2022-08-02 174 浏览
返工時閨蜜介紹就去左呢間餐廳食飯😙知道社交平台有好多人介紹呢一間餐廳好有驚喜,就去咗放鬆下!一嚟到嘅時候就當然要試吓呢一度嘅八品刺身盛合!刺身水準好高,非常之新鮮,好出色嘅!另外,就叫咗一份炸雞軟骨!呢一份雞軟骨真係好吸引,份量亦都十足,炸得好香脆可口!至於呢一個蟹子沙律就真係有啲嚇親嘅感覺,真係估唔到咁大碗嘅沙律!而且牌子嘅份量亦都好多,再加埋好清新嘅青瓜絲,真係一個好開胃嘅沙律!最後仲叫咗一份大蝦天婦羅,天婦羅係炸得好好食!入面嘅大蝦啲依然可以保持爽滑彈牙!

2022-08-02 210 浏览
朋友話好想食日本嘢,然後搵吓嘅時候就比我搵到呢一間喺佐敦嘅七福神和食亭!見到喺OpenRice度都有好多人介紹過,所以就帶咗朋友過嚟試吓啦!一入到去嘅時候見到呢一間餐廳嘅環境氣氛都非常之有居酒屋嘅感覺,而且食物嘅款式亦都好多!⭐️味噌煮牛筋⭐️呢一個牛筋係好入味!我真係好難,成個感覺再加埋芥茉醬一齊食真係好正⭐️青唐辛子豚肉⭐️呢一個串燒非常之吸引,豚肉燒得啱啱好!再加埋中間包住嘅蔬菜,令到成個口感好爽脆得來,再加埋可以有豚肉嘅香味!⭐️味噌豚肉⭐️另一份豚肉係另一感覺,擺入口嘅時候啖啖肉,而且豚肉嘅油脂味道真係好吸引好香!加埋味噌嘅香味,真係好食到流晒口水⭐️照燒雞肉潛艇⭐️超大份嘅雞肉潛艇,望落去嘅時候已經非常之吸引,而且擺上台好香,食入口嘅時候潛艇嘅麵包非常之香脆,而且上面嘅照燒雞肉亦都係份量好多!好好食!

⭐️味噌煮牛筋⭐️

⭐️青唐辛子豚肉⭐️

⭐️味噌豚肉⭐️

⭐️照燒雞肉潛艇⭐️
2022-08-02 143 浏览
七福神一如既往,大件夾抵食,又好味,啲嘢食又新鮮熱辣辣整好出嚟。今次試了新嘢就是餃子和軟殼蟹,仲有紫蘇雞肉餅,餃子好好味,軟殼蟹和紫蘇雞肉餅就一般啦,無乜驚喜。
2022-08-01 184 浏览
今朝好姊妹提議就去咗呢間餐廳食飯😙喺OpenRice有好多人話呢一度真係好好食,於是就去咗回一回佢!❤️刺身盛合: 呢一度嘅刺身真係非常之高質!最終我自己好鍾意嘅係呢一度嘅海膽,而且連埋紫菜一齊食真係非常之夾!❤️牛肝菌羽衣甘藍pizza $80至於呢一個Pizza望落去都好香口!同埋我好鍾意食博新嘅Pizza,成個餅底都好脆❤️脆餅薯仔蝦沙律$75呢一個薯仔蝦沙律真係好特別,望落去成個手卷咁樣,但係佢隻脆餅都非常之鬆脆,而且估唔到呢個薯仔黑晒到最尾都係咁㗎,真係非常之高質!❤️海膽蟹肉茶碗蒸$35本身自己都好鍾意食茶碗蒸,呢一個茶碗蒸仲要加埋海膽同埋蟹肉,令到成個茶碗蒸更加鮮甜,而且呢個蛋亦都蒸得好滑!❤️活鰻西京串估唔到呢一度有優惠,消費夠$150就可以送呢一串!成個鰻魚嘅味道非常之好,口感都好好,入口嘅時候啖啖肉真係好爽

❤️刺身盛合:

❤️牛肝菌羽衣甘藍pizza $80

❤️脆餅薯仔蝦沙律$75

❤️海膽蟹肉茶碗蒸$35

❤️活鰻西京串
2022-08-01 145 浏览
今日係ig見到有人推介就去咗呢一間餐廳食嘢😎OpenRice有人都話呢一間餐廳真係好好食,就今日去咗慰勞自己!食日本嘅當然唔少得要做呢一個刺身盛合啦!呢一個刺身豉油真係非常之豐富,有海膽半板,三文魚,深海池魚,赤身,甘蝦❤️$248來講真係好抵食👍🏻另外仲叫咗一份味噌煮牛筋,呢個牛筋真係住得好難,而且非常之入味!另外仲叫咗兩個串燒,一個係青唐辛子豚肉,呢一個豚肉再加埋少少類似陳小姐味道,真係好解油膩!另一串就係味噌豚肉!非常之入味嘅團肉,而且肉質好林,入口嘅時候感覺好好! 同埋而家做緊一個promotion優惠,只要係消費滿$150嘅話就會送呢一串活鰻西京串!呢一串鰻魚真係好正,啖啖肉,而且真係非常之厚身,醬汁連埋啲魚肉一齊食真係好爽!就算唔係呢個promotion嘅話都好值得叫黎試吓!

