這天朋友聚會,朋友介紹這間手工火鍋店。位於尖沙咀加連威老道一座並不起眼的酒店內,餐廳設計風格具空間感,枱與枱之間相距甚遠,適合朋友傾計聚會。一坐低,店員已細心地遞上醬油架,湯底選擇夠多,而且都不是常見的特色湯底,最後我們選擇了這個適合大家口味的火焰三椰雞鍋湯底。 火焰三椰雞鍋 $328鍋很快就上桌,店員在我們面前烹調,是打卡的好時候!首先落牛油炒香雞件及椰肉,然後再以火槍起火,很有氣勢!然後再加一整個椰皇同一整個椰青水,再加上雞湯,令整個湯底好香好甜,湯滾後首先一人一碗湯,真係好甜好好飲!正! 老友鬼鬼 $78油炸鬼加上蝦滑,要掌握時間,不要淥太耐令油炸鬼變淋。餐廳更很細心地預備了甜酸醬,點一點甜酸醬,入口感覺一流,油炸鬼的脆身加上蝦滑的味道再帶點酸酸甜甜的醬汁,好食! 招牌牛柳粒 $168牛肉肉質新鮮唔會韌到難咬,食落陣牛味好出,一口牛柳粒令人停不到口,淥完一粒又一粒,很快就清空了。 黑松露墨魚丸(半份) $52黑松露愛好者必食,咬落每一口都充滿著很濃烈的黑松露味,值得推介!韓式泡菜牛肉餃(半份) $58一上桌就知足料,望到餃子皮入面的橙色,盛載著滿滿的泡菜加牛肉。泡菜加了少許韓式辣

火焰三椰雞鍋 $328

老友鬼鬼 $78

招牌牛柳粒 $168

黑松露墨魚丸(半份) $52

韓式泡菜牛肉餃(半份) $58
一上桌就知足料,望到餃子皮入面的橙色,盛載著滿滿的泡菜加牛肉。泡菜加了少許韓式辣醬調味,少少辣帶點香口,就算唔食辣嘅朋友都接受到。作為泡菜控的我,這個餃子是驚喜的!

青島(支裝) $38
在炎炎夏日火鍋配啤酒是常識吧,爽!
  • 韓式泡菜牛肉餃
  • 火焰三椰雞鍋
見到唔少人推介呢度既火鍋湯底高質足料,一試果然係好大鍋好多料,新鮮又好味!!❤️松茸雞翅冬瓜魚鍋 一上菜見到個鍋擺盤靚靚就更加期待,冬瓜上面有半隻雞+冬菇+素翅,影完相職員就幫手將材料浸到,煮滾後再將冬瓜切開~鍋入面有大量好香既松茸,仲有瘦肉粒粒得配料,淨係食個鍋已經飽左大半😋差唔多食完既時候,加粉絲吸晒個湯既甜味,超正!!🧡黑松露芝心蝦丸 爽口彈牙,仲有黑松露香味同流心芝士💛鳳城水餃 水餃好新鮮,皮薄餡料又多又飽滿💚檸檬梳打 微微酸少少甜,清新解渴

🧡黑松露芝心蝦丸 爽口彈牙,仲有黑松露香味同流心芝士

💛鳳城水餃 水餃好新鮮,皮薄餡料又多又飽滿

💚檸檬梳打 微微酸少少甜,清新解渴

2022-08-01 11 浏览
位於酒店內嘅火鍋,位置好方便好近The One,幾有空間感坐得舒適!! 🔘松茸雞翅冬瓜魚鍋呢日咁啱係大暑,一於嗌個冬瓜鍋嚟消吓暑😆,個鍋present得幾靚,會拎過嚟俾你影相先,然後店員會幫手切開啲冬瓜,等佢滾一陣就食得喇,非常足料好似食極唔完咁,有半隻雞、素翅、冬菇、松茸、冬瓜,我諗個湯底係用魚熬製所以叫魚鍋,幾鮮甜唔覺得腥!! 🔘美國安格斯牛肉(中)都幾大碟,油花分布均勻,幾有牛味係有質素嘅牛肉,大細厚薄適中,食唔停口!! 🔘手打芝心牛丸(半份)今日特別想食牛,所以嗌埋呢款牛丸,一咬落去有溶咗嘅芝士爆出來,食嘅時候要小心啲!! 🔘極茜豚肉餃(半份)餡料係多多芫荽少少豬肉,芫荽味濃郁,餃子皮似係廣東水餃皮幾滑身!! 其實淨係個湯底啲餸都好豐富,細食嘅朋友唔使嗌太多其他食材都可以,非常推介安格斯牛肉!!

