2021-08-22 154 浏览
經過其實就聞到好香椒鹽味,雖然睇過menu好似冇椒鹽食品 XD~環境超靚,佢牆上面有d台灣手信,名景點,夜市小食名,仲要七彩繽紛,個style有d似係彌敦道果種招牌感覺,霓虹燈都用埋一個人食lunch食唔得多,只係叫左3樣野肉鬆蛋餅,d醬好咸,肉鬆本身係重味食品,加醬有d多左,佢碟邊仲有醬可以點,味道似牛扒燒汁偏咸,餅皮唔係手抓餅果種,反而似pizza薄批果種珍珠奶茶,正常味,d珍珠有煮過糖,夠QQ,但係叫左3分糖少冰,出黎都係全糖果隻甜,換左第2杯都係咁就放棄啦鹽酥雞,3樣之中最有台式口味,而且38蚊一大碟,約10件雞塊,非常抵食魯肉飯,唔係自己點,係隔離枱上錯野又唔食得肉,所以比埋我,都係偏咸,1/3係肥膏,都係試左2啖就停手本身以為係一間台式餐廳,但係唔知道係咪餐廳想迎合香港人口味而改變調味比例,食落似港式茶記多過台式口味
一個人食lunch食唔得多,只係叫左3樣野
2021-05-07
2021-08-21 106 浏览
星期五晚6點半去食飯,排隊等位約20分鐘兩個人叫左都多嘢,諗住試一試魯肉飯係好食既菜心出奇地好食😋酥炸魷魚,上枱時已經唔熱,口感好一般,好似炸左好耐嘅感覺茉香珍珠奶茶ok新嘅肉鬆蛋餅超好食鹽酥雞麻麻地,而且我食到有啲肉個味唔新鮮,唔知係咪醃太耐最後個九份芋圓係我最期待不過最失望嘅甜品,太難食了,仙草似平時街市賣嘅涼粉,芋圓口感好一般,感覺粉太多,啲豆花好醉,總之成個甜品好難食🤢
星期五晚6點半去食飯,排隊等位約20分鐘
兩個人叫左都多嘢,諗住試一試

魯肉飯係好食既
魯肉飯(細)

菜心出奇地好食😋
菜心

酥炸魷魚,上枱時已經唔熱,口感好一般,好似炸左好耐嘅感覺
酥炸魷魚

茉香珍珠奶茶ok
茉香珍珠奶茶

新嘅肉鬆蛋餅超好食
新-肉鬆蛋餅

鹽酥雞麻麻地,而且我食到有啲肉個味唔新鮮,唔知係咪醃太耐

九份芋圓

2021-08-20
魯肉飯(細)
菜心
新-肉鬆蛋餅
2021-08-21 97 浏览
去旅行會試唔同嘅餐廳,有平有貴,發覺最地道嘅小店往往有驚喜,因為通常熱辣辣,新鮮好吃,還有那份人情味!例如香港吃茶餐廳,大排檔;日本吃烏冬小店;韓國吃紫菜包飯,拉麵店;台灣吃夜市。今日去到九龍灣淘大花園,試一下台灣菜,這裏裝修很有台灣小巷的感覺,賣的都是台灣地道的菜式。❤️懷舊魯肉飯(小)HKD 32 - 雖然叫了小份,但份量都很多!是台灣一碗普通魯肉飯多一倍!肉偏肥,很嫩,略咸配飯剛好,汁夠多,可以配到成碗飯,味道不錯,附上一塊黃蘿蔔,可以解除肥膩感。❤️香酥排骨飯 HKD 45 - 這個鹽酥味道,很有台灣感覺!有四塊排骨,炸粉薄,炸得夠香脆,還有半隻滷蛋。❤️台灣香腸 HKD 35 - 本身自己十分愛吃台灣香腸,喜歡它有特別嘅口感,這裏附上蒜頭片,我也是第一次夾著吃!一起吃味道層次感大大提升,超好吃!十分推薦。❤️海苔肉鬆起司蛋餅 HKD 37 - 這個皮比較厚,但因為厚所以比較煙un,配上肉鬆芝士味道十分夾,味道不錯。總括來說這間台灣菜式性價比高,如果掛住台灣的味道,推介這間餐廳,炮台山也有分店。

