如果想搵間氣氛唔錯、性價比高、交通又方便嘅居酒屋,令和鍋物酒場係幾好嘅選擇~今次二訪嚟到,雖然相隔超過一年但水準都仍然keep到~入夜之後,呢間居酒屋都開始越嚟越熱鬧,book定位穩陣啲🫶🏻• 清酒生蠔 $32/隻上次食過覺得唔錯,所以再訪都encore咗!生蠔依舊大隻、重蠔味,會附上一杯清酒for浸落去一齊食🙆🏻‍♀️• 燒和牛他他其 $78好難得生牛肉可以咁重牛味,而且口感仲咁嫩!用上日式酸汁調味,包住口感清爽嘅洋蔥絲,酸酸哋幾開胃,on top再放咗啲黑松露醬,令味道更加豐富😋• 蟹肉可樂餅 $38外脆內creamy,但蟹味存在感唔高😕• 日本A4黑毛和牛壽喜燒鍋 $328今次叫咗呢款關東風壽喜燒,同之前食一樣肉量好多,再包埋蔬菜拼盤,三百幾蚊就食到和牛性價比好高!油香十足、鬆化嘅和牛配上甜壽喜燒汁真心冇得輸,蔬菜嗦埋汁都好正🫶🏻• 燒廣島生蠔 $50除咗生蠔我哋都有嗌燒蠔,不過呢款蠔嘅肉就細好多,而且醬汁有啲太濃,相較之下都係覺得生蠔抵食同好食啲😆• 明太子免治雞肉棒 $28免治雞肉內裡有粒粒軟骨口感,但略嫌燒得唔夠香😗• 燒冰火菠蘿 $28菠蘿香甜多汁,外層係脆皮焦糖包住,成件

• 清酒生蠔 $32/隻

• 燒和牛他他其 $78

• 蟹肉可樂餅 $38
外脆內creamy,但蟹味存在感唔高😕

• 日本A4黑毛和牛壽喜燒鍋 $328

• 燒廣島生蠔 $50

• 明太子免治雞肉棒 $28
免治雞肉內裡有粒粒軟骨口感,但略嫌燒得唔夠香😗

• 燒冰火菠蘿 $28
菠蘿香甜多汁,外層係脆皮焦糖包住,成件事好夾,有機會會再encore呢個🫶🏻

• Yuzu Martini $78
勁易入口Cocktail,柚子味好濃,不過就有少少甜👌🏻

• Nihon Margarita $88
呢杯小編覺得係當晚最好飲,味道以檸檬嘅酸甜為主,不知不覺飲曬成杯~

• Imo Shochu Iced Tea $78
以日本燒酎做base,酒味會重少少😗

• 白Suntory $68
超大杯Suntory生啤,呢個價好抵飲!
知道令和鍋物酒場有芫茜湯底,專登慕名而來湯底一上枱未加熱已經散發淡淡芫茜香味,好期待 令和出名嘅芫茜湯果然名不虛傳,面頭有滿滿嘅芫茜,同時亦係一兜好濃郁嘅壽喜燒醬油湯底,安格斯牛肉、沖繩豬,再加上其他蔬菜配料都畀芫茜湯染到綠悠悠,視覺效果好震撼,食落又入味除咗火鍋,前菜同熟食都非常出色。螢光魷魚味道惹味,只係醬汁稍微鹹咗啲。芝麻雞翼炸得鬆脆,外皮有少少乾身但肉汁豐富。三文魚刺身配甜甜哋嘅醬汁好開胃,適合做前菜;另一款雜菜沙律都唔錯,有隻雞蛋,生洋蔥份量多,對鍾意食洋蔥嘅我嚟講,特別滿足本身想試埋天婦羅、串燒,夾埋都有幾十樣選擇,但已經太飽唯有等下次
知道令和鍋物酒場有芫茜湯底,專登慕名而來

