2019-11-27 1009 浏览
有別於傳統麵包店,這裡賣的不是菠蘿包、腸仔包,是比較日式的創新麵包。我對麵包不是太喜好,已經有一段時間沒有再吃麵包,但女友試過這店的麵包後,就叫我再幫她買,於是自己也買來試試。店內麵包口味太多,要選擇都好困難,部分麵包有試食,可以試岩了才買,今次買了無花果合桃棵麥和伯爵茶合桃乳酸麵包,麵包32蚊一個,有點貴不過份量大,可兩個人分或分兩天吃。無花果合桃棵麥這麵包有很香的麥味,質感較硬但煙韌,無花果乾同合桃令麵包口感豐富。伯爵茶合桃乳酸麵包這麵包質感較軟,乳酸味有點蓋過了伯爵茶,不過極體味道都很不錯。

伯爵茶合桃乳酸麵包

伯爵茶合桃乳酸麵包
2019-11-17 639 浏览
我好欣賞呢一間麵包舖有寫明有冇牛奶牛油蛋等等之類此類嘅成份係一個麵包入邊所以我就可以根據自己嗰個口味去選擇一啲唔同類型嘅麵包當中包含左例如嗰啲腸仔包呀乳酪包比高etc簡直係花多眼亂但係就我個人而言我覺得佢哋嘅法包做得比較出色非常之香口但係bagel就一般冇嗰種好煙銀嘅口感但係整體來講我都會繼續幫襯因為佢嘅法包真係做得相當唔錯意下次都會再試吓其他麵包
所以我就可以根據自己嗰個口味去選擇一啲唔同類型嘅麵包
當中包含左例如嗰啲腸仔包呀乳酪包比高etc
但係bagel就一般
冇嗰種好煙銀嘅口感
2019-11-12 697 浏览
話說Fatbrown bookmark 左呢間面包鋪好耐,因為俾佢個D面包賣相吸引左今日去黃大仙食飯特登兜路去咗新蒲崗買享樂的包試下味雖然五點幾去,但係仲係好多人喺度買麵包,最後揀咗抹茶紅豆麻薯吐司同埋台灣紫薯QQ好多款麵包款款都咁吸引,真係揀咗好耐先揀到<抺茶紅豆麻薯吐司$28>淡淡嘅綠茶香配上超級多嘅紅豆蓉,加上軟Q軟Q嘅麻薯,真系perfect match!紅豆蓉甜度岩岩好,擺左一晚焗番熱食面包仲系鬆軟的,麻暑無變硬,有水準<台灣紫薯QQ$26>紫薯味濃,Fatbrown 至愛,同綠茶包一樣,紫薯清香唔太甜,一食食左半個都唔膩

今日去黃大仙食飯特登兜路去咗新蒲崗買享樂的包試下味

好多款麵包款款都咁吸引,真係揀咗好耐先揀到

<抺茶紅豆麻薯吐司$28>

<台灣紫薯QQ$26>

2019-11-11 670 浏览
呢幾張相絕對係未影哂佢既包🥴🥴 身為包控既我一入到去見到咁多款包已經失哂控😂仲要有幾款明太子味既包 勁少見!佢仲要好大方好多款包都有得試食 可以試岩好食先買😋價錢都相對算抵-咁我最後就買左 黑芝麻bagel - $15入邊個心有黑芝麻餡 幾香幾濃 不過佢係好似普通包質地 唔係正宗bagel好煙靭要咬既質地特濃抺茶焦糖三角 - $18呢個好似係招牌😂香濃抺茶味之餘又鬆化脆口 值得買🤤極濃芝脆法國 - $15呢個係我最鐘意既款!一食就停唔到口 芝士加法包呢個配搭完全係無得輸!不過唔想咬既人就唔好買呢款啦😂因爲佢係需要啲牙力去咬既最後仲買左 明太子米卷呢個就冇咩特別 係有啲明太子醬夾住係個包中間 純粹係因為佢係明太子所以買😂
咁我最後就買左
最後仲買左 明太子米卷
  • 極濃芝脆法國
  • 特濃抺茶焦糖三角
2019-10-29 428 浏览
#hoijun麵包篇享樂係我最愛既麵包店🥐🥖🥯🍞有時候想食包就會即刻諗起佢 因為方便就可以即時買到💕💕-小店招牌係特濃焦糖抹茶三角🍞小編最愛食法係返屋企用焗爐焗返熱佢食咁就會外脆內軟啦👅👅-明太子系列小編都幾中意架明太子系列有法包、軟包、牛角包款三款都試過晒🤫🤫(證明小編係真 · 享樂Fans)🤭🤭三款都唔錯 視乎你中意咩包款 但就唔係日日有齊晒咁多款😛😛-另外仲有個冰心系列(放收銀旁雪櫃)有原味、黑芝麻味、抹茶味小編試過原味 一咬就爆晒中間既忌廉饀料好 正 🤤🤤🤤不過無圖比大家睇 因為餵食小編比左錢就秒速擺左落口 食晒先記得無影相😵😵Sorry 呀 這是餵食小編老是常出現既情況🥴🥴~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~📍享樂烘焙 (新蒲崗)🕴🏻新蒲崗大有街3號萬迪廣埸地下E舖
#hoijun麵包篇
享樂係我最愛既麵包店🥐🥖🥯🍞
有時候想食包就會即刻諗起佢 因為方便就可以即時買到💕💕
小店招牌係特濃焦糖抹茶三角🍞
小編最愛食法係返屋企用焗爐焗返熱佢食
咁就會外脆內軟啦👅👅
明太子系列小編都幾中意架
明太子系列有法包、軟包、牛角包款
三款都試過晒🤫🤫(證明小編係真 · 享樂Fans)🤭🤭
三款都唔錯 視乎你中意咩包款 但就唔係日日有齊晒咁多款😛😛
另外仲有個冰心系列(放收銀旁雪櫃)
有原味、黑芝麻味、抹茶味
小編試過原味 一咬就爆晒中間既忌廉饀料
好 正 🤤🤤🤤
Sorry 呀 這是餵食小編老是常出現既情況🥴🥴
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
📍享樂烘焙 (新蒲崗)
🕴🏻新蒲崗大有街3號萬迪廣埸地下E舖
2019-10-27 480 浏览
剛岩見到出爐綠茶冰心雖然$22 係貴d, 但都好想試下冰心睇落細細個 但中間好多cream 食完一個超飽個冰心的綠茶cream做得好好 texture smooth, 綠色味調較得好出色 一d過甜都冇 啱啱好!!如果個冰心做返細個少少 又平返少少 咁就perfect了另外忽發奇想 如果有mini版 呢個用黎做散水餅都唔錯
剛岩見到出爐綠茶冰心
雖然$22 係貴d, 但都好想試下
冰心睇落細細個 但中間好多cream
食完一個超飽

