2021-04-01 164 浏览
公司啲嘢今日終於清晒!!太開心跟住約左姊妹去食餐好嘢賀一賀佢~姊妹揀咗Moko商場呢間日本餐廳——丸十あぶり牧場餐廳裝修好靚,真似好似啲日本居酒屋~我地坐低左無耐店員就好快黎serve我地~我地先叫左個極上牛柳三文治 牛柳肉質軟稔嫩滑正芝士脆餅配牛油果奇異醬 脆餅芝士味超濃!配埋個醬,醬既清新感中和返個咸香芝士味,所以唔會覺得好油膩之後就到主角上場~極上一頭和牛拼盤 和牛拼盤有牛既唔同部位,包括牛翼板肉,牛舌、橫膈膜、下肩胛肉等等~我最鐘意和牛小排,個雪花幾靚~油脂分布均勻,入口有滿滿油香~~跟住個腰脊肉都好唔錯,質地軟身肉味好濃!最後,就係呢個日出富士丼!我見ig好多人都打卡架個丼,由五六塊慢燒西冷牛肉圍實,份量好多,至於山既頂部就係流心蛋 ~~~ 幾有視覺效果😍因為太掛住日本,野飲我都叫左支富士山梳打,朋友個係巨峰乳酸梳打~我初初以為會係藍色,原來係支裝 hahaha! 不過味道都唔錯架

我地先叫左個極上牛柳三文治
牛柳肉質軟稔嫩滑正

芝士脆餅配牛油果奇異醬

之後就到主角上場~極上一頭和牛拼盤

跟住個腰脊肉都好唔錯,質地軟身肉味好濃!

• 和牛三文治
  • 日出富士丼
2021-04-01 442 浏览
終於完peak放大假啦啊啊啊啊點都要獎勵下自己又成功捱過一獲既見呢間野好似主打和牛所以就叫左個和牛三文治同埋日出富士丼試下野食一上枱 淨係望都知一定好食粉紅色和牛 可遇不可求而且好明顯擺盤有花心思 打卡一流同佢餐牌比落都唔會圖片與實物不符食落個飯幾特別冇諗過溝埋黃芥辣同忌廉汁都match到另外仲叫左幸福摩天輪🎡(各式炸物)玉子燒 串燒只能夠講主打和牛既餐廳有和牛既野食係好食d建議盡量叫有和牛既items無謂哂左個quota霸住個胃啦
終於完peak放大假啦啊啊啊啊

和牛三文治
幸福摩天輪&玉子燒
燒物
2021-03-31 115 浏览
之前食過呢到既牛肉三文治令我念念不忙 今日終於有機會再黎食啦 除左encore 左上次既極上牛柳三文治同溫泉蛋牛肉飯 我地仲叫左芝士米餅配牛油果醬同和牛燒肉拼盤 個牛柳三文治同牛肉飯一如概往咁好食 尤其係個溫泉蛋牛肉飯 感覺牛肉比上次更高質 好似仲juicy同滑嫩左 牛肉份量依然係十分之慷慨 好彩牛肉飯旁邊有芥末醬同沙律醬可以撈埋一齊食 令整體味道冇咁油膩 本身對個芝士米餅冇話好大期望 點知食落幾有驚喜! 芝士米餅較為脆身 其芝士味道相當突出 但又唔會蓋過牛油果醬既味道 口感balance得幾好 今次令我最期待就係呢個和牛燒肉拼盤 一共有9款唔同既和牛部位 有牛舌 牛小排 牛板健 牛橫膈膜等 每款牛肉有兩片 牛肉size唔係好大 唔洗驚食到好濟 咁多款部位我會最鍾意牛小排 牛肉油脂分佈均勻 肉味濃郁最後我地仲叫左兩杯野飲 分別係蜜桃柚子梳打同荔枝青檸梳打 兩款野飲味道都幾清新解渴 非常適合食燒肉果陣飲~