湯底一上枱未加熱已經散發淡淡芫茜香味,好期待

2023-05-25
  • 壽喜燒
喺旺角想食日本野,就𝐬𝐞𝐚𝐫𝐜𝐡下有邊間多人推介,見到令和好似唔錯啲位又坐得比較舒服就黎咗試下~✿ 石燒日本𝐀𝟒和牛(𝟏𝟓𝟎𝐠) $𝟐𝟏𝟖(+$𝟐𝟓追加蟹膏飯、野菜沙律、味噌湯)✿ 雜錦天婦羅 $𝟔𝟖✿ 日本黑毛和牛鍋燒烏冬 $𝟖𝟖✿ 味噌廣島蠔鍋 $𝟖𝟖✿ 鹽燒雞皮 $𝟐𝟓✿ 提燈 $𝟑𝟖✿ 鮮檸檬燒酎梳打 $𝟓𝟖黎到一定要嗌呢個黎試試~𝐀𝟒 和牛嘅油脂分佈幾平均🥩𝟏𝟓𝟎𝐠都有𝟕片左右~店員會問你想幾熟 然後幫手燒 牛味好濃郁 入口係滿滿既油脂感 雖然未去到入口即溶既感覺 但係呢個價錢性價比都幾高 同埋建議追加個蟹膏飯🍙 濃味既蟹膏撈埋白飯一齊食好味~天婦羅有蝦、南瓜、茄子同秋葵,炸漿唔會太厚~最出色係個蝦🦐,炸完之後都仲係好大隻,肉質都幾爽彈*ˊᵕˋ* 好想食烏冬既我仲叫咗個黑毛和牛鍋燒烏冬,入面有幾片大大既薄和牛,放入鍋到等幾秒已經食得,嫩滑到接近入口即融*⸜( •ᴗ• )⸝*鹽燒雞皮同提燈我就比較鍾意提燈,第一次食提燈既我覺得食落都幾特別,下面既輸卵管食落煙煙韌韌咁,未試過既可以一試~

✿ 石燒日本𝐀𝟒和牛(𝟏𝟓𝟎𝐠) $𝟐𝟏𝟖
(+$𝟐𝟓追加蟹膏飯、野菜沙律、味噌湯)
✿ 雜錦天婦羅 $𝟔𝟖
✿ 日本黑毛和牛鍋燒烏冬 $𝟖𝟖
✿ 味噌廣島蠔鍋 $𝟖𝟖
✿ 鹽燒雞皮 $𝟐𝟓
✿ 提燈 $𝟑𝟖
✿ 鮮檸檬燒酎梳打 $𝟓𝟖

2023-05-08 185 浏览
日式居酒屋格局, 一台一個包廂, 坐得舒服自在。 海膽海鮮炒飯 $138非常足料, 勁多海鮮。 全部大大隻。蝦肉鮮甜爽脆, 帶子更加係原隻上。 海鮮佈滿整個飯面。 汁燒16吋日本大魷魚筒 $98魷魚惹味, 煙韌彈牙,醬汁可口。味噌廣島蠔鍋 $88非常抵吃, 大大鍋。廣島蠔鮮甜 juicy, 完全沒泥味, 麵豉湯底不會過鹹, 蔬菜份量亦都好多,都好鮮甜。 另外飲品也有不少選擇, 價錢比其他居酒屋便宜4成上。青蘋果乳酸梳打 $33巨蜂提子乳酸梳打 $33
日式居酒屋格局, 一台一個包廂, 坐得舒服自在。

