2025-06-25
呢間銅鑼灣新開既米線鋪,位置有啲隱蔽🧐主打零味精同世一雞翼米線🐥招牌珍寶雞翼米線(4隻) $66當然叫左佢地個主打米線,佢地個雞翼大大隻啖啖肉,炸完再淋佢地個秘製醬汁😎個皮仲好香脆,醬汁甜甜地同雞翼好夾☝🏻湯底揀左招牌麻酸辣少辣,唔算好辣🌶️裡面仲有豆卜、芽菜、肉碎等配料,都幾惹味🍜自由拼米線 $38起揀左櫻花蝦餅$12、豬紅$10、蘿蔔$8,🍄野菌雞湯+$3米線,我地試完重口味既麻酸辣,另一款就試下個清淡啲既野菌雞湯🐥個湯仲有唔同菇菌喺裡面,我地重口味人覺得再濃啲會更正,不過佢地無味精,個湯飲哂都唔怕☺️每款配料都唔錯,仲有芋泥蝦餅可惜賣哂,下次要試下🍤吉列芝士蝦球(3粒) $32一咬開蝦球裡面啲芝士就爆出黎🧀呢個組合唔會輸,不過係細粒左啲,唔夠喉overall:店舖位置唔大,坐得比較逼,我地星期六下午黎食都要排一陣🙌🏻大家黎食首選一定要試佢地個雞翼米線配麻酸辣湯🌶️我地仲見到有枱單點左成10隻雞翼成座山咁😂中意雞翼既朋友仔推介
🐥招牌珍寶雞翼米線(4隻) $66
🍜自由拼米線 $38起