1K
2024-01-16 25 浏览
區內車仔麵店好似唔多選擇,係樂道見依間新開既環境唔錯,又有飯食朋友話可以一試。估唔到車仔麵店會有咁特別既小食,金沙脆皮牛坑腩同埋海苔炸物拼盤同樣都係$58,即炒既金沙閃令令咁掛滿牛腩表面,咸蛋黃勁香,咬落去外脆內軟腍既牛腩,好味😋炸物最中意係蕃薯🍠同魷魚酥🦑其次仲有d年糕丸等等。朋友話咖哩豬扒飯都幾好食,咖哩汁係唔辣但幾香。亞當秘製滷水什拼麵本身set好左8款餸,其中最正一定係蘭王流心蛋,仲有款款都滷得入味又大大件。湯底揀左秘製辣汁,望落顏色好淡但食落原來都好夠味,店員仲話佢地既湯係無味精可以飲,食落又真係好似無口渴。套餐加$要埋個腐乳通菜同野飲,平民美食就係咁簡單👍🏻

炸物最中意係蕃薯🍠同魷魚酥🦑其次仲有d年糕丸等等。

朋友話咖哩豬扒飯都幾好食,咖哩汁係唔辣但幾香。

套餐加$要埋個腐乳通菜同野飲,平民美食就係咁簡單👍🏻
3K
2024-01-15 30 浏览
放工同朋友黎左亞當麵館食碗,估唔到成八點都仲要等位,不過好好彩咁啱第一張卡位食完了😆店員好快執好枱,送上餐牌同qr code,轉頭仲掃埋地下啲雞骨添😆⭐腩片+牛腩+花枝丸+蠔油花菇+溏心蛋+菜脯+幼麵+牛腩汁+秘製辣汁朋友話佢好肚餓,諗住叫個八餸麵,但有啲餸又唔係好鍾意,最後都係散叫,叫夠五個餸超豐富。腩汁加辣汁香口又惹味,幼麵有咬口,花菇勁厚身好爽。唯美中不足係加左菜脯但份量不多,個菜脯鹹香帶辣勁好正喎😋⭐京蔥羊肉餃+溏心蛋+芫荽山+油麵+咖喱汁+秘製辣汁自己就叫左三餸車仔麵,溏心蛋勁流心又有蛋香,羊肉餃不過不失,芫荽山份量好足,芫荽迷表示滿意😆本身油麵都係諗住加腩汁,但店家話咖喱汁更夾,試左又真係好好食喎,無介紹錯👍⭐滷水併盤呢樣都係店家推薦的,見佢咁有誠意就試下啦😆有生腸、大腸、腩片、雞翼、雞賢、牛肚同溏心蛋,下層有芽菜墊底。滷得好入味,個人覺得雞翼最正,一咬條雞骨已經甩出黎啦。溏心蛋一樣咁吸引,雖然大家碗麵都加左,但呢隻一樣爭住食🤤⭐金沙脆皮牛坑腩鹹蛋黃野一向至愛,見到即刻要叫一份啦,炸嘅牛坑腩已經鮮見,呢度仲要加埋鹹蛋黃去整🤤超正呀!又香又脆,雖然賣相唔吸引,但味道滿分,一件
⭐京蔥羊肉餃+溏心蛋+芫荽山+油麵+咖喱汁+秘製辣汁
⭐滷水併盤
⭐金沙脆皮牛坑腩
鹹蛋黃野一向至愛,見到即刻要叫一份啦,炸嘅牛坑腩已經鮮見,呢度仲要加埋鹹蛋黃去整🤤超正呀!又香又脆,雖然賣相唔吸引,但味道滿分,一件接一件停唔到口,點解可以咁邪惡㗎😍
⭐腐乳通菜
跟餐加$18,咁抵梗係要叫啦,食返條菜嘛👍
⭐竹蔗茅根海底椰 &大紅袍烏龍茶
飲品得罐裝野同支裝野揀,加$8啫 ok啦。叫太多食唔晒,打包左啲滷水野,留返聽日帶飯先😋
2024-01-10
去商務書局行出一條街,見到呢間麵館個老闆幾勤力喺度招下,行咗入去叫個車仔麵. 😊🏪都算多選擇,叫吓叫吓都好豐富,另外在叫埋個炸牛坑腩,好似平時冇乜喺邊度見有得食,食落又幾正. 🍜🥩😋老闆就推介我食河粉,另外佢話糖心蛋必叫,因為係喺日韓直送,至於其他我都叫咗啲平時比較少食嘅. 🍲🍳🌶️湯底沙嗲汁辣辣地都唔錯,加支涼茶清清地. 🌶️🍵可能係尖沙咀法國都幾多大陸旅客入嚟,簡單嘅一餐,唔貴又滿足. 🇭🇰🍽️😄🛶金沙脆皮牛坑腩HK$ 58🛶亞當自選麵HK$ 92三餸一麵HK$ 58河粉金錢肚HK$ 3日本溏心蛋(一隻)秘製香菇辣肉燥HK$ 4陳皮咖喱魚蛋HK$ 8京蔥羊肉餃HK$ 10多蔥HK$1沙嗲汁竹蔗茅根海底椰HK$ 8

