2020-11-26 313 浏览
適逢男友生日,就帶他食和牛燒肉,選擇呢間係因為除了燒肉,還有最近很興的和牛三文治、串燒、丼飯等,種類選擇比較多。我們點了幾款燒肉,有宮崎和牛肉眼(150g 大概有6塊)呢款最嫩最多油,喜歡油香的可以試試。另外牛小排就比較厚實,有些少筋。牛舌好味厚度足夠,有鹽同黑椒調味,爽口!至於餐牌沒有的韓式牛肋條就有驚喜,夠入味亦夠嫩滑,十分抵食。和牛三文治的口感也不錯,但就唔夠熱,沙律醬也有點突兀,但牛的口感不錯。串燒拼盤叫了雞的,本來為了雞皮而叫,但竟然沒有任何調味,很淡,同埋都係唔夠熱...鰻魚玉子燒也不錯,鰻魚份量較少,玉子燒夠嫩,但有少少甜味,我不太喜歡有甜味的玉子燒,所以就麻麻地。最後叫了日出富士丼,賣相一流但味道普通,都是不夠熱,調味也有點奇怪,下次應該會試牛舌丼,應該會精彩好多!
另外牛小排就比較厚實,有些少筋。
和牛肉眼

牛舌好味
厚度足夠,有鹽同黑椒調味,爽口!

鰻魚玉子燒

2020-11-25
庆祝纪念
生日
2020-11-26 176 浏览
今日相約朋友去看最近很的動漫電影,我已經有好一段時間沒與他見面啦,所以非常期待今天的相聚啊。我們看完電影已經七時多,肚子好餓,便走到附近的餐廳吃晚餐。 基本上大部分香港人都愛吃日本菜,我們也不例外,因此今晚當然又是吃日本料理啦。丸十集團已經去過幾次,質素都不錯,所以我們又選丸十旗下的餐廳。 海鮮刺身沙律 $88 新鮮的刺身和爽脆的蔬菜,就組成一道美味的沙律。刺身有三文魚、吞拿魚和蟹籽,又鮮又甜,滿足到想吃魚鮮的胃口。 日出富士丼 $188 非常特別的日出富士丼,很多客人都有吃啊。薄切西冷牛圍繞著整個柱飯,一邊淋上芥末,一邊淋上沙律醬,西冷牛味道超好,食得好開心。 雜錦天婦羅 $98 天婦羅的種類好豐富,有兩隻蝦子、南瓜、蕃薯和茄子,炸漿很酥脆,蝦子大隻又彈牙,南瓜和蕃薯都好甜,也好好吃。 丸十草莓芭菲 $78

丸十集團已經去過幾次
,質素都不錯,所以我們又選丸十旗下的餐廳。

海鮮刺身沙律 $88

日出富士丼 $188

非常特別的日出富士丼

雜錦天婦羅 $98

天婦羅的種類好豐富

丸十草莓芭菲 $78
2020-11-13
呢間🇯🇵丸十係😎旺角Moko,位置十分方便,我同朋友仔平日🕖七點幾去到人唔算太多。因為我哋想食🔥燒肉🍖所以就被安排咗坐入去餐廳入邊嘅燒肉卡位。我哋兩個人🤤,叫咗個細嘅🇯🇵和牛🐂拼盤。用牛🐂形木板上枱🤩幾靚,而且每款肉上面都有🗒牌仔寫清楚係咩部位嘅肉👍。呢個細嘅🏯和牛🥩拼盤每款肉有兩件(大嘅有四件),我哋覺得👍啱啱好,因為我哋仲想食😋吓其他嘢。呢度嘢食🍣款式十分多,除咗🔥烤肉🍖,仲有唔同嘅刺身、壽司🍣、熟食,好多元化!一盤🍴可以試到唔同🏯和牛🐂部位,而且可以好 chill 咁慢慢燒🔥!呢個辣吞拿魚🐟米餅幾特別,米餅🔥燒得乾身香脆👍,如果上邊嘅辣吞拿魚🐟再多啲就好啦😋!同埋食🤤起上嚟都有啲飽😂。壽司🍣用料🐟算新鮮👍,toro 🤤好肥美,海膽😋都幾鮮甜。明太子🥚玉子燒🔥入面明太子都算充足😍,不過有少少唔平均😂,蛋香亦滑👍,中上水準啦~總結來講,食物🍱質素算唔錯,重點🤩係有得燒烤🔥又有刺身🍣壽司又有😋熟食,款式多元化,一餐可以滿足😍晒咁多個願望😎。

我哋兩個人🤤,叫咗個細嘅🇯🇵和牛🐂拼盤。

呢度嘢食🍣款式十分多,除咗🔥烤肉🍖,仲有唔同嘅刺身壽司🍣、熟食,好多元化!

