2023-05-30
如果想搵間氣氛唔錯、性價比高、交通又方便嘅居酒屋,令和鍋物酒場係幾好嘅選擇~今次二訪嚟到,雖然相隔超過一年但水準都仍然keep到~入夜之後,呢間居酒屋都開始越嚟越熱鬧,book定位穩陣啲🫶🏻• 清酒生蠔 $32/隻上次食過覺得唔錯,所以再訪都encore咗!生蠔依舊大隻、重蠔味,會附上一杯清酒for浸落去一齊食🙆🏻♀️• 燒和牛他他其 $78好難得生牛肉可以咁重牛味,而且口感仲咁嫩!用上日式酸汁調味,包住口感清爽嘅洋蔥絲,酸酸哋幾開胃,on top再放咗啲黑松露醬,令味道更加豐富😋• 蟹肉可樂餅 $38外脆內creamy,但蟹味存在感唔高😕• 日本A4黑毛和牛壽喜燒鍋 $328今次叫咗呢款關東風壽喜燒,同之前食一樣肉量好多,再包埋蔬菜拼盤,三百幾蚊就食到和牛性價比好高!油香十足、鬆化嘅和牛配上甜壽喜燒汁真心冇得輸,蔬菜嗦埋汁都好正🫶🏻• 燒廣島生蠔 $50除咗生蠔我哋都有嗌燒蠔,不過呢款蠔嘅肉就細好多,而且醬汁有啲太濃,相較之下都係覺得生蠔抵食同好食啲😆• 明太子免治雞肉棒 $28免治雞肉內裡有粒粒軟骨口感,但略嫌燒得唔夠香😗• 燒冰火菠蘿 $28菠蘿香甜多汁,外層係脆皮焦糖包住,成件
• 清酒生蠔 $32/隻
• 燒和牛他他其 $78
• 蟹肉可樂餅 $38
外脆內creamy,但蟹味存在感唔高😕
• 日本A4黑毛和牛壽喜燒鍋 $328
• 燒廣島生蠔 $50
• 明太子免治雞肉棒 $28
免治雞肉內裡有粒粒軟骨口感,但略嫌燒得唔夠香😗
• 燒冰火菠蘿 $28
菠蘿香甜多汁,外層係脆皮焦糖包住,成件事好夾,有機會會再encore呢個🫶🏻
• Yuzu Martini $78
勁易入口Cocktail,柚子味好濃,不過就有少少甜👌🏻
• Nihon Margarita $88
呢杯小編覺得係當晚最好飲,味道以檸檬嘅酸甜為主,不知不覺飲曬成杯~
• Imo Shochu Iced Tea $78
以日本燒酎做base,酒味會重少少😗
• 白Suntory $68
超大杯Suntory生啤,呢個價好抵飲!