2017-11-15
今日我同我既小王子黎到新都會廣場搵野食,因為我地兩個都病病地,所以就決定食d清少少無甘熱氣既野,甘岩就見到有間拉麵店,甘我地就去左排隊。一入到去,環境都唔錯,我地一人叫左一碗拉麵,對我地即將黎到即拉麵抱住極高嘅期望,我地叫左一碗xx味噌拉麵同一碗xx鹽味拉麵,兩碗麵一黎到緊係要要試下頭啖湯啦,一試就不得了,我嗰碗味噌直頭係無味嫁,一田嗰d13蚊4包既麵豉湯仲重味過佢碗野十倍,甘可能有d中意食淡味啦,唯有自己加味,但係都唔係成碗麵得一千零一塊叉燒阿大佬,仲要兩碗都係得丁屎甘大塊既叉燒,就係面頭嗰塊,無其他餸嫁啦,孤寒到咁既地步既拉麵,仲要收加一,埋單180蚊,真係一定無下次之餘,仲要將我openrice既第一篇食評獻比佢,同時亦會記得下次食飯前開個openrice睇下各位前輩既食評,希望唔好再中伏