2021-08-18 82 浏览
呢一間餐廳真係好有特色,佢裏面嘅設計系用左台灣既特色黎裝修,感覺就好似去咗台灣旅行一樣,例如會有九份飽嘅天燈,戲院招牌等等,唔講真係以為自己去咗台灣旅行。我都知道有好多人都好鐘意去台灣旅行,趁而家冇得去真正嘅台灣,咁就為有去住一啲充滿台灣特色嘅餐廳,當自己飛左去台灣一轉先。👉🏻懷舊滷肉飯(大) $42呢度嘅滷肉飯係好出名㗎,咁當然要來試一試啦。佢會有分細碗同大碗,價錢都會有少少唔同,細碗嘅價錢係$32 ,大碗嘅價錢就係$42。當日我真係好肚餓,真係好肯定要食大碗嘅滷肉飯啦,小編亦都觀察到好多人都係叫大碗嘅。佢啲滷肉亦都好入味好好食,撈埋啲飯到簡直係一流。Btw我都曾經去過唔同嘅台灣餐廳食過滷肉飯,但係呢一間真係好好味,值得一試啊!讚👍🏻👍🏻👉🏻香酥雞扒滷肉飯 $48由於小編真係好鍾意食滷肉飯,所以第二碗我亦都叫咗滷肉飯,但係今次會額外有埋香酥雞扒。佢啲滷肉我就唔重複介紹多一次,今次想介紹一下香酥雞扒。佢啲雞扒都好嫩,系雞扒上面都會有少少粉,食落去嘅味道真係啱啱好!好味道👍🏻👉🏻海苔培根蛋餅 $32佢入邊啲材料唔算係好多,但係你每咬一啖都會食到海苔同埋培根,好有台灣既風味🔔餐廳環境:上面

👉🏻懷舊滷肉飯(大) $42

👉🏻香酥雞扒滷肉飯 $48

👉🏻海苔培根蛋餅 $32

🔔餐廳環境:上面已經提及到呢間餐廳嘅裝修係以台灣嘅特色黎設計,所以感覺就好似去咗台灣一樣。但係呢間餐廳唯一有一樣吾太好既地方就系…….啲座位超級無敵逼,連想擺袋嘅位置都冇。 小編當時食得真係好唔舒服,佢係每張枱中間放一塊板間住。但相反咁諗…你等位就吾洗等太耐!

📢溫馨小提示:我當日係7:00到達舖頭,當時已經需要排隊了,等候嘅時間大約要20分鐘,所以你哋可以自行預返時間去食。

美味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數:⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️
翻兜指數:⭐️⭐️⭐️
(滿分為 5⭐)
2021-08-17 3210 浏览
𝒯𝒶𝒾𝓌𝒶𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝑜𝓌𝓁𝑜𝑜𝓃 𝐵𝒶𝓎8點鐘黎食,排左25分鐘先入得😣😅餐廳內既裝修超台!用左好多台灣紅燈籠🏮同埋有好多復古既台灣店面,真係有有少少九份𝘧𝘦𝘦𝘭 😂😂🌟紅燒牛腩米粉($49)份量適中,湯底超濃牛味,牛肉都軟腍同埋超入味,米粉係台灣果種有𝘥似幼版水晶粉,幾煙韌😁🌟海苔肉鬆起司蛋餅($37)蛋餅原來係薄蛋再加平時手抓餅既餅皮,裹面再包左肉鬆、紫菜同芝士,芝士味唔太出,但層次豐富,好有口感。餐廳亦預先將蛋餅切成細細舊先上碟,方便同人𝘴𝘩𝘢𝘳𝘦👯‍♂️另外仲有提供辣醬,點黎食更加惹味🔥🌟鹽酥雞🐥($38)鹽酥雞粒全部都係𝘰𝘯𝘦 𝘣𝘪𝘵𝘦 𝘴𝘪𝘻𝘦,食既時候好方便。雞粒炸得好酥脆,但重口味既我覺得可以再咸少少,𝘴𝘵𝘢𝘧𝘧都好好人咁比多𝘥椒鹽我加🤣🤣🤣🌟九份芋圓 ($35)呢碗糖水入面有齊豆花香草同芋圓好豐富,夠凍而且芋圓整得好𝘘彈😍不過份量唔多🍺凰梨紅茶(+$10)超鐘意呢道既凰梨紅茶🍍,飲到淡淡果香味,非常清新💕🍺奶蓋綠茶($25)奶蓋唔會有油膩感,綠茶有種茉莉花香,非常解渴😙📍九份飽 𝐉𝐢𝐮 𝐅𝐞𝐧 𝐅𝐮𝐥𝐥九龍灣牛頭角道𝟳𝟳號淘大商場一期地下𝗚

