由灣仔行去銅鑼灣期間見到這間米線,上網睇原來係新開,星期五晚上七點左右裡面坐滿人,見到有人排隊,於是走去排埋一份🤣.💫招牌珍寶雞翼🐔米線🍜可以選三隻雞翼或四隻雞翼,本身配料已有肉碎芽菜,酸菜、韭菜、蔥、芫荽,湯底選🌟招牌金湯酸辣🌟. 等待期間睇吓張落單紙,寫住湯底係冇味精冇雞粉👍🏻正,啱晒我食米線時會一啖米線一啖湯食嘅人👍🏻. 詢問店員有乜嘢食推介時得知,原來這店係主打豬肉湯底,無落味精雞粉之餘仲無落醋精👍🏻本身想叫好特別嘅芋泥蝦餅同埋豬頸肉,但係已經售罄😭於是加咗腩肉同日式醬油叉燒. 腩肉叉燒都入味,雞翼另上保持到雞皮嘅香口,一咬就離骨,味道鹹甜交雜幾好味喎😋推介.湯底唔會過酸過辣,唔會嗆喉,易入口.自由拼米線(最多三個餸)本身配料仍係有肉碎芽菜,酸菜、韭菜、蔥、芫荽,湯底選⭐️野菌雞湯(不辣),湯底加入不少野菌,淡淡嘅野菌香味,清清哋唔會過鹹.配料:魚肉豆腐、魚腐、櫻花蝦餅另外叫咗碟唐生菜,見佢寫明「上湯灼冇乜味」好搞笑好誠實我鍾意🤣,個菜我就係唔想要咁多味,啱我.魚肉豆腐,外形似炸豆腐同炸魚片,咬落有咬口彈牙. 魚腐絕對係吸湯神器,咬落好juicy. 而比較少見嘅樱花蝦餅,外層炸過

💫招牌珍寶雞翼🐔米線🍜

自由拼米線(最多三個餸)
配料:魚肉豆腐、魚腐、櫻花蝦餅
魚肉豆腐,外形似炸豆腐同炸魚片,咬落有咬口彈牙. 魚腐絕對係吸湯神器,咬落好juicy. 而比較少見嘅樱花蝦餅,外層炸過但唔覺油膩,這個配搭冇得輸.
唐生菜🥬清淡得嚟夠鮮甜~

服務方面都不錯,等候期間有位行動不便的食客問店員可否比張櫈佢坐住等,雖然舖頭唔係好大,但店員都諗辦法俾張櫈佢坐喺店內等候而不是店外. 這種人情味值得加分💯.

招牌秘製珍寶雞翼米線(66hkd) 選了招牌野菌雞湯,味道比較清淡,配上湯底豬肉碎和雜菇食幾香,米線滑捋捋,是我喜歡的米線質感,雞翼超級Juicy,真係會滴汁😍醬汁甜甜地,好夾呢個清清淡淡嘅湯~炸慢煮豬頸肉米線(66hkd) 選了招牌金湯酸辣,湯底不含味精亦無落醋精,主打豬肉湯底,少見地辣湯而不重油,豬頸肉本身調味都唔重,外邊燒得焦香,加上泰式酸辣醬剛好~豆漿(+10hkd) 原味豆漿甜度剛剛好,偏微甜,養生健康~#foodiblum港式
招牌秘製珍寶雞翼米線(66hkd)

炸慢煮豬頸肉米線(66hkd)

豆漿(+10hkd)
原味豆漿甜度剛剛好,偏微甜,養生健康~

#foodiblum港式
2025-06-18
2025-06-22 142 浏览
銅鑼灣摩理臣山道新晉的米線餐廳🍜 小店出餐速度快,點單不久店員便端來一碗熱乎乎的米線🥢✂︎❥$𝟲𝟲 招牌秘製珍寶雞翼米線🍜+$𝟭𝟮 墨魚丸+$𝟯 招牌野菌雞湯四隻珍寶雞翼炸成金黃色澤,單看外表已即時令人垂涎欲滴🤤 雞翼外皮香脆可口,雪白的雞肉又嫩又滑,沾上甜甜的秘製醬汁,美味得不禁吮指回味🐥👍🏻 湯底中有不同的菇菌,氣味清甜🍄‍🟫 小店的湯底不含味精,忍不住喝清光了🥣🫦✂︎❥$𝟯𝟴ᴜᴘ 自由選九運小鍋米線🍜+$𝟭𝟬 雞柳|+$𝟭𝟬 豬紅|+$𝟭𝟮 櫻花蝦餅招牌麻酸辣麻酸辣出眾,酸度辣度都很到位,惹味十足🌶️👍🏻雞柳肉嫩、豬紅扎實帶點煙韌、櫻花蝦餅口感酥香😋 配料還有豆卜,吸收了濃郁的湯汁,太滋味👍🏻
✂︎
❥$𝟲𝟲 招牌秘製珍寶雞翼米線🍜
+$𝟭𝟮 墨魚丸
+$𝟯 招牌野菌雞湯
四隻珍寶雞翼炸成金黃色澤,單看外表已即時令人垂涎欲滴🤤

