2021-09-06 2387 浏览
今日同朋友一齊行下觀塘舊區,跟住朋友就發現咗呢間串燒屋,原來佢呢個五點時段都幾抵,咁我同朋友一齊入咗去食串燒。 其實呢度都幾多嘢食同飲品,佢亦都有一啲自家製嘅涼茶同薏米水,咁我覺得幾好嘅。最大特點嘅係呢度嘅燒烤機啲串燒會自動旋轉,令到啲食物平均受熱, 而且最啱曬我哋呢啲懶人。個人最推介美國穀飼牛西冷, 肉質幾好而且嫩口 ,牛、豬及雞都有好幾款唔同嘅選擇, 另外佢啲雞翼都幾好食我自己覺得麻辣雞翼同原味雞中翼都幾好食, 肉類就肥瘦適中,唔會太肥。 另外羊架亦都係必食之選 , 因為佢肉質都幾肥美而且都幾蘇 。建議嗌多啲牛,抵返條數。網燒我自己就最鍾意就係蒜蓉烤蠔同佢個烤青口, 因為食到我就算燒完之後啲海鮮都幾新鮮而且幾入味, 另外一入到佢 侍應已經拎咗扇貝畀我哋燒,我覺得貝貝亦都好好食因為都幾新鮮同有甜味。另外佢啲炸物亦都整得精彩,自己就幾鍾意佢啲春捲、炸蝦餅及炸魚餅, 佢哋都炸得唔燶 自己燒完都攰都係鍾意食啲即食嘅就是人哋燒完嘢畀我食。 嘻嘻… 最後食完之後記住食佢啲甜品我自己幾鍾意佢啲啫喱仔。最後因為佢啲食物都幾多所以請大家參考嗰啲相啦, 而我自己覺得呢一間串燒屋, 食物同價錢都唔錯,

最後因為佢啲食物都幾多所以請大家參考嗰啲相啦, 而我自己覺得呢一間串燒屋, 食物同價錢都唔錯, 而且本人幾鍾意一啲小店 ,大家行開觀塘嘅話可以支持吓D小店。

• 串燒
2021-08-29 49 浏览
上次在公司開年時吃過一次,而且已經很久沒有燒烤,今次我就和朋友來吃。上次來吃時就覺得很方便,不用自己夾和串起食物,而且燒烤機自動轉,客人可自行決定食物的熟度和焦位置: 從觀塘地鐵站大約走10分鐘才到,也要走一少段斜路。環境: 環境不錯,每張桌子有自成一各的感覺。也有兩部大電視,一邊燒烤一邊追劇最適合。服務: 點的東西很快就到,服務效率很高👍晚市: 今次就自己給錢,價錢來說很合理!五點半來到,七點前離開,約二百元連加一。現在每位都送一份扇貝,記得之前是有送刺身。供應食物多元化,有海鮮,有肉類,有蔬菜。推薦青口,海蝦🍤,蠔🦪,秋刀魚,茄子🍆,所有食材都很新鮮🤤。前菜、炸物、飲品和甜品任食,推薦炸榴槤,香芋地瓜丸,炸紫薯餅,樣樣外脆內軟。另外還多了網燒(我上次是沒有的),點了一口牛和牛肋條,肉質靚過之前很多,又多肉類選擇,絕對能滿足大胃王和食飲獸。

位置: 從觀塘地鐵站大約走10分鐘才到,也要走一少段斜路。

環境:

