2019-05-27 211 浏览
相信吃過倫哥私房菜的人也不會陌生,每次都吃到捧着肚子走。上一回和同事到西灣河吃,最近倫哥在佐敦的店也吃了一回,實在不錯~ 一班胃口大的朋友搞聚會,多會選擇吃放題,而近來天氣比較冷,火鍋就最好不過喔!朋友經過見到倫哥火鍋有任飲任食打邊爐,又來建議吃雞煲、再吃高品質食物喔。 整個感覺很好,店員的工作效率非常棒,不用擔心服務問題。 前菜任取:拌木耳先來每人一隻鮑魚,味道很鮮;然後花賿,美顏之用。朋友連吃了幾款質素好的東西,又加多刺身,9款刺身味道委好,三文魚、甜蝦、赤貝、魷魚、北寄貝這些味道都很好~而且也相當新鮮,吃得很放心,也想再吃多一遍呢。雞煲上場及30款火鍋配料~全部也可以無限任食!當然,如果吃完一個雞煲後不夠,也可以要多個雞煲!店員很細心地換一個新的以確保新鮮喔*吃一會之後想轉吃火鍋也可以直接加湯落雞煲,或者叫店員換清湯底,轉清湯不需要額外收費,感覺不錯~怕雞煲湯底太油膩,可以揀清湯湯底.30款火鍋配料,基本的東西,這裡也有的~美國肥牛好高質,沒有將貨就價喔~豚肉也是不錯~另外最推介:海蝦、魷魚、真‧蟹棒,快快出發了。 飲飽食醉,然後看電視,棒棒仔。

先來每人一隻鮑魚,味道很鮮;然後花賿,美顏之用。

2019-05-25 196 浏览
前排,和朋友去了位於佐敦既倫哥尊尚火鍋私房菜,來慶祝他的生日。環境方面空間好大,座位好舒適。店員服務也不錯!前菜:兩者同樣爽口,可以邊食邊等其他菜上台呢!鮑魚花膠:鮑魚size適中,口感非常彈牙。花膠較林身,加上醬汁的味道,令整個味道一點也不單調。雞煲:辣度就揀了bb辣,食用先需做幾個步驟才可食用。辣味慢慢滲出,本人本身對辣味不太接受到,所覺得bb辣已足夠。雞件數量很多,二人食吾晒。雞肉嫩滑又重味。最後加入埋豬皮魷魚一齊食用,大大增加爽口口感。湯:湯很足料,味道濃郁。刺身:三文魚味道帶鮮味,蝦很爽口沒腥臭味,帶子同樣鮮。想不到食雞煲也有點點刺身食用,可說是過下口癮呢!北海道3.6牛乳豬骨湯:豬骨湯果然真材實料,味道帶少少牛乳味,豬骨味濃郁。湯底不易蓋過火鍋配料的味道啊!焯後既牛滲出不少肉汁,口感彈牙。朋友也大讚!海鮮盤:龍躉片超鮮味,邊位仲好彈牙添!貴妃蚌好鮮甜又彈牙,蜆類無沙,蝦隻實肉又鮮甜。蟹更有蟹膏添!蟶子同樣刀是鮮味。整個海鮮盤無得彈!另外,仲有吾少丸類同餃類食用。手打類也很彈牙。當然吾少得菜類。最後加了一個稻庭烏冬,食埋甜品,已經好飽了!

前菜:兩者同樣爽口,可以邊食邊等其他菜上台呢!

湯:湯很足料,味道濃郁。

焯後既牛滲出不少肉汁,口感彈牙。朋友也大讚!

