤美國頂級12oz肉眼扒配薯菜 $198
香草燒春雞 $168
凍青檸茶解一解肉嘅油膩,正呀。
佈置也讓人舒服!