2021-03-31 100 浏览
丸十あぶり牧場 - 極上一頭和牛拼盤今日去了旺角新世紀廣場中的其中一間丸十分店- 丸十あぶり牧場,這間丸十主打日式燒肉,而且是網燒的,配上充滿日系風格的裝潢,夠哂風味!極上牛柳三文治超厚的極上牛柳,色澤粉嫩、肉質軟腍,配上脆脆的麵包和芥末醬,豪華版的三文治。芝士脆餅配牛油果奇異醬 香脆米餅配上忌廉感酸酸的牛油果奇異醬,滋味的小食。極上一頭和牛拼盤 人氣的和牛拼盤,拼盤包含和牛九個部位,名副其實的一頭和牛拼盤,擺盤非常夠氣派,每個部位的牛肉都有著大理石的紋理,令人食指大動,最愛的部位是口感爽彈的牛舌和牛味重的和牛橫膈膜。日出富士丼 賣相相當吸引的丼飯,半熟雞蛋加上慢煮薄切西冷牛肉片,再加上芥茉醬和忌廉醬,流心嘅蛋汁加上鹹香的牛肉片,味道幾夾。富士山梳打、奇異果青檸梳打日本的支裝富士山梳打,加上酸酸甜甜的奇異果青檸梳打。
丸十あぶり牧場 - 極上一頭和牛拼盤

極上牛柳三文治

芝士脆餅配牛油果奇異醬
香脆米餅配上忌廉感酸酸的牛油果奇異醬,滋味的小食。

極上一頭和牛拼盤

日出富士丼

富士山梳打、奇異果青檸梳打
日本的支裝富士山梳打,加上酸酸甜甜的奇異果青檸梳打。
2021-03-30 1315 浏览
If you consider yourself a meat connoisseur or just a serious meat lover, then Maruju Aburi Farm should be your go-to destination.  Treat your taste buds to the most sought-after meat  - Japanese Wagyu Beef.  The Wagyu beef has an incredibly tender, juicy texture that practically melts in your mouth, it’s truly something to die-for.Even though the restaurant is known for their beef, they also have a signature menu featuring items, such as sushi, sashimi, skewers and more. Premium Tenderloin Sand

Premium Tenderloin Sandwich (HK$168)
Premium Tenderloin Sandwich

There’s a pleasantly surprising texture contrast thanks to the crispy toast sandwich and the buttery tenderloin.  You’ll be hooked after just one bite!
Premium Tenderloin Sandwich

Cheese Crackers w/Avocado Kiwi Jam (HK$68)
👍👍👍👍

The cheese crackers have a crispy wafer-like texture and just a hint of cheesy saltiness, perfect to go with the  fruity jam.

Premium Wagyu Beef Platter (HK$580)
Premium Wagyu Beef Platter

These are some of the most highly sought-after cuts, so it’s sure to please anyone who is truly loved meat.
The whole Wagyu beef platter included: Strip Loin, Chuck Eye Roll, Boneless Short Rib, outside Skirt, Chuck Flap Tail, Tri-tip, Oyster Blade, Flank Steak, Ox Tongue.
The Wagyu beef has a rich, buttery flavour that’s luscious and succulent.

Premium Wagyu Beef Platter

Roasted Beef Fuji Donburi (HK$188)
Roasted Beef Fuji Donburi

Stacked ridiculously high with roasted beef with rice, then topped with an onsen egg, this Fuji Donburi can definitely cure your carnivorous cravings.
Roasted Beef Fuji Donburi

Grapefruit & Lime Soda (HK$38)
Grapefruit & Lime Soda

This grapefruit and lime soda has a uniquely tart and sweet flavours, refreshingly delicious!

Red Fuji Grape Soda (HK$48)
Red Fuji Grape Soda

This Fuji grape soda is perfect to go with the Roast Beef Fuji Donburi.