最後加了一個稻庭烏冬,食埋甜品,已經好飽了!
2019-05-23 142 浏览
前兩日和幾個朋友相約晚餐,因為大家都好火鍋,所以就上網四圍找,有人說這間的觀塘店不錯,看到佐敦新開,所以就一於試下。上到去的時候,都尚算闊落,見到配碟都幾有特式,於是就影一輪!然後侍應又急不及待的來兩個前菜,一講才知道一個價任食,本來都無咩期望,但是,先來雞煲⋯⋯朋友都覺得入味,然後轉鍋食火鍋,個溫泉雞湯底不得了,個口湯真的勁濃味,每人飲咗好幾配,再來一個海鮮盤,超新鮮的海鮮,之後仲可以追加,真的是意外驚喜,下次可以再去!
  • 海鮮拼盤
  • 牛頸脊
  • 雞煲
基本上,在哪覓食都好,只要想不到吃什麼,火鍋都好像像是最常想到的選擇。這天出佐敦,上Openrice搜尋火鍋,看到這間經常出現在朋友Facebook 的倫哥,便決定試試。雞煲還未到,已有一堆前菜是甚麼玩法?涼拌黑木耳麻辣帶蒜香很惹味;花膠鮑魚很入味,花膠口感有彈性,鮑魚軟稔好咬;蒜蓉粉絲蒸花甲夠新鮮又啖啖蒜香。然後再來刺身盤,賣相不錯,刺身也算新鮮。當然少不了有混醬和飲品任飲。很快雞煲便上,一打開真的超香。按店員指示處理,雞肉仍保持鮮嫩,點了少辣夠惹味。雞煲後便轉湯吃火鍋。海鮮拼盤很豐富,款式夠又大件,而且全部都夠新鮮。牛頸脊份量不少,色澤亮麗夠牛味。手打蝦滑及墨魚滑,口感紮實爽彈。還有幾款餃和丸類也很不錯。還有蔬菜拼盤,魷魚、豬皮,牛栢葉,及魚皮和響鈴,實在太誇張。根本吃完上面那堆預設的食物已經飽,如果胃口較大的話也不用怕,還有大量可以任點的火鍋料。我們胃口小,只多點了三款,整體質素算好。說實話,單是雞煲、預設的那堆食物和火鍋料已經很豐富,之後還可以任點,這個價錢算合理呢。

雞煲還未到,已有一堆前菜是甚麼玩法?

然後再來刺身盤,賣相不錯,刺身也算新鮮。

當然少不了有混醬和飲品任飲。

雞煲後便轉湯吃火鍋

海鮮拼盤很豐富,款式夠又大件,而且全部都夠新鮮。

牛頸脊份量不少,色澤亮麗夠牛味。

手打蝦滑及墨魚滑,口感紮實爽彈。

還有幾款餃和丸類也很不錯。

我們胃口小,只多點了三款,整體質素算好。

2019-04-27 313 浏览
這家雞煲火鍋成日聽到點解咁出名嘅l🤔🤔有咩咁巴閉我終於有機會試一試啦乜都未食之前第一印象服務質素極好☺️☺️☺️非常重要!俾錢食嘢都係想開心服務態度唔好,幾好味我都唔想再嚟啦食雞煲前 先食下鮑魚花膠,仲有刺身正呀😍😍😍鮑魚夠淋,魚生新鮮雞煲真係好惹味呀🤩好滑好香之後打邊爐,海鮮是重點超新鮮!如果鍾意食海鮮一定要試!火鍋配料都好高質唯一就是飲品種類不夠多三百多元吃海鮮就是值得吃得很開心的🥰
這家雞煲火鍋成日聽到
點解咁出名嘅l🤔🤔有咩咁巴閉
我終於有機會試一試啦

乜都未食之前第一印象
服務質素極好☺️☺️☺️
非常重要!俾錢食嘢都係想開心
服務態度唔好,幾好味我都唔想再嚟啦

雞煲前 先食下鮑魚花膠,仲有刺身
正呀😍😍😍鮑魚夠淋,魚生新鮮

雞煲真係好惹味呀🤩好滑好香
之後打邊爐,海鮮是重點
超新鮮!如果鍾意食海鮮一定要試!
火鍋配料都好高質

唯一就是飲品種類不夠多
三百多元吃海鮮就是值得
吃得很開心的🥰
2019-04-25 304 浏览
絕對係我食過既火鍋頭三甲,非常有誠意,服務亦不錯,食物十分質素出色一開始先嚟過任食雞煲,食完唔夠可以再re-fill, 味道十分惹味,食到咁上下就可以落埋水魷同豬皮再炒,吸盡雞煲既油香,其間重有鮑魚花膠,水準絕對係小菜級數,另外刺身亦非常新鮮食完雞煲會先攞走,重新再俾過一個新既火鍋湯底你,強烈推薦大家選擇芫茜皮蛋清湯,開頭是有點清,但食到最後你就會非常驚喜,尤其當你煮過大量既海鮮之後,嗰啖超鮮甜既湯頭係超乎想像既美味推介蝦滑,蝦肉多得有點過份,龍躉亦可以任叫非常少見,預設既海鮮拼盤亦很有質素,預設既肥牛極高質素,可惜不是任食雖然價錢比一般任食火鍋貴多一百蚊左右,但質素同服務絕對係一般二百零蚊既火鍋無得相比,最重要係無限你時間可以輕鬆咁慢慢食,誠意十足既