🔘松茸雞翅冬瓜魚鍋

🔘美國安格斯牛肉(中)

🔘手打芝心牛丸(半份)

🔘極茜豚肉餃(半份)

2022-07-29 17 浏览
呢度最正一定係松茸雞翅冬瓜魚鍋🍲夏天食冬瓜 消暑一流😎魚湯入面除咗有冬瓜 仲有雞件、松茸、雜菇、豬肉粒 非常足料😍飲落好清甜✨雞嘅份量好多 肉質嫩滑🐔主角冬瓜好軟腍 仲好入味😆
2022-07-27 24 浏览
尖沙咀行完街,去搵吃😋係加連威老道最多好野食☀️夏日炎炎嘆冷氣打邊爐最爽😅我哋order咗好多款火鍋菜,重點介紹下幾款👅🦀火焰沙白蟹鍋 $328火焰一陣再落豬骨湯煲一煲,只需幾分鐘,沙白很新鮮,肥大肉厚,揀選既蟹靚同大隻有膏蟹自家製黑松露蟹肉餃(半份)$68🥟材料特別,用黑松露,味道濃郁,啖啖黑松蓉,皮薄料多🐂手打之心牛丸(半份)$52牛丸彈牙,內裏有香噴噴既芝士夾心🥩美國安格斯牛肉(中)$268牛肉新鮮份量適合二人🥟招牌韮菜餃(半份)$48說得招牌菜👍🏻真的好味,粒粒肉碎和韭菜,有口感🌟餐廳設備有VIP房🌟 地方寬敞🌟員工服務有禮

我哋order咗好多款火鍋菜,重點介紹下幾款👅

🦀火焰沙白蟹鍋 $328

自家製黑松露蟹肉餃(半份)$68
🥟材料特別,用黑松露,味道濃郁,啖啖黑松蓉,皮薄料多

🐂手打之心牛丸(半份)$52
牛丸彈牙,內裏有香噴噴既芝士夾心
🥩美國安格斯牛肉(中)$268
牛肉新鮮份量適合二人

🥟招牌韮菜餃(半份)$48
說得招牌菜👍🏻真的好味,粒粒肉碎和韭菜,有口感

🌟餐廳設備有VIP房
🌟 地方寬敞
🌟員工服務有禮
破紀錄嘅高溫都無損🐻一年四季打邊爐嘅決心🤪位於尖沙咀嘅「云手工火鍋」主打真材實料手工湯底,一於約埋朋友上去食餐好😋.🍴松茸雞翅冬瓜魚鍋💰$368炎炎夏日必點湯底,降火消暑一流🌟冬瓜配以松茸、雞翅、雞件、豬肉粒、雜菇於魚湯底下煲滾🔥煲滾後當然先飲番啖靚湯,真材實料下鮮甜無比😚店員亦好細心幫忙將冬瓜切件,冬瓜煲淋後好入味😋雞件應該有半隻雞份量,肉質嫩滑且重肉味,一啲雪藏味都冇👍🏻第一次打邊爐邊湯底多料到咁,就咁食料都好夠🤣.🍴招牌牛肉粒💰$168鮮紅色色澤、油花滿佈嘅牛肉粒一睇就知好好味😋果然烚完後入口好香油脂味,牛味夠重,一啲都唔韌💖.🍴手打鹹蛋黃蝦丸💰$52(半份)蝦丸食得多,鹹蛋黃內餡就第一次食😛蝦丸彈牙爽口👍🏻小心翼翼地咬開,內裏鹹蛋黃即時流出💫鹹蛋黃香與蝦丸味道好夾☺️.🍴自家製黑松露蟹肉餃💰$68(半份)好香黑松露味嘅菌蓉內餡,調返轉蟹肉就唔多覺😅餃子餡份量都幾多,隻隻大大粒🙂餃子皮口感煙韌👍🏻.🍴冰菜💰$68唔多地方有得點,見到有即刻叫😍冰菜新鮮嬌嫩,吸收湯汁後好入味,口感爽脆😚.🍴魚皮餃💰$48(半份).鍾意飲湯嘅朋友一定要試🥰飲完靚湯後打邊爐,火鍋料吸收湯底精華後更好味😋餐

🍴松茸雞翅冬瓜魚鍋
💰$368

🍴招牌牛肉粒
💰$168

🍴手打鹹蛋黃蝦丸
💰$52(半份)