個冰心的綠茶cream做得好好
texture smooth, 綠色味調較得好出色
一d過甜都冇 啱啱好!!

如果個冰心做返細個少少 又平返少少 咁就perfect了

另外忽發奇想 如果有mini版 呢個用黎做散水餅都唔錯

2019-10-27 766 浏览
某日路過鄰近鑽石山附近大有街既享樂烘焙,店鋪入面有多款麵包選擇,花多眼亂,最後買左個生日蛋糕幫人慶生。藍莓芝士蛋糕好好味,藍莓酸甜,大大粒,成個蛋糕都佈滿晒藍莓,芝士蛋糕又唔係話太過甜,唔會好膩,仲有d入口即溶既感覺甘,餅底唔會好硬。估唔到佢麵包出名,連蛋糕都唔差。係款式選擇比較少。下次要試下佢d貝果麵包先,最正既係麵包店有多款麵包俾人試食,揀岩試岩好味先買都得嫁。
外卖自取
味道方面某些包的確有些特別的味覺衝擊例,如熱賣的濃味 芝士法包 和不時更新的系列。但總括大部份飽種偏乾。但到最近,未享受到食物之前,傍晚有85折,再次進店購買,已看到所有囡囡店員黑口黑面,甚至掟食物盤嘭嘭聲,收銀員大聲叫喊"會乾d,ok唔ok", 極唔憂做嘅面口,聲浪似街市。如果係獨市生意,天下無敵,還可以用這副面口嚟經營,但唔係羅。這個地區不只你一間飽店,為何要受氣咁買包食..............
但總括大部份飽種偏乾。

2019-10-22
5 分钟 (外卖自取)
  • 濃味芝士法包
2019-10-06 601 浏览
新蒲崗台日系既麵包店有兩間,嚐麥手作同享樂烘焙,兩者都係用靚麵粉靚牛油作招徠。享樂烘焙比較近酒店同鑽石山地鐵站,店比較大,品項亦較多。久唔久有試食,放工時間成日有人龍。今次買左煙薰桂圓核桃包同芝士法包。(嚐麥有類似既無花果桂圓麵包) 據說煙薰桂圓係來至台灣,食落香氣十足,甜甜的,份量都唔少。不過我覺得麵包比較乾身,口感一般,唔太推薦。芝士法包真係有驚喜!滿滿芝士,法包脆,有少少嚼頭,呢個都幾好味!之前食過佢既明太子法包,同樣推薦~享樂烘焙我都試得七七八八,唔算平,但面飽質素都幾高,另外蝴蝶酥味道都唔錯~
今次買左煙薰桂圓核桃包同芝士法包。

2019-09-30 509 浏览
享樂烘焙 (English name: Ly Bakery) is a pretty large bakery in San Po Kong. They sell all sort of bread Japanese and Taiwanese style bread that is baked in house. A majority of items are free to sample as well. All are labelled in English and Chinese and is take away only. I decided to buy some bread for breakfast.They had an assortment of bagels. This is the chocolate raspberry bagel ($16). Well ... not really a bagel  but more like a donut shaped bread. It still tasted ok and had a good mix of cho

They had an assortment of bagels. This is the chocolate raspberry bagel ($16). Well ... not really a bagel  but more like a donut shaped bread. It still tasted ok and had a good mix of chocolate and raspberry bits.