Storefront

Interior

Menu

2021-03-29
Grapefruit & Lime Soda
Red Fuji Grape Soda
2021-03-26 189 浏览
<丸十>是我喜歡的食肆, 正如一個手袋的價值在於品牌的名字。餐廳, 我相信在於它的服務質素及食物質素。我曾經在葵芳感受到這個品牌的價值, 所以今天專程慕名而來。<丸十あぶり牧場> 是一家日式燒肉店。餐廳環境不作多介紹, 只能說, 日式情懷, 寬敞舒服。食物方面芝士米餅配牛油果奇異醬 - $68這個芝士餅鬆脆, 牛油果奇異醬新鮮, 非常開胃, 價錢不貴極上牛柳三文治 - $168說實話, 這讓我回想起那些年在日本的生活和日子!完全能夠做到日本的感覺! 牛肉豐富的口感, 不會太熟也不會太生!在香港應該很少餐廳提供這款食物, 所以我十分推薦!生肉-極上純種和牛拼盤 - $580來到日式燒肉店, 男女主角那當然是牛肉!這個拼盤, 每款有兩件! 拼盤上有名牌, 你會知道即將品嚐的是甚麼部位!整體來說, 的確是和牛, 肉質幼滑細緻, 口感豐富。非常有肉汁和油花感覺!如果煎得不太熟, 入口熔化! 相反, 如果喜歡熟食的朋友, 它們又不會像膠盤的煙軔!簡單來說, 肉的質素很高!餐廳還很體貼地提供了即棄圍巾。這些細節位, 其實代表日本那種追求完美的精神!而這家餐廳也做到了
餐廳, 我相信在於它的服務質素及食物質素。

我曾經在葵芳感受到這個品牌的價值, 所以今天專程慕名而來。
<丸十あぶり牧場> 是一家日式燒肉店。

餐廳環境不作多介紹, 只能說, 日式情懷, 寬敞舒服。
食物方面

芝士米餅配牛油果奇異醬 - $68
這個芝士餅鬆脆, 牛油果奇異醬新鮮, 非常開胃, 價錢不貴

極上牛柳三文治 - $168
說實話, 這讓我回想起那些年在日本的生活和日子!
在香港應該很少餐廳提供這款食物, 所以我十分推薦!

生肉-極上純種和牛拼盤 - $580
來到日式燒肉店, 男女主角那當然是牛肉!

簡單來說, 肉的質素很高!

而這家餐廳也做到了。

限定的日出富士丼 (溫泉玉子) - $188
其實吃到這裡, 我已經八成飽了!
可是, 我還是能夠把這個飯完整地吃完!
因為它實在是好味, 首先這個是每日限定的飯。售完即止!
其次, 它使用的是日本精米, 日本蛋! 食材已經有保證!
最後, 它的創意,及醬汁, 使整個飯非常好吃!

結帳總共$1188, 不太昂貴
整體而言, 我個人挺喜歡這家餐廳。
食物好, 服務佳, 環境爽
我會再回頭! 也推薦大家一試!

2021-02-25 357 浏览
旺角日式餐廳環境寬躺,座位舒適,提供熱茶、紙巾、濕紙巾等,另收加一服務費#燒牛舌定食 $118薄切牛舌幾香,有點韌,配珍珠米~奉送中華沙拉🥗沙律、味噌湯。服務質素:6/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10#ootd #hkfoodblogger #beauty #sun #hkyoutuber #photography #summer #photooftheday #photo #travel #igers
旺角日式餐廳