海膽海鮮炒飯 $138

非常足料, 勁多海鮮。 全部大大隻。
蝦肉鮮甜爽脆, 帶子更加係原隻上。
海鮮佈滿整個飯面。

汁燒16吋日本大魷魚筒 $98

魷魚惹味, 煙韌彈牙,醬汁可口。

味噌廣島蠔鍋 $88
非常抵吃, 大大鍋。

另外飲品也有不少選擇, 價錢比其他居酒屋便宜4成上。
青蘋果乳酸梳打 $33
巨蜂提子乳酸梳打 $33

2023-05-08 149 浏览
令和酒場是一家位於旺角的日式居酒屋,以其豐富的飲品和美食而聞名。今天我點了他們的招牌菜之一,鍋物,來寫下我的食後食評。首先,我必須說明的是他們的鍋物真的非常豐盛。它們的鍋物是在鍋中燉煮的,所以每一口都充滿了濃郁的湯汁和各種食材的風味。我點的是他們的牛肉鍋,裡面有大塊的牛肉、蘑菇、白蘿蔔、豆腐和海帶等等。每一個食材都被燉煮至入味,牛肉也非常嫩滑,入口即化。其次,令和酒場的鍋物還非常適合和酒品搭配。他們有各種各樣的日本清酒和啤酒,也有一些進口的葡萄酒和調酒。我們點了一瓶日本清酒,它的清爽口感和微妙的果香完美地平衡了鍋物的濃郁味道。我也推薦大家嘗試他們的紅酒燉牛肉鍋,這款鍋物和紅酒的搭配非常出色。最後,我必須提到的是,令和酒場的服務非常出色。他們的服務生非常友善和樂於助人,讓我們感到非常受歡迎和舒適。他們也很專業地介紹了他們的菜品和酒品,並為我們提供了很多有用的建議。總而言之,我非常推薦令和酒場的鍋物。如果你正在尋找一家可以享受美食和美酒的地方,這裡絕對是一個不錯的選擇。他們的鍋物豐盛美味,和酒品搭配得宜,服務也非常出色。

每一個食材都被燉煮至入味,牛肉也非常嫩滑,入口即化。

2023-05-02 234 浏览
今次應該係第N次幫襯令和💛,六點半到唔洗等位,試過其餘兩間服務態度同食物質素都一流所以今次決定再黎,但今次真係令人十分失望。食物唔差,個堂煮壽喜燒,銀鱈魚西京燒同柚子鰈魚都好食,不過芥末八爪魚同啲串燒個質素比起之前明顯差左。最重要係服務質素真係差,發現食物有問題,搵左兩次員工反映都冇滿意答覆,冇唔好意思亦感受唔到員工想解決問題,成件事令到個用餐感受大差,亦令食完和牛個種滿足感一掃而空。覺得好可惜,希望哩間分店唔好拉低整體令和質素。不過下次應該都會去另外兩間了(如有下次)

2023-05-02
  • 銀鱈魚西京燒
2023-05-01 154 浏览
今年情人節 為左工作而提前同老婆慶祝天氣涼涼 特別想食火鍋係朋友介紹次下 今次黎到性價比CP值高既日式火鍋餐廳令和鍋物酒場最近呢間新出一個叫土多啤梨紙火鍋急不及待去試下依個士多啤梨牛乳(雞肉)紙火鍋,工作人員提示我哋等到火鍋滾起,再將士多啤梨放入火鍋度,等待溶化,再將其餘配料放入個鍋度。我地分別都叫追加豚肉同埋M6澳洲和牛,上碟既時候都見到每片都好薄,而且又夠大塊放入火鍋裡面,唔需要煮好耐就可以拎上黎食。放入口就已經聞到好濃郁牛乳香味 加上輕微士多啤梨味,感覺真的彷如置身於日本,非常有特色另外我地都有叫啲小食同刺身刺身有鯛魚&油金魚&刺身帶子三款魚生都係新鮮令和玉子燒 玉子完整無缺,蛋味甜甜哋,都幾好味。燒鱈魚肝塊塊都好脆 咬口清脆日式炸雞表面炸到金黃色,顏色鮮艷。肉質彈牙唔黐牙最後自己點左杯香蕉果肉梅酒輕型香蕉味,感覺特別
今年情人節

另外我地都有叫啲小食同刺身
刺身有鯛魚&油金魚&刺身帶子
三款魚生都係新鮮

令和玉子燒
玉子完整無缺,蛋味甜甜哋,都幾好味。
燒鱈魚肝
塊塊都好脆 咬口清脆

日式炸雞
表面炸到金黃色,顏色鮮艷。
肉質彈牙唔黐牙

最後自己點左杯香蕉果肉梅酒
輕型香蕉味,感覺特別
2023-02-07
庆祝纪念
情人节
  • 海鮮鍋物
  • 梅酒
  • 日式炸雞
2023-04-28 129 浏览
鍋-日本A4黑毛和牛200g $328次次你都一定嗌一個鍋 share一齊食 不過今次就冇嗌壽喜燒湯底,今次叫咗松茸雜菌壽喜燒湯底~ 我覺得呢個套餐好似比之前貴咗🥹 不過啲牛嘅份量又好似多咗少少😌 我哋都係鍾意食壽喜燒湯底多啲!稻庭烏冬 $56@2次次都必叫烏冬,因為索晒啲湯就真係好正😚蜜桃乳酸梳打 $33個人覺得蜜桃比巨峰梳打更加好飲 如果冇咁多冰會好啲🤣巨峰提子乳酸梳打 $33巨峰提子梳打,比起蜜桃乳酸梳打冇咁甜😂 鹽燒和牛舌 $48牛舌爽彈,但有一舊比較韌 難咬啲 其他都好味🤩汁燒大蔥雞肉 $22雞肉串燒正正常常,雞肉嫩滑啲會再正啲😜

