2021-09-24 220 浏览
老老實實如果唔係個friend識窿路,我肯定搵唔到呢間好嘢食!一坐低就同我講:「知你懶…呢間自轉燒烤放題啱晒你」睇吓order紙,大大話話有幾十款嘢食👍🏽剔完唔洗幾分鐘職員💁🏻‍♂️就送上串好晒嘅串燒嚟,之後按喜好自己放上燒烤機就會自動轉轉轉,電爐又唔會熱氣,坐陣就食得極方便!蠔同帶子原隻燒特別好味😋除咗串燒,仲有網燒同炸物!包你飽到抱住個肚走😂呢間雞翼我encore咗好多次🤭可能因為用電爐熱力夠平均!整體嚟講一個價錢任燒任飲真心抵!真係好羨慕住附近嘅街坊,要燒烤好容易🤪

2021-09-23 135 浏览
太耐冇行觀塘舊區,真係變咗好多,行行吓見到一間食串燒好似幾特別,幾有特色,就入去試吓。我哋大約5:30到,原來七點前買單只係$188任食,咁我哋就食到七點。款式種類幾多,肉類方面例如有西冷牛扒,牛舌,牛仔骨,羊架,雞翼,豬頸肉⋯⋯其實所有肉類都幾好,配合埋枱面上嘅辣粉同孜然粉就更加野味!海鮮又有生蠔,扇貝,海蝦等,都幾新鮮,尤其係扇貝,燒完唔會縮👍🏻另外亦有多款炸物,我哋叫咗薯條,炸雞軟骨,炸鮮奶,整體來講炸得都幾脆!一啲都唔求其😆尤其係炸鮮奶外脆內軟,而且好香牛奶味!好食😋最好嘅係嘢飲多選擇,而且燒串燒嘅時候唔使自己轉,慳好多力同時間,等佢轉嘅時候又可以同朋友傾吓計,正🥰整體來講雖然位置上唔係咁方便,但其實都容易到,適合同朋友聚餐!😉
2021-09-20
2021-09-20 3727 浏览
今日感覺特別肚餓,所以決定食日式放題,附近的串燒屋七點前離座(星期五至星期日),優惠價成人每位$208,超飽幾抵食。餐廳大約有二十多個座位,有大電視,座位幾寬敞,串燒放在爐可以自動旋轉,食物不容易被燒燶,可以一邊燒烤,一邊無顧慮地和朋友聊天,很喜歡這個設計。首先送來的是每人一隻帶子,幾大隻,配很多蒜蓉。其他食物就按個人喜好自行填寫,包括有炸物、串燒和網燒。除此之外,雪櫃有味附螺肉、泡蘿蔔、羅拔臣啫喱、泡芙蟹籽沙律、麻香油揚和多款飲品:薏米檸檬水、菊花蜜、涼茶、汽水和玄米茶。我和朋2人點了放題新品三文魚鰭,用燒烤的形式烹調特別好食,嫩滑又肥美。串燒類點了美國穀飼牛肋條、厚切牛舌,雞中翼有兩款口味,我吃原味,朋友就吃麻辣,海蝦幾新鮮,還有加拿大多春魚、臺灣一口腸、迷你豆卜和芝士腸,龍蝦丸和花枝丸一開四切成細粒,很貼心。網燒類點了蒜蓉烤蠔、蒜蓉烤青口、蒜蓉燒茄子、厚燒玉子、西班牙黑毛豬五花腩片,海鮮蔬菜肉類都齊全,超豐富。炸物類點了吉列炸蝦、炸雞軟骨、榴槤波波和台灣香芋地瓜丸, 吃過熱辣辣炸物,配翻薏米檸檬水和菊花蜜消熱,很不錯。
今日感覺特別肚餓,所以決定食日式放題

