2018-10-13 18 浏览
之前都嚟過食㗎啦,今次喺MegaBox行完街,帶埋其他朋友一齊再嚟食呢間壽司店!一如既往,分量都係非常大,簡直係大滿足。佢比平時其他迴轉壽司店嘅壽司起碼大20%今次佢哋多咗個新嘢玩,除咗好似以前咁重火車將壽司送到你枱。佢唔會點三碟壽司就會有一次抽獎,抽中左會有壽司送㗎 !我同朋友好好彩抽中左一件手卷除咗壽司同刺身,九井壽司嘅炸物都非常好食!我哋叫咗炸雞炸魷魚等等。全部都好鬆脆而且唔油膩我哋四個人食咗六百幾蚊,價錢合理,而且我哋全部都非常滿意

除咗壽司刺身,九井壽司嘅炸物都非常好食!我哋叫咗炸雞炸魷魚等等。全部都好鬆脆而且唔油膩

我哋四個人食咗六百幾蚊,價錢合理,而且我哋全部都非常滿意
2018-10-11 20 浏览
慧食妹呢排口痕!好想食下壽司🍣醒起早排食過既九井壽司🍣,緊係拉埋男朋友仔一齊食啦😆😆我同男友點左好多壽司,計埋上次黎食果次我諗我地兩個已經食勻佢d壽司🍣喇😆😆最推介既係左口魚壽司入口即融 食落有魚既油香味!亦係我對九井念念不忘的原因!第二推介係南瓜餅如果你中意食南瓜🎃一定要試呢個!落足料 非常豐富!第三推介係日本甜甜栗子🌰冇諗過入口好似日本既甜薯咁真係好香甜!!🤤🤤🤤🤤極度推介!
慧食妹呢排口痕!好想食下壽司🍣
醒起早排食過既九井壽司🍣,緊係拉埋男朋友仔一齊食啦😆😆

我同男友點左好多壽司,計埋上次黎食果次
我諗我地兩個已經食勻佢d壽司🍣喇😆😆

最推介既係左口魚壽司
入口即融 食落有魚既油香味!
亦係我對九井念念不忘的原因!

第二推介係南瓜餅
如果你中意食南瓜🎃一定要試呢個!
落足料 非常豐富!

第三推介係日本甜甜栗子🌰
冇諗過入口好似日本既甜薯咁
真係好香甜!!🤤🤤🤤🤤極度推介!
2018-10-10 26 浏览
之前試過係元氣食新幹線既壽司覺得幾得意,呢次係九井壽司都玩到🤣🤣🤣行開mega box ikea,俾我無意中發現九井壽司有新幹線壽司,甘岩想食魚生就岩曬啦!首先有部ipad機簡想食d咩,每次最多order 4樣!每order 4樣就可以有1次抽獎(我未抽中過,唔個有咩獎賞😂😂😂)之後野食就會上左架新幹線送到你個位!只要拎走碟食物,新幹線就會駛走架啦!真係又可以食又可以玩!食物都算高質,全部都好肥美!特別係三文魚腩,太正了!

食物都算高質,全部都好肥美!特別係三文魚腩,太正了!
2018-10-10 15 浏览
非常推介九龍灣megabox 呢一間以日本新幹線鐵路為主題嘅日式餐廳, 餐廳以兒童同埋鐵路作為主題, 裝修方面非常啱一家大細一齊嚟今次 叫咗一個極上海膽丼同埋一堆特色火焰壽司, 壽司選擇非常多有火焰三文魚腩,火焰芝士熟蝦等等, 尤其喜歡火焰芝士蟹棒壽司, 三文魚腩嘅魚游完全被火焰釋放咗出嚟, 食到好似把口浪過油咁樣個極上海鮮丼都係一個賣點, 麻雀雖小五臟俱全, 主打有海膽, 蝦, 油甘魚等等, 油甘魚同三文魚都非常厚切, 魚同海膽嘅質素都非常好最後想講吖餐廳一啲特別嘅小心思, 客人嘅食物會由餐廳一個迴轉新幹線系統送到, 叮噹叮噹會提醒你拎野食,好過癮😍另外每次落單嘅時候, 餐廳都會隨機安排抽獎, 今次落咗兩次單, 就抽中咗一個蟹棒手捲, 錦上添花最後都想讚下店員嘅細心照顧, 餐廳既上菜速度亦都好快😍