環境寬躺,座位舒適,
提供熱茶、紙巾、濕紙巾等,另收加一服務費

#燒牛舌定食 $118
燒牛舌定食

薄切牛舌幾香,有點韌,配珍珠米~
牛舌飯
奉送中華沙拉🥗沙律、味噌湯。

服務質素:6/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10

2021-02-10
2021-02-21 366 浏览
補返個食評先....早兩星期weekend 去食lunch ,因為太耐係食燒肉,所以決定搵間未試過既燒肉試試啦。 weekend 係無lunch set 而佢地都無做任何優惠。所以我地都係叫a la carte ,牛就order 左個和牛小排,牛肋條。嗯....唔知點解, d 牛係Un 既....唔好問我係咪燒得太耐,我哋都真係係日本同香港食左好多次燒肉,都好少會有咁既體驗....原先諗住一唔食一唔order, 好彩無一次過叫,依家起碼可以止蝕。呢個價錢食呢個質素既和牛?我應該就唔會再試喇服務係okay既 不過我在意食物質素多啲
補返個食評先....
呢個價錢食呢個質素既和牛?我應該就唔會再試喇
服務係okay既 不過我在意食物質素多啲
2021-01-27 392 浏览
沒有訂位下1點來到餐廳攞位,好彩唔洗點等,好快便安排到和因有BB車,接待職員好好比一個較好的位置比我哋和這間餐廳會給每一個客人紙袋,方便客人入口罩,夠細心。這間餐廳有燒和叫熟食,入座前記得要事先決定,因會編排座位便會有所不同。這間餐廳只食過2次,2次都是叫熟食未試過燒,下次有機會一定試下燒先~
醬汁豬肉烏冬
牛肉漢堡丼
鰻魚&明太子玉子燒
2021-01-24
醬汁豬肉烏冬
鰻魚&明太子玉子燒
2021-01-23 358 浏览
原來除左朗豪既丸十壽司,新世紀呢邊仲布間丸十あぶり牧場!呢邊主要食定食同丼飯,感覺上高級d~佢既午市套餐幾抵食,每一份定食或丼飯都會布味噌湯、前菜同沙律😋同朋友一人點左一份share一齊食,落單之後d野食都上得好快!前菜份量唔多;沙律正正常常;味噌湯比較出色!有豆腐同腐皮,味道夠濃郁👍🏻重量級黑安格斯西冷牛扒鐵板上既牛扒大塊又厚身,真係成寸厚!自己切好再用鐵板加熱,可以自己控制生熟度。黑安格斯既油脂都算好,燒出黎油脂香味十足,入口肉質軟身嫩滑,而且本身都有適量調味;日本珍珠米飽滿粘身,米香十足,加牛肉送飯一流!香蔥鮪魚蓉海膽丼定食有三格海膽😋海膽味道夠甜夠鮮,香蔥加鮪魚蓉特別香口。飯係壽司飯,微微帶酸。澆一圈豉油去撈飯更加鮮味!

重量級黑安格斯西冷牛扒

2021-01-19 285 浏览
同朋友因為疫情已經好耐冇見,為咗慶祝我嘅生日🎂,我哋就去食餐好嘅!旺角新世紀廣場一向美食多多,由於我朋友鍾意食牛肉,呢間日式燒肉店簡直啱晒佢口味。餐廳門口開陽,一眼可以飽覽晒入面嘅環境,門口的吧枱位置都可以燒肉的,還有職員招呼介紹,彷彿置身於日本當地的餐廳一樣,頗有氣氛。餐牌的食物種類繁多,令我有選擇困難症!喜歡吃串燒的我不得不介紹雞之盛宴,一盒有五款不同種類的雞部位,雞翅膀最啱我口味,外皮很入味,雞肉肉質鮮嫩,咬一啖肉汁滲透晒出嚟。還有這一串燒黑豚荔枝卷,外皮的豚肉帶一點香脆軟口口感,入面嘅荔枝一咬即爆汁,好Juicy。燒肉必叫和牛上頸肉,果然食落去口感零舍不同,牛肉味香濃,肉質層次分明好有口感。牛肉迷必食和牛烏冬,湯底是用茶壺倒出來,很新奇特別呢。牛的部位更是肉眼,而且非常大片,飲一啖湯底濃郁清香,烏冬仲好有咬口。還有其他食物,吃到我們捧住個肚出門口,食到非常滿足。

餐牌的食物種類繁多,令我有選擇困難症!