食日本嘅當然唔少得要做呢一個刺身盛合啦!

2022-07-29 216 浏览
同朋友約咗勁耐,大家終於可以約出嚟食飯啦!既然大家都想食日本嘢,於是上網搵到呢一間餐廳介紹🙈見到啲食評都唔錯,咁就book位過嚟食❤️侍應勁有禮貌👍🏻而且好好服務態度!座位方面,似係日本居酒屋嘅格局,坐落去都唔會話真係太過迫!呢個京都豚肉煮,我哋見到隔籬枱叫,一上枱勁香噴噴,而且望落去非常之吸引!所以我哋都跟風嗌一碟,結果真係跟風跟得好好,因為真係好好味😋啲醬油醃得剛剛好,唔會話過咸🫣而且啲豬肉係用半肥瘦,呢種食落口個口咁係最豐富🤭咖喱牛肉撈烏冬:傳統日式咖喱味,係最啱我口味,因為奶味重得來甜甜地鹹鹹地,我最鍾意!加上牛肉好多塊,正👏🏻最後嚟多個芝士玉子燒,芝士真係勁白搭,陪咩都咁好味😍正正子😝

2022-07-28 198 浏览
附近見完客,工作又剛完成!見有啲肚餓就係附近搵餐晏仔食先,意外發現呢間日式餐廳🥰又幾唔錯喎!門口裝修幾日式~我揀左個午餐set炭火燒安格斯牛扒定食,有麵豉湯,沙律菜同碗大白飯🫡塊安格斯牛扒好唔錯,又大大塊,同埋真係食到炭火燒肉味,好正😳牛扒入面又唔會話好乾,肉汁鮮嫩,所以真係好唔錯!❤️店員都好好,會介紹menu同主動幫忙倒水,呢樣野好值得加分👍🏻搵日收工同朋友食晚飯先😽會再黎!推介指數:💛💛💛💛💛

推介指數:💛💛💛💛💛
2022-07-28 141 浏览
朋友之前介紹過呢間餐廳,性價比高😎價錢優惠得黎份量都唔錯😏所以bookmarked左,今日有機會經過就黎食啦🤓餐牌上食物種類繁多,真係要乜有乜,刺身壽司、串燒、炸物、日式小食等等乜都有👏🏻呢個好好,因為可以滿足我呢啲咁多心嘅人🙈我今次叫左魷魚鬚唐揚,呢個炸物一流呀,唔會話好似出面餐廳咁炸濃左然後有苦味!同埋啲魷魚鬚好大條,好有咬口👍🏻👍🏻京都豚肉煮:呢個力推比大家食呀!呢個同埋啲肥豬肉一齊食,啲肥豬肉好似啫喱咁,日式得來又帶點中式🤭而且味道勁正,雖然我怕,但都忍唔住食多幾舊😝咖喱牛肉撈烏冬:因為湯烏冬食得太多次啦,所以今次就試個撈烏冬😋嗯!好不錯呀😳而且有好多塊牛肉,超級無敵足料!朋友果然冇介紹錯,下次再同朋友嚟食過先✌🏻✌🏻✌🏻
朋友之前介紹過呢間餐廳,性價比高😎

朋友果然冇介紹錯,下次再同朋友嚟食過先✌🏻✌🏻✌🏻
2022-07-27 128 浏览
我諗真係好鍾意食日本嘢,竟然為咗止下個日本胃,專登去日本餐廳食小食😂😂你話我係咪有啲過分?🙈蘆筍牛肉串,不嬲都好鍾意食蘆筍,呢個蘆筍牛肉串啲炭燒味勁香,牛肉燒完又唔會柴,啲牛肉汁同魯迅一齊食,味道勁夾😍😍大蝦天婦羅🍤:好抵食,隻隻下都大大隻啖啖肉,而且入邊隻大蝦半刺身狀態,好正呀🫣最後嚟過芝士玉子燒 😏芝士不嬲都係我最愛,再配埋甜甜厚厚嘅玉子燒一齊食,好有口感🤭🤭呢間餐廳確係唔錯,解到我個日本小食胃😏😏

呢間餐廳確係唔錯,解到我個日本小食胃😏😏
2022-07-26 152 浏览
今日喺佐敦附近見完客🫣經過呢間日本居酒屋,立即比佢個門面吸引住,反正都差唔多食lunch,喺門口睇到個餐牌好似都吸引,一於入去試吓先🤭結果幾高質😋餐廳係居酒屋嘅格局,枱與枱之間都有啲距離,坐得都算舒服😉呢個蘆筍牛肉串好唔錯喎👍🏻牛肉燒得一啲都唔乾,啲肉汁鎖住埋個蘆筍,然後個蘆筍又有爽脆,推薦比大家呀🤩然後就order左個壽司定食,有齊三文魚,赤身,帶子,甘蝦,油甘魚😋😋勁正啦!個帶子好厚身😍油甘魚魚油豐富✌🏻三文魚🍣啲紋理好靚喎😝再配埋個海膽三文魚子丼,超級無敵滿足☺️食飽左又比心機返工啦😂😂😂下次黎食埋個晚餐先!