餐廳大約有二十多個座位,有大電視,座位幾寬敞,

串燒放在爐可以自動旋轉,食物不容易被燒燶,
可以一邊燒烤,一邊無顧慮地和朋友聊天,很喜歡這個設計。

首先送來的是每人一隻帶子,幾大隻,配很多蒜蓉。
帶子

帶子

其他食物就按個人喜好自行填寫,

包括有炸物、串燒和網燒。除此之外,雪櫃有味附螺肉、
味附螺肉
泡蘿蔔、羅拔臣啫喱、泡芙蟹籽沙律、

我和朋2人點了放題新品三文魚鰭,
三文魚鰭

三文魚鰭
用燒烤的形式烹調特別好食,嫩滑又肥美。

海蝦

炸物類點了吉列炸蝦、炸雞軟骨、
炸雞軟骨
榴槤波波
榴槤波波
菊花蜜、薏米檸檬水

雪糕

調味粉

2021-09-03
2021-09-19 138 浏览
之前聽屋企人講觀塘有間好抵食既隠世串燒放題,今日終於去左食入到去都幾有氣氛 蔬菜甜品飲品都可以自己雪櫃拎 其他嘢就填紙仔落order最鐘意佢個自轉爐,所有食物已經串好晒,一放上去就自己轉住燒,唔駛怕燶要睇實輕輕鬆鬆就食得 超級方便。由於係任食,所以點咗好多嘢食,美國穀字牛肋條、美國穀字牛西冷、麻辣雞翼麻辣雞腎、海蝦、加拿大多春魚、台灣一口腸、豆卜、紅腸、龍蝦丸、日式蟹柳、花枝丸。燒到乾晒身好脆好好味,嘢食款式真係好多。佢有好多自家製飲品,涼茶、檸檬薏米水、玄米茶、最好係啤酒任飲 $200幾蚊真係好抵食另外都叫咗啲吉列試吓,吉列炸生蠔、吉列炸蝦,不過當然都係主打燒烤好食d除左串燒 佢個網燒都好方便串燒放係上面轉下轉下之餘,下面可以一邊燒其他野 蒜蓉烤蠔、五花腩片、牛仔骨果d就岩晒
之前聽屋企人講觀塘有間好抵食既隠世串燒放題,今日終於去左食
入到去都幾有氣氛
蔬菜甜品飲品都可以自己雪櫃拎 其他嘢就填紙仔落order

輕輕鬆鬆就食得 超級方便。

海蝦、加拿大多春魚、台灣一口腸、豆卜

除左串燒 佢個網燒都好方便
2021-09-16 105 浏览
好想食BbQ但天氣咁熱,一定唔會想去戶外燒烤。來到有冷氣的串燒店,可以滿足哂所有願望。2.5小時任飲任食,七點前離座都只是$188。任品、雪糕、蔬菜、菇類、甜品和前菜小食都應有盡有,自助在雪櫃自行提取。飲品除了罐裝飲品啤酒,仲補自家製飲品,我個人最喜歡薏米檸檬水。拎左一些小食,蒜蓉雜菇以及牛油粟米。串串燒、網燒選擇不少,炸物有驚喜。店員仲會送些每位隻帶子,大大粒,充滿蒜蓉,又鮮甜。燒蠔,茄子當然都是串燒燒烤必吃。串燒自助轉,拎起充食得,好方便。

拎左一些小食,蒜蓉雜菇以及牛油粟米。

串串燒、網燒選擇不少,炸物有驚喜。

店員仲會送些每位隻帶子,大大粒,充滿蒜蓉,又鮮甜。

燒蠔,茄子當然都是串燒燒烤必吃。

串燒自助轉,拎起充食得,好方便。
2021-09-15 93 浏览
去燒烤場bbq或韓燒就試得多,自動轉轉爐嘅串燒放題真係第一次。約朋友食生日飯試一試新野,真心幾有驚喜,首先一坐低無耐就送上2隻大元貝,望落係新鮮靚仔嘅,加上放題紙都有幾張,款式算多,牆上仲有是日推介,出面仲有自助蔬菜櫃同飲品甜品拎。淨講量都好好,價錢亦好親民。重點,剔完好快就上菜,唔會拖住比,所以我地食得好飽。我最推介係牛牛,蝦,茄子,羊。真係好好食,我地翻叫左3次😜😜😜豆卜都係一個好選擇,燒到脆卜卜,食得好爽
重點,剔完好快就上菜,唔會拖住比,所以我地食得好飽。
豆卜都係一個好選擇,燒到脆卜卜,食得好爽
2021-09-10
2021-09-14 1215 浏览
觀塘串燒屋開係通明街斜路可以由牛頭角站經牛角頭道行上去大約行十分鐘左右放題有分幾段時間如果七點黎就可以食兩個半鐘而我地五點黎就要七點還檯星期六就208蚊位五點時間仲算早所以唔算太多人坐得好舒服坐低職員就會幫手開爐都幾nice而且因為有部抽煙機所以都唔會話食到好大浸味餐紙有三張有炸物網燒同埋串燒牆身有七樣野可以單點汽水就任飲既有其他比較特別既飲品另一邊d小食最後都有個雪糕櫃有四款口味檯面就有幾款調味先上既係送既扇貝 網燒蠔同青口另外仲有份茄子超大份而檯上面就有鐵架用黎放串燒而呢種自動既串燒機雖然成日會見到但真正自己用都係第一次望住佢自己轉轉轉又幾特意下面又可以放網燒其實都算方便炸物就group埋一次過上好熱好香脆太多仲差d食唔晒兩個鐘時間話長唔長話短唔短大部份食物都算係可以點到一份都已經可以好飽佢有話五位以上最長可以食到三個半鐘詳細就無問到總結黎講坐度舒服自助機亦都燒得幾舒服價錢唔太貴要數缺點都係需要行條斜路先到同埋地面有d痴立立但都可以再戰既
觀塘串燒屋開係通明街斜路