鍋-日本A4黑毛和牛200g $328

稻庭烏冬 $56@2
次次都必叫烏冬,因為索晒啲湯就真係好正😚

蜜桃乳酸梳打 $33
個人覺得蜜桃比巨峰梳打更加好飲 如果冇咁多冰會好啲🤣

巨峰提子乳酸梳打 $33
巨峰提子梳打,比起蜜桃乳酸梳打冇咁甜😂

鹽燒和牛舌 $48
牛舌爽彈,但有一舊比較韌 難咬啲 其他都好味🤩

汁燒大蔥雞肉 $22
雞肉串燒正正常常,雞肉嫩滑啲會再正啲😜

2023-04-24 143 浏览
佢有幾款芫茜美食同我一樣愛好必試前菜慢煮雞肉芫茜沙律雞肉好滑新鮮網燒魚干可以熱少少味道ok鹽焗牛舌賣樣吾吸引味道麻麻燒多春魚都係普通他他醬唐揚炸雞好味但吾夠脆16吋日本大魷魚筒無特別慢煮A4和牛筋麻麻牛腩多過牛筋吾熱清酒生蠔推介必試新鮮生蠔配清酒鮮甜三文魚、油甘魚肥美帆立貝普通火炙金槍魚伴蜜糖芥末醬麻麻主菜特濃芫茜壽喜燒揀左羊肉片仲有豬、牛、雞可以選擇好好味仲有個雜菜鍋生菜、娃娃菜、菇、幾條粗粉絲今次黎轉左手機落單啲野食上得幾慢生蠔同刺身差吾多最後先上搞到前菜變. . .
佢有幾款芫茜美食
麻麻
主菜
特濃芫茜壽喜燒
揀左羊肉片
仲有豬、牛、雞可以選擇
好好味
仲有個雜菜鍋
生菜、娃娃菜、菇、幾條粗粉絲

今次黎轉左手機落單
啲野食上得幾慢
生蠔同刺身差吾多最後先上
搞到前菜變. . .
2023-04-23
  • 清酒生蠔
2023-04-20 96 浏览
之前同朋友食過尖沙咀分店覺得好正覺得旺角嘅分店質素應該差不多所以就同朋友約咗一齊再嚟食點知旺角原來有兩間但我就去錯咗另一間分店🫠🫠🫠所以如果約朋友去旺角嘅分店記得留意翻係邊間😂😂😂嚟到店舖已經坐滿人好彩一早訂咗位😂😂店舖貼滿晒日式嘅貼紙天花板上又掛晒日本燈籠同旗真係好似去咗日本咁🔸日本A4黑毛和牛♥️松茸壽喜燒+野菜豆腐盤黑毛和牛肉質超淋 好有牛味😋份量好足 兩個人食絕對夠喉🤪壽喜燒好香松茸既味道 加埋稻庭烏冬一流,烏冬夠彈牙,重有一堆菜同豆腐好正😋😋🔸北海道帆立貝柚子漬♥️帆立貝好新鮮,帶有淡淡的柚子香味🔸鮟鱇魚肝特登叫黎送清酒,香味好濃郁 適宜小口食再送清酒🔸火灸和風鮨鰈裙邊♥️好夠油香 入口即溶 加埋柚子皮一齊食好清新🔸鹽燒和牛舌♥️加咗檸檬汁之後鹽燒牛舌嘅味道更加突出好有嚼口又唔會好韌🔸作神之穗純米吟釀適合初飲清酒者,易入口🔸荔枝豚肉串♥️荔枝甜甜地,同豚肉既鹹又約夾 好juicy🔸明太子免治雞肉串免治雞肉串比平時食既雞肉串更食到雞既嫩,而表面烤過既雞串更香🔸汁燒16吋日本大魷魚筒魷魚好大條上碟,醬汁加喺魷魚上面好香口 好彈牙🍀總結性價比高 食物質素又好 啱晒一班朋友嚟食嘢