還有其他食物,吃到我們捧住個肚出門口,食到非常滿足。
2021-01-18 233 浏览
一向我都好鍾意食日本菜及 #燒肉上網見到身邊朋友好多都推介位於旺角商場主打燒和肉嘅嘅餐廳丸十あぶり牧場 今晚就特意相約朋友過嚟試一試😋這裏的裝修以木為主感覺很日式化呢裝修的主題都是 #牛魔王多國唔同品種嘅 #和牛 都有得食即刻好肚餓了!⊰⊹════════════════⊹⊱✎食後感 :✨✨我們一口氣就叫了幾款食物😋🔴 #三文魚腩刺身刺身一份有三片魚的條紋非常平均味道好新鮮🟠 #香蔥鮪魚腩蓉卷最鍾意嘅軟綿綿嘅吞拿魚腩蓉mix 埋香蔥同埋飯一齊食口感層次更豐富加點豉油Wasabi更加滋味🟡 #燒羊架羊架來到我即刻嘩然一聲因為羊架超級大塊而且煮得恰到好處味道還帶一點羊騷味正是我想吃到的羊肉質素🟢 #燒和牛上頸肉這裏的燒肉那麼馳名當然要試一試自己放落燒爐燒一燒食落去牛肉味道濃郁之餘而且肉質很鮮嫩呢還有其他美味的食物不能盡錄...😍包括串燒 #黑豚肉荔枝卷、 #雞之盛宴、 #燒和牛板腱、 #和牛烏冬 等同樣地新鮮美味呢✨
一向我都好鍾意食日本菜及 #燒肉

而且肉質很鮮嫩呢

還有其他美味的食物不能盡錄...😍
同樣地新鮮美味呢✨
2020-12-31 228 浏览
今日是除夕,難得早放到了旺角新世紀廣場食中午,無意中找到一間《丸十あぶり牧場》日本餐廳,簡直有驚喜。起初是被門口【牛牛】吸引,應該主打出名食和牛各部位、燒肉類,地方環境舒適寛闊,店員給我們安排坐卡位,檯面和座位面積大,用餐時候都覺得很舒服。一人點了一份中午定食和其他燒物和飲料:《香蔥鮪魚蓉海膽丼定食》,材料豐富魚蓉好味,海膽新鮮。《牛舌丼定食》,燒牛舌肉質鮮嫩美味,燒得香口夠入味。《自家製明太子玉子燒》, 原本外層蛋只是嫩滑又甜甜地不是太特出,估不到中間明太子咸咸地味而帶出玉子整體味道,很好食。《海鮮燒物串燒併盤》,5 款燒物燒得好香脆可口,間中出色,值得推薦。如我不喜歡食皮,但 鱔皮燒到香脆入味不會肥膩。總結,這間餐廳我會再光顧……因今次有一個限定燒牛的定食一早賣完沒緣品嚐,所以,下次早些過來品嚐這款定食和其他各款燒物。

一人點了一份中午定食和其他燒物和飲料:

《香蔥鮪魚蓉海膽丼定食》,材料豐富魚蓉好味,海膽新鮮。

《牛舌丼定食》,燒牛舌肉質鮮嫩美味,燒得香口夠入味。

《海鮮燒物串燒併盤

• 燒牛舌丼
  • 自家製明太子玉子燒
  • 燒肉拼盤
2020-12-25 358 浏览
第一次光顧這間餐廳,叫了和牛漢堡丼、炭燒牛舌丼、串燒白鱔和串燒雞軟骨。串燒白鱔及和牛漢堡十分美味,牛舌則太薄,有點失望;雞軟骨普通。幾款食物的份量都太細,不要講男士,連女士也吃不飽,晚餐後要再吃宵夜😅
和牛漢堡丼
燒牛舌丼
燒白鱔及燒雞軟骨
和牛漢堡丼
燒白鱔及燒雞軟骨
2020-12-15 208 浏览
自從禁咗晚市堂食,越黎越多餐廳提供外賣優惠。星期六係Moko經過呢間餐廳,見到佢既餐牌都幾吸引,其中最想試個極上牛柳三文治,可惜已經就快6點,唔想趕頭趕命咁食dinner,加上外賣當日有7折優惠,就叫咗個三文治外賣。極上牛柳三文治 (原價$158,7折後$111)始終外賣,拎到番去個麵包皮就俾個盒焗到林咗小小,如果堂食就應該麪包皮會脆身啲。牛柳處理得岩岩好,唔係和牛所以冇入口即溶,不過牛味重而且都唔韌,醬汁係芥末味,夾得都幾好。可以以7折試到呢個三文治,都算真係幾抵。

極上牛柳三文治 (原價$158,7折後$111)
可以以7折試到呢個三文治,都算真係幾抵。
外卖自取