🎶之前同屋企人行街嘅時候,都有黎呢度附近食嘢,今日見到同一棟大廈原來有間日本居酒屋,門口大大個poster寫住清酒半價😍,仲做緊大新信用卡優惠,正價Menu 有85折優惠添!愛辣嘅我,點咗✨魔鬼辣椒血池地獄湯大鬼辣度,配日本薩摩雞肉呢個鍋物套餐,個價錢居然係越辣越抵😅,問返職員,話因為而家做緊推廣,希望多啲人可以試呢款辣嘅口味,所以就仲有呢個promotion地獄湯湯底屬於甜辣口味,上面有充滿麻香嘅辣椒仔,雞肉煮起上嚟,滑溜又甘香惹味,仲配埋大大個蔬菜籃🧺。推介食法😍呢款口味夾梅酒一流!Like埋餐廳 社交平台,仲送雞肉福袋添,炸過嘅腐皮,包住雞肉粒,整成福袋形狀,好喜慶!成餐飯充滿氣氛🙌🏻
🎶

愛辣嘅我,點咗✨魔鬼辣椒血池地獄湯大鬼辣度,配日本薩摩雞肉
推介食法😍呢款口味夾梅酒一流!

成餐飯充滿氣氛🙌🏻
餐廳:令和鍋物酒場 (旺角)地址:旺角彌敦道613號飛達商業中心1樓旺角洗衣街令和居酒屋同埋尖沙咀厚福街令和鍋物酒場我都有食過,今次去咗旺角彌敦道分店再戰呢間居酒屋@reiwanathan 🏮未入到餐廳已經見到一幅刻咗「令和」兩隻字勁靚嘅磚牆,入到去見到日本居酒屋應有嘅裝飾、擺設、佈局同播住日文歌,勁有feel🇯🇵呢間分店嘅特別之處,喺有另外兩間分店無嘅魔鬼辣椒血池地獄湯🌶,難得嚟到緊喺要試吓啦🤪✝️魔鬼辣椒血池地獄湯 $328為咗鼓勵大家挑戰最辣嘅程度,大鬼辣嘅價錢相對較平,小鬼辣反而要貴$60,不過今日喉嚨唔係咁舒服都係唔好搵自己黎玩命🤣,畢竟令和喺用咗魔鬼椒去炮製湯底,小鬼辣用咗一隻魔鬼椒,而大鬼辣就用咗五隻,以日式赤麵豉同魔鬼辣椒熬製嘅湯底果然夠過癮,越煮得耐辣味就越嚟越勁,仲包新西蘭羊肉片或者日本薩摩赤雞肉300g🐓,同埋菜籃一個🥬,你又敢唔敢嚟挑戰呢😈?我仲追加咗新西蘭羊肉片150g($98)🐐,不過食到最後都要放棄🙈,吞咗啲辣椒搞到我係咁咳同流鼻水😂,無計啦人大咗身體開始虧✝️石板燒日本A4和牛(150g) $218鹿兒島縣氣候溫暖🎌,亦喺日本最大嘅和牛生產地🐂,最大特色喺當
餐廳:令和鍋物酒場 (旺角)
地址:旺角彌敦道613號飛達商業中心1樓

@reiwanathan 🏮

未入到餐廳已經見到一幅刻咗「令和」兩隻字勁靚嘅磚牆,

✝️魔鬼辣椒血池地獄湯 $328

✝️石板燒日本A4和牛(150g) $218
鹿兒島縣氣候溫暖🎌,亦喺日本最大嘅和牛生產地🐂,最大特色喺當地和牛肉風味相當濃郁,所用嘅A4和牛三角腩屬於和牛前腳對上嘅腩位,位於頭幾條肋骨之間切出嘅三角形位。
1.5cm厚嘅和牛脂肪分佈均勻,除咗牛肉味濃、油脂分泌重之外,入口仲軟嫩即溶🤤,店員仲會即場幫你燒,襯呢個時候緊喺影吓靚相📸