檯面就有幾款調味

先上既係送既扇貝
扇貝

網燒蠔同青口
蒜蓉烤蠔, 蒜蓉烤青口
另外仲有份茄子超大份
蒜蓉燒茄子, 熊本一口牛

而檯上面就有鐵架用黎放串燒

同埋地面有d痴立立
但都可以再戰既
2021-09-11
2021-09-13 157 浏览
嘩!呢間串燒店性價比真係極高!平日五點至七點只需$188 最貴果一個時段都係$258 仲可以食足兩個半鐘!多過五個人再多一個鐘!所有食物都可以任食飲品任飲首先係餐廳附送嘅兩隻帶子 尺寸都唔細最正當然係啲蒜蓉辣椒每張枱都有個小架子俾你擺食物唔使放到一枱都係10分方便企理本來呢個價錢都唔期望質素好高點知樣樣野都好好食 貴肉有四款 都好高質 牛肉好嫩好重牛味五花腩望落去好肥 但係燒完燒到脆卜卜好好味丸類都切到細細粒 可能少食多滋味 就覺得比平時嘅好吃哈哈台灣腸台灣貢丸同埋有隻好似蒜頭咁嘅魚蛋超級超級好味羊架我個人來講就覺得蘇咗少少不過我朋友食到蘇味就覺得好味靖魚秋刀魚亦是基本款不過可能佢係慢煮 所有食物唔使點理都烹調得剛剛好肉汁亦保存得很好仲有好多蔬菜類菇菌類日本小番薯都好正竟然仲有蒜蓉包同埋棉花糖 係我最愛嘅配搭甜品方面泡芙如果凍少少就10分出色啦本來都唔係幾想食炸物不過見佢咁多款式就每樣嗌啲嚟試吓啦樣樣都好新鮮滾熱辣 都有外脆內軟嘅效果飲品方面亦都好多選擇 我主要都係飲自製嘅飲品洛神花山楂茶 檸檬薏米水 涼茶都不錯真心推介!!
嘩!呢間串燒店性價比真係極高!
平日五點至七點只需$188
最貴果一個時段都係$258
仲可以食足兩個半鐘!
多過五個人再多一個鐘!
所有食物都可以任食飲品任飲

我主要都係飲自製嘅飲品
洛神花山楂茶 檸檬薏米水 涼茶都不錯
真心推介!!

2021-09-13 71 浏览
很久没有食串燒,由于我比较容易上火,所以大多是和友人聚餐,才會選擇食串燒,在友人介紹試了一間放題串燒。這間串燒屋可在牛頭角站岀,行十多分鐘就到,位於斜波上,不難找,附近是舊區。有三張單任選,包括串燒,網燒和炸物,還有當日推介。之於串燒,網燒和炸物每項選了一至兩件,食物算新鲜。但我最覺得串燒是自動旋轉設備,把串燒放在熱爐上,就會一串串自動保持旋轉,保證不會只有一面燒熟,又不用煩自己手轉,很窩心很有心思,香港人做飲食很有創意。下了單不久就送上,要了不同肉串,味道不錯,自己可以落鹽,酒煮蜆也好味,雖然不太大酒味。然而,燒物我喜歡雞腎,牛舌和豆卜,有嚼勁和咬口感。另外,甜品和飲品可以任攞,有啫喱和泡芙(不同味道)有不同汽水、啤酒、凉茶和薏米水,水凖當然大衆化為本。網燒雞翼、青口、元貝。金黃色的雞翼實在很吸引。地方尚可接受,整體也是乾净,坐位也不是很逼。大熱天氣,冷氣也算夠,否則太熱就影响食慾,就餐空間仍可以,現在疫情,算有足夠隔離,兩個人坐可以接受。仍提供厕所,衞生也算可以,水龍頭要用手開,不是自動,疫情下盡量想减少接觸。甪膳餐具是即棄筷子。服務員態度也很友善,上菜也很樂意,整體以言,環境和食

