2025-06-09
今日去左爸爸大圍返工既地方,之後順道一齊食lunch, 呢頭都幾多好野食,好耐冇食過馬來西亞嘢,以前返工嘅時候好鍾意食蝦麵,好懷念。本身仲諗住食龍蝦尾蝦麵,可惜已經賣晒,咁就叫咗午餐嗰個仲抵食。✨福建蝦湯麵:未食已經覺得好吸引。個湯真係好濃郁嘅蝦味,又帶微微辣,加埋面頭嘅炸蒜同埋蝦乾真係勁香好好味,米粉同油面係絕配,索晒湯既精華。裏面嘅材料都好豐富,有雞蛋,魚片,腩肉,豆卜,芽菜,三隻蝦仲要大大隻好結實。✨柑仔話梅水:個味都幾特別,酸酸甜甜最啱食辣野果時飲,好清爽好解渴✨特色拉茶: 第一次飲個感覺有d 似泰式奶茶,好香甜,但我覺得呢個好飲d~有茶香得黎甜度啱啱好✨肉骨茶細滲配白飯: 個湯好濃郁帶有小小藥材味,好好味容易入口~如果唔夠既話仲可以任添👍🏻。一鍋入面有齊豬手,三層肉,豆卜,金菇,豬肚,好豐富。✨黃金醬虎蝦:個醬帶淡淡既咸蛋黃香,食落係帶甜又有小小辣同埋有香料既味道,唔係食開既黃金蝦咁都幾特別。蝦肉爽彈大大隻 ,份量都幾足。✨姐姐牛丸: 呢個牛骨湯底好清甜,入邊仲有粉絲生菜。個牛丸係新鮮手打,食到肉既texture,同小小牛筋,牛味濃郁。整體食物好有水準,係有驚喜既小店。
整體食物好有水準,係有驚喜既小店。