2006-08-11 10 浏览
上次好想食甜品, 特別係豆腐花, 咁就入去睇下有冇啦,見佢有d叫杏仁豆腐, 就問佢有冇豆腐花啦, 點知個呀姐勁串, 態度勁差lor, 好似得罪佢咁話"冇喎, 我同我老闆都唔明白點解d人成日都問有冇, 我地一開始到而家跟本冇賣過豆腐花!!" 我都係問一句ja, 洗唔洗回敬我咁多句呢, 真係想即刻走, 不過男朋友已經一早叫左野食, 所以先繼續坐ja!
上次好想食甜品, 特別係豆腐花, 咁就入去睇下有冇啦,
2006-07-31 8 浏览
我去b 仔淨係食左雞翼尖and 蜜瓜鮮奶~雞翼尖真係幾正又抵食囉~其他甜品我就覺我麻麻啦
我去b 仔淨係食左雞翼尖and 蜜瓜鮮奶~
雞翼尖真係幾正又抵食囉~
其他甜品我就覺我麻麻啦
2006-07-30 4 浏览
29/7/06去完日之味食dinner with 家姐同姐父...之后就行here have desserts~order 左榴槤pancake,士多啤利糯米滋,麥提沙紫糯米and 腸粉~榴槤pancake : 吾錯~有兩件..忌廉okay多..榴槤就very nice~士多啤利糯米滋: 六件~我覺得個士多啤利怪怪地..好似有气既..但是我家姐同姐父就覺得okay ar~麥提沙紫糯米: 新既甜品呀~我忍唔住order ar~第一啖食落口怪怪地gar~有六件..出面係chocolate coated..入面係紫糯米啦..lum lum 地..中間有粒麥提沙..~10分我啤6分佢腸粉:我無食到呀..家姐同姐父食~都幾多醬..佢地say好味wor~好滑~overall okay ar!
29/7/06

overall okay ar!

2006-07-30 14 浏览
見早排黎過呢度,覺得d野都真係幾好食,咁咪上個禮拜再同我daddy+妹黎囉因為唔係好肚餓,叫左d流質既甜品叫左個木瓜西米撈呢個野真係難食到嘔!!木瓜完全唔甜,上面有pat好似木瓜sorbet既野又係冇味...不過,點都差唔過d西米係冇味,飲杯水都可能好味過食果pat不知所謂既野囉...完全失望...我個妹叫左芒果黑糯米--芒果幾甜daddy叫左紅豆黑糯米--好食跟住再一齊食左碟魚蛋...不太好啦我daddy話,呢幾樣野,自己整都好食過佢如果黎佳記,最好食d咩米慈,pancake or芒果腸粉果會好d真係唔好為d西米撈or西米露果d黎食...出面超市果d好食過佢一百倍

因為唔係好肚餓,叫左d流質既甜品

叫左個木瓜西米撈

完全失望...

我個妹叫左芒果黑糯米--芒果幾甜
daddy叫左紅豆黑糯米--好食
跟住再一齊食左碟魚蛋...不太好啦

我daddy話,呢幾樣野,自己整都好食過佢

2006-07-21 6 浏览
呢間B仔的野食真係幾好....我識好多朋友...都特登入黎呢間B仔食野...食完都讚不絕口...而本人都成日食...絕對係抵食之選
呢間B仔的野食真係幾好....
我識好多朋友...
都特登入黎呢間B仔食野...
食完都讚不絕口...
而本人都成日食...
絕對係抵食之選
2006-07-20 18 浏览
因為入開元朗,晌uk果邊一早已經同我個frd話想食元朗B仔...但係,早排上左黎呢度睇,D食評唔多好咁,我地原來都唔黎咖喇...但係,我地行到身水身汗,所以乜都唔理,即刻黎呢左呢度叫左芒果糯米慈($28)同埋鮮什果黑珍珠($2x)3個人share幾好食丫,芒果好夠甜,又夠大粒,個黑珍珠好好食呀,d什果有d有d酸,不過,整體黎講都好食之後我地再叫多個榴槤糯米慈($32),因為我個同frd好想食榴槤,好香,好有榴槤香!原本諗住走咖喇...但係我個frd同我個妹坐坐下,又想食個芒果腸粉($28),所以我地又叫多樣野...芒果腸粉唔係話好特別,好在芒果真係好大舊,好甜!d野食好好食,真係唔似之前d人話咁差!差係差在d service姐...
但係,我地行到身水身汗,所以乜都唔理,即刻黎呢左呢度

芒果腸粉唔係話好特別,好在芒果真係好大舊,好甜!

d野食好好食,真係唔似之前d人話咁差!
差係差在d service姐...
2006-07-16 1 浏览
其實我剩係食過一次只係1次,.好耐好耐之前成日聽同學仔講話b仔涼粉b仔涼粉好出名咁,咁岩有次行開見到~咪去試下囉行入去果陣見到個巷仔個有個人係度開水洗碟有種冇眼睇既感覺...抱住眼不見為淨既心態行入去..又冇想像中咁好...坐低左,d款式普普通通啦,但係我就唔明點解冇啦啦有豬腸粉食-.-食完之後,剩係覺得豬腸粉好味過d糖水。
其實我剩係食過一次
只係1次,.

好耐好耐之前成日聽同學仔講話b仔涼粉b仔涼粉
好出名咁,
咁岩有次行開見到~咪去試下囉
行入去果陣見到個巷仔個有個人係度開水洗碟
有種冇眼睇既感覺...
抱住眼不見為淨既心態行入去..
又冇想像中咁好...坐低左,
d款式普普通通啦,
但係我就唔明點解冇啦啦有豬腸粉食-.-

食完之後,剩係覺得豬腸粉好味過d糖水
2006-07-08 7 浏览
This is the bad in YL (may be in the world). Bad food, service and environment. Never go again. I live in YL more than 30 years. This is one of the horrible restaurants that I have never seen.
2006-07-02 6 浏览
我住響YL,,,所以成日刀會去...不過我又真係吾覺有幾惡頂啵...=V="最吾掂既咪係D工作態度囉,,,想落單又冇人理,,,出動埋『靚女!落單呀』刀冇人理!但係我同我D FD刀好中意去囉(落左降頭頂喇!)D擂沙湯圓好正囉,,,鄧奶刀幾好...芒果糯米卷好掂!!!如果D啊嬸吾好咁臭串會好D囉~~
我住響YL,,,所以成日刀會去...
不過我又真係吾覺有幾惡頂啵...=V="
最吾掂既咪係D工作態度囉,,,
想落單又冇人理,,,
出動埋『靚女!落單呀』刀冇人理!
但係我同我D FD刀好中意去囉(落左降頭頂喇!)
D擂沙湯圓好正囉,,,鄧奶刀幾好...
芒果糯米卷好掂!!!

如果D啊嬸吾好咁臭串會好D囉~~
2006-06-26 5 浏览
「遠近持名」的b仔的確是暴發戶一名,持寵生嬌,先天地理位置已經係萬中無一o既畸形,來自惡人谷o既伙計姐姐哥哥嬸嬸,連最恐佈o既食物循環輪迴大法都出埋,都可以其門若市,係違犯大自然定律、經濟學法則,連霍金都解釋唔到o既現象。b仔涼粉,曾幾何時叱吒風雲;芒滋滋,曾經叫我一咬傾心;大大粒芒果肉布丁,更令人徹夜難以安枕。見到b仔淪落到咁o既地步,真係心up。入黎食野o既人有3種:1.盲鐘鐘入o左黎;2. 純粹因為就腳;3. 良朋共聚。基本上,d人入黎都唔志在食,只不過是因為有個地方竭竭腳,吹下水罷了。不吃不吃還須吃,最後都食o左個芒滋滋,另外兩個朋友係完全不知情下,亦都食左一世人最難食o既涼粉同西米露,真係多謝哂。去否乎?還看食環署今晚掃蕩不掃蕩了。
去否乎?還看食環署今晚掃蕩不掃蕩了。
2006-06-24 13 浏览
我本人就住係雞地,即噴泉B仔附近,次次有朋友入元朗食飯都話要去B仔,但係大多數都話唔好食,不過雖然話唔好食但次次再黎都話去,因為根本就唔知去邊好.有個落單既後生女唔知點解次次都好似好不屑咁,又唔睬人..就連D執雞翼蘿白既尼泊人都囂過人!但係點都唔夠大\"行\"渠果間差,(講開又講D人話條渠臭,其實冇話臭唔臭,因為條渠基本上成日冇水,如果話臭,B仔自己個廁所仲臭啦),仲有改銀果個老婦成日都串串貢,直頭趕客!(江湖傳聞話B仔既涼粉,生果係會循環再用,雖然唔知點循環,不過空穴來風,希望B仔有D良心啦) 依家我已經極少去,有朋友黎我都寧願車去滿記OR花果山.希望B仔快D有所改善,唔好自己玩死自己,始終咁多年,元朗如果冇左B仔就少左個地標.冇左個老婦,就好似冇左四樓有四仔咁,元朗人從此少左好多歡樂!

2006-06-22 3 浏览
佳記真係好難食唔知解有人去, 我是但係元朗搵一間都好過佢
佳記真係好難食
唔知解有人去, 我是但係元朗搵一間都好過佢
2006-06-19 6 浏览
第一次去食, 見間店好似好出名, 咪同朋友試下啦, 點知係言過其實, B 仔涼粉D 生果都係罐頭貨, 味道實在勁淡!!

2006-06-18 4 浏览
17/Jun 第一次去聞名巳久既佳記食B仔涼粉似價錢去話依碗巨型既生果涼粉,係抵食既!試問你點用五十三蚊買咁多生果食呢?材料:木瓜、哈密瓜、西瓜、奇偉果、菠蘿、大樹菠蘿、荔枝、椰果、水蜜桃、海底椰、香蕉及涼粉底份量夠多,但生果唔夠凍,菠蘿、大樹菠蘿、荔枝、水蜜桃都係罐頭貨色,亦唔夠凍,個日天氣勁熱,食完生果涼粉都冇透心涼既感覺....食左一次,唔會再黎食lu ~~~ 因為覺得發記好味d^^
17/Jun 第一次去聞名巳久既佳記食B仔涼粉
似價錢去話依碗巨型既生果涼粉,係抵食既!
試問你點用五十三蚊買咁多生果食呢?

食左一次,唔會再黎食lu ~~~ 因為覺得發記好味d^^
2006-06-15 11 浏览
之前食過佢嘅豆腐花,勁差,仲"實"過煲湯豆腐,幾蚊雞嘅"百福"好過佢。朋友要了湯圓,湯圓個芯仲凍。唔好講d生果番唔番撈啦,剩係d味道已經好唔得,不過叫做開得晏,食飽飯夜d去都得囉,想食好嘢唔好諗