2025-04-25
大圍新開馬拉菜小店 - 佰古嗲價錢抵食又大份,肉骨茶更任添任飲🤩首先試咗佢哋嘅細滲 ($88),嘩!呢個撈麵嘅汁底真係好惹味,帶有濃郁嘅馬來西亞風味,配埋彈牙嘅麵條同豐富嘅配料,好開胃!撈勻佢每一啖都充滿驚喜!🍜跟住呢個龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵 ($118),一睇個名就覺得好吸引!濃郁嘅湯底充滿海鮮嘅鮮甜,加上彈牙嘅蝦麵同埋鮮美嘅龍蝦尾,真係一碗令人滿足嘅麵!🦞🍜呢個**砂煲香爆銀針粉 ($98)**上次試過覺得好特別,今次再encore!銀針粉口感 Q 彈,配埋香濃惹味嘅砂煲醬汁,仲有爆漿嘅口感,真係令人一試難忘!💥🥢另外呢個**水魷蕹菜 ($58)**都好有特色!新鮮爽脆嘅蕹菜配上彈牙嘅水魷魚,再用惹味嘅醬汁炒香,作為點心之間嘅小清新就啱晒!🦑🥬飲品方面,佢哋嘅檸檬薏米水(冷) ($30) 依然係咁解渴,酸酸甜甜好 refreshing!🍋最後呢個芽菜雞(例牌)($88),雞肉嫩滑,配埋爽脆嘅芽菜,簡單得嚟又好好味,係一道唔錯嘅家常菜!🐔🌱當然唔少得佢哋嘅特色拉茶(熱),香濃順滑,帶有獨特嘅拉茶風味