🌟紅燒牛腩米粉($49)

🌟海苔肉鬆起司蛋餅($37)

🌟鹽酥雞🐥($38)

🌟九份芋圓 ($35)

🍺凰梨紅茶(+$10)
超鐘意呢道既凰梨紅茶🍍,飲到淡淡果香味,非常清新💕

🍺奶蓋綠茶($25)
奶蓋唔會有油膩感,綠茶有種茉莉花香,非常解渴😙

📍九份飽 𝐉𝐢𝐮 𝐅𝐞𝐧 𝐅𝐮𝐥𝐥
九龍灣牛頭角道𝟳𝟳號淘大商場一期地下𝗚𝟭𝟰𝟮號舖
𝗦𝗵𝗼𝗽 𝗚𝟭𝟰𝟮, 𝗚/𝗙, 𝗣𝗵𝗮𝘀𝗲 𝟭, 𝗔𝗺𝗼𝘆 𝗣𝗹𝗮𝘇𝗮, 𝟳𝟳 𝗡𝗴𝗮𝘂 𝗧𝗮𝘂 𝗞𝗼𝗸 𝗥𝗼𝗮𝗱, 𝗞𝗼𝘄𝗹𝗼𝗼𝗻 𝗕𝗮𝘆
2021-08-12 116 浏览
想找性價比高的台式小店 除了阿元來了外 九份飽也是不錯的選擇 店內的面積不大 人流卻很多 看見門外經常大排長龍 店內燈光幽暗 天花高掛一盞盞橙紅燈籠 彷彿帶你踏進熱鬧神秘的九份老街一樣🏮.鹽酥雞是這裡的人氣小食之選 雞肉醃得入味而且外皮炸得酥脆 灑上椒鹽更添風味🍗另外排骨麵也很推介 湯底鮮甜濃郁 刀削麵厚薄均勻 排骨口感鬆化.想念台灣的話 不妨來九份飽品嚐各款特色小食 相信在這裡也能暫時一解對台灣的思鄉之愁💆🏻‍♀️.
2021-08-09 358 浏览
兩個人叫咗一個麵、五個小食,兩杯奶茶👉🏼紅燒牛腩刀削麵 $59湯唔油,不過唔夠濃&唔夠藥材味牛腩可以接受但要讚下個麵條:從來冇識過咁滑咁彈牙嘅刀削麵!真係好正!👉🏼蚵仔煎 $45蠔仔鮮甜大大粒,醬汁整得幾好食,但漿粉可以少d 👉🏼炸甜不辣 $35一嚟到呆咗,因為勁大籃!有圓條狀、扁身兩隻款,個人對甜不辣有種執着🥰鍾意食扁身! 好好味呀~ 香脆有椒鹽味,但最後食唔曬要打包👉🏼鹽酥雞 $38又係一嚟到呆咗,好大籃🤣! 即炸,好香脆 ,最後都係食唔曬要打包👉🏼玉米起司蛋餅 $32蛋餅唔厚又唔會一夾就散,芝士唔錯,煎得幾香脆,下次會試埋個海苔肉鬆蛋餅👉🏼台灣香腸 $35連埋蒜片食好夾,不過有d乾,可以再juicy d 👉🏼珍珠奶茶&仙草奶茶 🧋3分糖都幾甜下🤣總括味道: 8/10性價比: 9/10 食到真係九分飽,仲打包埋,好食又好抵食
兩個人叫咗一個麵、五個小食,兩杯奶茶
👉🏼紅燒牛腩刀削麵 $59
湯唔油,不過唔夠濃&唔夠藥材味
牛腩可以接受
但要讚下個麵條:從來冇識過咁滑咁彈牙嘅刀削麵!真係好正!
紅燒牛腩刀削麵

