2020-11-11
在旺角約了飯腳,涼涼地又想打邊爐,最後openrice左在我地附近的這間,就訂位試試。入面環境坐得舒服,位置不會太迫,而且有預留櫈來給我們放手袋,很好。自助的飲品雪糕、及自助的菜丸餃麵雪櫃都好齊全。有啤酒任飲,其他飲品款式也不少。食物乾淨也有好多款選擇。有出x一丁供應,非常好。打邊爐響鈴、魚皮就真係唔少得。蔥蒜盤直接送上枱,樣樣齊全,可以輕鬆‘加料’。可以選雞煲或鴨煲,而且餐單可選走芫茜或走腳,很細心。 我們選了雞煲。這裡仲要無限添食,可以食完雞煲食鴨煲。雞煲上枱,好香!而且有員工幫手炒勻芫茜,聞住就肚餓了。雞煲味道ok, 我們點了多麻少辣,而雞就的確惹味。食完雞煲,我地就開動芫茜鍋,芫茜好新鮮。除了自助區,攞菜丸餃麵,還有點心紙點食物,海鮮都有不少,我們要了生猛海蝦、帆立貝、活海蜆、白鱔片、墨魚滑、墨魚仔等等,活海蜆好食,蝦好新鮮,所以飽也encore左一次!再要了美國肥牛,真夠肥;鮮滑牛肉,夠嫩滑;美國黑豚肉,羊肉片等等,鮮滑雞件就真係好滑,食下食下就好飽了。最後都飽到食唔落甜品啦。
自助的飲品雪糕、及自助的菜丸餃麵雪櫃都好齊全。
有啤酒任飲,其他飲品款式也不少。
食物乾淨也有好多款選擇。
有出x一丁供應,非常好。打邊爐響鈴、魚皮就真係唔少得。
蔥蒜盤直接送上枱,樣樣齊全,可以輕鬆‘加料’。
食完雞煲,我地就開動芫茜鍋,芫茜好新鮮。
除了自助區,攞菜丸餃麵,還有點心紙點食物,
最後都飽到食唔落甜品啦。