2022-01-07 144 浏览
📍「令和鍋物酒場」- 旺角今次食食食之旅黎到旺角😌呢排成日見到其他foodie介紹呢間,Openrice book位7點半前埋單仲有8️⃣5️⃣折,所以決定試試佢😎📷餐廳位於彌敦道,店面非常大,座位好闊落,仲安排咗卡位俾我哋😍😇一入到去佢哋仲會打鼓示意有客人🥁餐廳裝修充滿日本🇯🇵居酒屋feel,天花掛滿燈籠🏮同旗幟🚩,卡位牆身仲貼有酒樽貼紙,好似去咗日本咁,一解思鄉情呀😭店面staff都幾多,而且上菜速度都算快🥰入到去Staff俾張QR code我哋落單,另外茶水係自助模式,有熱茶、熱水任君選擇🍵🍴清酒生蠔🍣💰HK$56(一本)✨推薦指數:10/10好少見到有呢個配搭,所以👦🏻決定試吓!一嚟到生蠔🦪都幾肥美大隻,Staff叫我哋放隻🦪落清酒度浸3️⃣0️⃣秒,再拎出嚟食🥢食落🦪鮮甜肥美,清酒嘅酒香味提升咗佢嘅甜味,食完非常滿足😋🥰🍴四式刺身丼(三文魚、吞拿魚、赤蝦、油甘魚)💰HK$126✨推薦指數:8/10刺身拼盤擺盤好靚,賣相💯分三文魚肥美新鮮,食落啖啖肉😋吞拿魚好新鮮,唔會腥,肉質肥美😋👍🏻赤蝦幾大隻,食落新鮮,肉質彈牙😋油甘魚都算大片,食落爽口,正常發揮🤗整體來講呢個刺身拼盤都幾新鮮,值得一試🤗
📍「令和鍋物酒場」- 旺角

今次食食食之旅黎到旺角😌

🍴清酒生蠔🍣
💰HK$56(一本)
✨推薦指數:10/10

🍴四式刺身丼(三文魚、吞拿魚、赤蝦、油甘魚)
💰HK$126
✨推薦指數:8/10
刺身拼盤擺盤好靚,賣相💯分
三文魚肥美新鮮,食落啖啖肉😋
吞拿魚好新鮮,唔會腥,肉質肥美😋👍🏻
赤蝦幾大隻,食落新鮮,肉質彈牙😋
油甘魚都算大片,食落爽口,正常發揮🤗
整體來講呢個刺身拼盤都幾新鮮,值得一試🤗

🍴A4日本黑毛和牛壽喜燒鍋配野菜豆腐🍲+稻庭烏冬(二人份)
💰HK$298+HK$28
✨推薦指數:7/10
個鍋物比想像中大份,有200g黑毛和牛片、豆腐、冬菇、紅蘿蔔片、娃娃菜、生菜、洋蔥、京蔥、金菇、粉絲,好豐富🤩
和牛片好大塊,油脂佔得比較重,食落口感似肥牛,有少少🤏🏻失望🥲🥲🥲
豆腐非常嫩滑,值得一讚👍🏻如果有多啲就更好😍
其他配菜都幾新鮮,連埋壽喜燒湯底食好夾,唔係太甜😋
👦🏻話壽喜燒一定要配烏冬🤣所以追加咗烏冬🥰烏冬吸收哂壽喜燒嘅汁,加上口感煙煙韌韌,麵質滑身,非常好食😋

🍴明太子醬燒帆立貝(二本)
💰HK$58
✨推薦指數:9/10
帆立貝燒得好靚,上面有明太子醬作為點綴😍帆立貝燒得岩岩好,食落好juicy ,咸咸嘅明太子同沙律醬撈埋一齊燒,整體非常夾😋🤩

🍴鹽燒和牛舌
💰HK$38
✨推薦指數:7/10
牛舌都幾厚切,不過有啲細塊🥲鹽粒配上牛舌好夾,肉質都好爽口,不過👦🏻覺得可以多少少🤏🏻鹽(👧🏻就覺得咸道岩岩好🤣)