2019-04-25 243 浏览
同朋友聚舊,當然揀打邊爐,貪距總有一款啱食。去了佐敦ge「倫哥尊尚火鍋私房菜」試下呢度個bino!聽店員介紹,呢度個set唔單止係火鍋,係有刺身+雞煲+再揀湯底打bino!換言之係大包圍食曬咁多款嘢!今次終於可以慢慢邊品嚐美食,一邊同朋友傾下計啦!!首先食距個雞煲,有專人係旁邊幫客人耐唔時炒下個雞煲,好快就食得啦!雞肉好嫩,個雞煲ge汁夠曬惹味!正啊!同時距個刺身拼盤都上黎啦!非常新鮮,拼盤擺盤靚之餘,上面ge日本刺身都好豐富,有三文魚、油甘魚、蝦、扇貝等!我比較鍾意距個扇貝 大大粒 好鮮甜。食完個雞煲就可以打邊爐啦,店員介紹下叫左距個鮮雞冬瓜盅邊爐,火鍋入面有個冬瓜盅,而且好足料,大大隻鮮雞係入面熬煮,店員介紹話:靚ge食材,例如海鮮果d就擺冬瓜入面煮,丸類果d就放外圍煮。呢度個牛同海鮮拼盤都好出色,係食火鍋必點ge菜式之一!個海鮮拼盤有幾種貝類、仲有鮑魚,蝦,蟹等。而個牛肩脊亦好好食,牛味好濃郁。非常滿意ge一餐!絕對會再黎

非常滿意ge一餐!絕對會再黎
2019-04-25 190 浏览
我地叫左個半任食火鍋海鮮套餐前菜有胡麻醬豆腐同涼拌木耳木耳勁好食!份量都唔細,剛好可以係上主菜前食完刺身拼盤無論係賣相定味道都幾唔錯然後再有兩道熱食,花膠鮑魚同蒜蓉粉絲蒸蟶子兩個都係好好食 花膠燉得夠腍 而鮑魚唔會太乾 夠入味 仲有西蘭花做伴碟蟶子都幾大隻 蒜蓉味道好夠!.主菜一係雞煲!係食緊前菜既期間,店員會幫你即時煮個雞煲,可以無限加雞既佢地有得揀辣度 我地先係叫左bb辣 試試水溫先到食得既時候 店員會落埋豬皮 麵筋 水魷索曬汁真係好。好。食。味底係有d 麻辣既 一開蓋已經聞到好香 裡面仲有好多洋蔥 蒜頭 花椒 辣油雞肉好入味 但都仲有雞味 食落唔覺太油膩 唔鞋口唔乾身我地食完決定試埋唔辣既雞煲佢地係裡面會落多左其她既香料同芫茜食落同有辣既雞煲一樣夠濃味.無論係雞煲定火鍋 店員都會幫你換新既鍋我地既火鍋叫左皮蛋芫茜湯底,飲落鹹淡濃度剛好 有一粒切半既皮蛋同芫茜菜呢個火鍋係可以任加配料既,不過唔洗即刻揀因為轉火鍋既時候已經會即刻比曬所有材料你試 唔夠可以再加!另外都有要加錢既各款海鮮配料款式好多,當中我最鍾意個牛肉同龍躉牛肉香口脂肪分佈平均 龍躉膠質重 魚肉嫩同新鮮!其實全部海鮮都好
我地叫左個半任食火鍋海鮮套餐
前菜有胡麻醬豆腐同涼拌木耳
木耳勁好食!份量都唔細,剛好可以係上主菜前食完
刺身拼盤無論係賣相定味道都幾唔錯
然後再有兩道熱食,花膠鮑魚同蒜蓉粉絲蒸蟶子
蟶子都幾大隻 蒜蓉味道好夠!
主菜一係雞煲
係食緊前菜既期間,店員會幫你即時煮個雞煲,可以無限加雞既
佢地有得揀辣度 我地先係叫左bb辣 試試水溫先
到食得既時候 店員會落埋豬皮 麵筋 水魷
索曬汁真係好。好。食。
雞肉好入味 但都仲有雞味 食落唔覺太油膩 唔鞋口唔乾身
我地食完決定試埋唔辣既雞煲
無論係雞煲火鍋 店員都會幫你換新既鍋
另外都有要加錢既各款海鮮
配料款式好多,當中我最鍾意個牛肉同龍躉
牛肉香口脂肪分佈平均 龍躉膠質重 魚肉嫩同新鮮!其實全部海鮮都好正,食得出係新鮮
食到飽曬之後,仲有甜品食,係一碗黑蜜愛玉凍
佢地仲好花心思咁加上幾粒青提乾做點綴
另帶一提所有店員都好nice!!!
同埋用既碗碟都有好特別既圖案係上面 🤣🤣
一定要再去!!
- 成人任食套餐 ($338)
2019-04-24 175 浏览
今次喺佐敦呢間餐廳食火鍋,好耐冇試過食火鍋咁滿意由於非常肚餓嘅關係所以叫咗好多好多嘢食!🌻首先叫咗個雞煲,已經怕食唔晒所以叫咗少雞!d雞肉唔肥,又入味,辣得黎好香啊。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。🌻仲有刺身,八爪魚同帶子都好好味,要特別讚揚下。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。🌻有鮑魚,一口迷你嗰隻估唔到打邊爐都食到鮑魚,係咪我見識少。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。🌻火鍋方面揀咗兩種湯底,有皮蛋湯底同麻辣湯底。皮蛋湯底幾清,唔重口味。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。🌻雪花肥牛就最中意肥肉平均分佈。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。好豐富嘅火鍋餐,今次大滿足。
今次喺佐敦呢間餐廳食火鍋,好耐冇試過食火鍋咁滿意