今次 叫咗一個極上海膽丼同埋一堆特色火焰壽司壽司選擇非常多有火焰三文魚腩,火焰芝士熟蝦等等, 尤其喜歡火焰芝士蟹棒壽司, 三文魚腩嘅魚游完全被火焰釋放咗出嚟, 食到好似把口浪過油咁樣

最後都想讚下店員嘅細心照顧, 餐廳既上菜速度亦都好快😍
2018-10-10 22 浏览
轉呀轉@九井壽司 九龍灣宏照道38號Megabox9樓25號舖 又來呢間親子餐廳,迴轉壽司餐廳,有刺生壽司燒物等。同朋友提過送餐時會用了玩具車,童心未泯的友人一直想來,今次就帶佢來見譜下。燒芝士餃子雞翼,對芝士迷到瘋狂,拉絲多治療。塞得滿滿又起了購,每口都是肉多過癮。不過無乜芝士,加返件炸芝士春卷補數,香脆可口炸雞都好好味 燒鯖魚魚油豐富,燒一燒迫出油,魚油令魚皮香胞,雖然不是什麼貴價魚,我卻很喜歡吃哦!去到日式食店一定會叫!好似少了蔬菜纖維,$20 沙律一份呀。再加燒雞泡魚肉乾,甜甜的好好味,開胃小食哦!星期三去完Aeon 掃貨都會在mega 食飽飽先走,下次超市上倉又可以再來。
轉呀轉@九井壽司

九龍灣宏照道38號Megabox9樓25號舖

炸雞都好好味

好似少了蔬菜纖維,$20 沙律一份呀。

再加燒雞泡魚肉乾,甜甜的好好味,開胃小食哦!

2018-10-10 213 浏览
有一段時間沒來megabox,發現有間新進駐的迴轉壽司店,剛看完戲正好可以醫醫肚。餐廳以日本新幹線為主題,裝潢設計成列車般,好有特色。環境光猛整潔,闊落的沙發卡位不少,坐得很舒適。每枱設有平板電腦以供點餐,方便又環保,每次落單後更獲抽獎機會,中獎可獲贈指定壽司一客,好有心思。所有壽司均是即叫即製,落單後由趣緻的列車經輸送帶自動送到座位,非常有趣,而且效率甚高,不需等好久。壽司賣相頗佳,絕不馬虎,件件都好新鮮,又比想像中大件,質素令人滿意,甚至比連鎖壽司店的更佳。三文魚壽司色澤靚又夠肥美,脂肪均勻,魚生片仲好長。三文魚腩壽司更不用多說,魚生好厚切,肉質更是嫩滑,充滿啖啖魚油,非常美味。火炙三文魚腩燒過後仍能保持肉質嫩滑,滿滿的魚油加上沙律醬更添美味。三文魚加州卷也有水準,嫩滑的長長三文魚片配上玉子和青瓜等餡料令口感好豐富,滋味非常。軟殼蟹手卷甚出色,軟殼蟹好大件又啖啖肉,蟹膏爆滿,而且炸得十分香脆,美味無窮。午餐時段有多款經濟實惠的定食,這個三文魚海膽丼定食可謂物超所值,附有沙律和麵豉湯,丼飯比想像中大碗,海膽份量十足,而且相當新鮮又creamy,又有海水味,好高質,每一啖都好滿足!三文

三文魚壽司色澤靚又夠肥美,脂肪均勻,魚生片仲好長。

午餐時段有多款經濟實惠的定食,這個三文魚海膽丼定食可謂物超所值,附有沙律和麵豉湯,丼飯比想像中大碗,海膽份量十足,而且相當新鮮又creamy,又有海水味,好高質,每一啖都好滿足!三文魚更比壽司的肥美厚切,超正!