✝️汁燒16吋日本大魷魚筒 $98
足16吋長嘅日本原隻大魷魚筒肉質爽口有彈性,師傅刀工確喺有料到😎,每舊嘅粗幼都切到差唔多均勻,配埋燒汁真喺好惹味🦑

✝️林擒梅酒 $68/100mL
居酒屋嘅梅酒全部都係自己浸製,令和用咗和歌山縣嘅南高梅配上青森縣天之驕女蘋果🍎,加入純米吟釀當中,飲落梅味芳香,清甜易入口,非常香醇🥃。飲梅酒又點少得叫啲漬物做佐酒菜😎,
呢個6點漬物拼盤($88)有牛蒡漬、醬油蒜頭漬、鰹魚蒜頭漬、紅酒橋頭漬、柚子大根漬同雪菜漬,一邊飲一邊食就啱晒

另外仲叫咗芝麻雞翼($38/3隻)同
燒飯團($38),居酒屋嚟講價錢同份量嚟講都算幾抵食👍,呢餐真係非常豐富😌,難怪平日嘅晚上居酒屋都坐滿晒食客啦

令和仲推出唔少優惠吸引食客,例如清酒半價優惠、用大新信用卡嗌正價餐牌嘅食物有85折優惠、Like令和鍋物酒場嘅社交平台同Follow佢哋社交平台 @reiwanathan 有唔同嘅食物優惠等🤑,識食緊喺食盡佢哋嘅著數啦🤩
2021-10-27
2021-10-28 57 浏览
呢排好多野要做, 忙左好耐都係獎勵下自己, 唔係真係搞唔掂!揀左呢間氣氛好好既居酒屋, 估唔到都幾多人wo!螢光魷魚漬 ($48)❤️❤️❤️❤️❤️最愛, 見親都必點! 好鍾意食佢係口爆開個下汁燒雞心 ($28)❤️❤️❤️肥美, 足料呀!汁燒雞肝 ($28)❤️❤️❤️雞肝都切得幾大舊, 口感似實d既豬潤魔鬼辣椒血池地獄湯配羊肉片 ($298)❤️❤️❤️❤️❤️中鬼辣度配新西蘭羊肉片300g主角登場!!  我地2個都好鍾意食辣, 個鍋有分3個辣度每低一級加$30 XD諗住日本野D辣都唔會辣, 揀左中新試下, 點知真係有料到, 個鍋唔會好油, 辣度大約係譚仔小辣, 不過係滾住既XD個湯係好味到, 明明超辣都想飲幾啖, 不過未到後期加水唔好落菜住呀~~個羊肉片我男朋友由頭讚到尾, 話未食過咁好食既羊, 好滿足咁, 仲要超大碟估唔到係居酒屋竟然係火鍋最好食野菜雞肉福袋 (FREE)❤️❤️❤️❤️Like 餐廳 社交平台有送福袋, 打邊爐好正~~好似每期唔同, 今次係福袋稻庭烏冬 ($28)❤️❤️❤️❤️❤️一絕!!  勁好食, 一定要叫!! 加埋個辣湯, 差D想食多個廣島蠔 ($56)❤️❤️❤️❤️❤️好肥又大隻, 食到呢到個湯加左水就冇
揀左呢間氣氛好好既居酒屋, 估唔到都幾多人wo!

螢光魷魚漬 ($48)❤️❤️❤️❤️❤️
最愛, 見親都必點! 好鍾意食佢係口爆開個下

汁燒雞心 ($28)❤️❤️❤️
肥美, 足料呀!
汁燒雞肝 ($28)❤️❤️❤️
雞肝都切得幾大舊, 口感似實d既豬潤

中鬼辣度配新西蘭羊肉片300g
估唔到係居酒屋竟然係火鍋最好食

野菜雞肉福袋 (FREE)❤️❤️❤️❤️
Like 餐廳 社交平台有送福袋, 打邊爐好正~~
好似每期唔同, 今次係福袋

稻庭烏冬 ($28)❤️❤️❤️❤️❤️

廣島蠔 ($56)❤️❤️❤️❤️❤️
好肥又大隻, 食到呢到個湯加左水就冇咁辣嚕, 不過蠔都係好食

北海道鮮牛乳沙冰 ($38)❤️❤️❤️
解辣之選, 靚女姐姐推介

極上梅酒 ($78)❤️❤️❤️❤️
呢到有幾款自家梅酒, 揀左呢個號稱最勁既, 的確係唔錯, 唔會好甜, 慢慢飲

壽喜燒湯底好夠味 牛肉質素同價錢成正比👍🏻同朋友另外加咗一份蠔,熟左唔會細好多 有驚喜👏🏻薯餅好鬆脆同時唔會太油 送酒一流~燒魚干調味濃郁又一佐酒小食👍🏻整體分數:7.42

