2018-08-30
尋日同朋友經過好多野食既登龍街 呢條街其實都有幾多間幾出名既拉麵/沾面 但最後決定左試下食新野 食三田尋日係平日既3 4點左右 店入面都唔少人我叫左個中份量既沾面 份量岩岩好夠一個正常食量既女仔食 面條軟硬正常 幾彈牙唔會lup痴痴 而食沾面我就一定會叫凍面 可以快快手大啖大啖食之餘過左冷河既面更有口感 隻溏心蛋都唔錯 唔會overcooked 幾甜 湯都夠濃 入面仲有幾塊細細地既豬肉 唯一係麵上面塊面唔夠我呢個食肉獸食加左芝士蝦球 講就講係芝士蝦球 但食唔到咩好芝士味或者係蝦球 炸得太老 唯一可以讚既係個沙拉醬係幾好食既仲有煎餃子 去食拉麵我一定會食埋餃子 因為餃子要煎得好真係唔易 對比起之前食過既其他餃子 我就覺得佢煎得唔夠脆啦 不過個皮夠薄就真既Overall黎講不過不失啦 不過性價比都高既!
尋日係平日既3 4點左右 店入面都唔少人
濃厚豚肉魚介沾面
芝士蝦球
Overall黎講不過不失啦 不過性價比都高既!