2019-09-12
呢間拉麵店已經食咗好多年,一直都幫襯開。拉麵湯底夠濃味,第一次食已經好impress到我,平時鐘意食拉麵嘅可以試下呢間特色小店,唔洗次次都幫襯大集團/連鎖式拉麵店。以前係大學站溫完書8-9點肚餓都會搭落嚟大埔搵野食,夜咗呢間拉麵店都唔少人,證明佢係有返咁上下水準。鐘意食辣嘅我好多時都會叫辛辣湯底拉麵,好夠味、完全滿足到我辣欲!個麵完全唔hea,有紫菜、高質流心蛋同大量櫻花蝦。平時呢d拉麵配料要每樣加錢加配,但呢度一次過唔洗加就可以試晒!除咗拉麵之外,我都會叫返d日式小食過下口癮。今日嚟到發現以前好鐘意食嘅巨大章魚燒已經無再賣,好傷心💔。希望遲d可以試返! 睇睇menu,仲有好多炸物都好吸引。 我今次叫咗個日式炸雞,味道唔錯,脆卜卜嘅炸雞配上lemon juice,又香口又fresh。