壽喜燒湯底好夠味 牛肉質素同價錢成正比👍🏻
同朋友另外加咗一份蠔,熟左唔會細好多 有驚喜👏🏻
薯餅好鬆脆同時唔會太油 送酒一流~
燒魚干調味濃郁又一佐酒小食👍🏻

整體分數:7.42
一入座店員會為客人打太鼓🤣🤣🤣好fun~個感覺好warm😌,會好記得🥳✨清酒生蠔🦪💰28 💫評分: 9.1/10📝生蠔肥美,放入清酒浸30秒,鍾意可以+檸汁🍋,味道新穎, 一齊食好鮮甜🥰&新鮮, 呢個配搭係令和獨有😍✨大拖羅(兩切) 💰58💫評分: 7.7/10📝新鮮厚切🥳✨M6澳洲和牛壽喜燒 (200g)💰228💫評分: 7/10📝牛肉油花幾靚 ,都切得幾簿,肉質嫩滑入口即溶, 入面幾多配料,好似食緊野菜豆腐鍋,有豆腐 & 大蔥 & 冬菇 & 金菇 & 娃娃菜,壽喜燒有生蛋黃會hoisum啲 ,稻庭烏冬(+💰28)會更加夠飽🤰🏻✨銀雪魚西京燒💰118💫評分: 7.3/10📝銀雪魚🐟係幾滑不過略嫌佢仲有啲骨未去清🤣✨燒多春魚 💰38💫評分: 7/10📝普普通通xd✨味醂日本雞泡魚乾💰88💫評分: 7.6/10📝燒得都幾乾身唔會好硬,送酒一流🥳✨風の森愛山清酒🍶 💰334 💫評分: 8.5/10📝易入口,原價💰668(上網買都要💰298),search番先知呢枝人氣sake風の森品牌近年日本好流行,純米無濾過生原酒,採用愛山酒米、協會七號酵母及金剛葛城山系深層地下超硬水來釀製,精米步合為

清酒生蠔

✨清酒生蠔🦪💰28
💫評分: 9.1/10
大拖羅(兩切)

✨大拖羅(兩切) 💰58
💫評分: 7.7/10
📝新鮮厚切🥳
M6澳洲和牛壽喜燒 (200g)

✨M6澳洲和牛壽喜燒 (200g)💰228

📝普普通通xd
味醂日本雞泡魚乾

✨味醂日本雞泡魚乾💰88
💫評分: 7.6/10
📝燒得都幾乾身唔會好硬,送酒一流🥳
風の森愛山清酒

✨風の森愛山清酒🍶 💰334
💫評分: 8.5/10
📝易入口,原價💰668(上網買都要💰298),search番先知呢枝人氣sake風の森品牌近年日本好流行,純米無濾過生原酒,採用愛山酒米、協會七號酵母及金剛葛城山系深層地下超硬水來釀製,精米步合為80%,口感富層次,入口後微碳酸感會幾明顯,配搭刺身壽司好match

ℝ𝕖𝕚𝕨𝕒 𝕊𝕙𝕒𝕓𝕦𝕊𝕙𝕒𝕓𝕦 & 𝕊𝕒𝕜𝕖 令和鍋物酒場
📍旺角彌敦道613號飛達商業中心1樓
(旺角🚇E1 出口行4分鐘就到)

💫評分: 7.7/10
💬性價比幾高,略嫌90分鐘太rush, 清酒生蠔真係幾好味🥳, 最近推出濃厚芫荽鍋,真係比湯底個顏色震驚到,係青bb🤯好濃烈嘅芫荽味散發係空氣,相信好多芫荽控會好興奮😆我同朋友就好麻麻,所以都好希望我哋個煲會快啲嚟🤣唔會keep住要吸隔離啲芫荽味,不過就見隔離食得津津有味🤣

❣️其他分店❣️
📍尖沙咀厚福街9號豪華閣1樓
(尖沙咀🚇 B2出口行4分鐘就到)