👉🏼蚵仔煎 $45
蠔仔鮮甜大大粒,醬汁整得幾好食,但漿粉可以少d
蚵仔煎

👉🏼炸甜不辣 $35
炸甜不辣

👉🏼鹽酥雞 $38

👉🏼玉米起司蛋餅 $32
玉米起司蛋餅

👉🏼台灣香腸 $35
連埋蒜片食好夾,不過有d乾,可以再juicy d

👉🏼珍珠奶茶&仙草奶茶 🧋3分糖都幾甜下🤣
總括
味道: 8/10
性價比: 9/10
食到真係九分飽,仲打包埋,好食又好抵食
紅燒牛腩刀削麵
炸甜不辣
鹽酥雞
有人話淘大開左間幾抵食嘅台菜,就放工過黎陪佢試下喇。時間未到7點,門外已有超過十人排隊。排隊等候中,可以順便揀定食咩好!排隊時間大概20-25分鐘左右啦,終於坐到入黎喇!店舖紅磚牆、排滿紅燈,彷照台灣九份,的確真係多番幾份台灣味,幾有心思。除左蛋餅需時,其他台灣小食都好快就黎齊喇!懷舊魯肉飯(小)$32 口味係最簡單正宗台灣古早味道,魯肉口感肥瘦比例適中,豬皮部分夠軟Q!刈包 $30 軟熟嘅包夾住一大塊腩肉,有花生粗粒同花生醬增層次同口感,惟芫茜味道太突出,但只是本人不愛食芫茜。炸甜不辣 $35份量好多,食極都仲有好開心。口感煙韌,炸得通透,必食推介!飲品全部有甜度選擇$20茉香奶茶 飲到茉莉香需且夠順滑。魯肉飯+$10就有鳳梨綠茶 鳳梨味道天然,茶香突出,選左5分甜剛好!滷味拼盤 $35傅统台灣口味帶甜嘅滷味,仲淋上甜甜醬油膏,非常入味。海苔起司肉鬆蛋餅 $37餡料勁豐富,爆多甜甜肉鬆,同咸起司好夾,入面亦有加入美乃滋,正!

排隊等候中,可以順便揀定食咩好!

除左蛋餅需時,其他台灣小食都好快就黎齊喇!

懷舊魯肉飯(小)

刈包 $30

炸甜不辣 $35
份量好多,食極都仲有好開心。口感煙韌,炸得通透,必食推介!

飲品全部有甜度選擇
$20茉香奶茶 飲到茉莉香需且夠順滑。
魯肉飯+$10就有鳳梨綠茶
鳳梨味道天然,茶香突出,選左5分甜剛好!

滷味拼盤 $35
傅统台灣口味帶甜嘅滷味,仲淋上甜甜醬油膏,非常入味。

海苔起司肉鬆蛋餅 $37

• 炸甜不辣
2021-08-06 106 浏览
今日專登搭車去九龍灣搵嘢食 之前見到呢間九份飽台灣野已經好想試 不過條隊實在太長所以放棄咗今日特登六點左右就去到 等咗大概10分鐘就有得位啦 排隊期間店員派咗把扇 等我哋等得舒服啲~主菜方面 朋友叫咗招牌牛肉麵 我叫咗蚵仔煎再加多個炸雞扒麵估唔到個面嘅份量都好大 好多肉 食完碗麵已經飽飽地 蚵仔煎有少少油膩 可能食完個面同埋大大塊炸雞扒 已經太飽有少少食唔落最後傾吓計坐多陣 叫多咗杯抹香綠茶 同埋叫咗招牌甜品芋圓~ 好滿足的一餐店內嘅環境好有台灣feel 影相打卡一流