🍴蒲燒鰻魚
💰HK$38
✨推薦指數:8/10
鰻魚燒得好靚,色澤均勻,不過都係比較細塊🥲鰻魚燒得岩岩好,入口軟腍好似熔咗入口,好食😋

🍴中華沙律(前菜)
💰HK$0
✨推薦指數:9/10
呢度嘅中華沙律同出面唔同,非常爽口,唔會太多汁,夠開胃🤣😗

🍴日本年糕福袋
💰HK$0
✨推薦指數:7/10
只要你Like 社交平台,餐廳就會送一件日本年糕福袋(只限鍋物)🤗
日本年糕福袋都幾大件,外面甜甜嘅腐味吸收咗壽喜燒湯底變得更甜,入面香甜軟糯嘅年糕中和返呢種甜味,非常夾😋🤗

🛍消費完餐廳仲送金幣俾我哋玩外面嘅夾公仔機,可惜我哋無咩運氣,無中到獎🥲

推薦度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰💰/5
  • 清酒生蠔
  • 四色刺身盤
  • 壽喜燒
2021-12-26 151 浏览
黎到令和必食推介第一位一定係呢個日本A4和牛!!食過都知質素可以同日本食到同價位既有得fight!我點左既係最大份的,一共有9片和牛,就咁睇份量唔算多,但小食多滋味,仲突登叫多左客飯黎食,和牛真是無得彈的好味店員會在我的面前燒熟,仲好nice的會問想食幾成熟的,個人就選擇7成熟的,香得來口感也能兼顧到係面前燒的觀感真的不一般,香氣四溢鹽燒牛舌呢度既串燒都好香口,其實兩人吃一份可以試多幾款不同的,好香口既牛味同口感,香口兼飽肚燒白鱔只係好簡單的用鹽來燒已經好吸引同流哂口水,因為太惹味了

係面前燒的觀感真的不一般,香氣四溢

鹽燒牛舌

燒白鱔
只係好簡單的用鹽來燒已經好吸引同流哂口水,因為太惹味了

2021-11-18
2021-12-26 109 浏览
今日食既呢一間係位於尖沙咀既令和,係唔同既地區都有分店,今次食主力係生野!估唔到其餘既都幾出色壽喜燒和牛近排好興食既壽喜燒,最好食既當然就係要店員服務唔洗自己燒啦,呢度既壽喜燒整法都非常正宗,壽喜燒汁又香又惹味正宗既壽喜燒係唔會一次落太多汁,好多人以為好似打邊爐咁但其實不是,有d似煎既感覺才是真正的壽喜燒出去出面食既壽喜燒大多都要500up,呢度只係需要398,其實都幾抵食!大拖羅2片的價錢是在110,我個人認為是值的,因為這是真的大拖羅!完全無根,入口即溶,物有所值!!

壽喜燒和牛

呢度既壽喜燒整法都非常正宗,壽喜燒汁又香又惹味

大拖羅

2021-11-08
2021-12-23 98 浏览
滿滿日本風既環境🎏掛左好多可愛貓貓燈籠🐱🏮依家仲有2周年慶祝活動✌🏻用token可以拎黎夾獎品🎁🎉🐽 美國安格斯牛肉壽喜燒鍋🍲 ($218)配 野菜豆腐鍋🥬天氣凍凍地最啱食下火鍋😎😎份量勁多既安格斯牛肉🐮壽喜燒湯底勁濃味😛配埋各款菇類 菜🤤🐽 明太子醬燒帆立貝💥 ($58)推介既燒物🔥明太子醬味勁香濃夾埋溶左既芝士🧀🐽 令和玉子燒🍳 ($42)有令和logo既玉子燒😎蛋香濃郁🥚🐽 明太子免治雞肉棒🐓 ($28)雞肉棒混合左雞軟骨粒粒同雞肉加埋明太子醬 味道層次UP!😛🐽 三文魚刺身🍣 ($28)好抵食既刺身🤪但質素唔差喎 幾鮮味🤩🐽 白桃梅酒🍑 & 荔枝乳酸梳打🍹 ($78 & $33)白桃梅酒白桃味濃好易入口🤓