壽司🍣用料🐟算新鮮👍,toro 🤤好肥美,海膽😋都幾鮮甜。

2020-11-03
  • 自家製明太子玉子燒
  • 燒肉拼盤
2020-11-19 153 浏览
行過見到有lunch set試試-溫泉蛋牛肉丼前菜份量極小🙈不過個飯份量好大~牛肉質地都可以煮得剛好,撈埋蛋食都好美味~佢而家有個活動,就係like佢個 社交平台就會送一個小食佢個小食(雞軟骨)都幾好食~
行過見到有lunch set試試
-溫泉蛋牛肉丼
前菜份量極小🙈
不過個飯份量好大~
牛肉質地都可以
煮得剛好,撈埋蛋食都好美味~

佢而家有個活動,
就係like佢個 社交平台就會送一個小食
佢個小食(雞軟骨)都幾好食~
2020-11-19 175 浏览
係旺角東Moko 入面既日本餐廳,價錢mark up比較貴,不過食材都好高質同新鮮~坐得唔算舒服🦁✅ 鰻魚玉子燒 ($88)日本蛋好新鮮 又夠嫩滑 冇煮到全熟 仲有蛋汁!加埋鰻魚好夾!-🦁 ✅ 燒牛舌丼 ($118)牛舌份量都幾足 肉質唔錯 厚薄適中 個燒汁調得好惹味 撈埋飯食唔停!🦁➡️ 三文魚親子丼 ($108)三文魚同三文魚籽都新鮮 不過都睇得出份量偏少 三文魚切得咁薄都鋪唔滿個碗。性價比偏低🦁✅ 雞之盛宴串燒 ($98)有五串(雞翼 雞腿肉 雞皮 雞軟骨 雞胸肉)全部都唔錯 調味夠香 雞翼同雞脾都滑 不過雞胸肉比較嚡 雞軟骨同雞皮燒得好脆🦁 丸十あぶり牧場 (旺角)旺角太子道西192號旺角新世紀廣場3樓342D舖🦁 人均消費:$227, 推薦:❣️❣️❣️

🦁✅ 鰻魚玉子燒 ($88)

🦁 ✅ 燒牛舌丼 ($118)

🦁➡️ 三文魚親子丼 ($108)

🦁✅ 雞之盛宴串燒 ($98)
有五串(雞翼 雞腿肉 雞皮 雞軟骨 雞胸肉)

🦁 丸十あぶり牧場 (旺角)
旺角太子道西192號旺角新世紀廣場3樓342D舖
🦁 人均消費:$227, 推薦:❣️❣️❣️
  • 燒牛舌丼
  • 鰻魚玉子燒
  • 雞之盛宴串燒
2020-11-19 340 浏览
位於Moko既丸十あぶり牧場有三間分店🤔我地係打電話book枱既 分左和食同燒肉架💁🏻‍♀️我地一行三人去左試和食🧐真係大失所望.🎈日出富士丼 ($188)可以算係呢到既招牌菜 因為佢既造型非常吸睛打卡值一流🤭但千祈唔好比佢呢個樣呃到🥺味道真係好差首先牛肉真係好低質 就黎咬唔開🌚叫做有係咁2燒過下再講醬汁 黃色既係芥末醬 白色係忌廉汁呢個配搭真係另我r哂頭 好敷衍下🌚當我唔識欣賞呢啲fushion 野 但個飯再一次比到surprise我完全係驚嚇個驚 為左個造型個飯整到非常之實 有冷飯之感唔好以為有咁多汁就好惹味 食落非常之dry評分: 3/10 .🎈燒和牛黑松露溫泉蛋沙律 ($98)賣相就幾靚啦 可惜啲和牛真係麻麻🌚佢地有輕輕燒到表面 入面就生既😂食落口非常之韌 想像唔到呢一舊係和牛😰醬汁都尚算可以💁🏻‍♀️有沙律汁既酸味亦有溫泉蛋既蛋汁但黑松露係非常之淡😂沙律汁完全蓋過左佢評分: 5/10.🎈極上牛柳三文治 ($158)三文治烘得都可以 表面係脆既 裹面既醬都惹味👍但牛柳略嫌有少少overcooked🤏 唔係我expect既嫩粉而且牛柳係有根的 只係比沙律既和牛略勝一籌評分: 5/10
位於Moko既丸十あぶり牧場有三間分店🤔
我地係打電話book枱既 分左和食同燒肉架💁🏻‍♀️
我地一行三人去左試和食🧐真係大失所望
日出富士丼