之前同朋友食過尖沙咀分店覺得好正

真係好似去咗日本咁

🔸日本A4黑毛和牛♥️
松茸壽喜燒+野菜豆腐盤

🔸北海道帆立貝柚子漬♥️
帆立貝好新鮮,帶有淡淡的柚子香味

🔸鮟鱇魚肝
特登叫黎送清酒,香味好濃郁 適宜小口食再送清酒

🔸火灸和風鮨鰈裙邊♥️
好夠油香 入口即溶 加埋柚子皮一齊食好清新

🔸鹽燒和牛舌♥️
加咗檸檬汁之後鹽燒牛舌嘅味道更加突出
好有嚼口又唔會好韌

🔸作神之穗純米吟釀
適合初飲清酒者,易入口

🔸荔枝豚肉串♥️
荔枝甜甜地,同豚肉既鹹又約夾 好juicy

🔸明太子免治雞肉串

🔸汁燒16吋日本大魷魚筒
魷魚好大條上碟,醬汁加喺魷魚上面好香口 好彈牙

🍀總結
性價比高 食物質素又好 啱晒一班朋友嚟食嘢

【旺角 ⋄ 抵食日式居酒屋】 🍽 令和鍋物酒場📍旺角彌敦道613號飛達商業中心1樓相約朋友在旺角飯聚「令和鍋物酒場」是不錯的選擇👍🏻餐廳主打平民化且性價比高的日本和牛石燒、鍋物、串燒重點是地點交通方便 難怪weekday晚市也full booking除了鍋物外 餐廳提供多款居酒屋美食 menu選擇豐富✨包括刺身、爐端燒、天婦羅拼盤、玉子燒、和牛他他等店內更設有清酒櫃 有過百款選擇 小編點了梅酒也不錯🤤全新推出季節限定的士多啤梨牛乳豚火鍋 湯底配搭新穎🍓不過個人比較喜歡傳統的壽喜燒湯底 使和牛味道更突出推薦大家必點二人套餐 我們選了「竹」十分豐富 CP值高!有沙律、小食、刺身、天婦羅、串燒、蟹膏飯和壽喜燒🤩飲品最驚喜的是鮮檸檬燒酎梳打 巨量檸檬 賣相打卡一流整體來說是價錢親民的地道日式餐廳 適合約朋友聚餐~⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ❝我地食咗咩? ت ❞ ☞ 竹 二人套餐 $588⋄是日沙律⋄醬油大根漬⋄日式炸雞⋄四色刺身盤⋄什錦天婦羅⋄金菇牛肉串⋄鹽燒雞軟骨⋄ 澳洲M6和牛牛肩脊 (150g)⋄蟹膏飯⋄壽喜燒⋄野菜豆腐拼盤☞ 士
【旺角 ⋄ 抵食日式居酒屋】
🍽 令和鍋物酒場
📍旺角彌敦道613號飛達商業中心1樓

相約朋友在旺角飯聚「令和鍋物酒場」是不錯的選擇👍🏻
餐廳主打平民化且性價比高的日本和牛石燒、鍋物、串燒
除了鍋物外 餐廳提供多款居酒屋美食 menu選擇豐富✨
包括刺身、爐端燒、天婦羅拼盤、玉子燒、和牛他他等
店內更設有清酒櫃 有過百款選擇 小編點了梅酒也不錯🤤
全新推出季節限定的士多啤梨牛乳豚火鍋 湯底配搭新穎🍓

