2018-04-17
睇過呢間餐廳好多次,今日終於約到人同我去食啦呢間居酒屋坐得都好舒服,而且服務員好有效率,會周不時過黎為我地加水我原本無打算影餐牌的,但因為我黎之前打算上openrice睇下餐牌內容時,發現餐牌既相都好blur, 好難先睇到,所以我決定影清楚啲鵝肝多士好味指數5/5鵝肝好creamy, 入口即溶,雖然只是微暖,但完全不是一個缺陷,因為鵝肝越遇熱就會越縮小,為左保持返咁大件,一定唔可以咁熱。多士是脆卜卜的西京銀鱈魚銀鱈魚肉質超滑,外層燒得有少少脆口,真係名副其實的外脆內滑日本芝士年糕開頭我以為芝士年糕應該普遍都差唔多,只是我本身鍾意食,所以每次見到我都會必叫但呢個真係與眾不同,芝士的比例相對地大,外層的年糕皮相對地薄,所以一咬落去係特別的軟,唔會好似平時食既咁sticky, 我之前一直都話鍾意煙韌既口感,但呢個軟得黎既煙韌我更鍾意燒白鱔:好厚肉,肉質好爽口,燒得外皮好脆,黎之前我已經話一定要叫呢個不過我朋友就話覺得有啲膩,但我完全唔覺鹽燒雞翼:不過不失,不過我朋友特別鍾意食,仲話要叫多串柚子芥末墨魚鬚:呢個好好味清新的柚子味配上芥末原來係咁夾的而且墨魚好爽口荔枝豚肉卷:呢個相對地失色,荔枝
鵝肝多士
好味指數5/5
銀鱈魚肉質超滑,外層燒得有少少脆口,真係名副其實的外脆內滑
鹽燒雞翼:不過不失,不過我朋友特別鍾意食,仲話要叫多串
荔枝豚肉卷:呢個相對地失色,荔枝同肉類不太夾,感覺甜同咸同時在口中,有點奇怪
還是這個蘆筍豚肉卷比較夾,呢個好味好多