✂︎
❥$𝟯𝟴ᴜᴘ 自由選九運小鍋米線🍜
+$𝟭𝟬 雞柳|+$𝟭𝟬 豬紅|+$𝟭𝟮 櫻花蝦餅
招牌麻酸辣
麻酸辣出眾,酸度辣度都很到位,惹味十足🌶️👍🏻

2025-06-21 232 浏览
最近係灣仔行過銅鑼灣,見到有間新開的✨九運米線王~等我試下先😆進入店舖內地方不算大,店員熱情招待我叫了吉列豬扒米線,搭配了他們主打的✨野菌湯底。湯頭濃郁,帶有獨特的豬肉香氣,完全不含味精和醋精,飲多兩啖湯都唔使驚☺️我仲叫咗個爆汁脆皮腸一口咬落去爆曬汁朋友就叫左他們的✨招牌秘製珍寶雞翼米線。金湯酸辣湯底酸辣適中,非常開胃。而珍寶雞翼係超驚喜的!外層炸得香脆,卻能保持肉汁的鮮美。用左秘製醬汁真的是世一😆!特別一提,呢度店員招呼熱情,仲問我哋有意見可以反饋添!這裡無論是午餐還是一人Dinner都非常合適,配料特別又多選擇,以後食米線多個選擇啦🥳
進入店舖內地方不算大,店員熱情招待

我叫了吉列豬扒米線,搭配了他們主打的✨野菌湯底。

我仲叫咗個爆汁脆皮腸
一口咬落去爆曬汁

朋友就叫左他們的✨招牌秘製珍寶雞翼米線。
金湯酸辣湯底酸辣適中,非常開胃。

特別一提,呢度店員招呼熱情,仲問我哋有意見可以反饋添!
2025-06-19 240 浏览
說到美食,米線絕對榜上有名,米線店遍佈街頭巷尾,真正讓人留戀的有又多少間? 米線是我熱愛的美食之一,必須兼具好喝的湯頭,彈勁的米線與真材實料,才是一碗及格的米線,九運米線王讓我吃過後欲罷不能,是灣仔米線的新選擇。雞翼控不點招牌秘製珍寶雞翼米線實在說不過去,所以我特意點了招牌秘製珍寶雞翼米線配招牌金湯酸辣。招牌秘製珍寶雞翼米線香味俱全,賣相絕佳,我個人蠻喜歡九運米線王的米線,米線烹煮的時間抓得剛好,滑溜彈牙,份量亦挺足夠。吃招牌秘製珍寶雞翼米線一定要先喝一口熱湯,招牌金湯酸辣打中我的味蕾,令我想有一吃再吃的衝動,招牌金湯酸辣強到不能再強,採用大量酸菜及豬肉熬煮,零味精和醋精,酸味不會死重,帶點微辣,是可以整碗喝光光的湯底。招牌金湯酸辣亦附有豆卜,豆卜稱職地扮演吸收精華的角色,入口後盡是金湯的酸香,試過豆卜就知道。竹笙口感爽脆,超級入味,咬下去湯汁在嘴裡爆出,招牌金湯酸辣的酸辣滋味好不開胃,教人意猶未盡。肥牛肉質柔軟,近乎牙齒輕壓咬下去就散開,肉香釋出,絕對不用擔心咬不動、塞牙縫,光是肥牛就使人無限回味。魚肉春卷炸得恰到好處,外層腐皮金黃香脆,一咬開便是嫩彈細緻的魚肉,魚肉春卷咬感蠻有層次

肥牛肉質柔軟,近乎牙齒輕壓咬下去就散開,肉香釋出,絕對不用擔心咬不動、塞牙縫,光是肥牛就使人無限回味。魚肉春卷炸得恰到好處,外層腐皮金黃香脆,一咬開便是嫩彈細緻的魚肉,魚肉春卷咬感蠻有層次的。

