2020-05-27
一路都對清酒又愛又恨, 因為自己唔係好飲到D好強酒精既酒, 但又一路都好想飲, 飲到咁上下又唔係好掂,哈哈, 見呢間餐廳有成大個清酒梅酒櫃就好想黎試下! 一坐低店員就俾左前菜椰菜俾我地,椰菜仲可以沾醋食! 勁開胃!!! 我地叫左鈴鹿川清純米大吟釀, 叫左300ml~ 叫之前問左店員邊一隻冇咁強酒精,佢就推介左呢隻俾我地~ 果然係易入口d, 入口比較甜~ 中意傳統sake 陣強勁既味道既朋友可以搵店員介紹第二d 款~而家sake仲要做緊半價, 勁抵! 咁樣一枝都係百零蚊, 好抵飲! 叫得酒當然要叫下野送酒,我地就叫左枝豆~ 枝豆真係最好送酒既食物, 食極都唔會厭,仲可以食好多! 感覺冇乜卡路里, 又係菜類食多d 都唔怕會肥~!! 哈哈!!! 我地另外叫左個$588 既2人餐! 嘩入面真係超超超多野食……… 先黎係炸雞, 份量每人都有兩大舊, 仲要新鮮炸起勁見口同熱辣辣! 點埋醬食簡直就係邪惡之選! 另外仲揀左和牛他他, 呢個件和牛係生食, 上面仲有松露醬,又估佢唔到咁鬼夾! 本身我都幾抗拒食全生既肉,但呢隻又估佢唔到咁正~~~ 再黎係什錦天婦羅! 都有好多件! 有蝦,南瓜,蕃薯,茄子等等
再黎係什錦天婦羅! 都有好多件! 有蝦,南瓜,蕃薯,茄子等等!! 超正超鬆化! 皮夠哂薄, 唔會食到成口粉~~~
跟住係四色刺身盤, 有三文魚,吞拿孫, 油甘孫同赤海蝦~~ 全部都好新鮮! 好正呀!!!! 夠哂油香肥美, 我都冇諗到有咩唔好食既野HAHAAH!
再黎燒和牛牛肩,有專人幫我地燒! 火喉岩岩好, 如果我自己燒應該燒到入唔到口HAHA! 店員夠哂專業! 讚!
跟住就係串燒方面,我地揀左鹽燒雞翼同埋金菇牛肉串! 正呀! 再配埋蟹膏飯同埋兩杯藍碟花梳打~ 呢餐飯劃上一完美句號。