由於非常肚餓嘅關係所以叫咗好多好多嘢食!

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

🌻仲有刺身,八爪魚同帶子都好好味,要特別讚揚下

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
🌻有鮑魚,一口迷你嗰隻
估唔到打邊爐都食到鮑魚,係咪我見識少

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

🌻雪花肥牛就最中意
肥肉平均分佈

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
好豐富嘅火鍋餐,今次大滿足。
2019-04-23 146 浏览
#倫哥尊尚火鍋私房菜 今次要推介是因為CP值高,食物與份量都非常有質素的半任食雞煲加火煱🐥🍲🍺🔹$338 / 位 包任食雞煲、火煱及任飲,食到你夠為止😁😁還加送一些非任食食物如: 原隻蠔皇扣鮑魚、粉絲蒸蟶子、蒸蚌仔、象拔蚌bb等等。🔹雞煲惹味,自己要每兩分鐘攪一次煱至四次才完成,幾好玩😜😜🔹強烈推介火煱配料餃子,墨魚滑,蝦滑,海鮮 ,這幾款很搶手,有機會售罄,所以好食就再re-order 環境也不錯,整齊乾淨👍👍👍倫哥尊尚火煱私房菜地址: 佐敦道26號E 2樓全層電話: 55466499營業時間: 1800-0100

🔹雞煲惹味,自己要每兩分鐘攪一次煱至四次才完成,幾好玩😜😜

環境也不錯,整齊乾淨👍👍👍

倫哥尊尚火煱私房菜
地址: 佐敦道26號E 2樓全層
電話: 55466499
營業時間: 1800-0100

2019-04-15 443 浏览
老朋友飯局聚會,推介這店的打邊爐,刺身拼盤不錯,而海鮮,牛肉及其他食物水準中上,養生雞鍋清甜美味,年輕服務員態度不錯,收拾碟和垃圾爽手,環境整潔,坐位舒適,任飲飲品可以由其五花茶,送甜品黑糖冰粉必吃好味道,個個食到飽飽的,下次試試其他鍋底。希望這個品牌努力保持水準,客似雲來!
希望這個品牌努力保持水準,客似雲來!
刺身拼盤
2019-04-13
牛肉
海鮮拼盤
2019-04-13 169 浏览
一去到先會有雞煲食⋯我地5個人食左一轉都覺得唔錯,d雞都幾滑。但食左個雞煲都有d飽🤣之後會上刺身、帶子都幾新鮮!唔錯最後先會打邊邊、早一日留左個溫泉雞。先飲下個湯、幾清甜、有椰子🥥唔洗叫就會上海鮮同牛肉、新鮮最後其實都唔洗再點叫野、因為都好飽無限時間、想坐幾耐都得⋯不過人手唔太夠、滿座咁滯
一去到先會有雞煲食⋯我地5個人食左一轉
都覺得唔錯,d雞都幾滑。但食左個雞煲都有d飽🤣
之後會上刺身、帶子都幾新鮮!唔錯

