2023-04-18 67 浏览
💛好味指數:4.8/5💛💜回頭指數:4.8/5💜之前去過尖沙咀分店已經覺得好正😍對呢間餐廳嘅印象係性價比高,多嘢食選😌餐廳周圍都痴滿清酒嘅貼紙,掛上日本燈籠🏮充滿日式氣氛🇯🇵最正係有過百款清酒供應🍶愛酒人士必到✅日本A4黑毛和牛松茸壽喜燒+野菜豆腐盤性價比極高嘅壽喜燒,真係要試下☺️和牛入口即溶,油脂豐富🥩二人份量又成7.8塊,份量絕對充足,仲有野菜豆腐鍋🍲之後仲加咗稻庭烏冬,呢度嘅烏冬特別好食,吸收壽喜燒湯底精華無得輸☺️✅北海道帆立貝柚子漬呢個做法幾特別,用柚子漬過嘅帆立貝味道鮮甜帶柚子香✅鮟鱇魚肝鮟鱇魚肝襯清酒絕配😝味道香濃,質素高✅火灸和風鮨鰈裙邊火灸過後魚嘅油份更豐富,怕油膩仲可以夾住洋蔥食🧅✅鹽燒和牛舌和牛牛舌有嚼口,又唔會太韌🐮調味做得好好👍🏻✅荔枝豚肉串豚肉包住荔枝令到肉質更香甜可口,推薦😋✅汁燒16吋日本大魷魚筒超大條嘅日本魷魚🦑醬汁燒得好好味,如果可以額外再點汁就不得了✅明太子免治雞肉串雞肉串有啲軟骨粒增加口感,味道都唔錯✅作神之穗純米吟釀容易入口女仔都啱飲,味道香醇🍶🐻總結餐廳氣氛好,性價比高📍令和鍋物酒場 (旺角)旺角彌敦道613號飛達商業中心1樓
💛好味指數:4.8/5💛
💜回頭指數:4.8/5💜
✅日本A4黑毛和牛
松茸壽喜燒+野菜豆腐盤

✅北海道帆立貝柚子漬
呢個做法幾特別,用柚子漬過嘅帆立貝味道鮮甜帶柚子香

✅鮟鱇魚肝
鮟鱇魚肝襯清酒絕配😝味道香濃,質素高

✅火灸和風鮨鰈裙邊
火灸過後魚嘅油份更豐富,怕油膩仲可以夾住洋蔥食🧅

✅鹽燒和牛舌
和牛牛舌有嚼口,又唔會太韌🐮調味做得好好👍🏻
✅荔枝豚肉串
豚肉包住荔枝令到肉質更香甜可口,推薦😋
✅汁燒16吋日本大魷魚筒

✅明太子免治雞肉串
雞肉串有啲軟骨粒增加口感,味道都唔錯
✅作神之穗純米吟釀
容易入口女仔都啱飲,味道香醇🍶

🐻總結
餐廳氣氛好,性價比高

📍令和鍋物酒場 (旺角)
旺角彌敦道613號飛達商業中心1樓