滿滿日本風既環境🎏
掛左好多可愛貓貓燈籠🐱🏮
依家仲有2周年慶祝活動✌🏻
用token可以拎黎夾獎品🎁🎉

🐽 美國安格斯牛肉壽喜燒鍋🍲 ($218)
配 野菜豆腐鍋🥬
天氣凍凍地最啱食下火鍋😎😎
份量勁多既安格斯牛肉🐮
壽喜燒湯底勁濃味😛
配埋各款菇類 菜🤤

🐽 明太子醬燒帆立貝💥 ($58)
推介既燒物🔥
明太子醬味勁香濃
夾埋溶左既芝士🧀

🐽 令和玉子燒🍳 ($42)
有令和logo既玉子燒😎
蛋香濃郁🥚

🐽 明太子免治雞肉棒🐓 ($28)
雞肉棒混合左雞軟骨粒粒同雞肉
加埋明太子醬 味道層次UP!😛

🐽 三文魚刺身🍣 ($28)
好抵食既刺身🤪
但質素唔差喎 幾鮮味🤩

🐽 白桃梅酒🍑 & 荔枝乳酸梳打🍹 ($78 & $33)
白桃梅酒白桃味濃
好易入口🤓
2021-12-23 94 浏览
疫情一日未完,一日都好掛住日本。最容易解鄉愁的方法一定係食日本菜,於是老公帶我去了位於旺角這間居酒屋。去到門口,滿滿的日式居酒屋佈置,最特別的是門口的大鼓,每有人客入店,職員會打鼓歡迎。入到餐廳,很喜歡牆上的圖畫,連天花都掛上滿滿的裝飾,很有心思。我們以 QR Code 落單,先點一些小食和飲品。我們先食 網燒魚乾,食落帶香口,裡面帶點點  juicy,唔會覺得燒得好乾。然後是 炸池魚仔,魚仔細細條,外脆內軟,食完一條又一條。仲有 紅酒蕎頭漬,味道很開胃。老公當然又是喝著他最愛的 可樂,而我又做養生系寶寶,點了個 熱菊花蜜,暖暖地又清熱。我們邊食邊等,鍋物終於來到了。食鍋物又點可以無牛呢?所以我們這次以 美國安格斯牛肉 做主打,一片片牛肉雪花分明,真係好靚。落在醬油湯底煮熟後進食真係好香滑又入味,食到 lam lam 脷。另外這個鍋物有一鍋配菜,食落好新鮮呀~
疫情一日未完,一日都好掛住日本。

我們以 QR Code 落單,先點一些小食和飲品。
然後是 炸池魚仔,魚仔細細條,外脆內軟,食完一條又一條。
仲有 紅酒蕎頭漬,味道很開胃。

我們邊食邊等,鍋物終於來到了。
另外這個鍋物有一鍋配菜,食落好新鮮呀~

2021-05-26
2021-12-22 195 浏览
🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁餐牌上既選擇好多,但質素令人咋舌確實諗唔明那來的好評🤷🏻‍♀️——————————————————🔻壽喜燒 $426見到係肥牛上面個條橡筋嗎?😂唔洗放入口都知中伏了🙈4百幾蚊比啲咁既質素劏到一頸血😂🔻串燒 $-普通野啦但燒到起泡泡就第一次見😂🔻銀雪魚西京燒 $118🔻牛肉可樂餅$28正常放到入口,但偏油——————————————————by C **#sissyfoodie#foodie#foodlover#hk#hkig#hkfood#hkfoodie#like#like4like#foodporn#love#yummy#nomnom#2021
🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁
餐牌上既選擇好多,但質素令人咋舌
確實諗唔明那來的好評🤷🏻‍♀️

普通野啦
但燒到起泡泡就第一次見😂

🔻銀雪魚西京燒 $118
🔻牛肉可樂餅$28
正常放到入口,但偏油

——————————————————
by C
2021-12-17 63 浏览
見到間嘢個名,諗佢應該主打鍋物同酒,就約咗幾個酒腳放工之後一齊去食。一入去店員會敲兩下鼓,幾得意,環境氣氛唔錯,坐得都舒服。而最重要嘅食物同酒,都好有水準✨ 🥃自家製梅酒酒場有5款自家製梅酒,先後試咗林檎梅酒($68/杯)同極上梅酒($78/杯),配以冰球飲用,各有特色。林檎梅酒聞落去已經有非常香甜嘅蘋果味,好易入口,不過有少少蓋過咗梅香,比較啱鍾意果甜嘅朋友。而極上梅酒係用3倍梅量釀製,所以梅味十分濃郁,甜而不膩,啱晒我呢類梅酒控。🥩/🔥石燒日本A4和牛150g($218)怕A5油分太重會膩,所以我哋揀咗A4。油花分佈均勻,肉同油香夠平衡,雖然未話去到入口即溶,但口感已經非常軟嫩。店員好貼心,會主動幫我哋燒,燒嗰陣仲灑咗啲海鹽,更加能夠帶出香濃肉香。🍲 鍋物 – M6澳洲和牛200g($228)配野菜豆腐籃 火鍋材料好豐富,無論揀邊種牛,基本都會配以大量蔬菜,幾款菇同豆腐。當中嘅豆腐好香滑,和牛切片夠軟腍,個湯底都好鮮甜。🍢/🧆 追加鍋物配料之一:雞胸軟骨丸(+$38/ 4粒)肉丸一共有4款可以追加。唔係間間居酒屋嘅雞丸都有加軟骨,見到menu竟然有我至愛嘅雞肉軟骨丸,即點。入口可以

