2017-09-18 310 浏览
以前看到報導說這是日本超人氣的雪糕蜜瓜包,一值想試,星期六出了銅鑼灣便特意跑去一試。若下午2時半,前面只有兩位客人,沒有預期中要排長龍。大部份的雪糕味道是HK$38, 我選了蜜瓜味雪糕,要HK$43. 落了order後,約5分鐘便有得食。店員會先將蜜瓜包放入焗爐焗,之後再在包中間放雪糕。味道和口感也不錯。麵包是脆和熱的,雪糕也符合期望,有蜜瓜味。只是價錢略貴,所有都是外賣形式,沒有堂食。未試過,可一嘗。

蜜瓜雪糕味的蜜瓜包
2017-09-16
2017-08-24 212 浏览
新鮮出爐嘅熱辣辣日式蜜瓜包(配蜜瓜雪糕)$43,************************************************************外層格格好似曲奇餅咁脆卜卜,配上一大件凍冰冰嘅蜜瓜味雪糕,成個食晒都幾飽!左邊果塊係蜜瓜包曲奇。雪糕味道同行兩個朋友一致認為似陽光蜜瓜豆奶飲品味(?!) 可以揀下其他味~******************************
新鮮出爐嘅熱辣辣日式蜜瓜包(配蜜瓜雪糕)$43,

2017-07-29
2017-08-22 164 浏览
星期六日嚟嘅話就預咗要排返20-30分鐘差唔多排到門口會問定你食咩口味再等比錢除咗綠茶之外 朱古力同雲呢拿都試咗味道同個包好夾 雪糕勁滑 而且同我喺日本時食到嘅差唔多無喺日本食到嘅 不妨嚟買返個試下!
星期六日嚟嘅話就預咗要排返20-30分鐘

差唔多排到門口會問定你食咩口味再等比錢

除咗綠茶之外 朱古力同雲呢拿都試咗

味道同個包好夾 雪糕勁滑 而且同我喺日本時食到嘅差唔多
無喺日本食到嘅 不妨嚟買返個試下!
2017-08-20 137 浏览
一早就聽過呢間店舖既名,因為個名實在太長太搞笑🤣 點解會系世界第2好味,而吾系第1呢?莫非系隱藏住佢敢認第2,冇人咁認第1既意思?由於店舖系由日本傳過黎,相信呢樣野都系其中一個令吸引力提升既原因。離遠已經見到咁綠,仲吾系你!一直睇人既食評都好好奇到底「冰火交融」系點樣既一回事,相信一拎上手就會見真章,不過系見真章之前先要等15分鐘,畢竟系即整。等完15分鐘之後,職員叫我拎戈陣要小心啲因為好熱,一拎上手戈下真系熱到痴線跟住入面個雪糕又好快溶,搞到好狼狽蜜瓜包既外皮好脆,更有薄薄既牛油香,蜜瓜味都幾濃郁,可惜比雪糕影響整體味道,雪糕既味道有綠茶、雲呢拿、朱古力、香蕉朱古力味。見到咁多人食綠茶我就當然都系叫綠茶,綠茶味真系一啲都吾濃,系食真啲先會知道系綠茶味,雪糕既甜度系掩蓋左綠茶味,fail⋯

離遠已經見到咁綠,仲吾系你!

跟住入面個雪糕又好快溶,搞到好狼狽

綠茶雪糕味蜜瓜包
2017-08-17 145 浏览
蜜瓜包精髓之一 ---- 雪糕不同了。😫由本來淡黃色含雲呢拿籽的雪糕, 改成雪白色無雲呢拿味的雪糕。大失所望, 跟原裝正版是兩回事了, 奇怪為何可以脫離日本本店的原著精髓, 整體味道大不如前。當我向店員查詢時 , 她瞪大兩眼說雪糕沒變, 雲呢拿味當然是白色的, 還奇怪我說甚麼淡黃色。幸好另一店員登時澄清雪糕真的改變了... 我一邊慶幸視覺味覺正常, 一邊失望地隨著雲呢拿籽被淡忘而離開。
蜜瓜包精髓之一 ---- 雪糕不同了。😫