主菜方面 朋友叫咗招牌牛肉麵 我叫咗蚵仔煎再加多個炸雞扒麵

店內嘅環境好有台灣feel 影相打卡一流

2021-08-05 88 浏览
今晚經過淘大,因為太耐冇去過,原來開咗間台灣餐廳,而家冇旅行去,想懷念吓台灣嘅味道,所以就入去試吓。入面裝修都幾古色古香,有好多燈籠掛起,好有去咗台灣嘅feel。睇睇餐牌,d野食都幾抵食,我地就叫咗幾款試吓。香酥排骨麵,豬排炸得好香脆,有鹽酥嘅味道,而d麵係油麵,個湯底都幾好味。香酥雞排魯肉飯,雞排炸得好鬆脆,而魯肉飯d魯肉唔算太肥,d肉鹵得好入味。鹽酥雞,炸到個皮好香口,鹽酥味道好特出,而且份量都幾多,好抵食。蚵仔煎,呢間d蚵仔煎幾特別,有埋生菜一齊煎,而且蚵仔都幾大隻好肥美,個粉醬都好煙韌。胚芽奶茶,好多胚芽喺面,而奶茶味都幾濃郁。九份芋圓,都幾多料,有豆腐花,仙草,珍珠,紅豆,芋圓,個糖水唔太甜,好啱我嘅胃口。

胚芽奶茶,好多胚芽喺面,而奶茶味都幾濃郁。

2021-08-03 261 浏览
搬咗過嚟九龍灣之後間唔中都搵啲未食過嘅餐廳見到呢間感覺好九份嘅就俾佢引咗入嚟餐廳嘅天花掛滿紅燈籠,仲有仿老街嘅佈置,感覺真係好九份▫️台灣擔仔麵 $42麵底係油麵,仲可以揀刀削麵或者係米粉,配料有雪菜滷肉粒芽菜,餸就有貢丸蝦仁同滷蛋。▫️肉鬆起司蛋餅 $35煙煙韌韌,感覺似台灣食嘅蛋餅,咸香嘅肉鬆同芝士夾埋超match▫️台灣香腸 $35每次行夜市都會買嘅小食,加埋生蒜食係最好嘅配搭▫️鹽酥雞$38脆卜卜又Juicy,炸漿唔會太厚,調味粉嘅份量啱啱好無太高咸。▫️冬瓜檸檬:消暑解渴又醒胃▫️伯爵紅茶:去油解膩又涼浸浸甜度有五個選擇,仲有唔同嘅配料可以加,啱晒貪心嘅朋友
搬咗過嚟九龍灣之後間唔中都搵啲未食過嘅餐廳
見到呢間感覺好九份嘅就俾佢引咗入嚟

餐廳嘅天花掛滿紅燈籠,仲有仿老街嘅佈置,感覺真係好九份

▫️台灣擔仔麵 $42
台灣擔仔麵

▫️肉鬆起司蛋餅 $35
肉鬆起司蛋餅

▫️台灣香腸 $35
台灣香腸

每次行夜市都會買嘅小食,加埋生蒜食係最好嘅配搭

▫️鹽酥雞$38

▫️冬瓜檸檬:消暑解渴又醒胃
▫️伯爵紅茶:去油解膩又涼浸浸

甜度有五個選擇,仲有唔同嘅配料可以加,啱晒貪心嘅朋友
台灣擔仔麵
肉鬆起司蛋餅
2021-08-02 98 浏览
超愛台灣菜,因為疫情都好久沒有去台灣旅遊了,來這裡可以一解相思,今日要了一個奶蓋綠茶,非常推薦,奶蓋很厚,茶底清新,豬排不如雞排滑嫩,魷魚酥推薦!環境也非常道地!滷肉不肥不瘦正正好好!和x元都是我最愛的台灣菜
2021-08-01 77 浏览
餐廳裝修好有舊式台灣九份的感覺,由餐桌、水吧到橙紅燈籠都似,影相仲超靚📸是日餐單如下💁🏻‍♀️紅燒牛腩刀削麵$59牛腩麵個湯有少少藥膳味,唔會太濃,牛腩好大舊😍 $59的話真係超抵海苔肉鬆起司蛋餅$37足料,每次去台灣旅行成日食,好想去旅行呀🤣鹽酥雞$38好大份,我果碟仲係新鮮即炸,好熱😍😍😍推薦滷水拼盤$35唔算好咸,有豆腐、雞蛋、豬耳、雞翼同牛肚冬瓜排骨蛤蜊湯$30 因為夏天要消暑的關係,我叫咗個冬瓜湯俾自己🤣冬瓜茶 餐+$20茉莉綠茶 餐+$10唔好以為台灣小食會細細碟,但佢地份量都好足,以上我地兩個人食到勁飽😂因為我唔會食咁多碳水,我老闆話佢下次會再黎試香酥雞排魯肉飯,見好多人叫😍