🥃自家製梅酒

🥩/🔥石燒日本A4和牛150g($218)

🍲 鍋物 – M6澳洲和牛200g($228)配野菜豆腐籃

🍢/🧆 追加鍋物配料之一:雞胸軟骨丸(+$38/ 4粒)
肉丸一共有4款可以追加。唔係間間居酒屋嘅雞丸都有加軟骨,見到menu竟然有我至愛嘅雞肉軟骨丸,即點。入口可以咬到軟骨碎粒,好有嚼勁,更特別嘅係佢有好微微嘅辣味,口感層次更加豐富。

🥢追加鍋物配料之二:油揚(+$18)
為咗唔好浪費個湯底,我哋追加多咗份油揚,最後先食。豆腐皮會吸收湯底同頭先啲肉汁,變得好juicy,超級好味。

🐟/🍣三色刺身盤($88)
刺身盤有三文魚、吞拿魚、油甘魚各3件,三款都幾新鮮厚切,完全冇腥味,放心食用🉑

🐟火炙金槍魚伴蜜糖芥末醬($88/ 4件)
金槍魚本身夠肥美厚切,蜜糖芥末醬又唔會太搶,襯托返火炙獨有嘅味道,意外咁夾。

🎃🧀南瓜芝士餅 ($38)
會有輕微飽肚感,但唔會太漏。我哋點咗一個當小食分嚟食,份量剛好。炸皮厚度適中,入面南瓜配搭芝士,香軟可口。

🌻整體而言,餐廳環境舒適,食物選擇多樣,服務態度良好,上菜又夠快,價錢亦合理,係鬧市中一個非常唔錯嘅選擇。

🎬同場加映
如果喜歡日本流行文化/電影的話,不妨參觀(?)一下個洗手間。女友人話去去吓洗手間見到#福士蒼汰 (謎之發言)。牆壁也都貼滿酒logo,佈置真的講究用心💕

2021-12-15 77 浏览
令和鍋物酒場 (旺角)📍旺角彌敦道613號飛達商業中心1樓🇯🇵繼續不能飛嘅日子,掛住日本嘢食,特別係居酒屋,唯有再嚟令和鍋物酒場一解思念。已經係第四次過嚟食,位置方便,坐得都算舒服,OpenRice 訂位有7折,而且枝裝酒仲有半價,嘢食質素都算對得上價錢,🍎林檎梅酒梅酒算係令和鍋物酒場既招牌之一,有相當多種類可以選擇,今次就揀左林檎梅酒。雖然加林檎令酒味比較弱,但酸酸甜甜,都算易入口。 🍠蕃薯天婦羅因為自己勁愛食蕃薯,所以忍唔住叫左蕃薯天婦羅。首先份量上係好滿足,一碟成6舊,最緊要係蕃薯夠甜,食到蕃薯味,加上出面都算脆,我哩d蕃薯控都滿意。 🍆燒茄子燒茄子真係佐酒必備小食,哩度既茄子燒到夠曬淋,加上醬油同鰹魚乾,勁香勁入味,仲要食曬成碟都無咩罪惡感。 🐮石板燒-日本A4和牛今次出黎食飯係因為朋友有喜事要慶祝,所以稍為食豪少少,哩度嘅A4和牛都無令人失望,勁多油花,入口即溶,算係慰藉一下去唔到日本嘅「思鄉」情切,不過油脂真係好豐富,怕油膩嘅可能揀其他牛肉會好啲。 🐟火炙金槍魚伴蜜糖芥末醬金槍魚都好新鮮,上面加埋蟹子,鮮上加鮮,都相當推薦。 🥘鍋物-M6 澳洲和牛因為我地都成4個人,所以都
令和鍋物酒場 (旺角)
📍旺角彌敦道613號飛達商業中心1樓

