2012-11-30 182 浏览
真係要警告人唔好去!星期日四圍都好多人等位,同朋友左行右行都搵唔到位食嘢。經過荃灣廣場B1層諗位食韓式食品,結果都係多人而經過呢間餐廳,真係睇少次食評都中招! 本來諗住四圍人多,呢間日式串燒都係七成滿人,又唔使等位就諗下啦,兩小時任食放題。餐廳內四週都有「溫馨提示」:浪費食物 $38/100g。本來我同我朋友仔都唔鍾意浪費,諗住叫一輪,食完先叫第二輪,但第一輪已經甩咗一半 order,跟住叫第二輪,都已經唔係叫得多,又甩一半單!跟住搵個疑似 senior 嘅男人check 下跟下啲 order,佢印張單出來叫我哋圈返漏咗嘅嘢,跟住我哋叫第三輪嘢食,點知追嘅就一樣都無來,第三輪單就叫3樣來1樣。我哋呆坐咗半個鐘有多都無再來嘢,跟住招手叫個疑似 senior ,點知佢見到就推個o靚仔出來,點知個o靚仔直行直過分扮睇唔到! 呢度嘅人,最叻係咋睇你唔到! 我哋檯面食完嘅碗碟都係放成個鐘都無人執,就算佢哋推架車仔,執隔離食走完嘅檯,都唔會幫你執你檯面,叫斟水都叫幾次先有人勘,斟完都係唔執檯。真係今時今日,遇過最差服務嘅一間日式餐廳!服務真係差到加零一!叫啲o靚仔就個個都無反應,追單就指一指廚房就
真係要警告人唔好去!

呢度嘅人,最叻係咋睇你唔到!
張檯就係咁原封不動咁放咗成個鐘!
服務真係差到加零一!叫啲o靚仔就個個都無反應,追單就指一指廚房就無行動,我地唯有追另一個疑似 senior 嘅男人,佢算係最勤力,因為全場六、七個樓面,得佢一個不停送食物畀人,但佢叫我哋等等。諗住有人跟就等吓啦,點知都係白等!

我哋叫咗兩次燒牛肉,但等咗成個鐘有多,見到鐵板燒個肥仔做做下停晒無再燒,我哋已經唔耐煩咁再追較勤力個男人,點知佢係嗰一刻先叫鐵板燒個肥仔即整,我同我朋友真係火都來
!有無搞錯,追咗成粒鐘竟然無人理!我呢真係嬲到~叫佢唔使整啦,埋單走人!
2012-11-25
  • 食物質素好一般,無特別
2012-10-17 30 浏览
午餐食飯,有時都鍾意黎呢間食佢有一大優點就係無乜人唔駛等位....同埋佢環境係同區比較舒服荃灣廣場d食店都係整得靚d,同埋又鬆動d既~~不過唔知點解,明明無乜人但d野食都要等好耐先到一直食開佢個薄燒牛肉定食未加一$45入面d蔥蒜好香,不過淡左少少,自己點返豉油就岩岩好仲會跟d炒雜菜,但有時會油左少少,一般情況下都幾好味都係有菜有肉,係我至愛啦但佢d牛肉越來越少一兩年前最初食佢好似有六件,後尾變四件岩岩上星期食得返2件(不過大件左少少,大約係以前既1.5件)雖然味道唔錯,但定食得兩舊仔,好似好唔抵,又唔多好睇 (又唔係鱈魚又唔係和牛....)仲有千祈唔好試牛仔骨次次都中伏,一係好生,一係就好韌講真出街呢d雪藏肉,真係唔多想佢太生穩陣d好嘛
午餐食飯,有時都鍾意黎呢間食
佢有一大優點就係無乜人唔駛等位....

同埋佢環境係同區比較舒服
荃灣廣場d食店都係整得靚d,同埋又鬆動d既~~

不過唔知點解,明明無乜人
但d野食都要等好耐先到

一直食開佢個薄燒牛肉定食

未加一$45
入面d蔥蒜好香,不過淡左少少,自己點返豉油就岩岩好
仲會跟d炒雜菜,但有時會油左少少,一般情況下都幾好味

都係有菜有肉,係我至愛啦

但佢d牛肉越來越少
一兩年前最初食佢好似有六件,
後尾變四件

仲有千祈唔好試牛仔骨

次次都中伏,一係好生,一係就好韌
講真出街呢d雪藏肉,真係唔多想佢太生

穩陣d好嘛
  • 薄燒牛肉定食
2012-09-09 17 浏览
基本食物過咸, 熱食物温度不足! 款式不多, 流量又不足, 等候時間超長, 什至沒有, 只係白等. 經營手法劣等, 不誠實, 放題時間實際時間話2小時, 但只得1小時, 因為等多過食. 到最後錢照收, 食物久捧! 點解? 師傅和經理鬧交時自爆根本無落單. 其他乘客亦因為感同身受, 所以都舉腳贊成.
题外话/补充资料: 這店純以不誠實手法經營, 放題2小時, 實際得1小時都無, 因為等食物都等超過一小時, 兼且要一路追一路落單. 不過都只係空頭單, 因為他們單都收不過唔入機, 這都是師傅和經理嘈吵時自爆的, 所以你會見到師傅好得閒, 但客就係度白等. 光顧此店, 實在白費時間, 浪費金錢, 去之前就係無睇OPENRICE, 走了這間"串", 真是很後悔.
2012-09-08
2012-09-03 9 浏览
差到無人有!! 九點鐘一坐低就嗌野食, 叫既野一半以上都無黎, 四個人無一個人食得飽, 無晒又唔通知, 一味得個等字, 仲話叫左既野無晒佢地係唔會通知, 真係離晒譜! 最後急急腳是但求其搵幾樣一串出俾我地既,係未煮熟架, 催都無用! 勁差!
2012-09-02
2012-08-25 26 浏览
平時從未在open rice上面發表食評,自認自己不是太專業亦不挑嘴,不想擾亂資料,沒想到今日在去過荃灣中心裡的「串」之後,卻讓我不得不發表食評警告大家,真的不要再誤入地雷店了!今日去荃灣Justco行街,不知不覺到了晚餐時間,荃灣中心裡面幾家餐廳,遠遠看到「串」這一家好似不用等待,加上老公和我兩人對日式串燒都頗有好感,就這樣走了進去,沒想到這全是錯誤的開始!走近一看全店大約只有七分滿,在用餐的尖峰時刻(晚間七點半)這樣的人數似乎已經透露出一些端倪,入座之後先隨意地點了一些東西,上了四樣,清酒煮蜆,完全無酒味亦無蜆鮮味,酥脆炸雞軟骨,冷的,溫泉蛋,蛋黃已完全破裂,上頭的木魚碎好似已經放在裡頭許久,已經吸了很多醬汁,成了糊糊的一串。另一樣唯一令我和老公覺得可以的是他的炒小干貝,雖沒有到驚為天人的美味,但是和其它三樣比起來堪稱及格。之後陸陸續續上了其他東西,各式串燒集合成一盤送上,冷的,顯然不是即燒的,即便不是即燒,廚房連稍為把它加熱的工夫都沒有,實在令人難以下嚥,炒野菌,是熱的,但是有一股菌類不新鮮的臭味。牛肉炒野菜,沒有野菜,只有洋蔥炒牛肉,淋上大量的醬汁,吃來全是醬汁的味道。生魚片,

之後陸陸續續上了其他東西,各式串燒集合成一盤送上,冷的,顯然不是即燒的,即便不是即燒,廚房連稍為把它加熱的工夫都沒有,實在令人難以下嚥,炒野菌,是熱的,但是有一股菌類不新鮮的臭味。牛肉炒野菜,沒有野菜,只有洋蔥炒牛肉,淋上大量的醬汁,吃來全是醬汁的味道。生魚片,總算溫度是對的了,因為也是冷的,但是切工精細,大約是一顆方糖的大小,但是只有方糖的一半那樣薄身,放入嘴裡幾乎不需要咀嚼就可以吞下去了。吃到一半,聽到隔壁桌也在抱怨一樣的事情,每道菜上上來大家都在猜是冷的還是熱的,結論都令人相當失望!真的不知道一家店裡七成滿,怎麼能夠做出那麼多冷的食物來?令人不禁懷疑食物製作的時間,還有材料的新鮮度。

接近尾聲時,隔壁桌點了每人限點一份的甜點,也就是一小杯的雪糕(雀巢的),服務生送上來時,將雪糕放下,還把塑膠小湯匙用丟的丟在桌上,然後轉頭就過去和另一位服務生談天,我當場傻眼,從沒在餐廳裡看過這麼糟糕的服務品質(大排檔茶餐廳就算了,這是17X加一限時兩個鐘的放題餐廳!)另外席間點了一些其他的炸類及廚房料理類的品項,近兩小時下來完全沒來,因為對整間店的食物已經完全沒有信心,趕緊買單花錢消災,不要浪費自己的時間了。走之前看到一些後續進來的客人,我真的很想對他們大喊「快跑」,因為這間餐廳之後,就算免費請我吃我都不要再來了!
2012-08-24
  • 任飲啤酒(原裝罐裝完全不能出錯了吧!)
2012-08-22 10 浏览
本人已光顧此店的午市已大半年時間,由於價錢相宜, 味道不錯, 因此每星期光顧至少一次,發現近月此店的服務員經常在換, 服務質素更指數式下降, 近幾個月頻頻出現漏單, 明明是一起點的午餐, 但部份出現漏單, 實在令人費解, 發現的時候通常其他午餐已到, 而部份卻遲遲未出現, 大多已是20-25分鐘後的事, 追單後說已在做, 卻沒有優先處理, 結果再浪費多15分鐘, 完全令人難以接受, 道歉更是欠奉更甚是出現過追單後仍然漏單的情況, 結果除一人外所有人已用膳用畢仍未出現!一而再, 再而三, 給他改錯的機會卻沒有珍惜, 從此以後不再登入此店!
本人已光顧此店的午市已大半年時間,
由於價錢相宜, 味道不錯, 因此每星期光顧至少一次,

2012-08-20
2012-08-21 18 浏览
今日有個舊同學生日,約左4個人加埋我5個去左荃灣行街,睇戲,食飯,行完街睇完戲就緊係去食飯喇,壽星妹就提議話去食放題,我同其他人緊係冇意見喇,再加上我自己都想去食放題,於是就去左荃灣廣場間串(日式放題專門店)食放題!皆因去到串都8點9,果到D員工建議我地等埋9點有八折優惠,咁我地緊係等埋果三個字喇!入到去都未坐定就即刻瘋狂咁叫野食,第一樣就緊係叫壽司丫刺身喇!岩岩俾左單冇耐(我諗5分鐘左右喇)D刺身就到哂喇,仲要真係俾足哂,串D刺身同其他放題對比起上黎都比較新鮮!雖然馬刀貝我唔知係咩黎,不過食落又幾鮮甜幾爽口!呢間鋪主打鐵板同串燒,皆因我地坐嘅位可以睇到鐵板師傅整野食嘅位,見到師傅認真地烹調食物,我就以經好心急想一試為快。首先黎嘅係鐵板牛柳粒,味道適中而且咬落好淋,唔似一般嘅平價牛柳,跟住黎嘅係牛油鐵板蝦,牛油味好香好濃,再黎係鐵板帆立貝,雖然個size係細D,但係師傅煎得兩面都好香脆,值得一讚,跟住仲有鐵板金菇牛肉卷,龍脷柳,豚肉扒同炒野菜等等,全部都係水準以上!跟住串燒就特別鍾意食牛柳粒串,多春魚,煙肉車厘茄,雞軟骨,呢幾款都燒得好香,而且味道適中,還有燒粟米同燒茄子,我地都係一點

入到去都未坐定就即刻瘋狂咁叫野食,第一樣就緊係叫壽司刺身喇!岩岩俾左單冇耐(我諗5分鐘左右喇)D刺身就到哂喇,仲要真係俾足哂,串D刺身同其他放題對比起上黎都比較新鮮!雖然馬刀貝我唔知係咩黎,不過食落又幾鮮甜幾爽口!

跟住串燒就特別鍾意食牛柳粒串,多春魚,煙肉車厘茄,雞軟骨,呢幾款都燒得好香,而且味道適中,還有燒粟米同燒茄子,我地都係一點再點!

最後當然唔少得天婦羅同一D炸物啦,天婦羅的脆漿效果唔錯,唔會太厚粉,我特別鍾意食炸蠔同炸帶子,師傅都炸得好金黃好脆口,我嘅同學講話要炸到D野食有咁嘅效果,除左要考師傅既技術之外,仲要用新鮮嘅油先做到!

食左1個鐘,都差唔多飽喇,最後叫左個蟹肉炒飯(因為未試過用鐵板炒出黎嘅飯會係點)睇住師傅純熟嘅技巧,一陣間就將我要嘅炒飯炒好,一試味道適中,飯炒到粒粒分開,口感好好!

最後諗住埋單,果度D員工提我地仲有甜品(雀巢雪糕),咁我地緊係食埋先走啦,最後埋單每人都只係$151蚊,真係超抵食。中途有段小插曲,我地叫左雞骨腸冇黎到,搵經理先生幫手跟,經理佢同我地解釋呢款野賣晒,冇貨,所以唔會有,之後佢同我地介紹話遲D會轉餐牌,會加好多新款既菜色,叫我地遲D再黎試下!
2012-08-20
2012-08-18 11 浏览
今晚諗住食下上次食過ok的「串」放題,結果一肚氣!我地6:15已經坐低填表叫嘢食,第一轉叫左1X碟嘢,含沙律刺生串燒。一小碗沙律過左一陣就送左來,好快食完,諗住其他嘢(如唔駛煮的刺生)好快會上,點知傾左輪計,見隔離枱堆到滿晒都未見影,心裡面都已經覺得怪,不過諗住可能廚房等埋幾枱先一次過做,本身心情又不錯,咁諗住等多陣啦,入埋第二輪單先,又吉枱左一段時間先開始有D嘢食上,有D仲幾肯定係第二張單點的,心諗咁就更肯定係儲單啦!我地都冇咩所謂,就睇下送咩來就食咩,再入定多輪單,一路等下食下。到離夠鐘前半個鐘,仕應來話LastOrder,我地同佢講咦,仲有好多嘢未到,佢就Print張單問邊D,因為我地都飽飽地,只係再精選返4樣:煙肉番茄卷,燒番茄,燒青椒,燒玉子,其他冇來的羊肉呀,菇菜煲之類都算啦。再等左一陣,同一個仕應叫我地埋單,我地話咦,我地仲有嘢未嚟,嚟左先埋啦。佢走左之後3幾分鐘後又另一個仕應叫我地埋單, 我地再講一次,佢又印左張單問邊D,我地又講一次,仲提醒佢頭先叫左人跟,我地開始有D唔開心嘞。點知再過多1-2分鐘,又另一個仕應叫我地埋單!個時仲有青椒同番茄未到!大老!燒DD嘢都唔嚟單
今晚諗住食下上次食過ok的「串」放題,結果一肚氣!
我地6:15已經坐低填表叫嘢食,第一轉叫左1X碟嘢,含沙律刺生串燒。一小碗沙律過左一陣就送左來,好快食完,諗住其他嘢(如唔駛煮的刺生)好快會上,點知傾左輪計,見隔離枱堆到滿晒都未見影,心裡面都已經覺得怪,不過諗住可能廚房等埋幾枱先一次過做,本身心情又不錯,咁諗住等多陣啦,入埋第二輪單先,又吉枱左一段時間先開始有D嘢食上,有D仲幾肯定係第二張單點的,心諗咁就更肯定係儲單啦!我地都冇咩所謂,就睇下送咩來就食咩,再入定多輪單,一路等下食下。到離夠鐘前半個鐘,仕應來話LastOrder,我地同佢講咦,仲有好多嘢未到,佢就Print張單問邊D,因為我地都飽飽地,只係再精選返4樣:煙肉番茄卷,燒番茄,燒青椒,燒玉子,其他冇來的羊肉呀,菇菜煲之類都算啦。再等左一陣,同一個仕應叫我地埋單,我地話咦,我地仲有嘢未嚟,嚟左先埋啦。佢走左之後3幾分鐘後又另一個仕應叫我地埋單, 我地再講一次,佢又印左張單問邊D,我地又講一次,仲提醒佢頭先叫左人跟,我地開始有D唔開心嘞。點知再過多1-2分鐘,又另一個仕應叫我地埋單!個時仲有青椒同番茄未到!大老!燒DD嘢都唔嚟單就嚟左第4次!又唔係啱啱叫佢燒!叫左差唔多成個鐘啦!今次真係火都嚟!同佢講話D嘢未嚟!佢話:「燒緊啦,不過你都要埋左張單先,如果唔係電腦要「起鐘」,我地要再比錢!頂,你電腦系統點Set我地管唔到,不過距離我地話漏單已經2X分鐘,你唔覺得應該再幫我地認真追D嘢食多過迫我地埋單先咩?唔通走你數咩?叫佢經理過來仲嬲!佢一面「你地無理取鬧」樣,再話:「D嘢燒緊啦!D單要排隊燒」我即刻話:「唔講其他,就講羊肉,我地一坐底就叫,到而家都冇嚟,排隊到而家?」佢又話:「咁D嘢要燒熟先得,你都唔想食生嘢?」我唯有提佢:「而家我等緊嘅係燒番茄喎。」佢仲不停重複燒熟,排隊,同電腦系統...我認唔住話:「乜你好怕廚房D人咩,點解唔去跟下?我地點都等到齊先埋單嘞。」佢居然話:「你地咁我Call實Q!」哇!你唔查下廚房進度反而Call實Q,我地話,好吖!咁我地咪報警囉!佢居然仲話好!到呢個地步真係爆嬲!我地再一百次強調唔到齊嘢唔埋單!等多5分鐘都唔得?個經理先死死地氣走開!其實個時應該真係差唔多仲有5分鐘先夠鐘囉!最後又再「五」喺吉枱情況下等多一輪,終於等埋個唔知有冇加料的番茄,即刻埋單!其實我地本身唔大食,又唔係叫好多嘢食,咁都漏咁多單未上,佢D嘢都怕熟過舊炭囉!最嬲唔係漏單,而係D人的態度!你漏左就應該追單!個經理如果一邊叫下D同事再幫手去跟跟張單,而唔係一字排開幾個用「無X聊架你」的眼神去淨係講燒熟/排隊燒要時間,迫你埋左張單先!呢間真係呢世都唔再去!咁對D客真係本來心情好都變勁嬲!
好少食嘢搞到咁X嬲!仲要係D嘢唔好食!
用餐优惠
其他
  • 等!因為D「美」食等2個鐘都未排到/未熟!
(非会员)
2012-08-14 20 浏览
朋友請食生日飯,我又無咩特別想食,所以由朋友拍版。考慮左好耐,終於決定黎呢間。首先狂風掃落葉叫左幾多野,但最後黎既份量係超少。第一碟上場係刺身,無咩貴價貨係預期,但見到佢切到咁精緻,即係細件,不期然一笑,味道同價錢正比,百零蚊一個人唔好要求咁高,只求唔好食物中毒就算。清酒煮蜆,完全無鮮味。串燒唔係叫左好多,其中一串牛,又係精緻到不得了,每粒大小如雞軟骨......既一半,真係忍唔到笑左出黎。其餘一般,食完可以完全無留低印象。D單甩甩漏漏,上得又慢,催左兩次單,至黎到一碟天婦羅蝦,蝦都叫有蝦味,不過炸漿唔得,黎到時已經淋晒,個汁其實係得醬油,見唔到有蘿蔔蓉,到埋單我估計黎左十五碟,即每人食五碟,但有好多碟都係份量超少,原先想試下味,過得去的話再叫,結果連試味既機會都無。下次再有人請,我都一定唔會再黎,多謝晒。