#令和鍋物酒場 #居酒屋 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #旺角美食 #旺角 #香港美食 #followforfollow #foodporn #hkfoodblog #discoverhk #tagsforlike #foodlover #discoverhongkong #hkfoodieblogger #hkfoodlover #hkfood #foodinstagram #hkfoodstagram #foodiehk
清酒生蠔
風の森愛山清酒
2021-10-22 77 浏览
旺角尋寶, 尋到呢間居酒屋, 無論格局, 店員都好有FEEL餐廳都幾大, 不過每個AREA都有隔開, 好有私人空間㗎燒和牛他他其 ($78) ❤️❤️❤️❤️❤️好鍾意食tataki, 唔怕食生既可以一戰, 連埋d蔥食, 配少少酸汁好開胃 四色刺身盤 ($126) ❤️❤️❤️❤️❤️百幾蚊黎講都幾抵食, 刺身大片又新鮮燒和牛舌 ($38) ❤️❤️❤️❤️❤️好香~~夠晒厚!! 牛舌識食一定係要厚!燒廣島蠔 ($48) ❤️❤️❤️❤️好新鮮, 燒得岩岩好唔會縮晒水乾晒咁軟殼蟹天婦羅 ($58) ❤️❤️❤️❤️原隻上, 好靚, 炸粉唔會好厚好油, 幾出色白SUNTORY  ($68) ❤️❤️❤️❤️做得居酒屋, 當然係要賣酒, 呢到幾個大雪櫃, 你諗酊諗唔到既都有, 所有清酒半價!! 好抵呀!!
餐廳都幾大, 不過每個AREA都有隔開, 好有私人空間㗎

燒和牛他他其 ($78) ❤️❤️❤️❤️❤️

四色刺身盤 ($126) ❤️❤️❤️❤️❤️
百幾蚊黎講都幾抵食, 刺身大片又新鮮

燒和牛舌 ($38) ❤️❤️❤️❤️❤️
好香~~夠晒厚!! 牛舌識食一定係要厚!

燒廣島蠔 ($48) ❤️❤️❤️❤️
好新鮮, 燒得岩岩好唔會縮晒水乾晒咁

軟殼蟹天婦羅 ($58) ❤️❤️❤️❤️
原隻上, 好靚, 炸粉唔會好厚好油, 幾出色

白SUNTORY  ($68) ❤️❤️❤️❤️

2021-10-21 64 浏览
次次行過旺角都見到大大個令和招牌,同另一間居酒屋唔同,呢間係令和鍋物酒場。今日黎到店員推介有新野!係魔鬼辣椒血池地獄湯,鍾意食辣人士好有興趣試下!店員話食到譚仔小辣都無咩難度。配上日本薩摩雞肉,食雞肉唔係太感受到辣度,食菜先刺激😂不過真係幾好食,愈食愈滋味。黎酒場點可以唔飲酒呢,有幾款自家製梅酒。試左幾款,推介林擒梅酒同白桃梅酒!另外,支裝清酒有半價🍶另外都試左幾款串燒,鰻魚同牛舌都幾好食!十點後照開,可以慢慢坐!

另外都試左幾款串燒,鰻魚同牛舌都幾好食!
十點後照開,可以慢慢坐!
2021-10-21 45 浏览
出到旺角,第一眼俾個大招牌吸引就上左黎。入到黎,其實我覺得間舖頭好靚,佢好似我去鹿兒島既居酒屋場咁。滿足一下我既思鄉病。本身一行2人,大家都唔太肚餓,但又想揾少少野咬下,周圍望既時候,見到居酒屋就膽粗粗衝上黎。佢有好似助酒小食,岩曬我同朋友可以傾下偈,又唔駛食好多……(唔……係呀!以下既相已經係食少左架喇)(驚半夜肚餓,補個麵先)點解話喜出望外呢!因為d野食係好食呀!我一心諗住hea食冇咩要求,但每食一樣既時候,都係得既!反而,佢會令我覺得下次出旺角可以再黎試埋其他囉!
出到旺角,第一眼俾個大招牌吸引就上左黎。

(驚半夜肚餓,補個麵先)