🍎林檎梅酒

🍠蕃薯天婦羅

🍆燒茄子

🐮石板燒-日本A4和牛

🐟火炙金槍魚伴蜜糖芥末醬
金槍魚都好新鮮,上面加埋蟹子,鮮上加鮮,都相當推薦。

🥘鍋物-M6 澳洲和牛
因為我地都成4個人,所以都叫左鍋物做主菜,鍋物材料都算豐富,澳洲和牛質素都唔錯,我地仲追加咗一鍋蔬菜同雞丸。冬天打邊爐真可以話係朋友聚會嘅好選擇。

🍴哩間一向都令人滿意,應該繼續會係朋友約食飯嘅熱門選擇。
【轉眼去咗日本嘅居酒屋!】好耐未試過四個朋友一齊食飯,我哋決定食餐勁既!😎平時行過見到好大個廣告燈箱但未上過嚟,今日嚟到覺得好似去咗日本咁呀🇯🇵!一進場店員就會敲敲鼓🥁所有店員一齊用日文歡迎我哋🤩 裝修佈置非常之有日本味道🏯 天花掛咗好多和式燈籠🏮同旗幟。📍枝豆食居酒屋必點菜式😆📍令和玉子燒玉子燒總共有四件,一人一件啱啱好📍什錦天婦羅炸得幾出色,炸漿唔厚,無油膩味🥰 份量都幾大份📍蟹肉可樂餅上枱嘅時候熱辣辣非常辣口😆 入邊肉質軟熟📍日式炸豆腐我最鍾意食呢個菜式,炸完嘅豆腐皮浸喺天婦羅汁到,對比豆腐嘅幼滑真係好正🎉📍寄世-海老鍋上枱嘅時候感覺都幾澎湃!🐟🐚🦐滿滿一大鍋 扇貝,蝦,蛤等等都有,然後個底仲有粉絲蔬菜等等,感覺都幾抵食😂📍石板燒-澳洲M6和牛店員會係你面前燒,自己想要幾熟就夾起和牛🥰牛味相當濃郁,入口即化既油脂,真係非常滿足非常好食!📍手作壽喜燒 - 日本A4黑毛和牛見隔離枱玩得咁開心,啲朋友又話要玩埋一份!原來呢一個係佢哋嘅signature,店員會示範點樣煮,落幾多壽喜燒汁自己話事!!之後仲可以湯底做打邊爐。成晚最滿意係呢一個菜式,下次嚟我都會再食😆

【轉眼去咗日本嘅居酒屋!】

好耐未試過四個朋友一齊食飯,我哋決定食餐勁既!😎

📍枝豆

食居酒屋必點菜式😆

📍令和玉子燒玉子

燒總共有四件,一人一件啱啱好

📍什錦天婦羅

炸得幾出色,炸漿唔厚,無油膩味🥰 份量都幾大份

📍蟹肉可樂餅

上枱嘅時候熱辣辣非常辣口😆 入邊肉質軟熟

📍日式炸豆腐

📍寄世-海老鍋

📍石板燒-澳洲M6和牛

📍手作壽喜燒 - 日本A4黑毛和牛

2021-12-13 98 浏览
有點不爽嘅用餐體驗,隔日前confirm booking先知用餐時間得90mins.﹐OK唔緊要我哋食嘢食得比較快無咩所謂,我係6點嗰輪食,成間舖連埋我都係得4枱(8個客)坐低茶/水需要自己出去斟都唔緊要,想叫侍應幫手落杯啤酒order﹐佢叫我自己用手機落單掃描枱上 QR code,已經着着哋嘅我再忍,掃完仲火滾社交平台網頁唔係落單連結,好在有第二個待應行過理print張落單QR code比我,而講錯嘢待應都有同我Sa冧。講番食物先,食物温度唔夠熱,只係微暖,串燒比較D乾(唔係即燒,疑似加番熱唔夠),燒飯糰最失望(外皮脆口裡面唔熱),西京燒銀雪魚OK﹐天婦羅都OK﹐其他食物一般。

