2021-04-01
公司啲嘢今日終於清晒!!太開心跟住約左姊妹去食餐好嘢賀一賀佢~姊妹揀咗Moko商場呢間日本餐廳——丸十あぶり牧場餐廳裝修好靚,真似好似啲日本居酒屋~我地坐低左無耐店員就好快黎serve我地~我地先叫左個極上牛柳三文治 牛柳肉質軟稔嫩滑正芝士脆餅配牛油果奇異醬 脆餅芝士味超濃!配埋個醬,醬既清新感中和返個咸香芝士味,所以唔會覺得好油膩之後就到主角上場~極上一頭和牛拼盤 和牛拼盤有牛既唔同部位,包括牛翼板肉,牛舌、橫膈膜、下肩胛肉等等~我最鐘意和牛小排,個雪花幾靚~油脂分布均勻,入口有滿滿油香~~跟住個腰脊肉都好唔錯,質地軟身肉味好濃!最後,就係呢個日出富士丼!我見ig好多人都打卡架個丼,由五六塊慢燒西冷牛肉圍實,份量好多,至於山既頂部就係流心蛋 ~~~ 幾有視覺效果😍因為太掛住日本,野飲我都叫左支富士山梳打,朋友個係巨峰乳酸梳打~我初初以為會係藍色,原來係支裝 hahaha! 不過味道都唔錯架
我地先叫左個極上牛柳三文治
牛柳肉質軟稔嫩滑正
芝士脆餅配牛油果奇異醬
之後就到主角上場~極上一頭和牛拼盤
跟住個腰脊肉都好唔錯,質地軟身肉味好濃!