招牌秘製珍寶雞翼油炸過,再使用九運米線王特製醬油均勻地沾上珍寶雞翼所有角度,吸收足夠醬汁,鹹甜可口。雖然招牌秘製珍寶雞翼吸附了厚厚的醬料,但珍寶雞翼雞皮完全沒有一絲軟掉的跡象,外酥內嫩,非常好吃。

九運米線王的米線配菜非一般,朋友所吃的炸慢煮豬頸肉米線配招牌野菌雞湯同樣吸引,炸慢煮豬頸肉慢慢逼油,瞬間脂香四溢,而且炸慢煮豬頸肉愈嚼愈香,極為過癮,簡單沾上甜酸醬畫龍點睛,定必讓人一吃就愛上。

招牌野菌雞湯一上桌撲鼻而來,九運米線王選用鮮雞長時間精熬,釋放出溫潤濃濃的雞香,野菌不喧嘩在的守候,喝上一口就能感受到那份細火慢燉的誠意。朋友太愛菇菌了,另追加鮮冬菇作為米線的配料,鮮冬菇自然的鮮美,朋友愛不釋口。

朋友夾起一塊腩肉(鹵水)來嘗鮮,發現腩肉煮得十分軟嫩,嫩到無需多咬,即在口腔裡化掉,隨後嘴巴瀰漫著鹵水的滷香,腩肉香濃不乾柴。櫻花蝦餅飽滿厚實,嚐得到蝦肉的彈勁,櫻花蝦餅濃郁的蝦子香在鼻腔環繞,鹹香中帶有些蝦甜味。
2025-06-17 477 浏览
這家麵店開在街市附近,經過便試一試。⭐️招牌秘製珍寶雞翼米線這碗米線的湯底清淡,野菌雞湯有五種菇類的搭配讓口感層次豐富,金針菇爽脆、冬菇厚實,每一口都能嘗到菇菌的鮮味。雞翼醃過再炸,肉質嫩滑,外皮入味!配料方面,櫻花蝦增添了一絲鮮香,豆卜吸滿湯汁,搭配少辣調味,適合喜歡清淡但追求鮮味的人。 ⭐️炸吉列豬扒米線這款米線的湯底酸辣開胃,金湯的酸度適中,帶點微辣,非常適合喜歡重口味的人。炸吉列豬扒外皮酥脆,肉質紮實,即使泡在湯裡一段時間仍能保持脆度,值得一讚!配料中的酸菜增加了爽脆口感,豆卜吸滿酸辣湯汁,吃起來非常過癮。如果喜歡更豐富的口感,可以加配肥牛,讓整碗米線更滿足。 ⭐️豆漿甜度適中,不會太甜。

這家麵店開在街市附近,經過便試一試。

⭐️招牌秘製珍寶雞翼米線

⭐️炸吉列豬扒米線

⭐️豆漿

甜度適中,不會太甜。
2025-06-16 733 浏览
個湯底係完全無味 只有死辣 米線好淋又完全唔掛湯感覺似水+辣油 湯底好淡餸既份量少 菜式都少Lunch仲要為左做生意擺勁多張枱 坐得好逼 完全係枱貼枱 連行入去坐低既位都無係門口排隊都已經等左好耐 入到去叫你坐低之後都無人話比我地知要用QR code 落單 亦都無比code我地好差,一定唔會再幫襯完全唔值要排隊!用餐體驗好差定價其實都好高 68只有一餸+一碗無味米線好少會有餐廳難食到令我要打負評真心希望大家唔好中伏!!!!!
個湯底係完全無味 只有死辣
米線好淋又完全唔掛湯
感覺似水+辣油 湯底好淡
餸既份量少 菜式都少

好差,一定唔會再幫襯

完全唔值要排隊!用餐體驗好差
定價其實都好高 68只有一餸+一碗無味米線

好少會有餐廳難食到令我要打負評
真心希望大家唔好中伏!!!!!