燒芝士餃子雞翼熱騰騰,燒得恰到好處,油潤不乾,調味出色,外皮微脆,餡料飽滿,雞肉嫩滑入味,滲出香濃芝士味,相當棒。

芝士春卷炸得香炸,夠乾身,不會好油膩,內裡充斥大量半溶芝士,好有口感。

想不到幾乎絕跡的小時候最愛飲品都有,Qoo青提子汁味道不變,啖啖清甜提子味,仍舊美味,每一口都是童年回憶。

2018-10-09 16 浏览
每次嚟到megabox開餐,第一時間都總會諗起九井壽司。鍾情於佢光猛嘅環境同埋高質嘅食物,所以今日又嚟食過喇列車到喇.......點咗每次都必食嘅蟹子沙律,都係咁大兜丫,質素keep到喎另外仲叫咗玉子壽司,蟹棒壽司,同埋三文魚壽司。玉子同埋蟹棒大大件,好滿足喔三文魚就夠新鮮!鰻魚手卷成舊鰻魚都冇骨 火焰三文魚壽司燒得好香丫, 三文魚油脂好似喺個口度溶緊咁喔芝士魚餅 魚餅好彈牙,配埋流心芝士口感非常豐富! 燒芝士餃子雞翼 脹卜卜嘅雞翼一啖咬落去好juicy!濃濃嘅芝士帶有少少泡菜,感覺好新鮮,泡菜只係微辣,唔食辣嘅我都接受到燒日本蕃薯 一串有四粒,分量都唔少...番薯外脆內軟 ,仲好甜喎 燒雞骨腸 外皮燒得好脆口, 內裏肉質幼嫩。燒雞軟骨 熱辣辣脆卜卜,加埋檸檬汁,無敵呀!!好驚喜呀!!!我哋落單點咗四碟之後,個畫面突然間話係有bonus!!我哋抽中咗獎丫!!免費送一碟蟹柳手卷呢個就係送嘅蟹柳手卷喇,多謝曬呢道既服務同埋食物質素都keep到喔,下次會繼續幫襯呢

列車到喇.......
點咗每次都必食嘅蟹子沙律,都係咁大兜丫,質素keep到喎

三文魚就夠新鮮!

鰻魚手卷
成舊鰻魚都冇骨

火焰三文魚壽司
燒得好香丫, 三文魚油脂好似喺個口度溶緊咁喔

芝士魚餅
魚餅好彈牙,配埋流心芝士口感非常豐富!

燒芝士餃子雞翼

燒日本蕃薯
一串有四粒,分量都唔少...
番薯外脆內軟 ,仲好甜喎

燒雞骨腸
外皮燒得好脆口, 內裏肉質幼嫩。

燒雞軟骨
熱辣辣脆卜卜,加埋檸檬汁,無敵呀!!

免費送一碟蟹柳手卷

呢個就係送嘅蟹柳手卷喇,多謝曬

呢道既服務同埋食物質素都keep到喔,下次會繼續幫襯呢
  • 燒芝士餃子雞翼
2018-10-09 121 浏览
之前帶小朋友去megabox 行街嘅時候見到呢間壽司店裝修幾得意,所以約左朋友今日黎試下~雖然喺回轉壽司,但全部都喺卡位,坐得幾舒服。點餐跟上潮流,用平板落單之餘仲有高速火車送餐認真貼心。Menu有兒童餐真係好特別呀,配合番megabox 9樓兒童主題嘅樓層。一家大細都啱食~門口仲有好多氣球,好吸引小朋友。Menu選擇都唔少,我嘅至愛樣樣都有齊。見到迷你刺身丼飯好似幾吸引,我地叫左帆立貝海膽子同埋三文魚子海膽丼~ 全部都喺貴價食材,但價值親民。每次四碟就可以抽獎但今次抽唔中哈哈~下次再玩。丼飯入面嘅飯份量唔多,但刺身就好夠份量! 三文魚子大大粒,卜卜脆又唔腥。帆立貝夠鮮甜。海膽喺大大片,好厚身~ 呢2個丼飯都係極力推介。見佢啲刺身幾好,另叫左三文魚同三文魚腩刺身。三文魚腩賣相好靚,好厚身,好肥美! 無論口感同味道都好高分。最後再叫多個帆立貝刺身埋尾,2個女仔食到飽唔駛$300 , CP值唔錯,抵食~

