2019-08-19
今次去到佐敦食,知道倫哥搬咗位,地方更加大,所以就膽粗粗冇bk枱都過去望吓有冇得食🥴🥴最後都成功walk-in入到😚😚一如既往,喺食雞煲之前,都有唔少前菜食,今次有花膠扣鮑魚😍,刺身拼盤☺同粉絲蒜蓉象拔蚌👍🏻,每樣都大概預每人有一至兩隻,每款都唔係啲hea野,都有佢應有既味道,用料都非常新鮮🥴咁食到咁上下,咁個雞煲就到了,今次呢我哋就叫咗bb辣,雞煲就要每兩分鐘炒一次,總共四次,最後一次就可以落埋啲魷魚豬皮落去,不過呢間舖頭人手都足夠,可以放心坐喺度等食🤪,一開蓋,啲香味已經爆發出嚟,啲雞同佢啲汁完美咁合二為一🤤🤤,而且啖啖肉,唔會嚿嚿都係骨咁😆另外啲豬皮同魷魚都好好食,而且啲份量都唔少,不過根據以往經驗,都係唔加雞好啲,如果兩個人食😂😂跟著就換煲打邊爐,叫咗個蕃茄濃湯底,個湯比得上海底撈嗰個味,濃濃既蕃茄味🍅🍅的而且確令到我地胃口都大增👅,佢一次嚟好多配料,有海鮮拼盤🤩,牛頸脊😍,墨魚&蝦滑等等等,牛頭脊雖然唔可以添加,但份量絕對唔少,油份同囗感都非常恰到好處,最後都清到大部分食材,呢次係我食得最多既一次,個蕃茄湯底都幫咗唔少,之後食完個椰汁官燕就快快樂樂回家了🥳🥳P.S 呢到$10
P.S 呢到$100可以買100張嘉士伯啤酒劵,有效期好似有2個月,鐘意飲啤酒嘅朋友一定要買,勁抵!