服務: 點的東西很快就到,服務效率很高👍

晚市: 今次就自己給錢,價錢來說很合理!
五點半來到,七點前離開,約二百元連加一。
現在每位都送一份扇貝,記得之前是有送刺身

供應食物多元化,有海鮮,有肉類,有蔬菜。
前菜、炸物、
飲品和甜品任食,
點了一口牛和牛肋條,
肉質靚過之前很多,又多肉類選擇,絕對能滿足大胃王和食飲獸。
2021-08-26
  • 一口牛
  • 香芋地瓜丸
  • 炸榴連
  • 紫薯餅
2021-08-26 51 浏览
放工同朋友食飯,朋友提議食呢間,我都好耐無串燒過啦,好期待😊😊飲品選擇算多,我飲左自家製菊花蜜,味道唔會太甜,食串燒飲呢d可以下一下火。😆😆除左串燒上可以任剔,放題新品都可以任食👍🏻👍🏻每人會送一隻蒜蓉扇貝,非常肥美😋😋清酒煮蜆絕對係值得encore,雖然有少少沙,但個蜆真係好鮮甜😆😆炸物都好好食,我鍾意食炸蝦同炸蠔,做到非常脆口,但粉漿又唔會太多👍🏻👍🏻燒雞翼真係非常好食,好香口🤤🤤燒蠔同燒青口,燒嘅時間比較耐,想燒多轉已經無咩時間了網燒d牛都非常好食!我特別推薦一口牛同牛仔骨!一口牛入口即溶,雪花油脂分布啱啱好,屬高級肉質!牛仔骨好煙韌,薄薄地好快熟!可以燒多幾轉🤣🤣串燒自動轉,懶人可以不用理,傾下計就食得,好方便😊😊😆

除左串燒上可以任剔,放題新品都可以任食👍🏻👍🏻

每人會送一隻蒜蓉扇貝,非常肥美😋😋

燒雞翼真係非常好食,好香口🤤🤤

燒蠔同燒青口,燒嘅時間比較耐,想燒多轉已經無咩時間了

串燒自動轉,懶人可以不用理,傾下計就食得,好方便😊😊😆

2021-08-25 71 浏览
上次食完自助串燒後念念不忘,今次搵間近近地既來試下先。今次既食物式非常多,除左有生食外,仲有唔少熟食。使用手寫單,店員會好清講解點解落單。除左落單紙外,黑板上既款式都可以叫。調味料種類多,除左味粉仲有燒肉汁。送的一人一隻蒜蓉扇,大大粒好鮮甜。食物種類有好多款,豬牛羊、海鮮、菜類都齊。部分燒串有醬汁,亦有部分係辣的。其中雞腎好食夠爽脆,仲有我最愛既紅腸。除左串燒,仲有網燒,牛助肉好好食,雖然切得較薄但有肉味。食羊既朋友表示羊架好食。最正係三文魚鮫,先燒魚皮到金黃色就反轉,油脂飽滿入口即溶,又香又脆,推介。仲有燒蠔都好正。燒肉同中燒好食,但最令我地驚喜既係熟食。清酒煮蜆 - 無沙啖啖肉炸雞軟骨 - 超級推介!非常香口,調味夠好惹味。炸蝦 - 夠香口,蝦肉都大隻炸洋蔥圈 - 甜甜地好脆炸雞 - 夠嫩滑多汁炸大阪王將餃子 - 無太大特別飲品有罐裝,都有自家涼茶飲品,唔驚熱氣!仲有啤酒飲。甜品有啫喱、泡芙、雪糕、燒花糖整體好多款食物選擇,每款食一次已經好飽,質素唔錯價錢合理。
上次食完自助串燒後念念不忘,今次搵間近近地既來試下先。

調味料種類多,除左味粉仲有燒肉汁。

送的一人一隻蒜蓉扇,大大粒好鮮甜。

燒肉同中燒好食,但最令我地驚喜既係熟食。

清酒煮蜆 - 無沙啖啖肉

炸雞軟骨 - 超級推介!非常香口,調味夠好惹味。

炸蝦 - 夠香口,蝦肉都大隻

炸洋蔥圈 - 甜甜地好脆

炸雞 - 夠嫩滑多汁

炸大阪王將餃子 - 無太大特別

飲品有罐裝,都有自家涼茶飲品,唔驚熱氣!仲有啤酒飲。

甜品有啫喱、泡芙、雪糕、燒花糖

整體好多款食物選擇,每款食一次已經好飽,質素唔錯價錢合理。
2021-08-24 40 浏览
今日去左樂華南邨個邊影相順便就係附近搵間餐廳食個晚飯,行過小巷見到呢間串燒好吸引,仲要仼食放題,價錢又唔貴,於是就入左去試吓😋入去既時間只係5點幾,都已經有幾枱人係到食緊,到6點幾既時候已經愈黎愈多人,幾乎全場滿座。👥👥👥一坐低,店員好主動同我哋介紹呢到既餐單,除左三張餐單之外,仲有是日放題精選任你食👍🏻👍🏻我哋分別都叫左唔同既串燒,網燒同炸物。除咗呢啲野食之外,仲有個雪櫃擺滿曬甜品,前菜,蔬菜。仲有唔同既飲品,例如檸檬薏米水,山楂洛神花茶,呢啲都好岩燒烤既時候食,清下熱氣!首先送黎既係帶子(呢個係送既,按人頭上),跟住就係牛肉串,豬肉串,雞肉串,雞腎,牛舌,平時係出面見到串燒呢到都有得俾你食👍🏻👍🏻另外網燒方面,我地都嗌左雞翼,牛肩肉片,生蠔,羊架同一口牛,味道都幾新鮮唔錯😋😋😋炸物我地都試左雞軟骨,炸蝦,炸蠔同芋圓,炸粉唔厚,調味都岩岩好!呢間串燒屋既CP值真係好高,如果鍾意食串燒既朋友不仿一試!評分: 🌟🌟🌟🌟

呢間串燒屋既CP值真係好高,如果鍾意食串燒既朋友不仿一試!

評分: 🌟🌟🌟🌟

星期日唔想煮飯又想食餐勁,於是黎左觀塘呢間串燒屋食串燒放題,上次食過返尋味 。由觀塘港鐵站出黎都要行一陣,仲要行上斜,要d腳骨力,要食返多d補充返。串燒放題任飲任食兩個半鐘,星期日晚7點前離座只係$208加一,啱哂食個早晚飯。呢度每張枱有個自轉燒烤爐,火力都算唔錯,上面有個抽氣扇直接吸油煙味。用order紙點完食物之後,服務員會將食物送上,然後自己喺個串燒爐度燒。燒烤爐隔離有個鐵架俾你放d生肉慢慢等燒。枱上面仲放左燒肉汁,秘製串燒醬,辣椒粉,孜然粉,椒鹽等調味料等你自行調味。Order紙選擇有三張,分別係串燒,網燒同炸物,選擇都唔少。1)串燒 美國穀飼牛肋條:牛味好好,只係需要咬下美國穀飼牛西冷:較韌蜜汁叉燒豬柳泰式豬頸肉:好爽脆,香茅味好香,好有泰式風味農場鷄腿肉:好嫩滑原味鷄中翼麻辣鷄翼 奧爾良辣鷄翼爽口鷄腎麻辣鷄腎 海蝦:烤完連殼食都得加拿大多春魚:春都有唔少挪威鯖魚 黃金魚片頭 臺灣一口腸鷄肉腸迷你豆卜 紅腸芝士腸黃金魚蛋芝士獅子狗卷龍蝦丸 日式蟹柳牛筋丸花枝丸台灣貢丸午餐肉2)網燒蒜蓉烤蠔:雖然細細隻,都可以,蒜蓉醬好好味蒜蓉烤青口:唔韌,都新鮮,蒜蓉醬好好味蒜蓉烤茄子:好大

1)串燒

美國穀飼牛肋條, 美國穀飼牛西冷

海蝦

美國穀飼牛肋條:牛味好好,只係需要咬下
美國穀飼牛西冷:較韌
蜜汁叉燒豬柳
泰式豬頸肉:好爽脆,香茅味好香,好有泰式風味
農場鷄腿肉:好嫩滑

牛筋丸
花枝丸
台灣貢丸
午餐肉

加拿大多春魚, 農場鷄腿肉, 泰式豬頸肉

2)網燒

蒜蓉烤蠔, 蒜蓉烤青口

蒜蓉烤蠔:雖然細細隻,都可以,蒜蓉醬好好味
蒜蓉烤青口:唔韌,都新鮮,蒜蓉醬好好味
蒜蓉烤茄子:好大舊,要烤耐d,蒜蓉醬好好味
原條日本秋刀魚:正常
熊本一口牛:咁啱我哋嗰幾粒係筋位,所以有啲韌
安格斯牛肩肉片:牛味幾濃而肉汁豐富
日本漢堡扒
西班牙黑毛豬五花腩片:好似肥左少少
美國特級牛仔骨:可以
香草羊架:好大件,肉質算嫩滑而唔羶,香草調味好香

香草羊架

西班牙黑毛豬五花腩片, 熊本一口牛

安格斯牛肩肉片, 美國特級牛仔骨

原條日本秋刀魚

每人仲送左一隻蒜蓉扇貝,完全唔韌,蒜蓉醬又好味!

蒜蓉扇貝

3)炸物:好出色,全部新鮮熱辣炸起,皮脆饀靚,值得encore。擺盤都唔求其,伴碟有甜酸醬。

吉列炸生蠔, 越南豬肉春卷, 炸蝦餅, 紫薯餅

脆炸薯條
吉列炸生蠔:外皮香脆,入面多汁,蠔味可以
吉列炸豬扒
吉列魷魚圈: 魷魚又脆又鮮
吉列墨魚角
越南豬肉春卷:外皮好脆,入面嘅豬肉多啲就好啦
吉列炸蝦:雖然細細隻,都唔錯
炸雞軟骨:超脆口乾身,一客係一兜!
唐揚鷄塊
炸蝦餅:我叫左炸蝦餅不過好似上左炸魚餅

迷你炸魚餅

紫薯餅:超脆炸皮,入面紫薯蓉滑溜但唔過甜
大阪王將餃子
榴槤波波:呢個超正,入面d榴槤醬係咁流出黎
臺灣香芋地瓜丸:都唔錯,如果香芋多d更好
脆皮香蕉

炸雞中翼

臺灣香芋地瓜丸, 榴槤波波

炸雞軟骨

吉列炸蝦

芝麻波波,榴槤波波,紫薯餅,吉列魷魚圈

4) 新品:仲有黑板上嘅新品

是日油菜:係生菜,大大碟,油份略嫌太多,有蠔油伴碟
香酥雞翼
芝麻波波:係外皮滿佈白芝麻粒嘅煎堆,餡係少少豆沙
三文魚鰭
芝士魚豆腐

是日油菜

除左Order紙,都可以係雪櫃自己攞其他野食,例如:
沙律及前菜

5)沙律及前菜

和風蟹籽沙律, 和風豆腐, 泡菜, 味付竹筍

和風蟹籽沙律:有生菜,車厘茄同粟米,車厘茄超甜,都好新鮮
和風豆腐:豆腐好滑,加左麻醬好好味
麻香油揚
中華沙律:正常
泡菜:好辣
泡蘿蔔:umum....
味付竹筍:可以
味付螺肉

蒜蓉雜菌

6)蔬菜水果

有機小啡菇, 雞脾菇, 泡蘿蔔

生菜

秋葵
翠玉瓜片
有機小啡菇:正常
雞脾菇:正常
蒜蓉雜菌:個蒜蓉醬好好味,好多唔同種類雜菌,包括甘菇,冬菇等,我地encore左好多轉
牛油粟米
甜薯
菠蘿
哈蜜瓜粒:新鮮清甜
提子
哈蜜瓜粒

其他配料仲有蒜蓉包同綿花糖等。

7)甜品

雀巢細杯裝雪糕

雀巢細杯裝雪糕,口味有三款,分別係芒果,雲尼拿同香芋。
羅拔臣啫喱有黑加侖子同芒果味
泡芙有四款口味,有抹茶,士多啤梨,朱古力同原味。雖然外皮唔脆,不過夠薄,而入面啲忌廉係可以嘅
抹茶,士多啤梨泡芙