🍴自家製黑松露蟹肉餃
💰$68(半份)
🍴冰菜
💰$68
🍴魚皮餃
💰$48(半份)

鍾意飲湯嘅朋友一定要試🥰飲完靚湯後打邊爐,火鍋料吸收湯底精華後更好味😋餐廳以火鍋店嚟講每檯座位空間相當寬敞,唔會食到好侷促☺️而且內置多間VIP房,成大班朋友聚會打邊爐都係一個好選擇👍🏻
  • 手打鹹蛋黃蝦丸
  • 松茸雞翅冬瓜魚鍋
2022-07-26 28 浏览
經過尖沙咀,想食火鍋,剛好路經派宣傳單張,88折優惠兼且有海鮮拼盤送,一於就去試試。火鍋店在酒店樓上,門口唔太顯眼,不過進入餐廳都算寧靜舒服,絕對可以三五知己圍爐取暖,亦都適合一大班朋友相聚傾計,預早book 更可以有VIP 房間包廂。食物質素唔錯,食材都算高質,芫荽皮蛋鍋,非常多芫荽,簡直係芫荽控嘅摯愛,湯底香濃而唔多味精,首先可以飲湯底。炸魚皮非常新鮮,新鮮即炸,令魚皮非常脆口,稍為少見。鵝腸新鮮,而且唔會有臭味。手切牛拼盤更可多品嚐唔同部位的牛肉。絕對必食。海鮮拼盤雖然送的,但質素唔差,海鮮都非常新鮮。
炸魚皮非常新鮮,新鮮即炸,令魚皮非常脆口,稍為少見。
鵝腸新鮮,而且唔會有臭味。
手切牛拼盤更可多品嚐唔同部位的牛肉。絕對必食。
海鮮拼盤雖然送的,但質素唔差,海鮮都非常新鮮。
炸魚皮
  • 炸魚皮
  • 自家製黑松露餃
  • 鵝腸
2022-07-25 144 浏览
近排喺度減肥, 已經好耐都冇食過打邊爐啦今日突然口痕, 約咗朋友去食手工火鍋云手工嘅火鍋湯底超級正, 滋補健康<松茸雞翅冬瓜魚鍋>松茸雞翅冬瓜魚鍋味道有啲似雞湯, 裏面加咗香香嘅松茸、雜菌、雞肉同一環鮮甜吸味嘅冬瓜, 非常豐富湯底味道尚算濃郁, 食落唔會寡<美國安格斯牛肉>朋友係食肉獸, 嗌左份帶有靚靚油脂嘅美國安格斯牛肉估唔到中間擺咗乾冰, 上枱嘅時候仙氣十足, 大家記得要準備定手機啊安格斯牛肉煮熟咗之後唔算好肥美, 口感爽口<手打黑松露墨魚丸>云手工嘅丸類有少少貴, 但食得出墨魚丸真係用墨魚打出嚟嘅, 食嘅時候會咬到墨魚粒粒黑松露味道亦好突出<雜菜拼盤>雖然話係打邊爐, 但係減肥嘅時候都唔可以食得咁油膩嗌咗一份七彩繽紛嘅雜菜拼盤, 裏面有多款時令蔬菜大食妹最鍾意冰菜, 特別得黎又爽口粟米亦都唔錯, 水份飽滿<稻庭烏冬>咁靚嘅湯底一定唔可以浪費, 最後再碗湯烏冬暖下個胃, 咁就perfect啦<竹蔗茅根>嘢飲方面嗌左竹蔗茅根, 微甜解渴
近排喺度減肥, 已經好耐都冇食過打邊爐啦
今日突然口痕, 約咗朋友去食手工火鍋
云手工嘅火鍋湯底超級正, 滋補健康
<松茸雞翅冬瓜魚鍋>
湯底味道尚算濃郁, 食落唔會寡
<美國安格斯牛肉>
朋友係食肉獸, 嗌左份帶有靚靚油脂嘅美國安格斯牛肉
安格斯牛肉煮熟咗之後唔算好肥美, 口感爽口
<手打黑松露墨魚丸>
黑松露味道亦好突出
<雜菜拼盤>
雖然話係打邊爐, 但係減肥嘅時候都唔可以食得咁油膩
嗌咗一份七彩繽紛嘅雜菜拼盤, 裏面有多款時令蔬菜
大食妹最鍾意冰菜, 特別得黎又爽口
粟米亦都唔錯, 水份飽滿
<稻庭烏冬>
<竹蔗茅根>
嘢飲方面嗌左竹蔗茅根, 微甜解渴
  • 松茸雞翅冬瓜魚鍋
2022-07-25 20 浏览
夏天食火鍋都可以好正,呢度環境唔錯,有空間感,傾計又舒服,唔會覺得好嘈,食物質素當然好👍 火焰3椰雞鍋好有特色火焰湯底,先將新鮮雞煎香,加上白酒燒噴出火焰,再倒入椰青、椰皇、椰子水及秘製雞湯,煲好就可以飲椰子雞湯,椰子鮮甜雞湯味濃,又可以食雞肉 美國安格斯牛肉湯底已經咁正,牛肉又好高質,肉質軟滑味濃🥰,放湯一陣就食得 紐西蘭羊肉片薄薄羊肉片,唔覺有羊羶味,好幼嫩,加左醬料更加美味😋 手打墨魚滑手打自家製墨魚丸果然唔錯,肉質彈牙又爽口 香煎鵝肝墨魚丸墨魚丸嘅鵝肝已經煎香,拾下後食落好香 魚皮餃唔錯嘅魚皮餃,火鍋嘅好選擇 鮮蝦雲吞大粒雲吞,皮薄餡靚 Summer BeerMini Fresh兩款都好清涼款都係透心涼飲品🍹

