2023-02-07 36 浏览
對上一次幫襯已經係2021年5月嘅事,直到今時今日一樣,唔早訂定位嘅話,Walk in等位真係有排等。餐牌冇咩大改變,冇咗划包及肉骨茶飯,但多咗2款扒餐。以為扒餐會伏伏地,點知一如既往,所以飲品嘢嘢食都超有水準!呢間係唯一一間黃店,我認為係好好食!原粒青蘋果沙冰▪️酸酸地,市面少有抹茶鮮奶▪️超大支,勁濃郁,抵飲洛神花柚子梳打▪️ 呢度啲嘢飲個杯真係好巨大和風油醋汁虎蝦蟹肉沙律▪️平時去餐廳我最少就係叫沙律,因為好似唔係好抵!但係估唔到呢度個沙律幾大堆頭,成盤咁大個碟咩嘢都齊,正吖!三級風暴薯條(黑松露、青瓜、明太子)▪️如果個薯條可以炸得再脆卜卜啲就仲好白酒藍青口配包▪️兩位靚女一味話個湯汁好好飲,啜啜啜,好快清晒!豬鞍架配酸梅蛋黃醬▪️灑咗嗰啲好似玫瑰咁嘅嘢喺上面,個賣相好有少女心。價錢都係百幾蚊,但係唔會差過中環嗰啲午餐質素。芥末洋蔥醬炸雞窩夫▪️炸雞唔止賣相靚,仲要啲肉好滑溜,配埋個窩夫真係一流!

呢間係唯一一間黃店,我認為係好好食!

原粒青蘋果沙冰▪️酸酸地,市面少有

抹茶鮮奶▪️超大支,勁濃郁,抵飲

洛神花柚子梳打▪️ 呢度啲嘢飲個杯真係好巨大