餐廳係居酒屋嘅格局,枱與枱之間都有啲距離,坐得都算舒服😉

食飽左又比心機返工啦😂😂😂下次黎食埋個晚餐先!
2022-07-26 114 浏览
happy lunch today!!!!一早同同事約好咗嚟呢度食😝因為呢間餐廳好啱我哋口味,基本上成日成為我哋嘅飯堂😝叫左個炭火燒安格斯牛扒定食,呢個安格斯牛扒燒得好香,表面香脆可口,鎖住入邊嘅肉汁,但入邊嘅肉又會好juciy😋😋用黎送白飯真係一流👍🏻再配埋個麵豉湯,入面仲係有料,例如海帶豆腐,好味道!同事就叫左牛肝菌蜆忌廉意粉配蒲燒鰻魚丼,呢個真係好抵食,有哂兩款分別幾大嘅嘢食,意粉好食😋啲醬汁好襯😳而且啲蜆肉都幾多,唔會話得果少少👏🏻而個鰻魚丼份量就啱啱好,鰻魚有大大塊,完全冇偷工減料!很好呢🙈

2022-07-26 81 浏览
同男朋友拍拖經過呢間七福神🤩俾個門牌吸引住,好似好有福氣咁🤣🤣🤣於是就二話不說入咗去食嘢啦🤣同男朋友坐低咗之後,店員就好好咁介紹嘢食俾我哋😍又會主動問我哋有咩喜好🤭於是我哋就聽店員講揀咗以下幾款食物鐵板蒜片牛柳粒:食肉獸嘅男朋友話一定要食呢個,牛柳粒啖啖肉,而且鐵板上,熱辣辣味道又好,必食👏🏻壽司定食配海膽三文魚子丼:呢個好唔錯🤩滿足晒我想食唔同種類嘅壽司🍣有齊三文魚,赤身,帶子,甘蝦,油甘魚☺️再有海膽同三文魚子👏🏻芝士玉子燒:玉子燒香甜,配埋芝士認真無敵🥰

芝士玉子燒:玉子燒香甜,配埋芝士認真無敵🥰
2022-07-23 231 浏览
今晚是我第一次來七福神,小小店舖食物款式多元化,餐牌內食物種類又多,圖片又靚,要在一餐之內完全品嚐根本沒可能。我們3人沒點人氣菜式,而隨意點了魚生、鰻魚炒飯、芒果蟹籽沙律、鐵板牛舌、鹽燒鯖魚,幾款都好好味。魚生厚切夠新鮮好彈牙特別是三文魚腩,鯖魚燒得皮脆內軟仲好juicy,牛舌鐵板上熱辣辣超正,蟹籽沙律用碗盛載,裝得滿滿,有兩個size選擇,大和細只差$12理應叫大裝,但店員哥哥說大裝容量是普通裝的一倍3人食太勉強。店員還貼心地拿出樣本作比較。芒果須另加$12,是碎粒上份量不多,建議不須特別加購。食到飽飽埋單才不到$650,好抵呀。大滿足的一餐,下次必再來,我仲想試其他款如海膽、豆腐湯鍋、野菜天婦羅(南瓜欠奉)、芝士焗天火蠔、大板燒等等。諗起都流口水。

2022-07-22 189 浏览
同朋友食飯,佢話最近識咗間唔錯嘅餐廳,於是佢就一早book定位話要帶我嚟試吓😉如果唔係佢帶我嚟我都發現唔到呢度原來有間日式居酒屋,餐廳係上樓嘅,真係要識搵食先會識得黎😆呢間餐廳嘅食物款式都有好多,壽司刺身串燒日式料理,款式種類超級多👍🏻我就叫咗個蘆筍牛肉串同七福神奄列飯:呢個牛肉串燒得啱啱好,中間夾住嘅蘆筍,仲好爽脆添🥰;呢個奄列飯超香蛋味,蛋煮到啱啱熟,真係好高質😍下次一定要約朋友嚟試多幾款野😋

下次一定要約朋友嚟試多幾款野😋
2022-07-22 167 浏览
今日心血來潮想食日本野,經過餐廳門口比個員工姐姐熱情❤️‍🔥吸引,於是睇吓有咩食,比佢熱情介紹下,好啦!去食啦🥳入面餐廳都幾特別,有啲好日式嘅擺設,令到餐廳氣氛立即提升✌🏻食物方面叫左個刺身拼盤食🍣包括海膽、三文魚、甘蝦 、鱆紅魚 同金目鯛,海膽唔使講啦,大大塊入口即化,好完美☺️甘蝦夠哂大隻🤓而啲魚類刺身樣樣都好新鮮鮮甜,每款都食得我心花怒放呀😇😇😇同時又有飯同紫菜提供,自製壽司都得啦加埋個肉汁勁滿嘅蘆筍牛肉串,perfect!

加埋個肉汁勁滿嘅蘆筍牛肉串,perfect!