火焰3椰雞鍋

美國安格斯牛肉
湯底已經咁正,牛肉又好高質,肉質軟滑味濃🥰,放湯一陣就食得

紐西蘭羊肉片
薄薄羊肉片,唔覺有羊羶味,好幼嫩,加左醬料更加美味😋

手打墨魚滑
手打自家製墨魚丸果然唔錯,肉質彈牙又爽口

香煎鵝肝墨魚丸
墨魚丸嘅鵝肝已經煎香,拾下後食落好香

魚皮餃
唔錯嘅魚皮餃,火鍋嘅好選擇

鮮蝦雲吞
大粒雲吞,皮薄餡靚

Summer Beer
Mini Fresh
兩款都好清涼

款都係透心涼飲品🍹
2022-07-24 20 浏览
夏天都可以拾下拾下🫕,云手工火鍋主打高質火鍋,環境舒適,空調冷氣又適合打邊爐🥰 火焰3椰雞鍋餐廳侍應先將新鮮雞放係鍋內煎香,再加白酒燒香噴出火焰,待一下就可以加椰青、椰皇、椰子水,另外加雞湯,由16隻雞餚嘅湯底,煲滾就可以先飲椰雞湯,雞湯鮮甜,好香椰子香味😋 美國安格斯牛肉安格斯牛肉肉質嫩滑,薄切口感唔錯,加上九宮格混合醬料更美味😋 紐西蘭羊肉片幼滑羊肉,好適合拾拾下 香煎鵝肝墨魚丸墨魚丸入面有香煎後嘅鵝肝,入口即溶 手打墨魚滑自家製手打墨魚滑,可以隨自己喜歡份量放入鍋,好新鮮😊鮮蝦雲吞足料大粒雲吞,雲吞皮好薄 魚皮餃好好味又彈牙 Summer BeerMini Fresh夏日下拾下拾下,配杯凍飲透心涼🥳