網燒雞翼、青口、元貝。金黃色的雞翼實在很吸引。

甪膳餐具是即棄筷子。服務員態度也很友善,上菜也很樂意,整體以言,環境和食物都算很好。

附近是裕民坊,有時間可以顺便参觀。
2021-09-12 61 浏览
朋友約食飯, 挑了這家任食串燒放題。餐廳格局其實似老式居酒屋。放題的食物都是劃紙點選, 服務員會送上, 唔用煩, 食物分了網燒、串燒及炸物三類。另外自助冰櫃有各式前菜、甜品及飲品。一開始先點一輪炸物, 因為即食, 不用等。再點一輪串燒及網燒的, 海鮮、牛肉, 豬五花等, 都是燒烤常吃又必好味的。炸物我點了炸蠔、春卷、蕃薯餅和雞軟骨,新鮮香脆, 燙著嘴但很好吃。再來是網燒了雞翼、五花肉等, 調味不重, 都吃到食材本身的味道。串燒的選擇也很多, 人多更熱鬧。另外每天都會有些特色菜品,寫在黑板上, 都是可任點的, 今晚我們就點了羊排, 不過太好吃,忘了拍照。

串燒的選擇也很多, 人多更熱鬧。

2021-09-09
早幾年很喜歡吃自動轉轉串燒,好方便😋喺香港終於有得食,今次食5-7pm,放題任飲任食都只係$188,實在係好抵😆首先要大讚嘅係海鮮,有蠔、扇貝、青口,全部都有加上超香濃蒜蓉醬😍樣樣都勁大粒又新鮮,係出面居酒屋$40-50件嘅質素呀!肉類每種都有特別調味,牛舌軟腍,雞翼香辣,豬頸肉油脂香,燒落香脆三文魚鮨超多油脂😍炸物同樣出色,新鮮熱辣辣即炸,唔厚粉👍🏻飲品都有多款自家製飲品,有涼茶、玄米茶、洛神花山楂茶,都幾好飲~

三文魚鮨超多油脂😍

炸物同樣出色,新鮮熱辣辣即炸,唔厚粉👍🏻

2021-09-12 45 浏览
同朋友係宜安街一落小巴就見到呢間串燒店 呢個地點雖然唔係市中心 但對我黎講就好方便 荃灣上小巴去到呢到都係20分鐘左右我個人認為任何燒既鋪頭最緊要就係抽風夠強 好怕出番黎成陣燒肉味 呢間餐廳一入去就已經feel到個抽風做得唔錯呢間野最特別就係你放串串燒下去會自己轉簡直就係我地呢d懶人既恩物 佢一路自己轉 我同朋友可以一路傾計 唔似平時出面食燒肉咁顧得燒黎自己又食唔切因為出面好多都得個90分鐘比你燒 但呢間可以燒成兩個半鐘 真係點燒都得 可以慢慢食得黎又唔洗趕以為成間餐廳淨係食串燒 估唔到仲有燒物同埋炸物 另外雪櫃仲有前菜小食同甜品 飲品都好多種類 一邊等串燒熟一邊可以燒海鮮同埋肉 咁就可以食到唔同野 仲可以加唔同調味料 牛西冷肉味食落去個肉牛味好濃 不過對於鐘意食海鮮既我 最鍾意係餐廳送嘅扇貝 好好食 泰式豬頸肉 本來以為泰式都係個名黎架姐 食個陣有浸唔會太搶既香茅味幾唔錯今日呢餐放題我同朋友都幾滿意 最緊要係唔洗趕 可以坐低慢慢食慢慢傾 食物質素唔錯 先兩舊水一個人又可以坐咁耐 都推薦比大家食最後食放題真係''食得晒先好嗌'' 唔好浪費食物呀