8)飲品

飲品

自家制薏米檸檬水:飲左好多杯,基本上係檸檬水加左d薏米咬下,少甜,感覺健康
自家制洛神花山楂茶
自家制涼茶:味道都唔錯
無糖玄米茶:真係好似水咁,似乎健康啲
各款汽水同罐裝飲品。

食材好衛生,全部用有蓋膠兜裝好哂。餐具基本上全部即棄,係唔環保不過衛生d。只係有少少上錯食物,食物上枱速度亦好合理,兩個鐘絕對夠食飽。服務員勤收用完餐具,特別係男服務員好有禮貌。
2021-08-22
吉列炸蝦
芝麻波波,榴槤波波,紫薯餅,吉列魷魚圈
蒜蓉雜菌
哈蜜瓜粒
串燒屋 (觀塘)觀塘APM就去得多,今次試吓大型商場以外的小店,行行下發現了這間小店串燒屋,這間串燒屋有自助串燒很有趣,忍不住要光顧一下~ 串燒及網燒放題 $208/位 (星期五至日及公眾假期),下午五點至七點,可以任食兩小時😆餐廳送每人一隻扇貝😍,扇貝是網燒手的,上面加了蒜蓉牛油,很香很鮮甜😋 這裏有很多食物供應,小編推介燒茄子🍆、蜜汁叉燒豬柳🐷,以及台灣一口腸🥰 燒茄子鋪滿了蒜蓉,茄子夠腍😋蜜汁叉燒豬柳和台灣一口腸只要把串燒放在自助串燒機上,串燒便會自轉😚不用擔心其中一面會過生或過熟,很方便😆😆 豬柳不會有肥膏,而且會笑得有少少焦香,蜜汁味很濃郁~台灣一口腸加了黑椒,而且外皮很香出去,非常惹味☺️甜食方面估不到有燒烤棉花糖和日本迷你紫薯😝😝棉花糖可以燒到外表金黃,外脆入邊軟綿綿,好好味😆迷你紫薯可以連皮一起食,糖心甜味🥰飲品也是可以任拎的,這間店有自家製的夏枯草涼茶、檸檬薏米水、無糖玄米茶等,飲得出是自家製的,而且真的是無糖或小糖,很適合燒烤飲用🥰整體食物美味指數:8/10 (10分滿分)地址:觀塘通明街54號地舖
串燒屋 (觀塘)