2017-08-17
2 分钟 (外卖自取)
2017-08-12 163 浏览
係咪日本嘢嚟到香港都會變得好咁好食呢? 其實佢係香港製造, 所以佢係香港野😅 飢詩對呢個蜜瓜包 係充滿期望嘅~ 點知~ 😂😂😂點了雲呢拿雪糕蜜瓜包, 個poster見到啲雲呢拿雪糕有雲呢拿籽嘅~ 實際上係普通 疑似牛記雪糕 😂.. 沒有雲呢拿及牛奶的香。 因為銅鑼灣舖租好貴所以用啲冇咁好嘅材料? 蜜瓜包嘅頂層都可算係外脆內軟 😄 下面嗰層就偏硬 😂 , 仲有一陣杏仁味~附送咗一條 由蜜瓜包整成嘅蜜瓜包多士條, 呢條多士條可以唔加~ 如果呢個蜜瓜包係好食嘅, 38蚊都唔覺得貴,但係~ 😂😂😂飢point : 2/10#hungermarch #非飢詩 #飢詩
如果呢個蜜瓜包係好食嘅, 38蚊都唔覺得貴,但係~ 😂😂😂
飢point : 2/10
#hungermarch #非飢詩 #飢詩
雪糕蜜瓜包
位於銅鑼灣的 世界第二好吃的現烤雪糕蜜瓜包 ,是一間日本來的人氣麵包店向來是包控的我,在日本時已超想吃這個哈密瓜包。可惜每次經過的時候,也十分飽沒有吃到,現在不用去日本香港也有得吃了!今天原本想吃爆醬雞蛋仔,但小店已結業,忽然醒起附近有哈密瓜包麵包店,我和朋友邊前來嘗嘗。世界第二好吃的現烤雪糕蜜瓜包,是在金澤市發跡,現時在日本各地都擁有分店。大大個香脆熱辣辣的哈密瓜包,夾著一大球雪糕,是餐廳的招牌特色。食過哈密瓜包有多種口味,包括: 朱古力,抹茶,雲尼拿,哈密瓜,香蕉朱古力,榴槤等等。多種口味令人不知選哪個好,選擇困難的我,最後決定選擇抹茶囗味。Matcha Melon Pan $38哈密瓜包每次只焗數個,保持麵包的新鮮。大約等候十分鐘,我的哈密瓜包來了。哈密瓜包 中間劃一刀,服裝員把厚厚雪糕驤入包中,超級無敵很吸引啊。哈密瓜包非常熱辣辣,加上天氣炎熱,雪糕很速速融掉,抹茶雪糕甘而不苦,抹茶味道不算太濃,抹茶控不算太滿足。哈密瓜曲奇,則香脆可口。 主角哈密瓜包外皮香脆,厚實不易散掉,內裡軟綿綿,惟麵包不算超級香。凍冰冰雪糕配熱辣辣麵包, 冰火滋味,口感特別豐富哦。

世界第二好吃的現烤雪糕蜜瓜包
,是在金澤市發跡,現時在日本各地都擁有分店。

,最後決定選擇抹茶囗味。

Matcha Melon Pan $38

哈密瓜包非常熱辣辣,加上天氣炎熱,雪糕很速速融掉

主角哈密瓜包外皮香脆,厚實不易散掉
2017-08-06
2017-07-28 126 浏览
香港的排隊文化, 令到人 不能夠十分相信排隊這回事, 見這間雪糕麵包店, 以前都有人龍 排隊 ,幾個月後的今天 ,隊龍消失了! 於是買了一個睇下真好食定假好食,食落口,包的味道好似翠華墨西哥包keep到每個包都熱辣辣, 再加一舊雪糕 雪糕有幾種口味有雲呢拿 仲有榴槤味可以選擇 但榴槤味就畀其他 為大約20蚊, 佢哋話因為有榴槤肉喺裏面 ,麵包保持溫度, 所以雪糕溶得好快, 要拿拿聲食, 呢個設計好似有啲問題, 趕到我都唔知自己食咗乜!