🎈日出富士丼 ($188)
可以算係呢到既招牌菜 因為佢既造型非常吸睛打卡值一流🤭
完全係驚嚇個驚 為左個造型個飯整到非常之實 有冷飯之感
唔好以為有咁多汁就好惹味 食落非常之dry
評分: 3/10
燒和牛黑松露沙律

🎈燒和牛黑松露溫泉蛋沙律 ($98)
賣相就幾靚啦 可惜啲和牛真係麻麻🌚
佢地有輕輕燒到表面 入面就生既😂
食落口非常之韌 想像唔到呢一舊係和牛😰
醬汁都尚算可以💁🏻‍♀️有沙律汁既酸味亦有溫泉蛋既蛋汁
但黑松露係非常之淡😂沙律汁完全蓋過左佢
極上牛柳三文治

🎈極上牛柳三文治 ($158)
三文治烘得都可以 表面係脆既 裹面既醬都惹味👍

而且牛柳係有根的 只係比沙律既和牛略勝一籌
丸十究極卷

🎈丸十究極卷 ($268)
呢款大卷都算非常足料 配有帆立貝 呑拿魚蓉 魚料 海膽
面上更有金箔做點綴🤭非常之睇得
友人就唔太欣賞呢個配搭既口感
但材料尚算新鮮 收得呢個價錢 質素叫做不過不失
評分: 7/10
角切刺身丼

🎈角切刺身丼 ($148)
刺身都非常足料 食落基本上一口飯一口餸👍
整體食材都算新鮮 上菜速度都可以😂
呢個屬於正常發揮🤭
評分: 7/10

🎈總括而言
質素偏低 完全overpriced & overrated 🌚
壽司刺身都算正常 唯牛肉真係不敢恭維
丸十究極卷
角切刺身丼
2020-11-17 5841 浏览
位於旺角的丸十あぶり牧場,是一間很受歡迎的日本餐廳。餐廳地方寬敞,不論選擇燒肉,還是吃料理,一樣坐得舒服,食得舒適吃哦。 品牌提供日式燒肉和日式料理,菜式種類豐富,客人可以自由選擇。明太子玉子燒 $78 每次吃日本料理,都會點一份玉子燒,滿足自己愛吃雞蛋的慾望! 充滿湯汁的濕潤玉子燒,包裹著滿滿的明太子,軟綿綿又濕潤的雞蛋,廚師做的很好吃呀。 極上牛柳三文治 $158 招牌的極上牛柳三文治,基乎每枱客人都會柯打一份呢。兩片薄麵包夾住的厚切牛柳,色澤粉嫩,賣相吸引,配上自家製醬汁,非常不錯呢。 日出富士丼 $188 造型誇張的半熟玉子慢烤西冷丼,是限量發售的哦! 慢烤西冷切成薄片,肉質軟腍,質感很幼軟,沾上沙律醬和黄芥末醬吃一樣美味。不過內裡的珍珠米飯煮得過腍,而且沒有調味,加點醬汁更好吃呢。 辣鮪魚米飯$58/2
位於旺角的丸十あぶり牧場
,是一間很受歡迎的日本餐廳。

