【轉眼去咗日本嘅居酒屋!】好耐未試過四個朋友一齊食飯,我哋決定食餐勁既!😎平時行過見到好大個廣告燈箱但未上過嚟,今日嚟到覺得好似去咗日本咁呀🇯🇵!一進場店員就會敲敲鼓🥁所有店員一齊用日文歡迎我哋🤩 裝修佈置非常之有日本味道🏯 天花掛咗好多和式燈籠🏮同旗幟。📍枝豆食居酒屋必點菜式😆📍令和玉子燒玉子燒總共有四件,一人一件啱啱好📍什錦天婦羅炸得幾出色,炸漿唔厚,無油膩味🥰 份量都幾大份📍蟹肉可樂餅上枱嘅時候熱辣辣非常辣口😆 入邊肉質軟熟📍日式炸豆腐我最鍾意食呢個菜式,炸完嘅豆腐皮浸喺天婦羅汁到,對比豆腐嘅幼滑真係好正🎉📍寄世-海老鍋上枱嘅時候感覺都幾澎湃!🐟🐚🦐滿滿一大鍋 扇貝,蝦,蛤等等都有,然後個底仲有粉絲蔬菜等等,感覺都幾抵食😂📍石板燒-澳洲M6和牛店員會係你面前燒,自己想要幾熟就夾起和牛🥰牛味相當濃郁,入口即化既油脂,真係非常滿足非常好食!📍手作壽喜燒 - 日本A4黑毛和牛見隔離枱玩得咁開心,啲朋友又話要玩埋一份!原來呢一個係佢哋嘅signature,店員會示範點樣煮,落幾多壽喜燒汁自己話事!!之後仲可以湯底做打邊爐。成晚最滿意係呢一個菜式,下次嚟我都會再食😆

【轉眼去咗日本嘅居酒屋!】

好耐未試過四個朋友一齊食飯,我哋決定食餐勁既!😎

📍枝豆

食居酒屋必點菜式😆

📍令和玉子燒玉子

燒總共有四件,一人一件啱啱好

📍什錦天婦羅

炸得幾出色,炸漿唔厚,無油膩味🥰 份量都幾大份

📍蟹肉可樂餅

上枱嘅時候熱辣辣非常辣口😆 入邊肉質軟熟