最後先會打邊邊、早一日留左個溫泉雞。
先飲下個湯、幾清甜、有椰子🥥
唔洗叫就會上海鮮同牛肉、新鮮

最後其實都唔洗再點叫野、因為都好飽

無限時間、想坐幾耐都得⋯不過人手唔太夠、滿座咁滯
2019-04-11
2019-04-13 171 浏览
呢餐真係好豐富嘅一餐!食到棒住個肚離開😂😂啲海鮮超正🦞,刺身勁新鮮😍貝殼類洗得乾淨,食落口冇沙👍👍👍雞煲好好味唔太辣剛剛好,食完再繼續打邊爐🍲😋,另外仲有花膠鮑魚❤️❤️都係我至愛,肥牛🐮脂肪分佈好平均!鐘意食牛🐮嘅我差啲想叫多碟,兩個人食真係好飽...最後打消呢個念頭😆呢個半任食海鮮餐確實係底🤩🤩下次叫多啲朋友再嚟拆餐勁😌最後結論係食物新鮮、份量超多、服務好、底食。
呢餐真係好豐富嘅一餐!
食到棒住個肚離開😂😂
啲海鮮超正🦞,刺身勁新鮮😍
貝殼類洗得乾淨,食落口冇沙👍👍👍

呢個半任食海鮮餐確實係底🤩🤩
下次叫多啲朋友再嚟拆餐勁😌

最後結論係食物新鮮、份量超多、服務好、底食。

2019-04-03
  • 雞煲
2019-04-12 202 浏览
連埋加一$383一次食過哂、刺生、小菜、雞煲、之後再食海鮮火鍋🤣飽到嘔🤣唯一美中不足既係,聖子有沙~#抵食 #任飲 #半任食海鮮火鍋 #唔食邊度有力減肥 #like #cute #smile #happy #hello #beatuy #かわいい #かなり #wonderfulday #wonderful #girl #hkgirl #美しい #followme #happyday #Kol #blog #life #nice #hongkong #hk #keepfit #foodie
2019-04-10 107 浏览
成日都見到有朋友喺instagram post 相食倫哥私房菜,今日終於帶埋我去餐廳既餐具玩味十足一黎先有小食同刺身刺身都幾新鮮之後仲有花膠同鮑魚食之後仲有蒸扇貝跟住侍應比左個雞仔鐘我地原來係食雞煲用!店員話每隔兩分鐘就要開蓋炒啲雞,一共炒四次就食得!店員間中都有幫我地炒,服務滿分!雞煲其實份量都幾多,食完都有少少飽,但其實唔夠食仲可以refill!!呢度啲雞又惹味又夠滑,真係幾正食到一半仲可以加埋豬皮、魷魚落去,索哂啲汁去食!食完雞煲之後就轉湯打邊爐,我覺得呢個真係非常重要,因為雞煲通常都非常多油,如果加湯打邊爐就會成煲油!海鮮拼盤,有啲海鮮可以再叫牛肉,只有一份,意猶未盡最後仲有甜品另外仲有好多配料我就未能一一羅列但整體黎講係正既!雞煲任食、海鮮又可再叫,而且好新鮮,另外仲有墨魚滑、餃等等配料質素都唔錯。最重要係任飲同唔限時!!同朋友gathering 真係最正

餐廳既餐具玩味十足

一黎先有小食同刺身
刺身都幾新鮮

之後仲有花膠同鮑魚食

之後仲有蒸扇貝

跟住侍應比左個雞仔鐘我地

原來係食雞煲用!
店員話每隔兩分鐘就要開蓋炒啲雞,一共炒四次就食得!

店員間中都有幫我地炒,服務滿分!

呢度啲雞又惹味又夠滑,真係幾正

食到一半仲可以加埋豬皮、魷魚落去,索哂啲汁去食!

海鮮拼盤,有啲海鮮可以再叫

牛肉,只有一份,意猶未盡

最後仲有甜品

另外仲有好多配料我就未能一一羅列
但整體黎講係正既!