2019-11-16 48 浏览
未試過打邊爐 仲會有雞煲同鴨煲附送質素仲要唔差 食材好多都好新鮮 勁抵食!!!最緊要係有任飲啤酒!!!服務員態度超班 同超細心 連湯底都幫我諗埋點擺 真係好體貼!!好少有火鍋店既服務員咁有禮貌
未試過打邊爐 仲會有雞煲同鴨煲附送
2019-11-16
  • 蕃茄湯底
2019-11-16 43 浏览
話咁快就嚟到11月📅初秋又點可以少得打邊爐食雞煲呢🍂今次就去左一間係旺角任食火煱嘅專門店🍲.🦆惹味雞煲/鴨煲平時食開雞煲多 今次就嗌左個鴨煲黎試試🦆鴨肉入味得來份量又啱啱好🙋🏻‍♀️咁就唔會食得太飽 可以留返個肚打邊爐👯‍♂️🥣湯底選擇多不得不讚嘅就係湯底另上🤲🏻唔會好似普通店舖直接將湯加入原本個煲度直接打邊爐💦甘樣就吾會好油膩而且湯底多到有八種吾同嘅選擇👀小編三人叫左正宗豬骨湯 好足料🐷啲牛骨髓可以食返 啖啖肉🥩🍗🍖佢仲要每次加湯比我地都仲係濃湯😋吾會食食下淡哂😝.🌊新鮮海鮮食材有鮮蝦🦐吊桶🦑等等 種類好多算好抵食!.🤚🏻良好服務態度店員會隨時隨地執拾枱面🖖🏻一見到冇乜湯就會主動幫你添加湯底🥣仲會同我地換碟!🍽係依家打邊爐咁氾濫嘅營運下🗣保持到咁好嘅服務態度 難得難得👏🏿
話咁快就嚟到11月📅

啲牛骨髓可以食返 啖啖肉🥩🍗🍖
佢仲要每次加湯比我地都仲係濃湯😋
吾會食食下淡哂😝

🌊新鮮海鮮食材
有鮮蝦🦐吊桶🦑等等 種類好多算好抵食!

🤚🏻良好服務態度
店員會隨時隨地執拾枱面🖖🏻
一見到冇乜湯就會主動幫你添加湯底🥣
仲會同我地換碟!🍽
係依家打邊爐咁氾濫嘅營運下🗣
保持到咁好嘅服務態度 難得難得👏🏿
2019-11-16 39 浏览
呢個時勢開餐廳唔易,更加要支持下啲小店,行到旺角見到旺中南記上面開左間火鍋店,樓下派傳單見到個價錢又幾抵,就同朋友一於試下啦~我覺得性格比都算高,9點前埋單$188+10%,而且仲係雞煲+邊爐任食+任飲飲品。而且我見到飲品都有好多款,仲有好多健康飲品比你揀首先雞煲,有辣度可以揀,我地揀左小辣,呢個辣度對於我唔係幾食得辣既係可以接受,而且啲伙記會係你面前幫你炒炒佢,超香同埋好夠味,雞件都好滑,等我地食完雞件就會收走打邊爐邊爐湯底揀左豬骨湯,好濃郁! 入面係有2舊超大舊既豬骨同啲蔬菜,愈煲愈有味。野食可以自己tick紙或者係自助區到拎,有我中意既餃類同年糕呀,丸類款式都多,而且仲有海鮮食,食材都幾新鮮,牛肉同豚肉係可以同出面連鎖有得比!環境黎講都好舒服唔迫,而且員工啲服務好細心,態度非常好,食完之後都會黎幫襯呀~

