2025-05-22
平時最愛食米線嘅我搵到呢間新開米線小店係逐碗煮,主打湯底零味精、唔重口味又唔太辣!配料及雞翼都有驚喜!以後去銅鑼灣唔知食乜,就會諗起呢間米線店,食完想再Encore~要大推佢個ᐟ招牌秘製珍寶雞翼米線ᐟ雞翼外皮炸得勁脆,肉質多汁又嫩!重點係個醬汁,咸咸甜甜好開胃~係世一雞翼!唔夠喉可再加配3餸~湯底揀咗ᐟ麻酸辣ᐟ及ᐟ金湯酸辣ᐟ各有特色~麻酸辣惹味但唔重口味,湯底調味係會多少少~金湯酸辣就有少少似酸菜魚,帶微酸但又唔辣好開胃!配料份量都幾多,推介:ᐟ魚肉春卷ᐟ全條索滿湯汁勁正!ᐟ芋泥蝦餅ᐟ及ᐟ櫻花蝦餅ᐟ好香口!ᐟ滷水腩肉ᐟ多瘦少肥,個人幾喜歡,無咁罪惡~P.S. 原本米線已附上的少量肉碎、韭芽、酸菜及豆卜,要讚佢個豆卜係有煮過好入味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)唔似有啲米線店舊豆卜咬落去係水味,加分!價錢參考:
配料份量都幾多,推介:
ᐟ魚肉春卷ᐟ全條索滿湯汁勁正!
ᐟ芋泥蝦餅ᐟ及ᐟ櫻花蝦餅ᐟ好香口!
ᐟ滷水腩肉ᐟ多瘦少肥,個人幾喜歡,無咁罪惡~
價錢參考: