2020-06-03
夏天想燒嘢食又唔想身水身汗當然要想盡辦法啦!但原來有間朋友介紹,可以係室內燒嘢食,有冷氣之於仲要有人準備好晒啲嘢食,2小時無限任燒!而最特別同令我驚奇嘅就係佢嘅自動轉轉,利用齒輪轉動嘅概念,只要將店舖準備好嘅串串擺係佢呢個咁特別嘅燒架上,佢就會自動不停轉動串串,等串串可以受熱均勻👍🏻真係好讚!而店家仲要好貼心咁準備咁張時間表,有齊咁多款嘢食大概熟透需要嘅時間👍🏻仲有多款調味料供使用,調出啱自己嘅口味!有一支韓式燒烤醬我每款燒物都要搽一搽佢😆而大家覺得唔夠味都仲有鹽同孜然粉可以加,即刻香味出晒嚟!🤤嘢食款式都算多,平時燒嘢食有嘅佢都有,棉花糖不可少✌🏻開頭食左好多肉,切好一粒粒嘅牛肉,建議燒7分鐘就會有七成熟,但我哋鍾意5成熟😂所以燒得快,又食得快,其中M5和牛肩肉眼最吸引,又嫩又 Juice ,叫左好多轉!最後食左幾串燒菠蘿消下濟先😆最後仲有 Häagen-Dazs 雪糕食👍🏻不過要留意嘅係佢舖頭細細,記得要 book 左位先,唔係有排等🤘🏻
最後仲有 Häagen-Dazs 雪糕食👍🏻