我自己搬左入元朗5年~ 初初入黎食b仔~ 佢個B仔涼粉真係唔錯架~ 好多新鮮生果又夠多~到左依家??? 變晒lu ~ 居然成日都用罐頭生果...過份又多人...環境又差~好dirty ~ d 人既服務態度簡直係一絕~ 差到仲衰過勝利牛丸班人十倍....我建議各位入黎元朗就真係無謂試B仔啦...晒時間~
我建議各位入黎元朗就真係無謂試B仔啦...晒時間~
2004-12-18 7 浏览
很多住在元朗的人,都知道B 仔的服務態度奇差、又貴又不划算!所以,來元朗的朋友,不用刻意去吃B仔啦!
所以,來元朗的朋友,不用刻意去吃B仔啦!
2004-12-14 14 浏览
嘩....... 個度o的野好甜呀,好有問題
嘩....... 個度o的野好甜呀,好有問題
2004-11-29 5 浏览
佳記係元朗一間早期既糖水舖, 以前都唔錯, 起碼係新鮮生果, 而且有即炸乳鴿. 但到今時今日, 罐頭生果+涼粉仲要賣成四十幾蚊既做法係令我完全唔明點解每晚仲有咁多人黎食. 講真, 如果要食糖水/坐下既話就真係千祈唔好去B仔, 因為無乜邊個食完之後會話好食.
2004-11-28 12 浏览
昨天下午和家姐仔仔去幫襯,但不再主要去食甜品,而是為了食腸粉。我們一去到就叫了$5.0腸粉/四條(好味,腸粉又滑,豉油好味,但花生醬太多),$10.0雞翼/四雞中翼,二翼尖(不好味,一般),$25.0什果芒果布甸(生果一般,布甸亦是一樣)。最衰自己怕辣,因為睇到差不多張張都叫蒜辣雞翼尖,仲好似食到好好味咁。最好笑是D 人情願食晒D 雞翼尖,打包食剩的涼粉。
2004-11-22 6 浏览
My friend and I go there in last Saturday's nite. We have ordered B 仔涼粉. In fact, it is nothing speical as mentined in below 'u can make it at home'. The price is a little bit expensive. (53/bowel).

食完肚瀉... 當我尋晚腸胃唔好啦咁... 咁講返食物水準先。去過分店食過。糯米卷,PANCAKE 好食,不過唔值咁貴!!!尋晚食環境: 好逼...好DIRTY...好嘈服務: 講笑啦.. 有鬼服務呀...= =+ 我想俾0分添呀!!食物:從來唔會食B仔涼粉..因為覺得自己屋企都整倒... 今次我叫左個薑汁燉蛋... 係呀,我係叫燉蛋,...佢MENU 有寫有呢樣野家嘛... 落單個女人好串:燉奶呀哇?! 我指俾佢睇,我要燉蛋呀... 邊個話薑汁一定要配牛奶姐?!! 如果係咁就唔好0係MENU 度PROVIDE啦><"男朋友就叫左個水蜜桃西米露。燉蛋... 唔掂!!有冇攪錯..我以為我食緊冰花燉蛋呀!! 一D薑汁都冇... 我想暖胃家嘛.. 費事同佢嘈..只係想拿拿林食完鬆人!! 燉蛋太甜... 唔香...西米露:又話唔用罐頭生果?覺得好呃人囉...總結:唔拿手做既食物唔應該擺出黎MENU.. 貴精不貴多,唔係款多就係好食KA。以後唔會再幫襯!浪得虛名!哼!

尋晚食
環境: 好逼...好DIRTY...好嘈

男朋友就叫左個水蜜桃西米露。

西米露:又話唔用罐頭生果?覺得好呃人囉...