天婦羅蕃薯
牛油焗雜菌
西京燒銀雪魚
燒飯糰
荔枝豚肉卷
燒雞翼、雞肉棒、雞軟骨、大葱雞粒
玉子燒
天婦羅蕃薯
西京燒銀雪魚
燒菠蘿
  • 什錦天婦羅
🏮旺角高質居酒屋 必食和牛壽喜燒▫️呢間位於旺角嘅令和居酒屋,環境佈置相當有特色,好似去咗日本咁😍今次係平日嘅夜晚去都全場滿座,估唔到都咁旺,一直都想試佢嘅嘅壽喜燒🤩今次終於可以試到啦😚~▫️A4黑毛和牛壽喜燒🐮($398)啲牛好大塊,脂肪分部得好平均,配上蘭王蛋真係好正,令到和牛入口更加滑溜😆配料重有冬菇、本菇、豆腐、生菜、娃娃菜、洋蔥、葛絲,燒完牛肉之後可以加湯整壽喜燒湯底當火鍋食😚火鍋湯底甜甜地,好有日本食嘅風味🇯🇵啲和牛真係太好味😋所以我哋追加左3塊A4黑毛和牛100g,($128)不過食完呢三塊都仲係唔夠喉,好想再繼續食🤣▫️石燒澳洲M6和牛150g($148)店員會係你面前幫你燒,仲會問埋你想要幾成熟,牛味相當濃郁,入口油脂味重。▫️北海道鮮牛乳乳酸沙冰🍼($38)▫️柚子芝士蛋糕🍰($32)▫️如果食夠$200,店員就會比一個代幣你玩店外嘅夾公仔機,如果夾中指定格仔嘅話就會有獎品,如果中左指定嘅格嘅話就會有$500 coupon等優惠🤣▫️地址:令和居酒屋 旺角彌敦道613號飛達商業中心1樓▫️#goeat旺角#旺角居酒屋#香港居酒屋#日本居酒屋#居酒屋#日本菜推介#旺角日本菜#壽喜燒推
🏮旺角高質居酒屋 必食和牛壽喜燒
▫️
A4黑毛和牛壽喜燒🐮($398)
▫️
石燒澳洲M6和牛150g($148)
▫️
北海道鮮牛乳乳酸沙冰🍼($38)
▫️
柚子芝士蛋糕🍰($32)
地址:令和居酒屋
旺角彌敦道613號飛達商業中心1樓
▫️
#goeat旺角#旺角居酒屋#香港居酒屋#日本居酒屋#居酒屋#日本菜推介#旺角日本菜#壽喜燒推介#香港壽喜燒#sukiyaki#令和居酒屋#石燒牛#石燒和牛

2021-12-11 75 浏览
為咗補祝同朋友嘅生日,約咗佢去旺角度食飯,咁啱得咁橋,上次其實我哋都係呢一棟大廈😂不過今次我哋就揀咗食日本嘢而唔係韓式炸雞入到餐廳就已經完全感受到日本嘅居酒屋感覺。天花嘅吊飾同店入邊嘅擺設都係非常日本嘅。用QR code落單,可以選擇嘅菜式十分之多首先我哋就叫咗啲小食同埋炸物令和玉子燒微甜有蛋香,令和個標誌搶眼日式炸豆腐外脆內軟,加埋醬汁好食蟹肉可樂餅外邊脆卜卜,入邊餡料Creamy什錦天婦羅佢嘅炸漿唔算好厚,炸蝦都有兩隻,都係爽口彈牙,最估唔到佢竟然有秋葵!另外就係南瓜冬菇。石-澳洲M6和牛店員會拎個石鍋然之後幫我哋放上石板燒,有溫馨提示我哋大概幾耐到夾翻落嚟。和牛嘅肉質非常之鮮嫩亦都好軟腍。仲有重重嘅牛油香。寄世-海老鍋非常之足料,有野菜同海鮮。我哋揀咗豬骨湯底,鮮甜。手作壽喜燒 - 日本A4黑毛和牛見到每一枱都有叫呢個,店員非常之用心咁樣介紹點樣去烹調最好食😋唔怪得知呢個係佢哋signature !啲和牛非常之重油香同埋好食。食完牛之後再加湯食埋啲野菜總結係,如果想有居酒屋feel🏮又想款式多多!令和係一個唔錯嘅選擇

