2019-08-21
一直都好想試下韓式九層塔,今日終於有機會去食海鮮蒸鍋餐廳 🍴喇!餐廳就係黃埔站附近,好昜搵到。未入去就見到有啲韓服放左係度,又有齊裝飾,可以著黎影相🎎🎏好過癮😂環境幾好,夠哂闊落。餐廳提供左幾款海鮮套餐選擇。🎎我地就揀左10重蒸海鮮塔 ,仲可以任食自助餐添🇰🇷 先走出去睇下有咩食先🤤任食自助吧放左多款韓國小食🤤餐廳會突擊敲鼓🥁🥁即係代表有新野食推出!🤭啲人就會即刻出去拎,好緊張💗有黑松露芝士味同蜜糖芥辣口味炸雞🐤,新鮮即炸,夠哂熱,炸到好香脆😋😋仲有醬油蝦、醬油鮑魚:好入味,鹹鹹地好惹味。仲有韓式魚糕、冷麵、甜品等等,食呢啲都夠哂飽🤣餐廳仲提供左好多款既韓國汽水,果汁,啤酒,同自家製飲品,我就最鐘意飲 桃味啤酒🤭好飲!主角黎喇,一次過蒸10重海鮮塔,好厲害!一次過蒸黎食,火力夠哂平均又可以慳唔少等候既時間!食完一層再食下一層😋😋啲海鮮質素好好,新鮮多肉汁,唔洗調味亦夠哂味道。海鮮包括有:原隻龍蝦🦞,夠哂彈牙爽口呀!、大大隻鮑魚、新鮮爽口大海蝦🦐!好嫩肉既龍躉:好大件呀😻象拔蚌、大花蛤、沙白及日本元貝:我覺得全部既貝殻類都好好味,好鮮甜,唔會話有沙,食落夠哂爽口多汁👍👍黑椒鹽肥牛🐮都唔錯
環境幾好,夠哂闊落。餐廳提供左幾款海鮮套餐選擇。
🎎我地就揀左10重蒸海鮮塔 ,仲可以任食自助餐添🇰🇷
先走出去睇下有咩食先🤤
任食自助吧放左多款韓國小食🤤
仲有醬油蝦、醬油鮑魚:好入味,鹹鹹地好惹味。
仲有韓式魚糕、冷麵、甜品等等,食呢啲都夠哂飽🤣
啲海鮮質素好好,新鮮多肉汁,唔洗調味亦夠哂味道。
海鮮包括有:原隻龍蝦🦞,夠哂彈牙爽口呀!
、大大隻鮑魚、新鮮爽口大海蝦🦐!
好嫩肉既龍躉:好大件呀😻
黑椒鹽肥牛🐮都唔錯,牛味濃重,我都好鐘意食。
食到最後都好飽,再食埋啲蔬菜🥬解解膩,岩岩好!😋