湯底沙嗲汁辣辣地都唔錯,加支涼茶清清地. 🌶️🍵

🛶金沙脆皮牛坑腩HK$ 58
🛶亞當自選麵HK$ 92
三餸一麵HK$ 58
河粉
金錢肚HK$ 3
日本溏心蛋(一隻)
秘製香菇辣肉燥HK$ 4
陳皮咖喱魚蛋HK$ 8
京蔥羊肉餃HK$ 10
多蔥HK$1
沙嗲汁
竹蔗茅根海底椰HK$ 8
2024-01-05
今晚和好友相約在尖沙咀晚飯,由她帶路,來到樂道一帶覓食。最後揀選了這間「亞當麵館」一人來一碗車仔麵。他們的餸款都幾多,有逾30多款可供選擇。這一碗分別選了魚皮餃、京蔥羊肉餃、甜酸齋和薯粉。薯粉份量都多,獨有質地夠口感。甜酸齋大大件,屬於每次食車仔麵的必點item,酸甜味道令人食得開胃。羊肉餃餃皮有煙韌感,內餡飽滿亦不會很重羶味。戒澱粉質人士可以點淨餸套餐。試了日本溏心蛋、生腸、陳皮咖喱魚蛋和甜酸齋,再加錢多點通菜。生腸粉嫩,陳皮魚蛋配上咖哩香辣惹味。而日本溏心蛋更是非常有驚喜,餐廳重本使用蘭王蛋製作,晶凝通透的賣相甚為吸引。入口更是充滿蛋香味!椒鹽味道夠惹味!外層裹上薄薄的粉漿,炸得脆身。八爪魚咀入口juicy,口感爽脆,帶少許Q彈感。由於灑了七味粉調味,故會有微微辣感。拼盤份量都幾多,分別有生腸、雞翼、腩肉、牛肚等款式。每款食材都滷得入味,咀嚼間滲出滷水香料氣味,又不會過鹹。其中腩肉和雞翼的肉質都滷至十分腍身。點了另一款小食拼盤,以炸物為主,有麻吉燒、花枝丸、魷魚鬚等。外層炸得酥脆,而比較特別的是炸粉混合了海苔碎,所以味道會帶一點海苔的鹹香。花枝丸彈牙,而麻吉燒中間夾了年糕,帶有軟糯
今晚和好友相約在尖沙咀晚飯