整體食物美味指數:8/10 (10分滿分)
地址:觀塘通明街54號地舖
2021-08-21
2021-08-18 1597 浏览
經過見到都幾平就入左去試😳我係食17:00-19:00時段,先至$188/位,不過放題野食種類黎講唔算多,有啲可能紙上有既都冇,但勝在質素真心不錯,所以同價錢都成正比。🤪.每條串燒上都會有一個齒輪,只要放啱位置,佢就會喺個爐到自轉,完全唔使人手自己燒,好方便😚,同埋最緊要係個串燒爐好夠熱,之前我食過其他自助串燒,個爐熱得好慢,每轉都要等大概十五分鐘先開始熟,真係等燒仲多過食,變相冇乜食到太多嘢,依個爐就冇呢個問題,而且唔使人手燒,個身同埋隻手都冇彈到油,唔會食到好「呢hea」👍🏻.放題有分3張紙,分別係串燒、網燒、炸物,仲有黑板上有寫既野食、雪櫃既冷盤、飲品同埋甜品,最吸引我嘅係雪櫃竟然有泡芙,仲要有朱古力同埋士多啤梨味🤣🤣。.串燒方面,全部既肉類都新鮮,冇雪藏味,特別係個密汁叉燒豬柳,相比起街市買既新鮮叉燒,我覺得仲要好食,仲重密汁味,肉質完全唔乾😨然後,就係泰式豬頸肉,係同泰國食嘅冇分別😂好重香茅味,食完之後口腔仲留有住香茅味,中意食泰國嘢嘅話真係必食🤣.網燒方面,蒜蓉烤蠔必食!蒜蓉落得超多,蠔燒完之後size都唔係縮水得好勁,而且冇唔新鮮感覺,好香蒜蓉味!另外,日本漢堡扒好厚身😳
網燒方面,蒜蓉烤蠔必食!蒜蓉落得超多,蠔燒完之後size都唔係縮水得好勁,而且冇唔新鮮感覺,好香蒜蓉味!另外,日本漢堡扒好厚身😳燒完都仲好juicy,爆唒汁!
炸物方面,我最想食嘅春卷同埋香芋丸就食唔到了😢,但係其他炸物都冇令我失望,炸魷魚圈都好新鮮,炸完都仲好彈牙🤪。
2021-08-16
2021-08-17 38 浏览
期待已久了,平時番上大陸食串燒,仲要食燒蠔。而家搵倒間在香港可任食燒蠔又有燒蝦既性價比高既食物。最重要係有哂我愛食既野,又有多款醬汁選擇。我一來先食左生果哈密瓜,涼涼個底先。出面凍櫃有好多選擇,有甜品 、蔬果、野飲我試左兩款係洛神花及薏米檸檬水,好飲。戲水款式又多,老闆都好大方呀。食物方便有三張紙剔,有炸物,燒物同網上燒,樣樣都點下啦,仲有是日精選,我哋點左清酒煮蜆、燒三文魚鰭、同埋燒羊架。最開心有轉轉燒,唔使下下自己轉,生熟度亦可以控制自如,仲要有好幾款味粉比你自己選擇。另外每人都送一元貝,今次燒得好,不會過火仲要鬼死咁多蒜茸在面,正😄另外肉類大了點選牛,有一口牛、牛仔骨、安格斯牛肉片,全部不錯,一口牛食下去很溶化,仲記憶猶新整體來講性價比高 7:00前埋單都平很多,放假早點去食都冇所謂啦
期待已久了,平時番上大陸食串燒,仲要食燒蠔。
而家搵倒間在香港可任食燒蠔又有燒蝦既性價比高既食物。

最重要係有哂我愛食既野,又有多款醬汁選擇。

我一來先食左生果哈密瓜,涼涼個底先。

出面凍櫃有好多選擇,有甜品 、蔬果、野飲

記憶猶新

2021-08-17 36 浏览
觀塘近牛頭角個邊有間串燒舖,專食串燒放題!環境乾淨企理,試過認真唔錯,推介比大家~呢間串燒舖最特別嘅就係佢嘅自動串燒架,只要擺啲串串上架,佢會自己轉下轉下,轉熟晒,啱晒啲懶人!另外下面有個網都可以網燒,又多一種食法。餐廳一黎就會送每人一隻扇貝,上面嘅蒜蓉好邪惡啊,放喺網上面燒,燒到吱吱聲,好似我嘅味蕾為眼前美食演奏咁,教人食指大動。雪櫃入面有好多唔同嘅小食同埋配料可以選擇,飲品方面都好多㗎,特別欣賞佢有一啲涼茶、薏米水等等,解膩得黎又健康!除咗餐單上面嘅食物選擇唔單只可以叫串燒,亦可叫炸物,例如薯條、炸雞軟骨等。另外亦有放題新品嘅menu,例如有芝士魚豆腐、清酒煮蜆等,添加特別菜色。Overall黎講,食物種類繁多,質素亦唔差,非常值得一試!🤤