不過個人比較喜歡傳統的壽喜燒湯底 使和牛味道更突出

推薦大家必點二人套餐 我們選了「竹」十分豐富 CP值高!
有沙律、小食、刺身、天婦羅、串燒、蟹膏飯和壽喜燒🤩

飲品最驚喜的是鮮檸檬燒酎梳打 巨量檸檬 賣相打卡一流
整體來說是價錢親民的地道日式餐廳 適合約朋友聚餐~
❝我地食咗咩? ت ❞

⋄四色刺身
⋄什錦天婦羅

⋄金菇牛肉串
⋄鹽燒雞軟骨
⋄ 澳洲M6和牛牛肩脊 (150g)
⋄蟹膏飯
⋄壽喜燒

⋄野菜豆腐拼盤
☞ 士多啤梨牛乳豚火鍋 $268

☞ 蒲燒鰻魚 $38
☞ 迷你甜薯牛油燒 $15
☞ 中村屋 金澤梅酒 梅里 $72

☞ 鮮檸檬燒酎梳打 $58

⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄
2023-04-18 67 浏览
💛好味指數:4.8/5💛💜回頭指數:4.8/5💜之前去過尖沙咀分店已經覺得好正😍對呢間餐廳嘅印象係性價比高,多嘢食選😌餐廳周圍都痴滿清酒嘅貼紙,掛上日本燈籠🏮充滿日式氣氛🇯🇵最正係有過百款清酒供應🍶愛酒人士必到✅日本A4黑毛和牛松茸壽喜燒+野菜豆腐盤性價比極高嘅壽喜燒,真係要試下☺️和牛入口即溶,油脂豐富🥩二人份量又成7.8塊,份量絕對充足,仲有野菜豆腐鍋🍲之後仲加咗稻庭烏冬,呢度嘅烏冬特別好食,吸收壽喜燒湯底精華無得輸☺️✅北海道帆立貝柚子漬呢個做法幾特別,用柚子漬過嘅帆立貝味道鮮甜帶柚子香✅鮟鱇魚肝鮟鱇魚肝襯清酒絕配😝味道香濃,質素高✅火灸和風鮨鰈裙邊火灸過後魚嘅油份更豐富,怕油膩仲可以夾住洋蔥食🧅✅鹽燒和牛舌和牛牛舌有嚼口,又唔會太韌🐮調味做得好好👍🏻✅荔枝豚肉串豚肉包住荔枝令到肉質更香甜可口,推薦😋✅汁燒16吋日本大魷魚筒超大條嘅日本魷魚🦑醬汁燒得好好味,如果可以額外再點汁就不得了✅明太子免治雞肉串雞肉串有啲軟骨粒增加口感,味道都唔錯✅作神之穗純米吟釀容易入口女仔都啱飲,味道香醇🍶🐻總結餐廳氣氛好,性價比高📍令和鍋物酒場 (旺角)旺角彌敦道613號飛達商業中心1樓
💛好味指數:4.8/5💛
💜回頭指數:4.8/5💜
✅日本A4黑毛和牛
松茸壽喜燒+野菜豆腐盤

✅北海道帆立貝柚子漬
呢個做法幾特別,用柚子漬過嘅帆立貝味道鮮甜帶柚子香

✅鮟鱇魚肝
鮟鱇魚肝襯清酒絕配😝味道香濃,質素高

✅火灸和風鮨鰈裙邊
火灸過後魚嘅油份更豐富,怕油膩仲可以夾住洋蔥食🧅

✅鹽燒和牛舌
和牛牛舌有嚼口,又唔會太韌🐮調味做得好好👍🏻
✅荔枝豚肉串
豚肉包住荔枝令到肉質更香甜可口,推薦😋
✅汁燒16吋日本大魷魚筒

✅明太子免治雞肉串
雞肉串有啲軟骨粒增加口感,味道都唔錯
✅作神之穗純米吟釀
容易入口女仔都啱飲,味道香醇🍶

🐻總結
餐廳氣氛好,性價比高

📍令和鍋物酒場 (旺角)
旺角彌敦道613號飛達商業中心1樓
2023-04-12 1079 浏览
壽喜燒鍋-日本A4黑毛和牛-200g 💰$328黑毛和牛肉質嫩滑 口感豐富 點埋蛋黃食個味道會更正😌個鍋份量好足 加上鮮嫩既蔬菜同菇🍄令到個湯底更加甜😆清酒生蠔(—本) 💰$128清酒生蠔係日本料理中非常經典既搭配 清酒既香氣同生蠔既鮮甜非常相得益彰 生蠔好新鮮🦪 呢個係fd子大推既必食item!!蟹肉可樂餅(一本)💰$38可樂餅外層酥脆 餡料都算豐富 有種外脆內軟既口感燒和牛他他 💰$78另一個必叫item!! 上次黎都有食佢 好鍾意佢個生洋蔥吊起成個他他既味 😆燒冰火菠蘿 💰$28菠蘿🍍好甜好多汁 好好食😋燒廣島生蠔 💰$50燒蠔比較細隻 無生蠔食落咁有肉感 但味道都唔錯😚明太子免治雞肉棒 💰$28軟骨感較重𝐘𝐮𝐳𝐮 𝐌𝐚𝐫𝐭𝐢𝐧𝐢 💰$78 & 𝐍𝐢𝐡𝐨𝐧 𝐌𝐚𝐫𝐠𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚 💰$88 兩款飲落都係比較𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡 一款就柚子香 而另一款就重檸檬香🍋 口感比較𝐬𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡同甜啲 幾啱女仔飲 而且佢地係杯邊加咗啲鹽粒上去 咸咸地又酸酸甜甜咁 出奇地幾特別同好飲😳😳 如果鍾意嘗試唔同既調酒 呢兩款絕對值得一試 𝐈𝐦𝐨 𝐒𝐡𝐨𝐜𝐡𝐮 𝐥𝐜𝐞𝐝 𝐓𝐞𝐚 💰$78日本既燒酒特飲 日本燒酒