• 令和玉子燒
  • 味醂日本雞泡魚乾
  • 清酒生蠔
2021-10-19 45 浏览
清酒生蠔 $28@1生蠔即叫即開,好新鮮會有一杯清酒另上,唔夠可以再加👍🏼店員教路浸30秒再食,感覺清新唔會太腬食完蠔再飲埋杯清酒,正燒和牛他他 $78和牛下面放住酸酸地既蘿蔔絲,肉味唔太重做頭盤開下胃的確唔錯炸池魚仔 $38炸到脆扑扑,勁香口,餸啤酒一流味醂日本雞泡魚乾 $88居酒屋必食,唔喺度度都有,值得一試鰻魚天婦羅 $100平時食開都係啲炸蝦野菜天婦羅,鰻魚真係未試過試完有驚喜,啲脆漿唔會太厚,亦唔會炸到啲鰻魚過哂火,咬落有肉汁👍🏼
清酒生蠔 $28@1
生蠔即叫即開,好新鮮
會有一杯清酒另上,唔夠可以再加👍🏼
店員教路浸30秒再食,感覺清新唔會太腬
食完蠔再飲埋杯清酒,正

燒和牛他他 $78
和牛下面放住酸酸地既蘿蔔絲,肉味唔太重
做頭盤開下胃的確唔錯

炸池魚仔 $38
炸到脆扑扑,勁香口,餸啤酒一流

味醂日本雞泡魚乾 $88
居酒屋必食,唔喺度度都有,值得一試

鰻魚天婦羅 $100
平時食開都係啲炸蝦野菜天婦羅,鰻魚真係未試過
2021-10-19 27 浏览
令和裝修得好有日本風格,牆上有可愛嘅貓璧畫,天花掉住好多日式燈籠同錦旗,燈籠圖案都係招財貓,而餐枱同杴櫈都係以木系都色調,入到黎成個感覺好似去咗日本居酒屋咁,好似返咗鄉下咁,可以解解咁耐無得去日本嘅思鄉病。松 - 二人前套餐 $688松 套餐有沙律、前菜、天婦羅同四色刺身,主菜可以揀石燒或者鍋物日本和牛,另外仲有海鮮鍋物。.日式芝麻醬魚子凍豆腐日式豆腐有別港式豆腐,口感會更加綿密,配上芝麻醬同魚子,豆味更加出同酸酸甜甜,作為開胃前菜相當唔錯。和牛他他其和牛食落一啲都唔韌,再加上蔥花、黑松露一齊食,味道好香牛味。推介。日式炸雞雞粒新鮮炸起,太心急放落嘴唔小心辣親,外皮香脆,肉質鮮嫩。什錦天婦羅天婦羅有蝦、蕃薯同南瓜,炸得好鬆脆,而且一啲都唔油。四色刺身盤刺身好新鮮,三文魚,油甘魚好有油脂,吞拿魚完全無筋,而刺身蝦好大隻,好有口感,蝦頭啲蝦膏好鮮甜。石燒日本和牛(150g)石燒可以快速令和牛外層熟咗鎖住肉汁,店員拎上枱會幫我地將和牛放上石板到,然後建議我地燒20-30秒,就可以啦,我地都跟店員提議黎燒,果然和牛非常嫩滑,油脂同肉比例都好好,唔洗加醬汁都好好食。海鮮鍋物鍋物湯底係豬骨濃湯,而

松 - 二人前套餐 $688
日式芝麻醬魚子凍豆腐

和牛他他其

日式炸雞
雞粒新鮮炸起,太心急放落嘴唔小心辣親,外皮香脆,肉質鮮嫩。

什錦天婦羅
天婦羅有蝦、蕃薯同南瓜,炸得好鬆脆,而且一啲都唔油。

四色刺身

石燒日本和牛(150g)