下次再有人請,我都一定唔會再黎,多謝晒。
2012-08-13
  • 雀巢芝麻雪糕
今日星期六,行完街諗住食韓國野,點知行過呢間「串」見到無咩人唔駛等位,就入去食野啦,點知捉左虫囉!!!我地一行3位女士食放題其實都唔化算架啦,佢仲要成$17X(未加一),不過唔緊要啦,屋企人想食...點知叫既野食真係...刺身無味,叫左一份就無再叫(從未試過),串燒唔係無味就唔夠味,其他熱食一樣,最好食都係個沙律,全靠D沙律醬~到中段時間開始漏單啦...要罐汽水姐,唔駛幾個字呀=.=",每人限量一份既甜品(雀巢細雪糕),開頭黎既時候比錯味,同佢講,佢又話係其他枱,咁樣一等又幾個字...你個D雪糕又唔係即制,又唔係多人,又唔係忙,D侍應就係度行行企企叫個男職員(矮矮地後生仔)黎同佢講野食未黎晒,未聽完我地講佢就叫我地再落單,我地話我驚你轉頭黎多份WO..佢又照重覆同一句說話照落單,阿媽激鬼氣即刻落單比佢,佢話落埋張紙既後面(因為張紙有2面,我地分左2張紙),阿媽同佢地講驚你地睇唔到(背面)漏左單,個STAFF即刻態度好差咁話「唔會,我無近視」接左單即刻走左去!!!野食黎既時候呢個男STAFF將隻碟掟落枱面又9秒9咁走左去,係佢放野食既同時我地遞單,佢都扮睇唔到咩態度黎!!中途又無啦啦黎碟
,就入去食野啦,點知捉左虫囉!!!

