2021-08-22
經過其實就聞到好香椒鹽味,雖然睇過menu好似冇椒鹽食品 XD~環境超靚,佢牆上面有d台灣手信,名景點,夜市小食名,仲要七彩繽紛,個style有d似係彌敦道果種招牌感覺,霓虹燈都用埋一個人食lunch食唔得多,只係叫左3樣野肉鬆蛋餅,d醬好咸,肉鬆本身係重味食品,加醬有d多左,佢碟邊仲有醬可以點,味道似牛扒燒汁偏咸,餅皮唔係手抓餅果種,反而似pizza薄批果種珍珠奶茶,正常味,d珍珠有煮過糖,夠QQ,但係叫左3分糖少冰,出黎都係全糖果隻甜,換左第2杯都係咁就放棄啦鹽酥雞,3樣之中最有台式口味,而且38蚊一大碟,約10件雞塊,非常抵食魯肉飯,唔係自己點,係隔離枱上錯野又唔食得肉,所以比埋我,都係偏咸,1/3係肥膏,都係試左2啖就停手本身以為係一間台式餐廳,但係唔知道係咪餐廳想迎合香港人口味而改變調味比例,食落似港式茶記多過台式口味
一個人食lunch食唔得多,只係叫左3樣野