2019-11-15 39 浏览
難得同我家的太子爺出街食飯, 當然要食佢嘅至愛火鍋啦,行經旺角見到一間好似係新開嘅火鍋店,見到價錢不貴所以上去一試店舖係二樓,我哋源樓梯行上去,後來先知原來有,食客不太多可能新開嘅關係啦,又可能係平日,店員安排我們坐了一張卡位 ,座位闊落舒適店員細心介紹店內食物及環境,我們先食雞煲,再接受店員推介的豬骨煲好快雞煲已經上枱,我們點了小辣,未食已經香氛撲鼻,入口麻而不辣,好味,還可以再添加吃完雞煲後豬骨煲上枱,嘩!好耐都未見過咁大嚿豬骨喇,係想當年豬骨㷛嗰啲豬骨,用飲管吸骨髓,而且仲有兩大件,湯底香甜味濃食物方面,除了落單紙之外,仲可以自己出去選擇食物,而且相比出面其他火鍋,呢間食物品種好多好特別
難得同我家的太子爺出街食飯, 當然要食佢嘅至愛火鍋

店舖係二樓,我哋源樓梯行上去,後來先知原來有

吃完雞煲後豬骨煲上枱,
2019-11-11 65 浏览
秋風起最岩打邊爐啦~188+1 既任飲任食火鍋 仲有任食既炒雞煲,抵呀!坐低之後店員幫我學落左個雞煲先,等我地可以食住慢慢揀火煱既料同湯底。炒雞煲好惹味仲可以再加因為雞煲都係任食架!食完雞煲,係會換另一個煲打邊爐既,火煱既料隨左可以係紙上點,仲可以去隔離鋪位既火鍋配料區自取,真係好多款!有唔同款既丸、韓式餃子、肥牛,仲有海鮮架,魚、蝦、 帆立貝、青口、魷魚,帆立貝好大粒好正,點左幾次至於飲品方面,餐廳都落足本,唔係平時啲任食個款水吧,而係一枝枝涼茶,罐裝啤酒任飲。兩個半鐘任飲任食,有咁多款食物同飲品,抵食又好味
秋風起最岩打邊爐啦~
188+1 既任飲任食火鍋 仲有任食既炒雞煲,抵呀!

雞煲好惹味
仲可以再加因為雞煲都係任食架!

兩個半鐘任飲任食,有咁多款食物同飲品,抵食又好味
天氣一涼,就有好強打邊爐嘅慾望,熱辣辣嘅邊爐,肉呀菜呀翻滾住,溫暖住我空虛﹑寂寞﹑凍嘅心。既然咁有慾望,就唔好猶豫,搵老友去打邊爐。而家好多散嗌打邊爐都好貴,逐碟計,食得飽隨時五六百元一個人。所以要抵食,食得飽,都係食任食化算啲。今次來到新開的「二鍋頭」,地點超方便,就喺旺中對面。喺旺角呢啲旺區,200元倒,都可以食足2.5小時,可以慢慢食,同老友吹下水,唔洗倒滾水落口,實在難得!我六點鬆啲來到,都未有咩客人,香港人遲食飯嘛。環境都算舒服,冷氣夠哂凍,兩個人坐卡位,望到街外風景一坐低就裝定醬料先,呢啲唔洗額外收費飲品係任飲,食熱野飲凍飲好爽~如果啤酒有更多選擇會更開心~雞煲或鴨煲都係任食,鴨煲真係第一次食,就試下啦。食完鴨煲再點邊爐料。個鴨煲真係香噴噴!鴨同雞真係好多分別,鴨有肉味好多,仲有結實的肉,好入味的鴨肉拉出來一絲絲。正~食完鴨煲就揀左滋補藥饍鍋湯底。值得一讚係,唔會就咁倒啲湯落個油淋淋嘅鴨煲入面,係換個新煲~菜﹑丸﹑麵自己拎,肉類海鮮就寫紙落單。蔬菜同肉類都乾淨企理新鮮~好豐富呀,不過記住食得哂先好嗌,唔好浪費!我中意食西洋菜!用來煲湯咁好好味~總括而言,200元倒,任飲任食