點知叫既野食真係...
刺身無味
,叫左一份就無再叫(從未試過),串燒唔係無味就唔夠味
,其他熱食一樣,最好食都係個沙律,全靠D沙律醬~
到中段時間開始漏單啦...要罐汽水姐,唔駛幾個字呀=.="

!!!
咩態度黎!!
中途又無啦啦黎碟多春魚,一開始要左4條多春魚,佢黎8條,已經好辛苦咁食埋,黎第2碟時緊係同佢講無叫到啦,個女仔即刻好訝異咁同我重申「多春魚WO」,我話「我知呀,我知呢D係多春魚,但係之前黎左啦,之後無叫WO」,最後佢收返,隔離枱個男仔又係咁比返碟蝦佢地...

埋單時又係同一個男STAFF走埋黎,碌左卡比張卡人簽名,筆都唔比
,比左筆後,自己成個人挨左落後面張枱橋埋腳係度擺POSE
串咀得佢呀,真係同呢間店名有得FIGHT,同埋真係未見過呢D SERVICE囉!!!!!!
多謝/唔該都無聲
轉身就走

係一開始坐低既時候,佢地有架車仔推去執枱,已經撞到我張椅,到食完野時,有個女STAFF執我隔離張枱時,又推架車仔黎時又撞到我張椅,都算,諗住唔小心姐...到佢執完推走架車,直情撞到我張椅3次,係撞第1次時,發覺撞到我張椅阻住左佢既去路,佢沿住佢既路線撞多左2次,撞開左我張椅推架車走
傾傾下計我仲以為發生咩事.
.我已經唔係肥個D人,又唔係坐得出,呢D咁少既禮貌都唔識

呢間野真係唔會再有下次,即時BLACK LIST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
分店都唔會幫襯
2012-08-11
  • 沒有
2012-05-19 34 浏览
只系可以話食得飽。其實真系好難食。佢安排左門口個位俾我地。(連紙都無=_=)重點系!!!吾會有人經過既位。次次都要好大聲甘嗌。問題系d人扮睇吾到!!!半個鐘黎得5碟 可以話系兩三啖食哂。2個鐘黎得2舊sushi同10片魚生(3文魚同吞拿)同幾片飽魚片。都算啦,話哂佢系叫串,甘串燒先系主角既。佢一系吾黎。一黎就一大盤黎。只系可以話得個雞翼同雞腎叫好食。其他個d都系勁鹹,一系好肥食落去一口油!!!!仲有個燒汁就超甜。仲有個芝士波。d芝士吾知咩味黎,依然系個句。好難食。食物難食。特別就系個介辣無味..所以佢不左成杯雪糕既份量位我。仲有豉油系咪好貴?佢個樽得番一兩滴。-.-食一次好啦, 以後都系免啦
只系可以話食得飽。
其實真系好難食。

佢安排左門口個位俾我地。(連紙都無=_=)
半個鐘黎得5碟 可以話系兩三啖食哂。
都算啦,話哂佢系叫串,甘串燒先系主角既。
佢一系吾黎。一黎就一大盤黎。
只系可以話得個雞翼同雞腎叫好食。
其他個d都系勁鹹,一系好肥食落去一口油!!!!
仲有個燒汁就超甜。
仲有個芝士波。d芝士吾知咩味黎,依然系個句。好難食。
食物難食。
特別就系個介辣無味..
所以佢不左成杯雪糕既份量位我。
仲有豉油系咪好貴?佢個樽得番一兩滴。-.-
食一次好啦, 以後都系免啦
2012-05-18
2012-03-20 6 浏览
BOOK了點,2小時放題. 3個人等到9點半入座 1.上菜不是一般的慢,想說刺生跟壽司應用是最快來的,怎知入座起快一小時才來了一碟,而且是直到埋單也沒吃過第2碟,我算過,只有一個女待應在傳菜,大約15多分鐘在廚房出一轉,然後我們太約20-30分鐘來幾碟.,,2.走單不是一般的嚴重,來的東西不到我們點了的1/3 .很多菜其實已經停上.但沒人通知.10點45分已經開始收爐.收拾東西...3.完全感覺不到有人在服務.態度散慢.尤其是BAR在台切刺生那些員工,感覺就是放軟手腳來做.想找個侍應來也很難,根本就是人手嚴重不夠.到我們等經理過來埋單,想說順便反映一下,只看到他忘於被各台的客人投訴.他也很無夸.一直說對不起. 全晚都在等待上菜的一刻,來一碟幾個人每人一口,又等15分鐘起,食物質素一般.接近0服務.
BOOK了點,2小時放題. 3個人等到9點半入座