用QR code落單,可以選擇嘅菜式十分之多

首先我哋就叫咗啲小食同埋炸物
令和玉子燒
微甜有蛋香,令和個標誌搶眼

日式炸豆腐
外脆內軟,加埋醬汁好食

蟹肉可樂餅
外邊脆卜卜,入邊餡料Creamy

什錦天婦羅

石-澳洲M6和牛

寄世-海老鍋
非常之足料,有野菜同海鮮。我哋揀咗豬骨湯底,鮮甜。

手作壽喜燒 - 日本A4黑毛和牛

2021-12-11 1420 浏览
餐廳環境充滿日本色彩,除左店員會大喊歡迎光臨之外,特別鍾意個鼓聲,成件事好隆重又有氣氛😆🎈日本A4黑毛和牛250G壽喜燒配野菜豆腐盤 $398🎈追加稻庭烏冬 $28呢個真係超抵食,足足有8大片和牛,片片都雪花平均,入口即溶😋除左和牛,仲有份量都頗多既野藥豆腐👍🏻仲可以追加烏冬,真係超滿足🥰🎈石燒澳洲M6和牛150G $148🎈追加蟹膏飯 $18因為壽喜燒已經有日本A4和牛,所以石燒牛就揀澳洲和牛,份量仲有幾個選擇,方便可以試多d野👍🏻我地150g就有6件,都算厚切,3個人share岩岩好😋🎈蟹肉可樂餅 $38雖然冇咩蟹肉味,不過勝在炸得鬆脆👍🏻🎈火炙金槍魚伴蜜糖芥末醬 $88呢個配搭又幾新鮮,食落仲幾開胃,滿滿既蟹籽增加不少口感😋🎈明太子醬燒帆立貝 $58燒得好香,不過略嫌乾身左少少,不過$58有兩隻醬燒帆立貝真係好抵食👍🏻👍🏻🎈令和玉子燒 $42哈哈,就係玉子燒應有味道😜🎈日式年糕福袋 $0只要惠顧任何鍋物,社交平台 like & follow 就有一個,好似我地3個人like 晒社交平台就有6個福袋啦😆🎈熱蜂蜜蘋果茶 $28🎈奇異果乳酸梳打 $33🎈北海道牛奶乳酸冰沙 $38而家有

🎈日本A4黑毛和牛250G壽喜燒配野菜豆腐盤 $398
🎈追加稻庭烏冬 $28

🎈石燒澳洲M6和牛150G $148
🎈追加蟹膏飯 $18

🎈蟹肉可樂餅 $38
雖然冇咩蟹肉味,不過勝在炸得鬆脆👍🏻

🎈火炙金槍魚伴蜜糖芥末醬 $88
呢個配搭又幾新鮮,食落仲幾開胃,滿滿既蟹籽增加不少口感😋

🎈明太子醬燒帆立貝 $58

🎈令和玉子燒 $42
哈哈,就係玉子燒應有味道😜

🎈日式年糕福袋 $0

🎈熱蜂蜜蘋果茶 $28
🎈奇異果乳酸梳打 $33
🎈北海道牛奶乳酸冰沙 $38

而家有兩週年活動,食滿$200就有一個遊戲代幣,雖然我地冇中獎,不過食飽飯玩下遊戲都係開心既🥳🥳
2021-12-08
  • 壽喜燒
2021-12-09 85 浏览
好耐冇食過壽喜燒… 但係又想食得經濟啲…最終同朋友揀咗旺角既令和… 就腳又方便…扶手電梯上一層已經見到大大個令和嘅標誌.. 就知道冇去錯地方..睇咗Menu一陣…先叫左令和玉子燒… 大大件.. 都好滑.. 飲品叫左.. 熱蜂蜜蘋果茶… 暖笠笠奇異果乳酸梳打 … 酸酸甜甜又有氣..北海道牛奶乳酸冰沙…好滑又有乳酸味.. 正👍🏻磯燒鮑魚… 啖啖肉嘅鮑魚再加埋少少甜嘅醬汁.. 好味..蟹肉可樂餅 … 炸得好香脆.. 中間嘅薯蓉又好滑…火炙金槍魚伴蜜糖芥末醬… 用咗赤身去配蜜糖芥末漿.. 加埋上面嘅飛魚子.. 咬落去卜卜脆.. 口感好豐富.. 明太子醬燒帆立貝… 大大隻既帆立貝..本身未到已經好鮮… 再加埋明太子醬… 味道好豐富… 主打就一定要叫日本A4黑毛和牛250G壽喜燒配野菜豆腐盤…仲要係自己燒…和牛加埋蛋汁.. 好香.. 入口好滑… 食完幾片和牛再用壽喜燒汁… 叫侍應哥哥幫我加啲湯… 煮埋個野菜豆腐鍋… 😈追加多個烏冬.. 🥰另外仲叫咗個石燒澳洲M6和牛150G… 牛肉係厚切既… 我就鍾意食半熟.. 肉味好濃.. 再追加左蟹膏飯送燒牛肉都好好味😋雖然今次嘅朋友唔好飲返兩杯… 我都有行出
好耐冇食過壽喜燒…
但係又想食得經濟啲…
最終同朋友揀咗旺角既令和… 就腳又方便…
扶手電梯上一層已經見到大大個令和嘅標誌..
就知道冇去錯地方..