明太子玉子燒 $78

極上牛柳三文治 $158

日出富士丼 $188

辣鮪魚米飯$58/2
2020-11-12
2020-11-12 4246 浏览
今日係旺角新世紀睇完戲,又唔想行咁遠食晚飯,所以就近近哋選擇係商場搞掂,Outback,URBAN,Greyhound 食到有啲悶,所以就幫襯丸十あぶり牧場,睇返上次食原來已經係一年前既事,咁就更加要試下啲水準有無差到。今次無食燒烤,因為覺得好多地方都有得食,加上朋友對燒烤麻麻地,所以最後叫咗幾款食物。烤和牛黑松露溫泉蛋沙律 ($98) : 自己本身對沙律呢樣菜式麻麻地,因為覺得唔多抵食得啲菜,不過朋友推介呢個沙律話成日都賣唒,所以就姑且試一試。沙律上枱後,我決定以後黎到呢度食都一定要叫呢個沙律 😝 價錢合理之剩,食材又多又新鮮,有粟米、生菜、和牛、溫泉蛋、車厘茄等等,再配上黑松露,而且味道唔會淨係得個酸字,加上啲和牛真係超級正,唔怪得成日都賣唒。自家製明太子玉子燒 ($78) : 呢個有啲揾笨,睇返其他 Blogger 係十月食果時,呢款玉子燒都係賣梗 $58 蚊,依家賣成 $78 蚊,每款玉子各加 $20 蚊,加成 $20 蚊會唔會進取咗少少呢,食水深到一個點 😤 不過又真係好好食既 😣 玉子甜甜地之剩又大件又嫩滑,而且中間啲明太子又咸咸地,真係正到不得了。極上牛柳三文治 ($15
極上牛柳三文治 ($158) : 無睇清楚以為係和牛三文治,食落唔多似再睇下餐牌先知原來係牛柳嚟 😝 不過味道都唔錯,麵包幾脆口,牛柳啖啖肉,如果係和牛既話就更正喇。
半熟玉子慢烤西冷丼 ($188) : 圖片賣相好吸引,可惜實物差少少,似個罐頭多過似富士山 😆 味道唔錯,牛肉份量亦多,可惜有點美中不足既係啲飯係暖既 🙁 如果係熱辣辣既話就無得頂。
上一次光顧已是一年前,今晚一家三口再次出動由於時間尚早,大約5時多,所以入內時見座位未是很多人。一如既往,幫我們仨量完體溫就帶著內進。因為我哋有bb車,所以安排坐入面位置既卡位,方便停放bb車而且靜靜地,感覺好舒服坐下後,侍應即端上餐牌、兩杯茶及一杯水,水是俾小朋友的,真的幾貼心由於我地2個大人,所以只order了丼飯及燒肉拚盤。燒牛舌丼哇!滿滿的牛舌鋪滿碗面真的跟餐牌圖片一樣呀!牛舌是簿燒,牛舌邊帶點焦香,燒汁咸道啱啱好,配合底下的珍珠米飯,及紫菜碎撈勻一齋食一流呀如果你係牛舌控就一定要試啦極上一頭和牛拼盤尼個拼盤好正呀!好適合有選擇困難症嘅我!唔洗諗.....一次過試晒牛既九個不同部位每個部位有兩件!只要食過和牛,其實都返唔到轉頭原因你同我都知啦!和牛油脂分布均勻,入口鬆軟當然,尼個拼盤質素沒有令我失望!特別喜歡厚燒牛舌,入口口感豐富,油香佈滿我的口腔!正正正! 總結,侍應服務有禮貌食物保持水準下次會試刺身及串燒
上一次光顧已是一年前,今晚一家三口再次出動