I also bout the matcha red bean with mochi bread ($28). This lasted me few days but still remained very soft without the hint of staleness.

It was beautifully green inside. There was a sweet red bean paste throughout the bread and sticky soft mochi as well. Not a strong matcha taste but it was still very good.

Great bread items and would buy more if in the area.
2019-09-25
外卖自取
$44 (早餐)
2019-09-22 614 浏览
我相信如果你唔係新鮮出爐你都唔需要食呢間,尋日買左3個包,一個奶油包,一個明太子包,一個明太子法包,今日食,奶油包同明太子包2個$22,個法包$24,今朝起身食呢3個包,3個包有共同點就係又乾又硬,奶油包完全無特務最特務個名唔知咩奶油包,同普通麵包店$5奶油包無分別,明太子都係又乾又硬口感極差,最過份係個法包,好難食又乾又韌,韌到無朋友咬得好辛苦仲硬過pizza餅底,唔值咁貴,佢裝修格調高檔但麵包就難食!
芝脆法國 $10新造型嘅芝脆法國加左芝士粒係面仲要由原本嘅$15減到$10!(可能size縮左小小?)法包造型特別 面頭啲芝士令我欲罷不能甜度適中 法包好有咬口 仲有極香芝士味🤩新鮮出爐嘅芝士餡仲會流心🤤每次拜訪享樂都要買番一條食左咁多次都仍然係我嘅最愛❤️-題外話場內嘅試食亦都十分慷慨😇試問香港有幾多麵包舖係設試食仲要超過6成嘅麵包都有得試務求令我地買到自己最想食嘅包包 哈哈🤣🤣所以我每次搭鐵經過鑽石山站都會想突登落車去幫襯
芝脆法國 $10
新造型嘅芝脆法國加左芝士粒係面
仲要由原本嘅$15減到$10!
(可能size縮左小小?)
法包造型特別 面頭啲芝士令我欲罷不能
務求令我地買到自己最想食嘅包包 哈哈🤣🤣
所以我每次搭鐵經過鑽石山站都會想突登落車去幫襯
芝脆法國
芝脆法國
享樂烘焙 -- 小山園抹茶甜心吐司💚-------⭐小山園抹茶甜心吐司($17)呢個吐司已經bookmark咗一排 今日終於去到鋪頭朝聖😻一入到鋪頭就好開心 因為真係好多包包😻睇到都好開心哈哈😆呢個toast嘅麵包都帶少少脆 但食之前再自己烘一烘會更好 個人覺得成個toast都似奶酥🙈食到中間都覺得幾甜😂另外抹茶味唔算好濃😂抹茶控應該唔夠喉哈哈😂總括黎講試一次就夠了🙈-------價錢:$17-------評分(10分滿分)味道:6賣相:7性價比:6回頭率:5-------店舖資料名稱:享樂烘焙地址: 新蒲崗大有街3號萬迪廣場地下E鋪前往方法:鑽石山B出口
享樂烘焙 -- 小山園抹茶甜心吐司💚
-------
⭐小山園抹茶甜心吐司($17)
價錢:$17
-------
評分(10分滿分)
味道:6
地址: 新蒲崗大有街3號萬迪廣場地下E鋪
前往方法:鑽石山B出口
2019-06-02
2019-07-11 622 浏览
港女美食榜上除左日本嘢之外,抹茶乜乜乜基本上都係大熱🤣有抹茶就多數有紅豆🤤佢兩個係最佳拍檔‼️呢個 #抹茶紅豆麻糬QQ 盛惠$26🤣我覺得係抵食夾大件❤️因為佢係用左 #宇治小山園抹茶粉 同 #北海道十勝紅豆🤤非常揼本架一入口抹茶味濃郁👍🏻仲要好煙韌,好有咬口‼️ 咬開仲滿載住紅豆同麻糬😍抹茶同紅豆嘅味好夾,淡淡嘅茶香配合清甜起沙嘅紅豆蓉😍幸福嘅味道呀為左佢,就算我已經唔係呢區工作,都仲係會間中返去買😍可見佢嘅魔力幾大🤣

2019-07-06
2019-06-26 628 浏览
呢到d 包真係超好食!大推芋泥貝果+明太子法包!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!芋泥唔係好甜,啱d 唔鍾意食咁甜ge 朋友一嚐此味。佢d 明太子,真係我食過咁多間包鋪中,畀得最足料ge 包!啖啖明太子好jeng💕!(不過如果d 明太子好似某d 鋪咁,有微辣ge 味就完美喇~)
呢到d 包真係超好食!
芋泥唔係好甜,啱d 唔鍾意食咁甜ge 朋友一嚐此味。