火焰3椰雞鍋

美國安格斯牛肉

紐西蘭羊肉片
幼滑羊肉,好適合拾拾下

香煎鵝肝墨魚丸
墨魚丸入面有香煎後嘅鵝肝,入口即溶

手打墨魚滑
自家製手打墨魚滑,可以隨自己喜歡份量放入鍋,好新鮮😊

鮮蝦雲吞
足料大粒雲吞,雲吞皮好薄

魚皮餃
好好味又彈牙

Summer Beer
Mini Fresh
夏日下拾下拾下,配杯凍飲透心涼🥳

尖沙咀❣️鬧市中的隱世火鍋店香港寸金尺土,好多高質既餐廳都開始「上樓」,所以要食好西有時都要將目光向上望😎行開尖沙咀,就係見到有個大招牌寫住有手工火鍋店,一直book mark左都未有機會去試…終於有時間去試試🔸火焰三椰雞聽個名就好響但一啲都唔似係湯底名,上到枱更加唔知發生咩事🤔首先見到半隻雞同埋牛油🧈,店員就先係到炒炒炒,炒到半生熟之時就加入清酒,再準備埋火槍😨點一點就🔥嚇死人😂之後等火燒到咁上下就加入椰青水、椰皇水、椰子湯😋直頭係4D體驗個湯底滾起既時候店員叫我地飲左個湯先🤤湯底又香又清又甜,濃濃既三椰(椰子、椰青、椰皇)味👍🏻雞肉又岩岩好,仲保持到肉身好滑🔸自家製響鈴🔸日本廣島蠔🔸美國安格斯牛肉(中)🔸鮮蝦雲吞(半份)🔸鳳城水餃(半份)🔸皇帝菜不得不讚個自家製響鈴,上枱已經係熱辣辣,再浸一浸湯底將精華索哂😋外軟內脆係最高境界!日本廣島蠔同美國安格斯牛肉都好新鮮👍🏻廣島蠔烚完都仲好漲卜卜🦪有個好貼情既位係牛肉會跟埋個牌提示你要烚十秒,咁就唔怕會過生/過熟😎佢所有丸、餃都可以叫半份,岩哂好似我哩啲有選擇困難症同貪心既人🤭雲吞好大粒包住超多蝦肉,水餃做到口感好好,木耳蝦同肉既比例好好👍🏻
尖沙咀❣️鬧市中的隱世火鍋

🔸火焰三椰雞

🔸自家製響鈴
🔸日本廣島蠔
🔸美國安格斯牛肉(中)
🔸鮮蝦雲吞(半份)
🔸鳳城水餃(半份)
🔸皇帝菜

不得不讚個自家製響鈴,上枱已經係熱辣辣,再浸一浸湯底將精華索哂😋外軟內脆係最高境界!日本廣島蠔同美國安格斯牛肉都好新鮮👍🏻廣島蠔烚完都仲好漲卜卜🦪有個好貼情既位係牛肉會跟埋個牌提示你要烚十秒,咁就唔怕會過生/過熟😎佢所有丸、餃都可以叫半份,岩哂好似我哩啲有選擇困難症同貪心既人🤭雲吞好大粒包住超多蝦肉,水餃做到口感好好,木耳蝦同肉既比例好好👍🏻皇帝菜係本人打邊爐必叫🤪都好新鮮既

餐廳有private room同以卡位為主,所以都坐得好舒服😌

好味指數:9/10

云手工火鍋
尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓

——————
#hk #hkig #hkfood #hkfoodie #foodie #hotpot #tst #beef #oyster #尖沙咀 #尖沙咀美食 #火鍋 #手工火鍋
2022-07-22 30 浏览
唔係朋友帶我去都唔知原來呢間酒店上面有火鍋,而且仲要幾多人食,裏面有多間VIP房,聽到入邊都好熱鬧。「 醬料 每位$28 」首先會拎醬料比客人自己配搭。簡簡單單叫咗一個「 芫荽皮蛋鍋 $128 」好多芫荽皮蛋,芫荽好香,湯底好清唔會咸。因為朋友唔食牛所以就叫咗「 西班牙黑毛豬 $188 」,肉質入口有溶化咁都唔錯。「 新鮮白鱔片 $148 」 好似有啲小貴,不過又幾好食,入口有柔潤感同埋好腍,咀嚼時亦帶爽口。另外在清清地嗌左 「 鴨血$78 」、「 到庭烏冬$48 」、「 皇帝菜$48 」 。雖然有水飲但係熱辣辣特別想飲「 汽水 $18 」 。

「 醬料 每位$28 」
首先會拎醬料比客人自己配搭。

簡簡單單叫咗一個「 芫荽皮蛋鍋 $128 」
好多芫荽皮蛋,芫荽好香,湯底好清唔會咸。

雖然有水飲但係熱辣辣特別想飲「 汽水 $18 」 。

2022-07-21
2022-07-22 24 浏览
大熱天時冇咗香港人鍾意打邊爐嘅心,我就係其中一個~但係打邊爐我同朋友都仲比較鍾意坐得舒服嘅,所以就去咗尖沙咀呢間酒店3樓嘅 「 云手工火鍋店 」*醬芥 $28位* 《 芫茜皮蛋鍋 $128 》 想清清地,所以就嗌左呢一個下火嘅湯底,真係有好多芫茜,啱晒我個芫茜控朋友。《 西班牙黑毛豬 $188 》 見到隔離枱嗰碟幾靚,所以嗌咗碟嚟試吓,又真係幾好食嘅,入口鬆化有肉香。《 新鮮白鱔片 $148 》肉質好柔軟爽嫩,而且無細骨。《 到庭烏冬$48 》有兩個麵餅,夠晒飽。《皇帝菜$48》其實每碟配料下面都放咗好多椰菜絲,其實都夠晒菜食,不過皇帝菜都幾新鮮。《 鴨血$78 》軟滑唔易散。餐牌