以後唔會再幫襯!浪得虛名!哼!
2004-11-21 4 浏览
其實B 仔係元朗人情意結講真,d野真係無乜特別,又唔乾淨、環境都幾差最衰係佢o既服務態度,差到嘔我次次去都係食芒果西米撈,都幾好味其實外人入元朗食佢一定唔會覺得佢好食,因為B仔係好多後生仔夜晚食宵夜o既地方,因為佢開到好夜,元朗夜晚無定蒲,夜麻麻諗唔到去邊食咪去B仔囉
其實B 仔係元朗人情意結
講真,d野真係無乜特別,又唔乾淨、環境都幾差
最衰係佢o既服務態度,差到嘔
我次次去都係食芒果西米撈,都幾好味

2004-11-15 1 浏览
雖然個度b仔涼粉出名,但餐牌來來去去都d生果配涼粉或者生果配西米,不是技巧之作...都唔知有咩特別好食!?(d生果新鮮整咩都好食!)所以叫左個楊枝甘露,芒果班cake楊枝甘露好杰,杰到漿住喉嚨,芒果好酸,d忌廉太多又唔足料!芒果班cake又係芒果好酸,好似包雲吞咁個埋口位好厚皮~呢幾樣都唔緊要,最差係d伙計,我地想落單,佢講左句:好趕時間,快d叫...我都未出聲就比佢話~奉勸各位唔一定要去B 記涼粉先算入過元朗,食到一半難食到嘔~
所以叫左個楊枝甘露,芒果班cake

2004-10-18 1 浏览
個個都造b仔d野有幾好食幾正 ~~本人一d 都唔覺得好lor....first ...環境好唔clear..second ....甜品雖然係甜..但係我就覺得佢過份甜..可以話係難食lor ..仲有冇d 新意..都唔知點解會咁多人去食..
個個都造b仔d野有幾好食幾正 ~~
本人一d 都唔覺得好lor....
first ...環境好唔clear..
可以話係難食lor ..
仲有冇d 新意..都唔知點解會咁多人去食..
2004-09-13 5 浏览
士多啤梨pancake真係值得一試, $23有3件, 忌廉夠多唔太甜, 大大粒士多啤梨唔酸真材實料, 另外仲有芒果同榴槤口味, 芒果都好清甜, 連我個唔中意食甜品o既朋友都話正!不過, 至出名o既B仔涼就不知所謂啦! $53一大湯碗涼粉+大量糖水+大量鮮什果(有香蕉, 奇異果, 椰果, 海底椰, 西瓜, 蜜瓜, 木瓜, 大樹菠蘿), 係就係好大碗, 不過得個甜字!我淩晨1:30AM幫襯, 4個人3隻狗坐街邊, 唔知係咪撞啱佢O地做緊清潔, 有陣異味!

2004-09-11 1 浏览
果日去食宵夜~我叫左腸粉+魚蛋+雞翼尖.d腸粉好好味!真係好正!d雞翼尖仲好味~冇得頂!而且又抵食~不過環境就..差左d..
2004-09-08 5 浏览
我都幫襯過一次堂食,要了個大什錦。真是又大碗又多生果、涼粉。生果幾好,但涼粉就冇味。一個大足夠個人食,之後我買了個細的外賣走。點知,細過堂食很多,差些少就一半了。真的非常不化算。最好如果怕臭的話,可以行入些或上樓上舖食。
2004-09-08 4 浏览
我好鍾意食,因為我係fruit lover,大堆頭好多生果,你淨係自己買材料返去整都唔只呢個價錢啦~仲有馬豆糕,我都鍾意食~唔好錯過呢度d小食,雞翼尖,腸粉都整得好正~*唔知點解我唔覺得條渠臭囉,哈哈哈哈~
仲有馬豆糕,我都鍾意食~
唔好錯過呢度d小食,雞翼尖,腸粉都整得好正~*
唔知點解我唔覺得條渠臭囉,哈哈哈哈~
2004-09-06 11 浏览
b 仔之所以出名, 我諗係佢既b仔涼粉. 不過老實說.仲左大之外, 都無咩特別, 佢既都係用罐頭. 都係有個名氣,先多人食, 不過, 味道都算中上, 因為有個心理作用覺得佢係好出名.唔知你地有無發覺, 好多都係賓賓.
b 仔之所以出名, 我諗係佢既b仔涼粉. 不過老實說.

仲左大之外, 都無咩特別, 佢既都係用罐頭. 都係有個

名氣,先多人食, 不過, 味道都算中上, 因為有個心理

作用覺得佢係好出名.

唔知你地有無發覺, 好多都係賓賓.