一坐低就裝定醬料先,呢啲唔洗額外收費

飲品係任飲,食熱野飲凍飲好爽~
如果啤酒有更多選擇會更開心~

雞煲或鴨煲都係任食,鴨煲真係第一次食,就試下啦。
食完鴨煲再點邊爐料。

菜﹑丸﹑麵自己拎,肉類海鮮就寫紙落單。

蔬菜同肉類都乾淨企理新鮮~

好豐富呀,不過記住食得哂先好嗌,唔好浪費!
我中意食西洋菜!用來煲湯咁好好味~

總括而言,200元倒,任飲任食,食到飽飽,好滿足,坐得算舒服,地方衛生,店員服務勤快,好幫手,會換骨碟,食物質素唔錯,選擇唔算少,當然唔會有好名貴的食材,而且喺紙上畫三碟,真係會來三碟,唔會好似一啲任食餐廳會唔理或者來少啲,都值得讚的。

覺得可以再過來食!
2019-11-06
2019-11-07 48 浏览
秋風起就係瘋狂打邊爐嘅時候,約返班朋友最方便就係旺角,於是就試下新鋪頭。二鍋頭係旺角中心對面,交通同位置對於路痴嘅我都係零難度。價錢方面係旺角區係抵食,每人連加一都係200蚊左右,性價比絕對比其他任飲任食嘅火鍋店超值。一入場鼓油配料都齊備,飲品櫃亦多選擇,而部份食材就放置係食材區,基本上試左大部份食物都係新鮮。食材最緊要係放係有門嘅雪櫃,感覺上好衛生。唯一可惜係炸魚皮和響鈴卷放係食材區已經淋左。打邊爐前可以食左個雞煲或者鴨煲,我地都決定試下鴨煲,估唔到又幾特別,D鴨肉吸晒D汁,味道好正。戲肉當然係打邊爐啦,我地揀左滋補藥膳鍋,幾入味。需要落單嘅食物都黎齊,當中海鮮類係最值得推薦,種類和味道都超水準。食足2個半鐘真係飽住咁走,之後天氣再凍D嘅時候值得encore。

2019-11-07 58 浏览
同朋友約左係旺角食雞煲,「二鍋頭」係新之城對面,十分方便,旺中帶靜,可以坐得舒舒服服咁食雞煲~~先order一個小辣既雞煲,其實呢度仲有鴨煲揀,同樣都係任食!店員係我地面前幫我地撈勻啲雞,再炒熱,超香噴噴,熱辣辣,小辣岩岩好,好惹味,雞肉嫩滑,唔會鞋~~除左好味雞煲,我地之後order左個懷舊沙爹鍋,湯底濃郁,又香,但之後加左幾次湯,就無咁濃味~有好多火鍋配料可以揀,魷魚份量多,大大粒帆立貝,墨魚滑同蝦滑都好正,爽彈~~呢度仲有個火鍋自助區,有多款丸類同蔬菜,任君選擇!仲有響鈴、炸魚皮同山根,基本既火鍋料應有盡有~仲有大大個飲品櫃,唔只汽水,仲有好多樽裝飲品,都係任飲~~

仲有大大個飲品櫃,唔只汽水,仲有好多樽裝飲品,都係任飲~~

2019-11-06 119 浏览
依家好多餐廳都有任食火鍋,見呢間試業中,即管試下。21:30前入座$188,21:30後$168。客人可先選食雞/鴨煲,之後再換一個湯底打邊爐,出面好多餐廳都係直接加湯落雞煲繼續打。我覺得雞煲味道唔錯,份量適中,唔會食完食唔到其他野,但個人認為略咸左少少。我揀左豬骨湯底,見到兩大骨豬骨係湯入面,真材實料。任食既食物選擇都好多,仲有海鮮類,蝦同蜆都好新鮮,有啲係自己出去自己拎,有部分就要落單。另加$68/位有海鮮拼盤,但入面有兩款食物都係任食張紙上有的,除非好喜歡食龍蝦同鮑魚(都係好新鮮),如果唔係就可不用加。飲品基本既汽水都有,仲有烏龍茶同龍井,啤酒都係任飲。侍應定時定候會加湯換碟,服務都不錯👍🏼。
2019-11-06