最後食放題真係''食得晒先好嗌'' 唔好浪費食物呀
2021-09-11 28 浏览
今次黎到一間串燒屋嘅都幾特別既一入到去店員一個好熱情介紹每一樣食物每一樣食物都係呢間公司自己一手一腳整...呢度黎度黎有一種好似自己去左自己屋企燒嘢食感覺任食既呢兩個半鍾感覺真係有點唔捨得離開既感覺可以好輕鬆..音樂播放得舒服....一到食一到燒一到同四至六位朋友傾計完全可以輕鬆...自助串燒自動郁....呢間串燒屋仲有自己煲涼茶值得稱讚...完全冇熱器...同埋呢食完都唔會有好大陣味...全部食物都好新鮮
今次黎到一間串燒屋嘅都幾特別既
一入到去店員一個好熱情介紹每一樣食物
每一樣食物都係呢間公司自己一手一腳整...
呢度黎度黎有一種好似自己去左自己屋企燒嘢食感覺
任食既呢兩個半鍾感覺真係有點唔捨得離開既感覺
可以好輕鬆..

夏天想食BBQ野但又驚熱到溶?💦觀塘呢間串燒及網燒放題就岩晒喇😌-🍢2.5小時任飲任食 $208/七點前離座優惠佢地嘅任食餐單主要有三款: 串燒 網燒 炸物食客仲可以去雪櫃任拎前菜沙律同下火特飲添😼-❥ 串燒有多達28款串燒可供選擇😳職員將串好嘅食材放喺架上 感覺衛生有條理特別之處在於佢個爐識得自己轉😌唔洗自己落手燒 坐定定等食就得好方便😼差唔多試晒28款嘅bellofood大推以下五款:農場雞腿肉 蜜汁叉燒豬柳 臺灣一口腸加拿大多春魚同充滿香茅味嘅泰式豬頸肉🐷-❥ 網燒烤蠔烤青口 一口牛 五花腩 羊架等等應有盡有啖啖肉非常滿足🥰-❥ 炸物炸物都有成20款 鍾意香口野嘅你又點可以錯過!佢地嘅吉列乜乜乜全部都外皮酥脆 尤其鍾意吉列炸生蠔 蠔味極重🦪唐揚雞塊亦都唔錯 厚肉多汁 好味😛當然唔少得最愛嘅芝麻波波同香芋地瓜丸😚-最後燒埋個BBQ必食嘅棉花糖收尾軟綿綿嘅texture真係好幸福啊🥰
夏天想食BBQ野但又驚熱到溶?💦

❥ 網燒
烤蠔烤青口 一口牛 五花腩 羊架等等應有盡有
啖啖肉非常滿足🥰

❥ 炸物
炸物都有成20款 鍾意香口野嘅你又點可以錯過!
佢地嘅吉列乜乜乜全部都外皮酥脆
尤其鍾意吉列炸生蠔 蠔味極重🦪
唐揚雞塊亦都唔錯 厚肉多汁 好味😛
當然唔少得最愛嘅芝麻波波同香芋地瓜丸😚

最後燒埋個BBQ必食嘅棉花糖收尾
軟綿綿嘅texture真係好幸福啊🥰
2021-09-08 29 浏览
間唔到都想有舖想bbq嘅癮,但係去室外bbq嘅話依家天氣實在太熱太辛苦喇🤯所以決定試一試呢間懶人串燒,即係放啲串燒上去串燒機就識得自轉,唔會驚燒燶之餘仲會燒得好均勻,又唔洗自己郁手,真係超級方便🤗呢度嘅食物種類選擇都幾多下,有豬、牛、雞、丸類、海鮮都有!有串好左嘅亦都有網燒嘅肉類,仲有一張紙係炸物嘅,我覺得春卷幾好食😋寫好晒之後食物會差唔多同一時間上晒,然後店員會將啲串燒放喺三層嘅食物架,串燒機每次可以燒12-13串,燒緊嘅時候可以出去拎啲自助飲品,甜品食住先,唔洗齋等😋啲串燒本身係冇乜調味嘅,到串燒差唔多熟嘅時候只需要灑上椒鹽、辣椒粉、孜然粉提味就可以食得啦!認真地覺得好啱我呢啲懶人去食呀🥰