2025-06-13
2025-06-13 863 浏览
因社交媒體見到介紹而來,叫左個雞翼腩肉麻酸辣米線,雞翼香脆入味,但除此之外無一樣野係合格。湯底得個辣字,完全無味,甚至連調味應有既味都沒有,入面既酸菜,芽菜,所有料頭既味都食唔到,我寧願佢落d味精。米線太淋又唔掛湯,我食到一半都無心機再食落去。腩肉好薄好碎,雖然有d鹵味,但唔出,主要都係佢太薄,薄到食唔到腩肉既豬肉味同鹵味。環境又逼又窄,4人枱坐6個人,食得唔好又坐得辛苦,希望餐廳唔好為左做多枱客破壞成個用餐體驗

米線太淋又唔掛湯,我食到一半都無心機再食落去。

炸雞翼腩肉麻酸辣米線
2025-06-13
2025-06-07 964 浏览
近排轉左行九運😆見到呢間新開嘅米線店個名有九運咁特別,即刻同朋友去試吓😆🥢招牌秘製珍寶雞翼米線 ($66)金湯酸辣湯底係佢地既招牌湯底~酸辣適中帶點雞湯甜味😋最令我驚喜係珍寶雞翼😍 外層炸得超香脆,但依然保持到肉汁😙秘製醬汁超惹味,有少少美極既味道,令人食唔停口!我另外仲加左魚肉春卷和芋泥蝦餅,春卷外脆內嫩,蝦餅既口感也十分細膩,不過唔係好食到芋泥🙈🥢自選九運小鍋米線 ($38up)我朋友叫左竹笙、雞肉和櫻花蝦餅,湯底就叫左招牌野菌雞湯,個人覺得而個湯底仲正🥰風味獨特,菇香四溢,清清地好正😙店員熱情友好,食完仲問我地有無意見令佢地做得更好👍🏻有機會係灣仔/銅鑼灣,不妨試吓呢間米線嘅新選擇🤪

近排轉左行九運😆
見到呢間新開嘅米線店個名有九運咁特別,即刻同朋友去試吓😆

🥢招牌秘製珍寶雞翼米線 ($66)
金湯酸辣湯底係佢地既招牌湯底~酸辣適中帶點雞湯甜味😋
最令我驚喜係珍寶雞翼😍 外層炸得超香脆,但依然保持到肉汁😙
秘製醬汁超惹味,有少少美極既味道,令人食唔停口!
我另外仲加左魚肉春卷和芋泥蝦餅,春卷外脆內嫩,
蝦餅既口感也十分細膩,不過唔係好食到芋泥🙈

🥢自選九運小鍋米線 ($38up)
我朋友叫左竹笙、雞肉和櫻花蝦餅,
湯底就叫左招牌野菌雞湯,個人覺得而個湯底仲正🥰
風味獨特,菇香四溢,清清地好正😙

店員熱情友好,食完仲問我地有無意見令佢地做得更好👍🏻
有機會係灣仔/銅鑼灣,不妨試吓呢間米線嘅新選擇🤪
2025-06-06 1004 浏览
招牌秘製珍寶雞翼米線最近試咗間新開嘅米線店,佢哋嘅招牌秘製珍寶雞翼米線真係唔可以錯過呀!🥳首先,呢碗米線用嘅係佢哋嘅招牌金湯,酸酸辣辣,啱啱好唔會太過刺激,飲落仲有一種清新嘅感覺,好舒服😌。至於雞翼,肉質真係好嫩滑,仲吸收晒湯底嘅精華,嗰啖湯加埋雞翼,簡直係味蕾嘅雙重享受🤤! 湯底主打豬肉湯底,配料特別!佢哋嘅腩肉(鹵水)😋,為整碗米線加咗一個豐富嘅層次感。最重要嘅係,佢哋嘅湯底完全唔含味精同味精,食得安心又放心👍,真係好適合鍾意健康飲食嘅朋友! 炸慢煮豬頸肉米線另一款必試嘅就係炸慢煮豬頸肉米線啦!🔥佢哋用嘅係招牌麻酸辣湯底,辣得嚟又唔會搶味,湯底鮮味十足,仲有好多麵嘅選擇,可以玩唔同嘅配搭,令整碗米線更有層次感✨。至於豬頸肉,炸到金黃香脆,咬落外脆內嫩,滿口肉香,仲配埋櫻花蝦餅,啖啖都係驚喜,真係冇得輸🤩!
招牌秘製珍寶雞翼米線

炸慢煮豬頸肉米線

2025-06-02 1245 浏览
招牌麻酸辣湯底雞翼米線湯底味道啱啱好 夠辣夠麻 啲湯我飲晒加咗魚腐 好大嚿好入味好多人話雞翼好味 但我個人覺得冇驚喜但希望店主喺顧客食用感方面可以改善1. 冷氣個風好大吹住個背脊食嘢都幾辛苦2. 用一對質素好差嘅筷子 感覺好似食緊好平嘅外賣咁 其實我碗麵都成差唔多$70 大家可以睇睇張相 對筷子夾雞翼同埋魚腐嘅時候係彎晒 要好用力先夾到3. 張餐枱會移動 而且除咗提供筷子和羹 連牙籤和餐紙都冇 總言之食用感非常一般 但見佢食物有心機 希望會睇到我呢個留言改善吓啦如果唔係嘥咗啲食物 食客嘅體驗都好緊要嘅還有一讚店裏面嘅音樂 係Y2K尾嘅R&B 終於唔使聽廣東歌或國語歌
招牌麻酸辣湯底雞翼米線