海鮮鍋物
鍋物湯底係豬骨濃湯,而海鮮有廣島蠔、扇貝、大蝦等等,咁多樣海鮮都好新鮮,大蝦啲蝦肉仲要好爽口,另外有一盆雜菜,非常豐富。

三色魚生爆丼 $178
魚生同松套餐一樣都好新鮮,飯就酸醋味比較濃。

清酒生蠔 $28
同香檳蠔一樣,將生蠔放落清酒到,浸大約30秒咗右,生蠔連清酒一齊食,清酒會有陣陣鮮蠔未,好正。

鮮檸檬威士忌梳打 $58
一上枱就俾佢檸檬吸引到,用黎打咭呃like一流,而佢威士忌唔會好濃,加上檸檬汁同梳打水,好清涼,女仔都好啱飲。

Mix黑白 Suntory $78
黑啤麥味同口感濃郁,但就唔係個個人接受到,白啤就酸味或者鐵銹味較重,都唔係個個接受到,呢杯啤酒就將佢地合二為一,飲落好順滑,麥味又唔會太濃但又保持到白啤嘅味道,仲要大大杯。
2021-10-18 493 浏览
旺角附近一帶食肆多不勝數,係彌敦道旁邊見到令和鍋物酒場廣告牌見到早食早埋單有優惠,上去了解過後仲發現清酒半價優惠,而且係門外見到餐廳座位鬆動舒適,設計亦相當有特色,而且6點鐘到達時已經有人享用緊晚餐,應該質素都唔差,又係時候試一試新餐廳👍店員安排卡位,坐低果然好舒適,而且自成一角可以同朋友高談闊論。餐廳裝修果然非常花心思,感覺置身日本居酒屋一樣,而天花等吊燈裝飾尤其特色👍餐廳有幾部大型雪櫃,儲放咗好多款清酒及梅酒,正如開頭所講半價享用清酒,適合好酒之徒可以豪飲一番🌟 松(套餐) $688此乃二人前套餐,設有小食、什錦天婦羅、刺身、鍋身、燒和牛等等,以下逐一介紹🌟 日式芝麻醬魚子凍豆腐魚子味道咸鮮好搶鏡,芝麻醬唔會太過濃蓋過魚子,豆腐溫度凍凍地入口舒服👍🌟 和牛他他和牛油份充足,入口軟腍,配上黑松露醬令味道更加有層次👍🌟 日式炸雞炸雞熱辣辣上枱,進食個陣唔好太心急,小心辣咀。炸雞外皮香脆,內裡油份雞汁豐富,加上蛋黃醬經典配搭,送酒一流👍🌟 什錦天婦羅什錦天婦羅同樣新鮮炸上,南瓜,蕃薯等味道甘香,炸蝦肉質爽口味道不錯,可惜size頗細,大隻嘅話會更加過癮👍🌟 四色刺身盤有三文魚、油甘魚、吞

🌟 松(套餐) $688

🌟 日式芝麻醬魚子凍豆腐

🌟 和牛他他
和牛油份充足,入口軟腍,配上黑松露醬令味道更加有層次👍

🌟 日式炸雞

🌟 什錦天婦羅

🌟 四色刺身
有三文魚、油甘魚、吞拿魚、刺身蝦,前三款發揮正正常常,唯獨刺身蝦特別好別,大隻得嚟又鮮甜,讚👍

🌟 石燒日本和牛(150g)
店員送到上枱時即席放落石鍋,客人可以自行決定生熟程度而達至最佳食用體驗。和牛煎至外層焦香,但入口同樣鬆化,油脂非常豐富,高級和牛果然唔需要調味都好好食👍

🌟 海鮮鍋物
海鮮鍋物以香濃豬骨湯,配上背扇貝、蜆、魷魚、海蝦及廣島蠔,當中以廣島蠔最為深刻,入口鮮甜,蠔味出眾無腥,口感creamy。除咗海鮮之外仲設有大量蔬菜及香菇,夠哂豐富👍

🌟 三色魚生丼 $178
本身想食海膽刺身丼,但可惜當日無貨,而三色刺身丼同上文所提及嘅刺身一樣,質素同樣正正常常,唯一要提及嘅係白飯相當多,而且仲比較酸,大家要留意下👍