是日餐單如下💁🏻‍♀️
紅燒牛腩刀削麵$59

海苔肉鬆起司蛋餅$37
足料,每次去台灣旅行成日食,好想去旅行呀🤣

鹽酥雞$38
好大份,我果碟仲係新鮮即炸,好熱😍😍😍推薦

滷水拼盤$35
唔算好咸,有豆腐、雞蛋、豬耳、雞翼同牛肚

冬瓜排骨蛤蜊湯$30
因為夏天要消暑的關係,我叫咗個冬瓜湯俾自己🤣

冬瓜茶 餐+$20
茉莉綠茶 餐+$10

• 鹽酥雞
  • 紅燒牛肉麵
2021-07-31 94 浏览
之前已經食過一次,覺得佢好好味,所以今次再嚟試吓其他款式😛😛😛😛炸排骨湯麵,排骨湯麵嘅湯好香嘅豬骨味,食得出係冇味精,滷蛋都滷得好入味🥰🥰🥰而且佢嘅排骨炸到一啲都唔老,食落口仲勁脆勁熱😚😚😚超級有驚喜炸香芋丸,出邊嘅皮勁脆,皮唔厚😛😛入邊包住超多芋泥,食到中間仲有少少鹹蛋黃夾住,超好食🤪🤪🤪又唔會太甜百香果紅茶,好香嘅百香果味,而且紅茶飲落去一啲都唔澀,成杯茶都勁香勁清新😙😙😙

2021-07-30 86 浏览
足足2年冇去過旅行😩雖然有staycation 止下癮 但次次都係buffet好悶🥲所以決定好似旅遊節目咁搵一啲香港餐廳,但感覺似去左旅行既😏第一站~台灣😍做足功課網上見到好多人都話呢間九份飽裝修好特別之餘,味道都好台灣😋所以特登走去食下🤩7點3去到已經好多人係門口排緊隊,望入去地方唔細但枱都好多,而且真係好full😱職員好醒目,會事先俾定紙仔你填,加快用餐時間,好彩既係等左4個字左右就有位👍🏻比想像中快好多🤭呢度裝修真係好特別,有舊台灣既感覺,仲要播住台灣歌手既歌坐低食野真係一度以為自己係台灣小店食野🤩呢張就係點菜紙,我想講雖然張紙唔大張,但上面既選擇真係好多,重點係見到啲字我已經樣樣都好想食🥲最後左諗右諗嗌多幾款黎食🤤紅燒牛腩麵-份量算多,而且牛腩炆得好淋好入味🤤再加埋特有既酸菜,勁開胃👍🏻冬瓜排骨蛤蜊湯-最近天氣太熱,所以一見到有冬瓜湯即嗌黎消下暑🤣湯底鮮甜完全冇味精既味道,飲完個人好爽快😚😚香酥雞扒魯肉飯-去台灣點可以唔食魯肉飯😏雞扒炸粉少唔會成口粉,而且啲肉仲好juicy,魯肉咸甜適中,就咁食絕對可以食2碗飯丫🤣鹽酥雞-係夜市既味道🥲係回憶丫,想當年一去夜市就會食唔停,外酥內
所以決定好似旅遊節目咁搵一啲香港餐廳,但感覺似去左旅行既😏
第一站~台灣😍
呢度裝修真係好特別,有舊台灣既感覺,仲要播住台灣歌手既歌
坐低食野真係一度以為自己係台灣小店食野🤩

香酥雞扒魯肉飯-去台灣點可以唔食魯肉飯😏

鹽酥雞-係夜市既味道🥲係回憶丫,想當年一去夜市就會食唔停,外酥內嫩,又冇油益味👍🏻正丫

起司蛋餅-蛋餅絕對係我去台灣早餐必食既野黎😚佢呢度芝士唔會好漏,蛋汁同粉既比例調教得好好👍🏻點埋辣椒醬冇得輸丫🤣

台灣香腸-初初以為會一條條燒完咁上碟,但原來會好貼心咁切片👍🏻香腸煎得好香,但唔會好油,甜甜地好好味😋😋

總括:呢間九份飽我個人係超級推薦,除左環境味道令你置身台灣之外,佢既價錢同份量都好台灣😍我地咁樣再嗌多2杯野凍飲埋單都只係$24x,平到喊🥲