2018-03-19 39 浏览
雖然我同老婆成日係銅鑼灣”搵食”,但我老婆話提議試下D間串燒啦,因為今日係白色情人節,所以之前都冇咩機會到這間餐廳,咁就下老婆來試下。【炸池魚仔】係香港第一次點D個炸池魚仔,平時係日本食果D炸池魚都係三角型,今次我以為係比平時既池魚細D,但原來唔係,我真係第一次食,池魚真係炸得好香口、好脆、重要都好多,餸酒簡直一流。本人推介!!之後我地真係點左支啤酒黎送炸池魚、串燒。【海膽天婦羅】原來是以大葉包著海膽去炸,熟了的海膽雖然少了鮮味,內裡海膽都非常之多,跟大葉也很夾,非常之特別。【明太子雞翼】燒雞翼其實燒得好食真係好難,加左明太子既燒雞翼要好食仲更加難,但這間明太子燒得非常出色,外皮燒得非常之脆,內裡明太子非常之多,食落又不算太鹹。本人推介!!【燒白鱔】燒的話本人比較喜歡白鱔,因為燒得外皮勁脆口、肉又有彈性,加上燒個皮少許濃濃的更加香口,本人推介!!【和牛炒飯】炒飯炒得非常之乾身粒粒分明,仲要炒得好香,和牛粒又多又幼嫩。
【炸池魚仔】
之後我地真係點左支啤酒黎送炸池魚、串燒。
【海膽天婦羅】
【明太子雞翼】