🌟 清酒生蠔 $28
餐廳嘅蠔質素實在唔錯,食到最後決定再試多一味清酒生蠔,生蠔放到清酒30秒後一口氣吞落肚,帶有酒香嘅生蠔同樣鮮甜味美,正👍

🌟 鮮檸檬威士忌梳打 $58(左)
外觀相當吸晴,威士忌味道唔會太濃,入口淡淡地再配上新鮮檸檬,加上梳打有氣飲品,透心涼👍

🌟 MIX黑白SUNTORY $78(右)
大大杯好抵飲,黑白啤酒更加醇滑濃厚,無得彈👍
2021-10-11
  • 石燒日本和牛
豐富二人前,多野食到癲!——二人前—竹 ($588)好豐富嘅二人餐!👉🏻前菜兩款:和牛他他&日式炸雞和牛他他好食,好嫩,多汁🥰炸雞唔掂,炸到好乾,柴皮😣👉🏻串燒兩串:金菇牛肉卷&鹽燒雞軟骨味道正正常常冇咩特別~欣賞個金菇牛肉卷超多金菇🤩👉🏻四色刺身盤蝦幾出色,鮮甜!其他正常~👉🏻澳洲M7和牛肩脊鍋有驚喜!牛好好食,勁濃味,脂肪分佈平均😋其他配菜索嗮甜甜嘅湯底,好味🥰仲有個蟹膏飯但太飽冇食到😂🈯️推介指數:🐥🐥🐥🐥 (4/5).‼️終極之評分‼️✍🏻味道: 4/5✍🏻抵食: 3.9/5✍🏻環境/服務: 3.6/5 ——📍令和鍋物酒場旺角彌敦道613號飛達商業中心1樓
豐富二人前,多野食到癲!
——
二人前—竹 ($588)
好豐富嘅二人餐!
👉🏻前菜兩款:和牛他他&日式炸雞
和牛他他好食,好嫩,多汁🥰炸雞唔掂,炸到好乾,柴皮😣
👉🏻串燒兩串:金菇牛肉卷&鹽燒雞軟骨
味道正正常常冇咩特別~欣賞個金菇牛肉卷超多金菇🤩
👉🏻四色刺身
蝦幾出色,鮮甜!其他正常~
👉🏻澳洲M7和牛肩脊鍋
仲有個蟹膏飯但太飽冇食到😂
🈯️推介指數:🐥🐥🐥🐥 (4/5)
‼️終極之評分‼️
✍🏻味道: 4/5
✍🏻抵食: 3.9/5
✍🏻環境/服務: 3.6/5
——
📍令和鍋物酒場
旺角彌敦道613號飛達商業中心1樓
2021-10-01 135 浏览
从来没有给餐厅写过食评,但是实在忍不住。史上最差的体验,也不会再去。并不是期待它有多么好的食材,普通茶餐厅上一块牛排,也会切得整整齐齐,没看过上一块切成大小不一牛排,那个蟹糕盖饭,更不知道是什么东西。并不是嘴刁,其实路边摊也有很多美食,两个人的份量让花五百块多块钱吃这样的东西,实在太恐怖了,简直是无语。开饭啦!需要写够200字才可以进行评论,我花了这么多时间进行书写,就是不说不快,觉得这家餐厅实在不行。
2021-09-26 79 浏览
Cap圖一目了然,食了一個餐,二人行。豆腐,個味道幾好。魚子很配合豆腐。呢杯酒堅係有特色。人人睇相都以為好酸,其實,一啲都唔酸,我仲勁篤d檸檬😂😂澳洲牛,已經幾不錯,都嫩炸雞,還可以吧隻蝦刺身好大隻好好味👍🏻👍🏻是茜友,所以叫了芫茜沙律。少失望,因為都無汁,咁同我就咁食茜有乜分別。於是夾著淥好了的食物一齊食,咁就好味了。蟹膏飯。還可以啦,唔算香,似日本蟹膏罐頭,我有點過份期待了。唔夠上海食果種蟹膏飯齒甲留香一試難忘,不過明白係無得比嘅又。飯有啲多,舊蟹膏兩啖已冇咗。不過其實已經夠飽了。和牛他他無影相,我本身唔好他他。無優惠呀剩,埋單一人414元,少少貴,不過杯飲品幾outstanding,牛同蝦刺身佳,所以算佢啦。有限時食用,覺得有啲趕,居酒屋嘅環境下飲返杯仲要四舊四水食但到咁喉擒,呢方面感覺麻麻。

Cap圖一目了然,食了一個餐,二人行。

豆腐,個味道幾好。魚子很配合豆腐。

澳洲牛,已經幾不錯,都嫩

炸雞,還可以吧

隻蝦刺身好大隻好好味👍🏻👍🏻

和牛他他無影相,我本身唔好他他。

• 鮮檸檬燒酎梳打
2021-09-25 80 浏览
今日兩個人去食,看食評以為很不錯,點知都係一半OK,雞翼好細隻,亦都冇醃過,韓國蠔煱比較好,烏冬有口感,三色魚生最唔掂,份量細,三文魚亦都係超一般貨色,非常失望,生燒膳魚比較好,份量唔會多。牛舌沙律,牛舌切得太細,全部都係洋蔥,辛辣感覺太強。唯獨生𧐢最好味,性價比極高。
  • 清酒生蠔