三文魚籽海膽迷你丼

三文魚腩刺身

帆立貝刺身

三文魚籽海膽迷你丼
三文魚腩刺身
帆立貝刺身
在MegaBox和老公行書局,突然好想食壽司,剛好九井在書局旁邊,十分就腳!而且見到它裝潢整潔,燈光光猛,不自覺地入去坐下看看有什麼好吃的!坐下才發現,壽司店是自助點餐的,然後食物就會由一架新幹線車卡送到我們座位身旁,十分有趣!😊這個設計像日本的自助點餐壽司,它的送食物速度很快,我們剛點餐,轉過頭數分鐘食物就送上了!😄不用餓著等!而且食物能保持新鮮,不像迥轉壽司像放了很久似的感覺👏🏻店中有茶包,沖茶是自助式的,每個位旁邊也有熱水供應,很貼心!一般吃壽司應有的配料都有。好!開始食壽司了😍!壽司的飯醋的味調得很好。有驚喜的是,三文魚很厚肉和新鮮😋 蟹棒很鮮甜😋帆立貝很甘香和厚肉😋還有龍蝦沙律軍艦十分足料,有一半也是龍蝦沙律😋另外我們還點了一些小食,食物質素以這價錢來說也很高!螺肉大大粒😋芝士雞翼熱辣辣,燒得很香😋鯖魚甘香,很大條和肥美😋炸魷魚蘇又脆卜卜又大條,味道很好😋很開心的是,每叫四碟食物有一次抽獎,我們抽中了蟹柳手卷☺️有免費手卷本身已經開心,而且味道還不錯,真心欣賞這間壽司店!大家見到我們叫了很少刺身,其實是因為本人老公「唔熟唔食」!🙈 但本人超愛刺身!下次決定再約朋友來食它的刺身壽
在MegaBox和老公行書局,
突然好想食壽司
剛好九井在書局旁邊,十分就腳!
而且見到它裝潢整潔,燈光光猛,
不自覺地入去坐下看看有什麼好吃的!

坐下才發現,壽司店是自助點餐的,

好!開始食壽司了😍!

壽司的飯醋的味調得很好。
有驚喜的是,三文魚很厚肉和新鮮😋
蟹棒很鮮甜😋
帆立貝很甘香和厚肉😋
還有龍蝦沙律軍艦十分足料,有一半也是龍蝦沙律😋

另外我們還點了一些小食,食物質素以這價錢來說也很高!
螺肉大大粒😋
芝士雞翼熱辣辣,燒得很香😋
鯖魚甘香,很大條和肥美😋
炸魷魚蘇又脆卜卜又大條,味道很好😋

很開心的是,每叫四碟食物有一次抽獎,

大家見到我們叫了很少刺身,其實是因為本人老公「唔熟唔食」!🙈 但本人超愛刺身!下次決定再約朋友來食它的刺身壽司!😍
2018-10-09 37 浏览
偶爾都會去下MegaBox嘅2樓同黃藍家居店行下,今晚又去咗行豬豬島,好日唔行書局今日唔知戚起邊條筋想睇旅遊書,醒起Megabox有大眾書局⋯行行下發現有間新幹線壽司店喎,這層除了有間書店,其餘主要係小朋友嘅店,我平時真係唔會經依層⋯店面顏色以藍白為主調,似足日本出版的新幹線紀念品顏色。店子簡潔光猛井然有序。FREE !!!!下午6點後限量供應的極上迷你丼 , 入去時仲諗住整番碗,但玩個TAB玩玩下就完全唔記得咗依碗迷你丼有面牆座位同埋四人卡座單行座位每個位也有獨立電子menu四人卡座就有一部電子menu,所有menu係固定位置,四人的話,就要由坐近軌道一旁的人負責了。Menu有三種語言:中文、英文及日本語,如果想更似置身日本,建議轉成日本語啦!電子Menu種類分為:1.人氣推介2.寿司/火灸寿司/黑松露寿司3.刺身/刺身丼4.軍艦/特式5.卷物/手卷6.前菜/湯品/烏冬7.炸物/燒物8.定食(但唔知係咪晚市無定食所以這頁無反應呢?)9.甜品/飲品/兒童餐食物送到前螢光幕會有提示訊息,新幹線列車出發時同時響奏音樂,音樂正正是平時在日本乘搭新幹線常常聽到的音樂,好有親切感。偶爾也會聽到廣

FREE !!!!