壽喜燒鍋-日本A4黑毛和牛-200g 💰$328

如果鍾意嘗試唔同既調酒 呢兩款絕對值得一試

𝐈𝐦𝐨 𝐒𝐡𝐨𝐜𝐡𝐮 𝐥𝐜𝐞𝐝 𝐓𝐞𝐚 💰$78

日本既燒酒特飲 日本燒酒個酒精味較重 無咁順口

白𝐒𝐔𝐍𝐓𝐎𝐑𝐘 𝟓𝟎𝟎𝐦𝐥 💰$68
$544.5 (晚餐)
2023-04-09 63 浏览
堂煮 壽喜燒 配日本A4黑毛和牛 + 野菜豆腐盤 ($398)前排涼涼地見到每一枱都食壽喜燒咁受歡迎當然要一試上菜嘅時候佢會連埋蔬菜豆腐 一齊喺個鍋度煮然後自己落牛肉呢個價錢有幾片A4和牛而且質素唔錯雪花紋幾靚😍食落去有入口即溶🤤野菜豆腐份量都幾多壽喜燒汁唔會過甜 啱啱好👍🏻鹽燒和牛舌 ($48/串)牛舌好爽口鹽燒仲要厚切好正😋鰻魚天婦羅 ($100)天婦羅炸得好薄鰻魚厚肉juicy口感有層次 雖然邪惡但係係好味🤤汁燒16吋日本大魷魚筒 ($98)原條魷魚 比想像中大條用咗汁燒更加惹味🥰燒到啱啱好爽口 唔會過靭

前排涼涼地見到每一枱都食壽喜燒
雪花紋幾靚😍
食落去有入口即溶🤤
野菜豆腐份量都幾多
壽喜燒汁唔會過甜 啱啱好👍🏻

鹽燒和牛舌 ($48/串)

牛舌好爽口
鹽燒仲要厚切好正😋

鰻魚天婦羅 ($100)

天婦羅炸得好薄
鰻魚厚肉juicy
口感有層次 雖然邪惡但係係好味🤤

汁燒16吋日本大魷魚筒 ($98)

原條魷魚 比想像中大條
用咗汁燒更加惹味🥰
燒到啱啱好爽口 唔會過靭
1K
約朋友去旺角食野,想搵間cp值高d 的,朋友就建議去令和,位置方便之餘,食物水準都唔錯!🍓士多啤梨紙火鍋 $268- 總覺得日式紙火鍋好吸引,所以點左來食,真係有士多啤梨🍓放落鍋入面!- 湯底牛乳超濃香同滑,更加配備左好多款野菜,超健康!本身個鍋包豚肉,紋理分明,肉質軟嫩。- 另外加左個稻庭烏冬($28),麵質夠彈口,配牛乳湯底好滋味🍢 鹽燒雞軟骨$28- 外皮燒得香脆,軟骨脆口🐟銀鱈魚西京燒$128- 肉質軟嫩juicy,水準幾好!以呢個價錢來說,性價比真係幾高。飲品都好有水準,超鍾意雞蛋酒❤️,好滑香,酒味好香醇。🍹 まんさくの花 雞蛋酒$72🍹 中田 香蕉果肉 梅酒$63

🍓士多啤梨紙火鍋 $268

🍢 鹽燒雞軟骨$28
- 外皮燒得香脆,軟骨脆口
銀鱈魚西京燒

🐟銀鱈魚西京燒$128

飲品都好有水準,超鍾意雞蛋酒❤️,好滑香,酒味好香醇。
🍹 まんさくの花 雞蛋酒$72
🍹 中田 香蕉果肉 梅酒$63