但見佢食物有心機 希望會睇到我呢個留言改善吓啦
如果唔係嘥咗啲食物 食客嘅體驗都好緊要嘅

還有一讚店裏面嘅音樂 係Y2K尾嘅R&B
終於唔使聽廣東歌或國語歌

銅鑼灣現試營業既新米線店,主打豬骨湯底,招牌有金湯酸辣湯底或者麻酸辣湯底,前者比較溫和配米線食落舒服惹味,後者似足麻辣燙或者冒菜個款湯咁靠辣油既香氣但冇咩鹹香🌶️ 有點可惜辣度冇得自己揀,如果唔算好食得辣會比較推介叫金湯而唔係麻酸辣,見到隔離檯食得都幾辛苦。。要叫豆漿黎解辣😹米線配料勁多款例如好少配米線既吉列豬扒,推薦鹵水腩肉、櫻花蝦餅同竹笙!腩肉滷得幾入味,蝦餅好少見,竹笙都好正~~ 每碗原來仲會自帶幾舊好索湯的豆卜~

2025-05-28 890 浏览
放假經過見到呢間店試業,連紅色招紙都未拆,忍唔住要去試吓!🤩✨ 附近米線舖選擇少,又正好就$38自選九運小鍋米線試試,招牌野菌雞湯要加$3,老闆仲話湯係用新鮮豬骨熬,零味精、零醋精,食完唔會口渴嘅。配料揀咗鮮冬菇同蘿蔔,蘿蔔好入味,仲有5款菇咁多,湯底清甜,成碗米線食完都唔覺口渴😙。仲試咗第一次見嘅櫻花蝦蝦餅,係彈牙蝦餅夾住粒粒櫻花,真係有驚喜🤪魚肉春卷正常發揮🤓。見到隔離枱d煎炸雞翼勁大隻,睇落都幾正🧐。米線煮得好爽彈,成碗食完真係勁飽🤣。如果鍾意彈牙米線,呢間可以試下!
【☘️九運米線王|🔥🚀好好味嘅米線和雞翼💛🧡】.今次到「九運米線王」,佢哋不含味精、不含醋精,主打豬肉湯底,配料特別,酸辣麻辣均表現出色,而且幾啱Lunch一個人去。.🌶️招牌秘制珍寶雞翼米線金湯酸辣湯底+櫻花蝦蝦餅;雞翼出色,雞皮甜甜脆脆,有齋雞粒滋味感覺,一試難忘。櫻花蝦餅幾好食,酸辣湯底微辣,唔太食得辣嘅朋友都可以應付到!.🌶️招牌麻辣湯底吉列豬扒米線+竹笙湯底惹味非常,吉列豬扒有驚喜,炸得外脆內軟,啖啖追住食。.🍜九運米線王(招牌酸辣)📍灣仔摩理臣山道8號地舖
【☘️九運米線王|🔥🚀好好味嘅米線和雞翼💛🧡】

🌶️招牌秘制珍寶雞翼米線

🌶️招牌麻辣湯底吉列豬扒米線+竹笙
湯底惹味非常,吉列豬扒有驚喜,炸得外脆內軟,啖啖追住食。

🍜九運米線王(招牌酸辣)
📍灣仔摩理臣山道8號地舖

• 雞翼
  • 櫻花蝦餅
今日由銅鑼灣行過去灣仔嘅時候經過呢間新開嘅米線舖所以走咗入去試吓呢個珍寶雞翼真係非常好食即炸又非常之Juicy真係食到停唔到口一定要嗌下次一定要嗌多幾隻同埋呢間米線最出名嘅就係冇味精所以食完唔會非常之口渴今次想食得清淡少少所以叫咗野菌雞湯非常之清新同埋佢啲米線好滑仲有個春卷同埋芋泥蝦餅成件事非常之夾再加個豆漿可以解膩之餘又可以補充啲蛋白質我覺得係一個人食飯好啱嘅選擇仲要我今日過去嘅時候唔使排隊地點又好方便
今日由銅鑼灣行過去灣仔嘅時候
經過呢間新開嘅米線舖