他們的餸款都幾多,有逾30多款可供選擇
淨餸四款

椒鹽八爪魚咀

椒鹽味道夠惹味!外層裹上薄薄的粉漿,炸得脆身

海苔炸物拼盤

。花枝丸彈牙,而麻吉燒中間夾了年糕,帶有軟糯感。但稍嫌魷魚鬚乾身了一些。
2024-01-11
淨餸四款
椒鹽八爪魚咀
2024-01-11 449 浏览
🍴亞當秘製滷水什拼麵88 蚊8 樣野好足料 有彈牙既豬大腸 生腸 爽口既豬耳 金錢肚 雞腎 入味既雞中翼 日本溏心蛋 同爽彈既 腩片 🐂🐥🐷要刀削麵 🍜 刀削麵好爽口 湯底帶 d香辣 小辣都好惹味檸檬薏米水 跟餐加8 蚊🍋加生菜18 蚊🥬🍴金沙脆皮牛坑腩 58 蚊即叫即炸既牛坑腩 出面好香脆 咸蛋黃足料 好有沙沙口感 帶有咸香 入面既牛坑腩好有層次感 牛肉味香 盡吸咸蛋黃 正🍴香煎韭菜餃48 蚊🥟個皮厚得黎唔厚 帶 d煙 un底層整得香脆 入面既韭菜好新鮮 帶 d新鮮豬肉 ,正🐷🍴亞當自選麵68 蚊好足料既軟林白蘿蔔 細粒彈牙入味 陳皮咖喱魚蛋 入味豬皮 牛腩 河粉🐂個河粉超好食 厚得黎好爽 好正 個湯底中辣 襯哂車仔麵🌶️#蘿蔔 #粉麵 #車仔麵 #咸蛋黃 #牛腩 #魚蛋 #韭菜餃 #坑腩 #豬皮 #生腸 #豬大腸 Score 平均分<8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~
🍴亞當秘製滷水什拼麵88 蚊
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#亞當麵館
尖沙咀樂道23 號地下 b鋪
~~~~~~~~~~~~
2024-01-11
2024-01-06 76 浏览
雖然油尖旺區有好多嘢食,但偶然都會想食返碗簡簡單單嘅車仔麵,小店位於尖沙嘴,可以按個人喜好揀選麵條、配料、小食、飲品,地方唔大但乾淨俐落,價錢親民化,經過可以試試👍🏻招牌車仔麵有成十款餸,白蘿蔔、豆卜、牛丸、豬大腸、咖喱魚蛋、蠔皇花菇、腩片、芋絲、雞中翼同豬皮,煮至入味,淋身,丸類爽口彈牙,油麵軟硬度適中,咖喱汁惹味可口,性價比高!另外要咗款自選車仔麵,芽菜份量好多,咖喱齋正常發揮,私心推介甜酸齋同京蔥羊肉餃,前者大塊,帶點煙煙韌韌嘅口感、後者餡料飽滿,咬落juicy,出面比較少見!蘿蔔牛腩飯好有驚喜,蘿蔔完全無渣而且好清甜,牛腩好腍,醬汁配粒粒白飯,唔覺唔覺就食哂、小食方面大大力推介呢度嘅金沙脆皮牛坑腩,外皮炸至金黃酥脆,鹹蛋黃味突出,牛坑腩同樣出色,一定會encore🐮

2023-12-05 119 浏览
白飯香甜鬆軟 加喱易入口 雞扒有蜜汁咪非常好食 可惜啲咖喱汁就少咗啲 同埋啲咖喱好易入口唔係好辣。啲飯粒粒粒分明,有一種食完飯嘅感覺超我胃口。雞扒來鬆軟,外面10分鬆脆。有啊。
白飯香甜鬆軟 加喱易入口 雞扒有蜜汁咪
一入到麵館感覺舒服,光線充足,還設有玩具裝飾🧸🪅,適合情侶,一家大細來光顧,餐廳職員都很好會不時問你有沒有需要和味道如何,服務週到 👍🏻三餸一麵我們選了雞翼,豬大腸,羊肉餃拼刀削麵,啲餸很多羊肉餃兩大粒,裏面很多羊肉, 鹵水雞翼兩隻,好入味唔會鞋口,豬大腸好肥美和清潔得很乾淨,刀削麵軟硬適中,配合自家製湯底沒有加味精的,可以放心飲用😆另一個我們選了生腸,爽腩,甜酸齋拼河粉, 生腸好軟熟,清潔乾淨,爽腩肥美爽口,唔會黐牙,甜酸齋大大粒,甜酸味道均勻,河粉軟滑 正😄另外小食嗌了鹵水拼盤, 這個拼盤真係不得了,內臟控必選, 有日本流心蛋,豬耳,豬肚,雞腎,生腸,腩片,雞中翼,最低還有很多芽菜,所有嘢都煮得剛剛好又入味, 價錢又抵,必選 🤩P.S. 他們還有推薦自製辣椒醬油,可惜我們不吃辣的, 辣油控可以試一試好唔好味,之後告訴我們吧 😉