而且靜靜地,感覺好舒服

由於我地2個大人,所以只order了丼飯及燒肉拚盤。
燒牛舌丼
哇!滿滿的牛舌鋪滿碗面
如果你係牛舌控就一定要試啦

極上一頭和牛拼盤
每個部位有兩件!只要食過和牛,其實都返唔到轉頭
原因你同我都知啦!和牛油脂分布均勻,入口鬆軟

總結,侍應服務有禮貌
食物保持水準
下次會試刺身及串燒
2020-11-05
2020-11-05 260 浏览
去到MOKO行街,見到呢間餐廳都開左一段時間,就想試下,加上本身都有諗住去食丸十壽司,睇黎係呢度可以順便試埋。佢一個MENU係燒肉MENU,另一個MENU係刺身、壽司、其他和食。入座前會問你會唔會燒肉,如果話會燒肉先會安排你坐去有爐既枱。座位寬敞坐得舒服,唔算太滿座,我地兩個人都坐到4-6人枱,有兩個爐,不過當然只係用一邊。佢有D燒肉套餐,不過我地就全部單點。牛油本菇,好濃味好香好食燒帶子,都幾大粒,店員本身話有兩粒左右,結果有三粒厚肉大粒,好味原隻燒魷魚魷魚就一般,個汁好甜,魷魚冇乜口感雞泡魚乾一般,因為實在太淋,真係冇牙都食到拎去燒下再食會好少少燒牛舌好味,佢個汁唔錯牛舌好有口感,但唔會硬到咬唔開主角: 和牛燒肉拼盤有九款肉,叫做每樣野都可以試下要提既係,佢個爐D火比較細,要慢慢燒佢D肉全部都冇調味,部分肉比較香和牛味會好D,有D味真係冇味,要靠點燒肉汁,好彩佢個燒肉汁幾好味如果點左個汁先拎去燒仲好食翼板肉比較淋,其他口感都唔錯,冇一款會太硬/太多筋和牛舌就有d硬,剪開食會好D刺身,單點三文魚腩、油甘魚、帶子帶子痴左檸檬味,個人覺得冇咁好食,好fresh不過都食到帶子幾鮮甜,亦都唔
去到MOKO行街,見到呢間餐廳都開左一段時間,就想試下,加上本身都有諗住去食丸十壽司,睇黎係呢度可以順便試埋。佢一個MENU係燒肉MENU,另一個MENU係刺身壽司、其他和食。

佢有D燒肉套餐,不過我地就全部單點。

牛油本菇,好濃味好香好食
燒帶子,都幾大粒,店員本身話有兩粒左右,結果有三粒
厚肉大粒,好味

原隻燒魷魚
魷魚就一般,個汁好甜,魷魚冇乜口感

雞泡魚乾一般,因為實在太淋,真係冇牙都食到
拎去燒下再食會好少少

燒牛舌
好味,佢個汁唔錯
牛舌好有口感,但唔會硬到咬唔開

主角: 和牛燒肉拼盤
有九款肉,叫做每樣野都可以試下
要提既係,佢個爐D火比較細,要慢慢燒
如果點左個汁先拎去燒仲好食
翼板肉比較淋,其他口感都唔錯,冇一款會太硬/太多筋
和牛舌就有d硬,剪開食會好D

刺身,單點
三文魚腩、油甘魚、帶子
帶子痴左檸檬味,個人覺得冇咁好食,好fresh
不過都食到帶子幾鮮甜,亦都唔算薄
三文魚腩唔算好油香,不過都幾厚,有鮮魚味
油甘金最好食,好鮮甜

總結刺身唔錯,反而燒肉就一般,冇乜味
價錢中上,兩個人食左千二蚊,唔算好飽,因為冇叫丼飯個D,真係唔太飽
燒肉加番少少調味,或先用燒肉汁浸住會好D

PS店員較少,得一兩個,叫人落單好慢
2020-11-03
2020-10-24 481 浏览
印象中「丸十」只有日本食堂及寿司日本食堂,卻不知道旺角Moko還有丸十牧場。店門口擺設陳列雪櫃,內里有不少肉類可供客人購買,包括鰻魚、虎蝦、西冷、羊架、牛舌等,產地直送。午市套餐選擇多,火石燒、和食、刺身等應有盡有,超過廿種,還可追加小食及飲料,價錢符合大眾小資的午飯開支,環境也乾淨俐落。香蔥鮪魚蓉海膽丼定食前菜一小碟中華沙律,爽口煙韌,開胃前菜。沙律沙律菜、玉米及蕃茄等,蔬果均新鮮爽甜,入口清新。味噌湯清爽味噌湯,容易入口不飽肚。香蔥鮪魚蓉海膽丼丸十以精米著名,底鋪日本醋米,入口糯軟甘香,濕潤卻富口感。面鋪一層鮪魚蓉,鮪魚蓉油潤細膩,口感絲絲綿絮,帶蔥花香。置頂的海膽肥大厚身,質感較濃稠、柔軟甘口、遇舌即融、鮮味十足。總結來說,食物水準不錯但份量不大,是附近上班小資族中午的好選擇。