睇咗Menu一陣…
先叫左令和玉子燒… 大大件.. 都好滑..

飲品叫左.. 熱蜂蜜蘋果茶… 暖笠笠
奇異果乳酸梳打 … 酸酸甜甜又有氣..
北海道牛奶乳酸冰沙…好滑又有乳酸味.. 正👍🏻

磯燒鮑魚…
啖啖肉嘅鮑魚再加埋少少甜嘅醬汁.. 好味..

蟹肉可樂餅 … 炸得好香脆..
中間嘅薯蓉又好滑…

火炙金槍魚伴蜜糖芥末醬…
用咗赤身去配蜜糖芥末漿..
加埋上面嘅飛魚子..
咬落去卜卜脆.. 口感好豐富..

明太子醬燒帆立貝… 大大隻既帆立貝..
本身未到已經好鮮… 再加埋明太子醬…
味道好豐富…

和牛加埋蛋汁.. 好香.. 入口好滑…

食完幾片和牛再用壽喜燒汁…
侍應哥哥幫我加啲湯…
煮埋個野菜豆腐鍋… 😈
追加多個烏冬.. 🥰

另外仲叫咗個石燒澳洲M6和牛150G…
牛肉係厚切既… 我就鍾意食半熟..
肉味好濃..
再追加左蟹膏飯送燒牛肉都好好味😋

雖然今次嘅朋友唔好飲返兩杯…
我都有行出去個櫃嗰度打個轉…
佢哋有好多酒都做緊優惠…
仲有好多唔同嘅選擇😌
仲有幾款自家製嘅梅酒添..
我好快會再黎🥰

靜靜雞話大家知呀…
Like 令和居酒屋嘅社交平台
佢會送福袋俾大家食㗎😉
2021-12-08
  • 石燒日本和牛
  • 日本A4和牛
2021-12-09 51 浏览
疫情下冇得去日本旅行🧳可以選擇去香港特色居酒屋去體驗一下日本美食🍱餐廳位於旺角彌敦道,十分方便好啱約屋企人同朋友一齊出黎聚會舖頭仲有好多特色梅酒燒灼好岩中意飲酒嘅朋友仔🥃美國安格斯牛肉 250g + 野菜豆腐盤 $218牛肉份量勁多牛肉好嫩滑,口感好鬆軟,牛肉味好香濃😇壽喜燒湯底好清甜蔬菜同葛絲吸曬湯底味道超好味❤️❤️牛肉同蔬菜份量都好多CP值好高👍🏻蝦天婦羅🍤 $78天婦羅蝦好大隻蝦總共有六隻天婦羅炸得啱啱好外皮好爽脆可口🌸明太子醬燒帆立貝 $58帆立貝上面鋪滿明太子而且帆立貝好大粒🐚燒得岩岩好唔會好乾爭爭🌟日本焦糖布丁 $28 🍮焦糖布丁唔會太甜而且蛋味好香濃作為飯後甜品一流青蘋果乳酸梳打 $33 🍏巨峍提子乳酸梳打 $33 🍇飲品超級大杯性價比好高✨✨水果同乳酸味道都好出怕飲凍嘢嘅朋友記得叫少冰🤗
疫情下冇得去日本旅行🧳
可以選擇去香港特色居酒屋
去體驗一下日本美食🍱
餐廳位於旺角彌敦道,十分方便
好啱約屋企人同朋友一齊出黎聚會
舖頭仲有好多特色梅酒燒灼
好岩中意飲酒嘅朋友仔🥃

美國安格斯牛肉 250g + 野菜豆腐盤 $218
牛肉份量勁多
牛肉好嫩滑,口感好鬆軟,
牛肉味好香濃😇
壽喜燒湯底好清甜