2017-07-23
2017-06-15 259 浏览
之前睇電視見到有間咁嘅嘢就好想去食,因為睇日本卡通片成日都有蜜瓜包。去到冇人排隊,正!雪糕口味有好幾種,有期間限定嘅。我order咗綠茶雪糕,啱啱好我個包係新鮮出爐,熱辣辣香噴噴。個包係食得出好食嘅,始終新鮮出爐加晒分。但係個雪糕就用料普通,綠茶味淡。我覺得係不過不失嘅甜品,但係就冇傳媒吹虛到咁勁囉。$38........少貴啦,但可能個包真係貴cost 呢,係日本代理品牌嘛。同埋畢竟香港嘅成本係乜都貴嘅!
去到冇人排隊,正!雪糕口味有好幾種,有期間限定嘅。

2017-06-12 233 浏览
雪糕蜜瓜包 Fresh Fruits Pinapple $45呢個菠蘿包特別在於有雪糕係裡面 唔係傳統個d係夾牛油 食落口係外熱內冷 個包皮烤得幾脆 似食緊餅乾既口感 個雪糕就好普通 .而家夏天食溶得超快 隨時成手都係汁 不過價錢就唔多抵食

而家夏天食溶得超快 隨時成手都係汁 不過價錢就唔多抵食
2017-06-09
15 分钟 (外卖自取)
2017-06-12 288 浏览
之前睇電視見到有介紹呢個包..講到好似好好味甘..所以專登黎一試...黎到都見到門口有人拍緊野..可能係平日既關係..唔算好多人..order左個菠蘿雪糕蜜瓜包..等左一陣就有...賣相ok既..見到好大塊菠蘿...但個包唔算好大個..$45一個都幾貴.. 但因為中間有雪糕又有菠蘿既關係..如果好似本人甘口細既話..係好難一啖咬落去..要分開一樣樣食...個雪糕既蜜瓜味唔算好重..個皮係菠蘿包皮.但唔夠脆..比較硬身..入面塊菠蘿都幾酸..食落就唔覺得有咩特別..亦都唔覺得值呢個價囉

2017-06-12 140 浏览
知道呢間野係日本傳過黎,就一於專登黎朝聖下,試下係咪真係咁正。大約12點左右黎到,離遠睇無人排隊,以為唔洗等就有得食,點知個侍應就話暫時賣哂D蜜瓜包,要我地等幾個鐘番黎買。咁幾個鐘之後再黎,人山人海,掛哂長龍。咁排左15分鐘左右,終於到我地,我地就試下雲尼拿同朱古力味嘅蜜瓜包。個包一定係新鮮焗,好香,店員再即刻不一大球雪糕係包中間然後俾我地。雲尼拿味雪糕個味較朱古力味好,無咁甜,所以我比較推介雲尼拿味。至於個包就有少少甜味,加上熱辣辣,好正,值得再去試。

2017-04-08
話說佢岩岩開個陣就已經好鬼轟動好多人排隊😱懶到出汁嘅我真係夠膽死經過仲要見冇乜人排隊先去食🌝🌚🌝🌚不過佢真係名不虛傳❤️食落真係幾有驚喜🤗岩岩出爐嘅蜜瓜包外脆內軟⚡️佢真係好脆!仲夾住凍冰冰嘅雪糕真係好鬼正👻雪糕都吾Hea ga🙆🏻今次揀左士多啤梨味雪糕!入面有士多啤梨果肉🍓味道吾太假!雪糕半溶嘅狀態夾埋麵包一齊食真係不得了😎已經甜甜嘅蜜瓜包加埋雪糕都吾會過甜👍🏻👍🏻👍🏻

2017-06-09 292 浏览
宜加上Facebook like and share有得買2送1,同friend尼都幾正!👍🏻👍🏻👍🏻💕d包一出爐勁香!勁香!勁香!今日等d包包出爐要等8mins....合理範圍啦到我啦!我嗌左抹茶味雪糕$38,最後佢多加d抹茶粉同一塊細細多士落去!個樣係勁𠮨引!!個包,無特別但勁香!個抹茶雪糕,無特別但勁大球!但係尼個組合係特別係新鮮係夾既!仲有!記!得!帶!紙!巾!因為真係會食得好尼Hea~~~~

d包一出爐勁香!勁香!勁香!

今日等d包包出爐要等8mins....合理範圍啦

到我啦!
個樣係勁𠮨引!!
個包,無特別但勁香!
個抹茶雪糕,無特別但勁大球!

但係尼個組合係特別係新鮮係夾既!

記!得!帶!紙!巾!

因為真係會食得好尼Hea~~~~

2017-06-09 75 浏览
期間限定之榴槤雲呢拿雪糕蜜瓜包 hkd63 😀索價係有小小貴..而且榴連肉只係一細舊😞好在味道都唔差☺️個包熱辣辣脆脆地,加埋啲雲尼拿雪糕仲有榴連肉好正😍而且榴連都好甜架👍🏿真係好好食好正😈