香蔥鮪魚蓉海膽丼定食

前菜
一小碟中華沙律,爽口煙韌,開胃前菜。

沙律
沙律菜、玉米及蕃茄等,蔬果均新鮮爽甜,入口清新。

味噌湯
清爽味噌湯,容易入口不飽肚。

香蔥鮪魚蓉海膽丼

2020-10-22 239 浏览
相信疫情關係,大家都好掛住旅行。日本係香港人既家鄉,點會唔掛住。今次食返就要食富士山!日出富士丼定食,個樣真係幾吸引,加埋半熟玉子蛋,流出黎既蛋汁,加上芥末白汁,真係似溶左既火山。半生熟牛肉,其實都算偏生口感,但出奇地帶點入口溶化,味道唔錯。另一款燒鰻魚丼定食,夠肥美,趁熱食質素都唔錯喎。另外仲追加左小食,三文魚刺身、吉列廣島蠔,都唔算而且抵食。最後飲埋杯特飲乳酸真係夠開胃呀。環境都真係幾chill。

乳酸真係夠開胃呀。環境都真係幾chill。
Roast Beef Fuji Donburi😍 Do You Wanna try❤️..出開旺角MOKO 行街🛍,發現原來呢個商場都有一間高質日本🇯🇵 料理店。對於日本菜零抗拒感的我,被呢間裝橫極具日本🗾 和風氣息既店吸引,這個下午當然要入黎吃吃喔。.午餐時段都好多選擇,有丼飯🍱、燒和牛🐮、壽司刺身🍣、燒物飯,小食炸燒物,仲有一款限定招牌飯:富士山丼飯😍,不能不試啊。.ll $188Roast Beef Fuji Donburi限定主打✨ 真係要趁快吃。🌅日出富士山丼飯,其實是:半熟玉子慢烤西冷丼,配上芥末醬 & 白汁而成。半生熟牛肉🐮 偏生口感,入口溶化嫩滑,加上蛋汁🥚 更香滑,配上旁邊既芥末白汁更花味好吃。.ll $108Griled Eel Donburi另一款熟食,燒鰻魚🐟,入口微暖,吃出微微焦香的味道🖤。加上肥美肉質,吃一口鰻魚 配上鰻魚汁珍珠米飯,滋味。.午市套餐🥢 均配:麵豉湯、前菜、沙律、米飯,樣樣都不錯。而且仲可以追加小食:三文魚刺身 $30、炸魷魚圈 $30、吉列廣島蠔 $30、燒章魚小丸子 $20,很划算呢。.其中,三文魚刺身🍣 夠肥美新鮮;炸廣島蠔🐚 炸得外皮

l[日出富士丼定食]l $188
Roast Beef Fuji Donburi

l[燒鰻魚丼定食]l $108
Griled Eel Donburi

其中,三文魚刺身🍣 夠肥美新鮮;炸廣島蠔🐚 炸得外皮酥脆而肉粒飽滿。+$18 仲可以追加特飲呢。

l[草莓乳酸 Strawberry Yogurt Drink]l & l[芒果乳酸 Mango Yogurt Drink]l,味道都酸酸甜甜,個人喜歡草莓🍓 較香甜。

