2019-08-13 77 浏览
終於搵到機會去試呢間好出名嘅火鍋店,但我一直都唔明點解佢個名叫私房菜haha。提一提大家,嚟呢度食嘢一定要預約好。因為如果冇預約嘅好大機會無位,係連等嘅機會都無。首先未食雞煲之前會食咗刺身先,刺身質素好好。仲有唔同選擇有牡丹蝦,三文魚,北寄貝同帶子等等。唔講以為自己食緊日本放題咁😂驚喜一浪接一浪咁嚟,之後食嘅係鮑魚汁炆鮑魚同埋花膠。估唔到咁平嘅價錢都會有啲咁矜貴嘅食材。而且質素仲要唔錯,鮑魚同花膠都幾大舊。同時食埋蒜蓉蒸扇貝,呢個扇貝好新鮮而且連埋蒜蓉粉絲一齊超級好食。個扇貝好大粒同好彈牙,連埋粉絲一齊食啱啱好🤤之後第一個主角終於出場啦,麻辣雞煲入邊有分幾種唔同辣。今次我哋叫咗個中辣,但係食落都還可以唔會太辣。雞煲嘅香料味好重,啲味道落晒d雞件到好正。如果熟咗嗰陣時連埋啲洋蔥一齊食都唔錯,因為洋蔥煮到林晒變到好好味道。食完雞煲之後就可以加湯打邊爐,有別於其他唔同嘅雞煲店。呢度食完雞煲係會拎第二個鍋出嚟打邊爐唔係直接加水咁就算。咁所以餐廳係呢一方面真係要讚一讚。連埋個火鍋上左呢一個牛脊肉,特別一讚嘅係呢一個牛脊肉好重牛味。而且10分新鮮。加落個湯底度滾一滾就可以食得。呢兩個墨魚滑同埋蝦滑

呢兩個墨魚滑同埋蝦滑十分好食,侍應仲特別提醒我哋要盡快食咗佢。因為放內左會變得無咁好食。因為哩個係即日手打,我平時都比較少食呢一類食物,但係呢個真心停唔到手。

除此之外每一台仲送咗呢一個海鮮火鍋拼盤。入面有東升斑,青口,大蝦唔同嘅貝殼類水產。真係唔知食得邊樣,樣樣都咁好食。

係倫哥食嘢真係唔知道佢下一野黎係乜嘢。樣樣野都咁有水準同埋充滿驚喜。成餐飯太多重點都唔知介紹得邊樣!我係十分滿意嘅希望大家都嚟試吓都會覺得咁滿意🤤