2021-08-17 36 浏览
餐廳喺牛頭角偏遠少少,有少少唔方便嘅,不過有幾多選擇,幾有新鮮感,食物質素可以接受,中規中矩,有得同時串燒同埋網燒,個雪櫃啲嘢都唔錯,有蒜蓉包棉花糖食下,飲品方面幾驚喜,有涼茶、玄米茶、薏米水、洛神花嗰啲飲吓,唔使次次都要飲罐裝。
2021-08-16 36 浏览
假日要食飽的我, 今次黎左食串燒,最重要係任飲食任食。自助區包罹萬有, 涼荼、汽水、啤酒,前菜、沙律菜、菜類同蒜蓉什菌菇、栗米,甜點和生果都有。因為佢係自轉形式的串燒店, 唔使理就輕鬆有得食, 串燒類有牛、豬、蝦、腸類、丸類….,一串串的自轉,熱度平均唔怕濃。每位都會送1隻蒜蓉扇貝,可以網燒,燒物有豬腩片、香草羊架、蒜蓉蠔、魷魚、秋刀魚、燒茄子、和牛粒、牛仔骨、安格斯牛、蒜蓉包同綿花糖。 仲有炸物類,炸蠔、炸榴連、炸蝦、炸墨魚餅….都好好食,炸物炸得剛剛好,很香脆。最後食番杯雪糕,就飽晒啦!

最後食番杯雪糕,就飽晒啦!
2021-08-15
凱匯和裕民坊都是觀塘區的新建項目。平時聽就聽得多,考慮到自己將來有機會抽中這個單位,所以今日特意來到這個場地參觀一下。行左一個下午,都是時候找找食的地方。老實說,APM 的大多都是連鎖餐廳,已經有點厭悶的感覺,所以我們都是想看看舊區那邊的餐廳,拓展一下新區域。去到舊區那邊行行,被我發現到這間「串燒屋」。見到7點前離座有優惠,由於時間尚早,我們一於把握機會,即刻入座。不用說都知道,餐廳主打串燒為主,但除左基本的串燒之外,串燒屋還有網燒食物、炸物、自助櫃和甜品供應,是一間串燒放題店。食物種類繁多,有大量串燒、網燒款式選擇,還有限定是日推介,真的要先想想食物的先後次序。由於這裡是自助形式,想食什麼就點什麼,非常方便。串燒爐自動轉轉,所以我們乖乖地等待就得,還可以放一些網燒的,保證熱辣辣地食落口。串燒有非常多款式,牛類方面我會特別精選:美國穀飼牛肋條、美國穀飼牛西冷、厚切牛舌。牛肉串燒絕對要瘋狂encore,牛肉大小切得恰到好處,在均勻受熱之下,牛肉入口即溶,而且富有牛香味,品質一定不是平價貨色。豬肉類就有:蜜汁叉燒豬柳、泰式豬頸肉。蜜汁叉燒要特別推介,其口感就像港式叉燒一樣,不過更加好食,叉
由於這裡是自助形式,想食什麼就點什麼,非常方便。串燒爐自動轉轉,所以我們乖乖地等待就得,還可以放一些網燒的,保證熱辣辣地食落口。串燒有非常多款式,牛類方面我會特別精選:美國穀飼牛肋條、美國穀飼牛西冷、厚切牛舌。牛肉串燒絕對要瘋狂encore,牛肉大小切得恰到好處,在均勻受熱之下,牛肉入口即溶,而且富有牛香味,品質一定不是平價貨色。豬肉類就有:蜜汁叉燒豬柳、泰式豬頸肉。蜜汁叉燒要特別推介,其口感就像港式叉燒一樣,不過更加好食,叉燒切得細細粒,燒完油脂散發出來,再加上少少燒焦的感覺,非常好食。雞肉類亦要一試,農場雞腿肉及雞翼都不錯。雞翼有數款口味,我就先試試原味,之後再按自己口味灑上調味料。
串燒
說到調味料,串燒屋有粉紅海鹽、辣椒粉,椒鹽粉、孜然粉選擇。對於串燒來說,調味料亦是不可缺少的一個部份。
調味料
網燒都有大量好選擇,不要只食串燒而忽略網燒的食物。海鮮類的有烤蠔和烤青口,蠔和青口都是大大顆的,而且餐廳加上大量蒜蓉,非常入味。其他肉類的網燒,我會比喻其質素和著名的燒肉店相似,肉質不會韌口,而且富有肉香,性價比遠比連鎖燒肉店為高,實在驚喜。網燒系列主推海鮮、羊架和茄子。
烤帶子
青口
網燒
燒茄子
烤菇
烤物就和日式放題一樣多選擇。雖然這裡主打串燒和網燒,但口痕的亦會想食下些炸物。炸蠔、炸魷魚圈、榴連波波都是相對較好食,值得一試。
炸物
飲品櫃方面,相信有自家製的飲料,例如有涼茶、玄米茶等等。啤酒當然少不得,特別的有一枝是中國製的樽裝啤酒,未見過的。甜品櫃在旁邊,有一些啫喱泡芙,當然最後一定要食雀巢雪糕。
甜品
啫喱
雪糕
7點前離座有優惠,這間自助串燒放題小店實在出色,甚至比連鎖的或者其他較出名的串燒鋪更好食,絕對推介。
2021-08-08
甜品
啫喱
雪糕
2021-08-14 27 浏览
喺觀塘活動咁耐都唔知觀塘有串燒食,仲要係特色串燒放題。今日我就帶埋媽咪嘆吓串燒放題😋由於係放題真係有太多嘢食,所以只能夠重點介紹最正嘅部份。我哋先叫咗燒帶子,佢落咗好多蒜蓉燒起上嚟好香,由於係自己控制火候嘅,伙頭仔見到粒帶子收咗水份即刻起,所以係啱啱熟,咬落去仲有肉汁保留喺帶子裏邊,非常鮮甜!跟住我哋叫咗好多不同類類型嘅肉類串燒,最驚喜係蝦,燒到卜卜脆連埋啲殼都食得!仲有佢啲麻辣雞腎,真係食過返尋味😋喺個雪櫃裏面有自家製甜品同埋蔬果,最鍾意食燒菠蘿嘅我食咗好多😋😋😋仲有啤酒任飲,雪糕任食😜未離開餐廳媽咪已經計劃帶朋友再嚟過😎