旺角東MOKO,一間不錯的日料店,其他刺身、和牛三文治,都很值得一試🥢,確係商場內的日本高質食材店。
×××[丸十あぶり牧場 -Maruju Aburi Farm]×××
©旺角太子道西192號旺角新世紀廣場3樓342D舖
每逄周五晚上總想外出食飯,於是今天晚上約埋老公原本計劃去就近的旺角勝利道吃西餐,但沿路沒有停車位置,只好改變計劃去MOKO新世紀廣場,於是上OPENRICE網站搜尋餐廳,有家人氣餐廳 – 丸十ABURI牧場,可惜OPENRICE沒有訂位服務,機緣底下發現SHK新鴻基APPS內有餐廳取票,立馬取票飛奔往餐廳去,結果不用等位便可以馬上入座,真是大派用場的APPS。餐廳分和食區和燒烤區,店員都有問我們的取向才安排入座,目測餐廳大部份顧客都是以和食為主,所以當天和食區早已滿座,燒烤區倒有空位。進入餐廳後,安排坐在寬闊的卡位,我們翩了又翩餐牌,最後點了「究極龍蚱和牛套餐」,餐牌上還有很多和食很吸引,大概就是餐廳人氣之原因吧。套餐包括1)和風柚子沙津 : 沙津最重要是食料生鮮,配上和式醬汁還可以啦。2)汁煮海螺: 是用甜醬油煮成的,海螺很入味可惜味道有點過濃了。3)剌身三點: 新鮮不錯4)波士頓活龍蚱 (燒烤用) : 這個值回票價,多膏夠鮮,餐廳還提供活龍蚱外賣。 5)究極燒肉併盤•鹿兒島黑豚腩: 沒有太甘口,燒脆身一點配醬汁食還好。•紐西蘭羊架: 肉是很嫩和腍身,可惜還是有點羊羶味。•日本A4西

套餐包括
3)剌身三點: 新鮮不錯

5)究極燒肉併盤
•鹿兒島黑豚腩: 沒有太甘口,燒脆身一點配醬汁食還好。
•紐西蘭羊架: 肉是很嫩和腍身,可惜還是有點羊羶味。
•日本A4西冷: 喜歡油花香的,會喜歡這道菜。
•和牛小排: 有夠牛肉味,好吃!

•和牛橫隔膜: 比較牛小排,它腍身,甘甜。正!

6)生菜醬料盤: 不要少看配菜,泡菜做得相當地道,讚!

7)蟹肉茶碗蒸: 這個正常沒有吃得出蟹肉的鮮味
8)柚子冷素麵: 份量不多,燒烤完過一下冰冰涼涼口感是不錯的,略嫌酸汁過酸。
另外,我們加點了

蟹肉茶碗蒸
柚子素麵
柚子菠蘿梳打
草莓聖代

整體食物質素和燒烤區環境不錯,食材新鮮和高質,值回勝價比的餐廳。值得一提的是燒烤的醬料味道不錯,如檸檬汁吃得出跟外面餐廳所用的不同,大概是來自日本吧,味道天然和不人工。另外,還有燒炬醬汁也很好味,不會過濃搶過食物原來的味道。
2020-10-16
活波士頓龍蝦
燒肉併盤
  • 燒活波士頓龍蝦
2020-10-20 190 浏览
經過新世紀廣場,咁岩到左食飯時間,見到丸十あぶり牧場門面好吸引,而且有人排隊雖然店係以燒肉為主,但糧尾都係平平地食下串燒就算了我自己平時都有食開串燒,因為串燒原汁原味又唔貴而免治雞肉串係我差唔多次次都會食既串燒對免治雞肉串有個情義結,今次當然都有叫免治雞肉串都燒得好好味,但美中不足係無蛋黃同醬油小食就鰻魚玉子燒,基本上一枱都會有一碟,係招牌小食,玉子加左鰻魚更加香口,而且仲有鰻魚汁,勁好味最後就係串燒拼盤有大蝦,生蝦,鯖魚,活鰻,帆立貝我覺得活鰻最好食,帆立貝都好大隻好厚肉
雖然店係以燒肉為主,但糧尾都係平平地食下串燒就算了
我自己平時都有食開串燒,因為串燒原汁原味又唔貴
而免治雞肉串係我差唔多次次都會食既串燒
對免治雞肉串有個情義結,今次當然都有叫
免治雞肉串都燒得好好味,但美中不足係無蛋黃同醬油
小食就鰻魚玉子燒,基本上一枱都會有一碟,
係招牌小食,玉子加左鰻魚更加香口,而且仲有鰻魚汁,勁好味
最後就係串燒拼盤
有大蝦,生蝦,鯖魚,活鰻,帆立貝
我覺得活鰻最好食,
帆立貝都好大隻好厚肉