有面牆座位同埋四人卡座

4.軍艦/特式
5.卷物/手卷
6.前菜/湯品/烏冬
7.炸物/燒物
8.定食(但唔知係咪晚市無定食所以這頁無反應呢?)
9.甜品/飲品/兒童餐

牡丹蝦刺身 + 松葉蟹鉗刺身

偶爾也會聽到廣播一把女聲說日文語呢!

不過列車送上食物後,原來找不到button回送列車,列車自動回送,但我在想⋯若果我一直唔取食物,列車會一直停泊在我處嗎?  細問下... 原來係有自動感應的

湯+沙律+前菜
FIRST ROUND先叫個湯、沙律和前菜開下胃
有沙律菜食下感覺都清新尐呢

鮮帶子海膽迷你丼 $78
海膽同帶子都係我喜愛的食材, 見係迷你丼.... 所以在MENU一見就立即ORDER , FRESH !!!!!
 海膽唔會有苦味
牡丹蝦刺身 + 松葉蟹鉗刺身

叫了兩隻牡丹蝦刺身 (每隻$35) 同一客松葉蟹鉗刺身 ($68)
牡丹蝦鮮甜大隻

環境比笑哈哈舒服 , 食物款式好似多尐尐 , 依間迴轉壽司店幾啱我
2018-09-10
2018-10-07 27 浏览
好耐都冇食迴轉壽司,上星期去咗megabox行街,見到有一間叫“九井壽司”嘅迴轉壽司新開無耐,所以 試下,嚴格嚟講佢唔算係迴轉壽司,雖然佢有輸送帶,但係佢嘅壽司係即叫即整,唔係整定啲壽司喺個迴旋帶度係咁轉,敢樣可以保持壽司嘅新鮮。餐廳係用電腦屏幕柯打食品,食物既種類同一般既壽司店差不多,壽司、手卷、刺身、小食等等,佢地仲有刺身丼同烏冬,選擇齊存。落柯打之後大概幾分鐘之後就送到,佢哋會用一個好似子彈火車既盆由輸送帶直接送到你枱前,感覺新鮮有趣。而每柯打四樣食品就會有一個抽獎機會,贏左有壽司送,好可惜我地抽左三次都落空。我地點左十幾款不同既壽司食品,當中火炙三文魚同埋左口魚邊壽司最好味,魚肉新鮮彈牙,質素唔錯。小食海苔魷魚天婦羅係另一推介,份量夠多,即點即炸,外面香脆,裡面彈牙,魷魚口感豐富,抵食之選。另外燒物有燒青魚,整條半邊青魚,大大條,加上青檸汁,皮脆而肉質嫩滑,必點燒物。整體餐廳位置坐得舒服,食物質素唔錯,行完mega box食飯既好選擇。

2018-10-04 28 浏览
十一黃金 megabox 超多人,搵間舖頭食野都要等好耐。見到呢間好似開左無幾耐,幾特別。以日本新幹線為主題既壽司舖!🚉 見佢可以禁飛攞位,d人食籌司又唔會坐得太耐。所以決定行住商埸等食喇!入到去安排左坐卡位,都幾闊落!有個ipad俾你睇住圖片落單,夠哂清晰😎每次點夠4樣,就會有個抽獎game玩。只要係贏左就有獎品。又幾過癮喎!點知咁好彩又贏左,送左件蟹柳手卷俾我。每次點完餐,好快就會有架新幹線列車 好高速咁送過黎你面前。令到我每次都好期待佢送過黎。😂壽司都好多選擇,大部份既都有提供。質素亦唔錯。刺身都好大塊,好夠新鮮。*三文魚同油甘魚壽司*試左三文魚腩,仲肥美鮮甜!正。火炙三文魚同火炙比目魚都好味,即叫既燒,所以仲好暖笠笠。魚油逼哂出黎!😋芥茉八爪魚 同蟹籽 壽司 放到很滿的!😍除左壽司刺身卷物外,仲叫左燒物食。芝士魚餅 🧀中間有層溶左既芝士,食落好香芝士味。又幾好味喎!😁餐廳仲好細心,提供左d玩具同書 借俾d細路仔玩。岩哂一家大細黎食黎玩。😉
十一黃金 megabox 超多人,搵間舖頭食野都要等好耐。

入到去安排左坐卡位,都幾闊落!
有個ipad俾你睇住圖片落單,夠哂清晰😎
每次點夠4樣,就會有個抽獎

game玩。只要係贏左就有獎品。又幾過癮喎!

