2019-08-11
今年生日朋友同我食海鮮慶祝,我哋幾個都係海鮮怪又鍾意周圍影相,佢地帶我來九重鮮,原來近排做緊韓國美食推廣,有得食海鮮,仲有韓國小食之餘,同埋可以着韓服影相,啱晒我哋yeah。有好幾個唔同嘅套餐選擇,我哋點咗個價錢中等嘅,另外再加多左一隻肉蟹,三個人食完都覺得好飽海鮮嚟之前可以食吓前菜自助餐,任食任飲,韓式風味,好味之餘仲特別開胃。食到中段時間店員會敲鑼打鼓,話比大家知有得食醬油蝦,同埋韓式炸雞之類嘅食物,要排隊去拎,醬油蝦同埋鮑魚非常入味,不過每人每次只限拎一隻,好彩佢出咗兩輪,我食咗兩次,好好味,正食完小食當然要嘆海鮮啦,首先第一層有蒸肥牛同埋蒸象拔蚌,象拔蚌新鮮彈牙,牛肉蒸完都唔會好硬,而且好有牛味,good good。第二層蒸蝦同帶子,大大隻好有鮮味。最精彩見到呢幾隻龍蝦,龍蝦啖啖肉而且非常多膏,食落口好彈牙,好鮮甜。蒸鮑魚好大隻,一隻鮑魚有我一隻手指咁大,口感一流。蜆雖然唔係好大隻不過食落鮮甜,完全冇沙,送酒啱曬,一路飲一路食,食到停唔到口。我哋額外叫咗一隻肉蟹,雖然唔係好大隻不過肉質非常之好,而且好多膏,好甜,好好味啊!最後仲有蒸蔬菜,有菜有冬菇有番薯,因為食得太快唔記得影相
第二層蒸蝦同帶子,大大隻好有鮮味。
蒸鮑魚好大隻,一隻鮑魚有我一隻手指咁大,口感一流。
最後仲有蒸蔬菜,有菜有冬菇有番薯,因為食得太快唔記得影相,哈哈。飲飽食醉,我哋先出去着韓服影相,店員好好仲幫我地影咗好多張合照,我好滿意呢餐生日飯,多謝我兩位好朋友。