2012-03-17
2012-02-26
今日剛巧經過荃灣廣場,試左地下的”串”食午飯,選了兩個餐1)鐵板燒三文魚扒,跟麵豉汤,螺頭小食,白飯。三文魚扒較油,份量適中,但淡而無味;炒雜菜完全無味,應該没有落調味料!2)雜錦刺身定食,跟麵鼓汤,螺頭小食,白飯。Menu寫住每樣兩件:三文魚,吞拿魚,八爪魚,甜蝦,魷魚,帶子。上枱的時候變了每樣三片,但吞拿魚没有了待應没通知,自動幫客人轉了三文魚!
今日剛巧經過荃灣廣場,試左地下的”串”食午飯,選了兩個餐
1)鐵板燒三文魚扒,跟麵豉汤,螺頭小食,白飯。
2)雜錦刺身定食,跟麵鼓汤,螺頭小食,白飯。
上枱的時候變了每樣三片
,但吞拿魚没有了待應没通知,自動幫客人轉了三文魚!
2012-02-26
2012-01-20 5 浏览
本來我和3個朋友慶祝生日,去到四圍都好多人,見到佢唔使等位就入左去。真係一失足成千古恨~~$178一位放提。8:15入到去點完野無人來收單,算,我地自己拿出去。等左48分鐘自先來左4-5碟,一人一件無左。無人加水,算,我地聊天。等左多成大半個鐘都未有野食來,我舉手問待應: 唔好意思,可唔可以追追D野食,我地等左好耐。個女待應好大聲咁講: 喂!上住D先啦! 個客"炸形""呀!我地真係黑線,我覺得自己已經好有禮貌。都算,我地點果D熱食尤其是天婦羅一件都無,點左2串牛柳粒,佢上左5次。第3同4次我地都算食住先,第5次我地話呢個上左架啦。個男待應在度同個女待應講:個客話唔要。個女待應話:求其比一台。我地覺得有D無語。點左成兩個鐘佢先話無呢樣、無果樣。食到11點D待應已經開始收桌上的鼓油想收工。我地點的野來左唔夠1/3。求其比完$$快D走。以後都唔會去呢間食野~~~都唔明點解佢仲有分店~~~

$178一位放提。

8:15入到去點完野無人來收單,算,我地自己拿出去。

等左48分鐘自先來左4-5碟,一人一件無左。

無人加水,算,我地聊天。

個女待應好大聲咁講: 喂!上住D先啦! 個客"炸形""呀!

我地真係黑線,我覺得自己已經好有禮貌。

第3同4次我地都算食住先,第5次我地話呢個上左架啦。

個男待應在度同個女待應講:個客話唔要。

個女待應話:求其比一台。

我地覺得有D無語。

點左成兩個鐘佢先話無呢樣、無果樣。

食到11點D待應已經開始收桌上的鼓油想收工。

我地點的野來左唔夠1/3。

求其比完$$快D走。

以後都唔會去呢間食野~~~都唔明點解佢仲有分店~~~

2012-01-19
用餐优惠
其他
  • 三文魚上我最快
2012-01-20 9 浏览
夜晚9點黎到荃灣廣場,其他食日本野都要等位,得呢間唔駛,就試下放題點知真係差差差服務態度差,上食物慢,成日漏單當野食勁耐都冇黎時追D侍應,我地聽到D侍應同廚房用極不耐煩語氣講"人地等得唔耐煩呀",去到最後又將D唔係我地點O既野拎黎,個侍應拎走後同另一個講"佢地唔要呀",另一個侍應就話"咁俾另一台喇",原來D野食求其俾成晚係咁上鴨胸,金菇肥牛,凡立貝,鴨胸,金菇肥牛,凡立貝,鴨胸,金菇肥牛,凡立貝,好似成間得呢3樣野,催左2個鐘,係兩個鐘,由9點到11點先第一次上天婦羅,清酒煮蜆等到11點先同我地講賣哂,當晚個場係唔爆O既,但都可以做到咁差,魚生係唯一上得最準確及相比其他算快,結果食左2個幾鐘都好似唔飽咁
點知真係差差差

服務態度差,上食物慢,成日漏單

2012-01-19