點知咁好彩又贏左,送左件蟹柳手卷俾我。

壽司都好多選擇,大部份既都有提供。
質素亦唔錯。刺身都好大塊,好夠新鮮。

*三文魚同油甘魚壽司
*試左三文魚腩,仲肥美鮮甜!正。

芥茉八爪魚 同蟹籽 壽司 放到很滿的!😍

除左壽司刺身卷物外,仲叫左燒物食。
芝士魚餅 🧀

中間有層溶左既芝士,食落好香芝士味。又幾好味喎!😁

餐廳仲好細心,提供左d玩具同書 借俾d細路仔玩。
岩哂一家大細黎食黎玩。😉
2018-10-04 27 浏览
吾好以為九龍灣Mega box得宜家傢私食,其實真係多左好多野食!今日食呢間壽司,我俾舖頭裝修吸引左,原來係以日本列車為主嘅餐廳,好新鮮!我見有大優惠:20蚊一碗丼,就忍吾住叫黎試下,有驚喜!比我想像中大碗,而且仲好足料,有三文魚、海膽,20蚊可以食到甘多野,真係好抵食,簡直係物超所值!必食!我地仲叫左大碗丼,超多配料,好豐盛,都係128蚊,抵食過出面好多,而且海膽係鮮甜仲有三文魚腩刺身,係真心好爽,又有魚香,真心好食!壽司都好食,尤其係鰻魚壽司燒雞泡魚都好有水準,吾會太咸,仲有魚香,配埋沙律醬就一流!最後玩左小遊戲,贏左一個蟹聊手卷

仲有三文魚腩刺身,係真心好爽,又有魚香,真心好食!

壽司都好食,尤其係鰻魚壽司

燒雞泡魚都好有水準,吾會太咸,仲有魚香,配埋沙律醬就一流!

最後玩左小遊戲,贏左一個蟹聊手卷
  • 海膽三色迷你丼
2018-10-03 46 浏览
九井壽司,係mega box 黎講係一間好特色嘅餐廳,門面裝修成一架日本JR列車車廂咁,列車迷或小朋友見到都覺得興奮!而入面就係一邊坐列車嘅車卡位,一邊有列車將你係ipad 上order既壽司送俾你,實在係令到鐘意列車同新鮮感既人好興奮!我地一坐底先點左芥末八爪魚軍艦,火灸芝士蟹棒壽司,海膽壽司,炸雞,燒青魚等等,之後再點左燒芝士餃子雞翼,極上什錦魚生丼等等。好開心價錢上有好幾款都減價,好抵食,由其是魚生飯,好大一碗魚生又鮮又大份,炸物又脆唔厚粉,仲有平時係大型迴轉壽司店食既壽司都應有盡有!我仲好喜歡佢地有富士山黎既玻璃瓶汽水,好有日本風!不得不提既係一次過點四碟之後就會有得抽獎,我地大約點左四round 中左一次手卷,手氣唔錯!大力推介呢間又乾淨又好味既新奇壽司店。

我地一坐底先點左芥末八爪魚軍艦,火灸芝士蟹棒壽司,海膽壽司炸雞,燒青魚等等,之後再點左燒芝士餃子雞翼,極上什錦魚生丼等等。
大力推介呢間又乾淨又好味既新奇壽司店。
2018-10-03 23 浏览
夜晚8半到店,餓到死死下,好在上菜速度非常快,除炸物外,其他像壽司、刺身之類差不多即叫即到。最欣賞個金箔刺身丼,壽司飯甜甜的很開胃,除了海膽魚子仲有四、五種刺身,包括三文魚、帶子等,每樣有兩件,兩個女仔分住食啱啱好,又唔使選擇困難症,割切後超抵食。另外南瓜炸餅同海苔魷魚天婦羅也不錯,尤其南瓜餅,咬落口感似奶黃月餅。雞軟骨烤串不過不失。蟹棒炙燒芝士壽司造型fail,一夾差唔多就直接散開。點夠四件另外有個手卷送
夜晚8半到店,餓到死死下,好在上菜速度非常快,除炸物外,其他像壽司刺身之類差不多即叫即到。

2018-09-26