2018-01-26
同老公兩個人去北角和富中心附近嘆串燒,講開之前表妺食過間串燒她極度推介,所以老公就話過去試囉,架車拍店門口睇住,因為四圍都無停車場,標位更加唔使諗!講翻先鋪頭唔算大但都坐得幾舒服! 店內已經年青人傾計食串燒,滿牆壁都貼滿食物照片,好吸引呀!兩個坐低後就睇食物紙揀食物啦! 即叫即燒,熱辣辣好正! 唔使街邊企住食又嘆到串燒原來無加一收費架 老公推介如燒韭菜,韭菜本身屬濃味再加上孜然粉超惹味! 好香$16一梳 燒雞中亦 用左日式鹽燒外皮脆仆仆又鹹香! 一點都唔乾,每串 $20 都接受到!燒原隻魷魚筒 $78燒得剛熟唔靭兼易咬,size亦唔細,味道調得唔錯可能個燒汁帶點甜甜地! 汁燒雞肝串 $32 串繼上次媽媽介紹我食後有點愛上,今次呢間還燒得更香口,食落甘香帶點粉粉地質感! 老公都覺得幾野味 ! 鹽燒白鱔 $48 串我個人推介,先講白鱔由劏到處理完成非常需時,如果唔新鮮還會有泥味,送上枱時見到好肥美又乾身驚喜之作,味道鮮皮香脆肉軟滑無腥味,正呀汁燒牛肋條 $38串燒得係我心水嘅少許焦但有深啡食,一睇色澤就知醃得夠晒味,一食真係好入味但質地較需牙力,越嚼越出味接受到的 ! 最後叫多碗日本
燒原隻魷魚筒 $78
汁燒雞肝串 $32 串
鹽燒白鱔 $48 串
汁燒牛肋條 $38串
最後叫多碗日本叉燒烏冬黎個完美句號,叉燒似自家製,肥瘦適中加上紫菜絲同紹菜好健康,但湯底略嫌淡左些!