三餸一麵

2023-11-04 219 浏览
亞當麵館 (尖沙咀)尖沙咀樂道23號地下B號舖滷水什拼麵絕對是一道讓人難以忘懷的美食體驗。它結合了多種豬肉部位,包括豬耳、金錢肚和豬大腸,每一種都經過精心的滷製,質感鮮嫩飽滿。搭配上美味的油麵和香濃的沙嗲汁,整個麵食的口感更加豐富和有層次感。另外,滷水什拼麵還配有一顆日本溏心蛋,這種蛋的蛋黃鮮嫩,入口即化,為整道麵食增添了豐富的口感和濃郁的味道。這種搭配非常出色,讓人回味無窮。除了滷水什拼麵,這家餐廳的香煎韭菜餃也是一道不容錯過的美味。每一顆餃子都經過精心煎炸,外皮金黃酥脆,內裡韭菜的香氣四溢,口感獨特。配上特製的蘸醬,更能提升整體的風味。此外,金沙脆皮牛坑腩也是一道令人驚豔的料理。牛坑腩經過獨特的炸製技法,外部酥脆,內部肉質嫩滑多汁。每一口都充滿了牛肉的鮮香,讓人愛不釋手。亞當五寶丸麵刀削麵搭配秘製辣汁,展現了辣味愛好者的最愛。刀削麵的韌勁和口感與五寶丸的豐富內餡完美結合,加上辣汁的獨特風味,讓這道麵食充滿了火辣的魅力。
亞當麵館 (尖沙咀)
尖沙咀樂道23號地下B號舖

2023-11-04 134 浏览
喺尖沙咀做完啲嘢,星期五嘅晚上,一個人想食啲又唔太貴,又獨獨食都唔會尷尬嘅嘢~咁啱經過呢間車仔麵,好似新開嘅就試下喇~ 叫咗啲咩⤵️當日其中一個特價套餐: 秘製牛腩拼韭菜餃加一款麵食 (HK$50) 連罐裝飲品,唔收加一醬汁揀咗秘製醬汁大辣,同埋咖哩醬~見唔係好肚餓,所以嗌咗小米線~ 食後感⤵️ 我係重口味人,但係呢度嘅醬汁出奇地我覺得 好好食,咖哩味好出,辣度亦好恰當,唔會過鹹! 韮菜餃正常發揮,有兩隻~ 牛腩有好幾嚿,但係全部超瘦位,再加埋汶得完全唔夠淋,我都冇食曬,放棄咗~ 我反而後悔叫咗少米線😭 因為佢嘅醬汁真係幾好食,我寧願食多啲米線少啲牛腩~ 埋單嘅時候同職員講返我嘅食後感,佢話咖哩醬係佢哋用上澳門嘅醬料,所以特別香濃~ 至於牛腩方面佢聽取咗我嘅意見,希望將來有改善啦~

叫咗啲咩⤵️

食後感⤵️

2023-10-30 106 浏览
車仔麵周圍都有價錢都係不相伯仲除咗做街坊生意咁仲有咩可以令食客再訪?其中一樣就係睇個店員有無心同記性有無人情味一個電話落order就認得你,記得你喜好係真係好窩心嘅事嚟。𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 亞當自選麵(三餸一麵)75選咗白蘿蔔、陳皮魚蛋、日本糖心蛋白蘿蔔非常清甜唔係假甜個種又唔鞋身糖心蛋又估唔到整得ok wor ✨ 咖喱魷魚 48佢哋自己炒嘅辣椒非!常!香!落完又落😂唔好睇佢細細碗,係大大個滿滿嘅魷魚📍 SHOP B G/F 23 LOCK ROAD TSIM SHA TSUI KL
車仔麵周圍都有價錢都係不相伯仲
除咗做街坊生意
咁仲有咩可以令食客再訪?
其中一樣就係睇個店員有無心同記性
有無人情味

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ 亞當自選麵(三餸一麵)75

選咗白蘿蔔、陳皮魚蛋、日本糖心蛋

白蘿蔔非常清甜
唔係假甜個種
又唔鞋身