2021-08-14 33 浏览
記得之前經過觀塘通明街的時候,見到有一間 任食串燒,價錢唔貴的,今日同事話想食串燒,所以就陪佢啦😝餐廳叫「串燒屋」,座位都寛躺,地方也衞生…重點點是一串串上,一串串燒,燒的時候自己轉動,方便衛生,又不用那麼煩要自己反來反去🥶同時亦有網燒或即食炸物,又有多款前菜,甜品,雪糕任食🤤先來一個炸物拼盤🤣 有炸蠔,炸蝦,炸蝦餅,炸墨魚餅,炸魷魚圏,和炸薯條..全部即叫即炸,熱熱辣辣夠香脆不過食完一定要飲番杯涼茶,幸好串燒屋有三款涼茶任飲🙊不怕熱氣😝🤣🤣而串燒呢…牛肋條,牛西冷等,肉質鮮嫩,燒完多汁有牛味! 網燒的牛肩肉,切片上,厚薄適中,肉質鮮嫩!一口牛也不差,口感軟稔!羊架脂肪比例適中,燒完肉質也很鮮嫩還有燒雞亦,雞脾肉,豬腩片等,全部肉質新鮮!蒜蓉烤蠔,蠔隻肥美,蒜蓉夠多夠香!蒜蓉扇貝,肉質鮮甜!夠大隻🤤

而串燒呢…牛肋條,牛西冷等,肉質鮮嫩,燒完多汁有牛味!

羊架脂肪比例適中,燒完肉質也很鮮嫩

還有燒雞亦,雞脾肉,豬腩片等,全部肉質新鮮!

蒜蓉烤蠔,蠔隻肥美,蒜蓉夠多夠香!

蒜蓉扇貝,肉質鮮甜!夠大隻🤤