大熱天時冇咗香港人鍾意打邊爐嘅心,我就係其中一個~

*醬芥 $28位*

《 芫茜皮蛋鍋 $128 》

《 西班牙黑毛豬 $188 》

《 新鮮白鱔片 $148 》
肉質好柔軟爽嫩,而且無細骨。

《 到庭烏冬$48 》
有兩個麵餅,夠晒飽。

《皇帝菜$48》

《 鴨血$78 》軟滑唔易散。

餐牌
2022-07-21
2022-07-21 23 浏览
今日約咗朋友黎云手工火鍋店食晏。黎到後店員會首先提供九款醮料供客人自行調制喜歡的醬汁醮料。這店最出名的是他們的手工火鍋湯底,今次叫咗松茸雞翅冬瓜魚鍋,湯底有大量的松茸、素翅、雞、冬瓜及魚湯,尤其是冬瓜完全吸引了湯汁的精華就更加美味,再加上雞的份量也十分多,我們只有兩個人,基本上點了數款食材再加埋湯底的材料已經夠曬飽。招牌牛柳粒 : 肥瘦適中,即使煮的時間較長,仍然不會有韌的感覺,而且肉質鮮甜美味。黑松露芝心蝦丸 : 芝心丸就經常試,在芝心蝦丸內加入黑松露則是第一次品嘗,一口咬開濃濃黑松露味的芝士滲出來,令味道更有層次,蝦丸本身亦爽口彈牙,口感十分好。黑松露手打墨魚丸 : 這丸的做法是把黑松露和墨魚肉攪埋一起,令每一口咬下去都有濃濃的黑松露味,還有就是每一粒丸裡面都食到有真正的墨魚肉,真材實料。竹笙帶子香菇餃 : 大大隻餡料豐富,味道鮮甜,不過略嫌帶子肉太少,令香菇味佔了較大比重,如果可以把帶子的分量再增加會更理想。鮮枝竹: 湯底靚再加上枝竹夠新鮮,盡吸湯底精華後特別惹味。
今日約咗朋友黎云手工火鍋店食晏。
黎到後店員會首先提供九款醮料供客人自行調制喜歡的醬汁醮料。

鮮枝竹: 湯底靚再加上枝竹夠新鮮,盡吸湯底精華後特別惹味。
2022-07-19 14 浏览
一入到大廳位置已經覺得好企理舒適,空間感夠,座位又寬敞,背景配上鋼琴純音樂,令人心情愉快!火鍋湯底款款都好吸引,選擇困難症的我最後跟左店員推介,果然無介紹錯!👉🏻火焰三椰雞鍋 $328店員會係我地面前落牛油炒香雞同椰肉,再落酒起火,好有氣勢!然後再加成個椰皇、椰青同雞湯,真材實料!個湯底真係好香好鮮好甜好好飲!!雞件嫩滑,仲有椰子肉可以食,真心推介!!店員仲不時黎幫手隔走湯表面嘅浮油,非常貼心!👉🏻西班牙黑毛豬 $188攞盤精美,薄片,大約有八片,肉質嫩,唔會好鞋!👉🏻招牌韭菜餃(半份) $48半份有四粒,比想像中大粒,好鮮味可口!👉🏻香煎鵝肝墨魚丸 (半份)$68見到鵝肝就即刻點,哈哈,好得意嘅配搭,一口墨魚丸,爽口彈牙,連埋鵝肝,口感好特別!👉🏻手打鹹蛋黃蝦丸 $98鹹香味濃,友人表示好中意!👉🏻豬皮 $48表面無毛,好晶瑩透亮的感覺,索哂湯的精華,正!整體黎講,食材好新鮮,好足料,服務態度又好好,見到有幾間vip房都好正,下次一定會再黎食!

👉🏻火焰三椰雞鍋 $328

👉🏻西班牙黑毛豬 $188
攞盤精美,薄片,大約有八片,肉質嫩,唔會好鞋!

👉🏻招牌韭菜餃(半份) $48
半份有四粒,比想像中大粒,好鮮味可口!

👉🏻香煎鵝肝墨魚丸 (半份)$68

👉🏻手打鹹蛋黃蝦丸 $98
鹹香味濃,友人表示好中意!

👉🏻豬皮 $48
表面無毛,好晶瑩透亮的感覺,索哂湯的精華,正!