糖心蛋又估唔到整得ok wor

✨ 咖喱魷魚 48

佢哋自己炒嘅辣椒非!常!香!落完又落😂

唔好睇佢細細碗,係大大個滿滿嘅魷魚

2023-10-22 95 浏览
亞當麵館係尖沙咀,以品質優良的車仔麵而聞名。我地叫左滷水拼盤,有雞翼、豬耳、豬大腸、流心蛋、豬腩肉、金錢肚和雞腎等,量足且美味,是一份令人滿足的滷水料理。餐廳的亞當自選麵也非常受歡迎。麵條選擇了沙嗲汁、秘製辣汁,並且有米線供應。在配料方面,點了韭菜餃、水魷和生腸都是不錯的選擇,口感豐富多樣。另外點了一個自選麵。其中的幼麵搭配陳皮咖喱魚蛋,帶來一絲微辣的風味,令人回味無窮。而京蔥羊肉餃和秘製香菇辣肉碎的組合更是別有一番風味,豐富的口感和香氣令人難以忘懷。值得一提的是,餐廳的服務態度也非常好,員工親切且熱情。整個用餐體驗非常愉快,讓人感到放鬆和舒適。總的來說,亞當麵館是一家提供品質優良的車仔麵的餐廳。無論是滷水拼盤還是自選麵,餐廳都能夠提供美味的食物和豐富的口感。
亞當麵館係尖沙咀,以品質優良的車仔麵而聞名。

2023-10-18 118 浏览
之前路過見到,但車仔麵嚟講價錢都唔平,58蚊三餸一麵,令我卻步。後來係open rice 見到評價幾好,今日決定試下環境幾好,坐得舒服。用qr code落單晚餐唔想食太多,所以兩個人只叫左個小食同一碗麵share 海苔炸物拼盤有八爪魚,芋頭,墨魚丸,芝士魚腐?獅子狗?味道唔錯,有兩款汁沾,炸漿算薄叫左一碗牛丸、羊肉餃、豬大腸、酸甜齋 烏冬,配沙嗲汁 每道餸都好好味,最深刻印象係羊肉餃(好少地方有得食)😋 今餐真係喜出望外,下次再試其他嘢~
後來係open rice 見到評價幾好,今日決定試下

環境幾好,坐得舒服。用qr code落單
晚餐唔想食太多,所以兩個人只叫左個小食同一碗麵share

海苔炸物拼盤
有八爪魚,芋頭,墨魚丸,芝士魚腐?獅子狗?
味道唔錯,有兩款汁沾,炸漿算薄

叫左一碗牛丸、羊肉餃、豬大腸、酸甜齋 烏冬,配沙嗲汁

每道餸都好好味,最深刻印象係羊肉餃(好少地方有得食)😋
今餐真係喜出望外,下次再試其他嘢~

2023-10-12 101 浏览
個咖哩汁真心無得頂!好味😋!用黎撈乜都好味😋另外!啲花菇勁有口感厚到呢又滑又彈牙!仲有啲肥嘟嘟嘅芽菜!又爽又脆又肥!牛丸勁爆汁勁癲!蘿蔔好入味一入口就溶化真係煮得剛剛好!食得出都幾用心去製作和安排!食材唔係平嘢!唔係用味精加持嘅平價食材!係有良心嘅優質食物😋下次再試下其他嘢!大大份食得好開心🥳
2023-10-12
2023-10-08 118 浏览
海苔炸物拼盤 $58有海量嘅炸物有炸黑輪,炸魷魚,炸年糕魚蛋,炸番薯,每一樣嘢都新鮮炸起,加埋個海苔粉好滋味。椒鹽八爪魚咀 $42呢一個必食,八爪魚咀好爽口,椒鹽味好香。3餸麵 $80揀咗日本蘭王蛋,用滷水去浸,又做到糖心效果,超正!另外揀咗豬紅同甜酸齋,豬紅好爽,甜酸齋好好食,特別之處係佢嘅河粉唔同街嗰啲一夾就斷,好煙靭,有啲似食薯粉,汁叫咗牛腩汁,非常之濃味,好好食。另一個3餸麵揀咗陳皮,咖喱魚蛋豬皮,秘製香菇辣肉燥,魚蛋同豬皮都係好食,最特別係個香菇辣肉燥,原來用咗韓式辣醬去整,比一般坊間嘅肉燥好食,個咖喱汁都好香濃。加咗加多咗個腐乳通菜,菜爽口新鮮
海苔炸物拼盤 $58

椒鹽八爪魚咀 $42
呢一個必食,八爪魚咀好爽口,椒鹽味好香。

3餸麵 $80

加咗加多咗個腐乳通菜,菜爽口新鮮
2023-10-07